- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz
lokalisalj #2420 üzenetére
Én kaptam és van magyar részvényem. Ez alapján valószínűleg csak a magyar dolgokra számolják fel. Augusztus elején kiderül a számlakivonatból.
-
Ixion77
addikt
Sikerült már valakinek rájönni hogy lehet megszabadulni a
FYI: Changes in Analyst Ratings
üzenetektől? -
Ixion77
addikt
A Tax Reports / Tax Information Statements for 2024 / FX Income Worksheet tartalmát érti valaki?
Nekem nem világos hogy mit tartalmaznak a Proceeds és Cost oszlopok, a kettő különbségéből hogy keletkezik időnként nyereség máskor veszteség.
Végül az sem hogy a
Subtotal of HUF: 160.53
és aSubtotal of USD: 4.73
összegzéseként hogy jön ki aTotal: 165.26
. Ez vajon milyen pénznemben van? Merthogy számtanilag az előző kettő összege, azt odáig értem, de ismeretem szerint 1 HUF != 1 USD -
Ixion77
addikt
válasz
Oppenheimer #2114 üzenetére
Detto
-
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #2103 üzenetére
Trasding desktop: Nyisd meg az EUR.HUF devizapárt.
Webfelület: Trade / Order ticket / Convert currency
Tradingview.com: EURHUF ticker -
Ixion77
addikt
mi a megoldás ???
Semmi. #2047 HussarF -nek igaza van.Abszurd az egész, nem érdemes bele annyi energiát fektetni amennyit igényelne hogy megfejtse az ember. Töltsd ki bárhogy ahogy elfogadja a program aztán ha esetleg ellenőriznek, akkor majd az ellenőr kitalálja hogy szerinte hogy jó. Persze csak elméletben, mert valójában ők se tudják.
A legrosszabb eset, hogy kifogsz egy fiatal ügybuzgó ellenőrt, akinek élete célja hogy rejtvényeket oldjon meg. Akkor megbüntetnek a különbségre, ami viszont piszlicsári összeg. Ha dolgozol annyi időt amennyit felemészt ennek a kitalálása, már jobban jártál. -
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1984 üzenetére
30% százalék az osztalékból. Bosszantó, de nem olyan lényeges tétel hogy érdemes legyen hülyét kapni tőle. Az Intel dividend yieldje jelenleg 2.5% körül van. Ha valóban megvetted tegnap akkor most épp premarketben kb. +8% százalékban vagy, tehát a következő 10 év adóját már tegnap óta behoztad
-
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1978 üzenetére
Ne gondold
Amennyire én tudom, így is úgy is az USA cég részvényét veszed, így az adó le lesz vonva függetlenül attól hogy melyik tőzsdén vetted.
-
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1966 üzenetére
Melyik tőzsdén keresed?
US4581401001 ISIN kóddal keress, és kapsz bőven válsztási lehetőséget:
AMEX, NYSE, CBOE, PHLX, ISE, CHX, ARCA, NASDAQ, DRCTEDGE, BEX, BATS, EDGEA, BYX, IEX, EDGX, FOXRIVER, PEARL, NYSENAT, LTSE, MEMX, IBEOS, OVERNIGHT, TPLUS0, PSX, SEHK, EBS, FWB, IBIS, VSE, SWB, CHIXDE, BATEDE, GETTEX, DXEDE, EUIBSI, AQEUDE, EBS, MEXI
Néhol INL néven fut INTC helyett. -
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1964 üzenetére
Milyen részvény az, ami a IB-nél nincs?
-
Ixion77
addikt
USD.HUF-ot kereskednék, de az IBKR desktopon nekem eltűnt a választható FXCONV lehetőség, csak az IDEALPRO (meg még két számomra ismeretlen lehetőség: Algorithms, IBALGO) maradt.
Nektek is eltűnt? -
Ixion77
addikt
válasz
mézespálinka #1935 üzenetére
Ha 30 napig nem fizetsz be rá, automatikusan megszüntetik. Díjat addig se vonnak.
-
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1707 üzenetére
Complex & Leveraged ETF-re nekem már többször is küldtek, és el is vették. Visszakérhetem, elvileg megkapom, de gyakorlatilag nem.
Nálam egyébként van aránylag sok pénz az alapszámlán is, úgyhogy nem hiszem hogy azzal függ össze.
Tegnap frissítenem kellett a pénzügyi adatokat, mert egy TBSZ transzfer után megugrott az állományom. Magasabbra emeltem az értékeket, erre elvették az eddig meglevő commodities jogosultságomat is.
Az már hab a tortán, hogy a pénzügyi adataim módosításához kötelezően indoklást is meg kellett adnom hogy miért módosítom. Szívem szerint azt írtam volna, hogy "Mert nem egyérelmű hogy mit gondolnak a drága jogászok likvid eszköznek. Lehet, hogy szerintük a TBSZ is az, szerintem meg nem."
-
Ixion77
addikt
Ma újabb pénzváltási tapasztalatot szereztem.
Ha eladok egy ETF-et, ami euróban van, akkor:
- azonnal vehetek másik olyan ETF-et, ami szintén euróban van
- vehetek olyan ETF-et is azonnal, amelyik dollárban van dominálva, londoni tőzsdén
- vehetek olyan részvényt, ami euróban van elszámolva német részvénypiacon
- nem vehetek viszont olyan részvényt, ami dollárban van elszámolva, amerikai piaconFene se érti miért.
-
Ixion77
addikt
Tekintve hogy elmúlt január 31, nem kellett volna már megjelenjenek a 2024-es adókimutatások a honlapon?
-
Ixion77
addikt
válasz
peetie1 #1486 üzenetére
Megígérték hogy 5-öt fognak, de 10-et vontak. Még nem biztos hogy ez a végleges, lehet hogy utólag jóváírják a felét. Meg egyelőre csak egyetlen részvénynek sikerül átjutni, a nagy tömeg továbbra is folyamatban van. Például mert az Erste létrehozott olyan, a piacon még nem létező virtuális részvényeket, amik folyamatban levő spi-noff eredményeként a jövőben lesznek majd csak kereskedhetők. Az IE meg nem tudja fogadni őket. Ami szerintem nem meglepő annak fényében hogy ezek a ISIN-ek még csak az Erste-nél léteznek a világon. Az persze nem is kérdés, hogy a nulla értékű részvényekért is felszámolják a transzferdíjat.
Szóval messze még a story vége. De nagyon-nagyon jó érzés lesz egyszer és mindenkorra megszabadulni az Erstétől. Pocsék szolgáltatás, horribilis drágán. -
Ixion77
addikt
A decemberben indított Erste->IB transzferem első első részvénye átért végre. A bekerülési árnak persze nem sikerült vele jönnie, így most nekem kellene beállítani. Emlékszem, hogy ez valahol lehetséges a webfelületen, csak nem találom hol. Tudja valaki?
Szerk:
Megvan! A Performance & Reports / Tax Reports / Position Transfer Cost Basis részben. -
Ixion77
addikt
válasz
gedikart #1477 üzenetére
Lejáratkor egyszerűen átkerül. Kizártnak gondolom hogy az IE automatikusan és önkényesen elkezdje váltogatni a valutát.
Csak kis maradványösszegeknél tesz ilyet, ahol valójában még praktikus is. Pl. ha kapsz Dél-Afrukai valutában 1500 Ft-nyi osztalékot, akkor egyszerűbb ha az IE átváltja a saját home valutádra minthogy neked kelljen kínlódni vele, pl. átváltani 2€ költséggel. -
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1474 üzenetére
Szélsőséges esetben elképzelhető, hogy lépnek valamit. De gedikart úgy kérezte, hogy
" nem befektetném, mint eddig, hanem egy egyszeri művelet". Tehát ha jól értelmezem, normál befektetési tevékenységet is folytat, de kisebb összeget enélkül utal ki. Ezzel szerintem nem lesz gondja az IB-nek. Ha mégis, akkor majd beszámolunk róla. -
Ixion77
addikt
válasz
gedikart #1471 üzenetére
Szerintem semmi sem történik. Amennyire tudom az, hogy csak befektetéshez lehet váltani valami magyar jogszabályi ökörség. Az IE ír székhelyű. Mindaddig amíg megfizeted a jutalékot a váltás után, őket totálisan hidegen hagyja hogy utána mit csinálsz a saját pénzeddel. Beutalod, váltod, kiutalod, mindegy. Úgyis minden automatikusan megy, nincs veled extra költségük. Hacsak nincs valami ír pénzmosási rendelet ami miatt kötelesek elővenni, részükről annyiszor váltasz amennyiszer kedved van, és totál nem érdekli őket hogy miért tetted.
A második kérdésedet nem értem. Az utalási díjakat itt találod, a withdrawals részen. EUR-t utalni GIRO-n 1€/alkalom.
-
Ixion77
addikt
"Webes" ügyben úgy tűnik, hogy bal lábbal keltél fel
Webes az, amit a Portal loginnal érsz el.
Költség ügyben szerintem is túlspirázod az ügyet. Amikor a magyar bróker min. 7€-t számol fel (de inkább 0.35%-ot), meg évi 1.2% állományi díjat, meg 1% váltási spreadet, ésatöbbi, attól nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.
De az IB-n hogy €0.5 vagy €2.0 lett egy tranzakció díja azt kábé lesz*om. Akkor is, ha egy hónapban nézve így is összehozok 50-100€ különbséget. Hogy 0.05% vagy 0.1% az lényegtelen. A részvények esetében percek alatt megy annyival odébb az árfolyam. -
Ixion77
addikt
Első kiutalási tapasztalat:
Tegnap 5-kor vettem eurót forintból, majd rögtön utána ki is adtam a kiutalási megbízást. Ma reggel jött az email, hogy majd hétfőn fog végrehajtódni, merthogy addigra lesz settled a pénz.
Kiváncsi leszek hogy utána a SEPA-n mennyi idő alatt megy át.Bárhogy legyen is, ez a havi egy utalás ingyenes, utána meg 1 Euró / utalás a díj (összeghatártól függetlenül!) ez összehasonlíthatatlanul korrektebb mint amit a magyar bankok művelenek.
-
Ixion77
addikt
Itt offtopic, odaát válaszoltam.
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
válasz
Oppenheimer #1416 üzenetére
Franc se érti a logikáját. Volt tegnap négy USD tranzakcióm, ebből egyszer direktben váltott, háromszor a HUF beiktatásával.
Gőzöm sincs miben volt más az az egy. Ugyanúgy részvény volt mindegyik, ugyanabból az eladásból származó EUR-ból, ugyanazon a napon.
Annyi különbséget látok, hogy a direkt váltásos vétel a "DARK" piacon hajtódott végre.
Lehet hogy megkérdezem majd a supportot.Tudja valaki hogy a settled cash-t hol lehet megnézni? A Portfolio / balances részben ugyan van egy settled cash sor, de az ott szereplő összeget nem hagyja felhasználni vásárlásra, és nem tudok rájönni hogy miért nem. Meggyőződése hogy nincs elég settled cash. Nem is kicsi a különbség, hanem sokszázezer forint.
#1414 Blaymoira
Határozottan van USD.HUF az FXCONV-on az Orders & Trades oldalon látható kimutatás szerint.
Mindjárt belépek a desktop programban is megnézem hátha ott más látszik.Szerk.:
Valóban kicsit más látszik. Annyiban, hogy az EUR->HUF váltások Action-ja nem "BOT", hanem "SLD LQD". Van mellette egy kis info, ami azt mondja hogy "The majority of all liquidations occur due to margin violations. Liquidations are accomplished with market orders, and any/all positions in the account can be liuidated"
Hát ettől nem lettem okosabb. Lehet, hogy az zavar be neki valahogy hogy van nyitott XAUUSD pozícióm? Annak a mérete viszont jóval nagyobb ezeknél. Fene se érti. De majd ha lesz alkalom rá akkor azt lezárom és azután kiderül hogy elmúlik-e a dupla váltás. -
Ixion77
addikt
Tenap vettem először IB-n USD terméket úgy, hogy csak EUR volt a számlámon.
Nos, az automatikus váltás először átváltotta az EUR-t forintra, aztán a HUF-ot USD-re. Ez milyen már...Semmi kedvem kézzel váltogatni, de úgy látszik kénytelen leszek.
-
Ixion77
addikt
Nekem úgy tűnik, hogy a cash balance kicsit lassabban frissül.
A Webfelületen a Trades részen látszik hogy vásárlással megegyező másodpercben azonnal megcsinálja a váltást is. A portfolió részen viszont még jóideig látszik a negatív EUR és az eredeti HUF mennyiség. Idővel aztán frissül az is.
-
Ixion77
addikt
Nekem is volt ilyen. A titok nyitja az volt, hogy ugyanazon a napon váltottam Forex megbízással forintot euróra, ami viszont még nem volt settled. #335 User_2 fejtette meg anno.
A másik amit még figyelembe kell venni hogy ha automatikus váltás van, külön váltja a kereskedési költséget (piaci árfolyamon) és a befektetett összeget (0.03%-kal odébb). -
-
Ixion77
addikt
Az email és SMS régi technológiák, abszolút nem jelszavak küldözgetésére voltak kitalálva. A 3G (4G?) idejében relative könnyű is volt SMS-eket ellopni, meghamisítani. Hamis emaileket meg még én is küldözgettem anno magamnak kíváncsiságból. Mára ugyan fejlesztették mindkettőt amennyire lehetett (az 5G már sokkal biztonságosabb, és email authentikációban is jelentős előrelépések voltak), de az app azért jóval biztonságosabb.
Az ugyanis hacsak nem teljesen hülyén van megírva, akkor komolyan elkódolva küldi az autentikációs információkat a telefonod és a szerver közt, plusz használja a telefon fizikai azonosítási rendszerét is (feloldás + jellemzően ujjlenyomat).#1316 avl
Ha nagyon akarsz, elméletileg tudsz Android appokat futtatni asztali gépen is. Sosem próbáltam, csak elméleti lehetőségként jutott eszembe. Lehet, hogy nagy biztonsági igényű appok nem hajlandóak úgy futni. -
Ixion77
addikt
válasz
tom120514 #1308 üzenetére
Olvasd el ennek a topicnak a "tickerek" részét
-
Ixion77
addikt
Szerintem viszont nem.
Az automatikus váltás természetesen működik webfelületen is.
A forexes váltás viszont a weben IDEALPRO-ra küldi a megbízást, és nem is lehet átállítani. Ezért nem lesz azonnal felhasználható az átváltott összeg, csak másnapra (vagy T+2?).
Lehet még használni a Convert Currency ordert weben, ott viszont nem lehet limitet megadni tehát fixen az aktuális piaci árfolyamon vált. Ha jól sejtem, ezt a convertet használja az automatikus váltás is. -
Ixion77
addikt
válasz
Brave_86 #1282 üzenetére
1. lehetőség: Veszel amit szeretnél az IB automatikusan átváltja a forintodat középárfolyam közeli áron.
2. lehetőség: Előre átváltod a forintodat Forex piaci megbízással. Kultcsszó: FXCONV
Oktatóvideót találsz itt.A 2000-es havi díj TBSZ esetében ebből hogyan kerül beszámításra?
Ha kereskedtél a hónapban, akkor a kereskedési díjaddal csökkentett összeget kell csak fizetni 2K helyett.Van valami jó táblázat ezen költségek áttekintésére, kalkulálására?
Itt találod őket. -
Ixion77
addikt
Nem létezik ilyen. Se IBKR-en, sem máshol.
Próbálkozni persze lehet, Google a barátod.
-
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1187 üzenetére
Nekem eddig is arra volt állítva. Most gondoltam kipróbálom hogy mit csinál ha feljebb állítom, erre azt mondja hogy akkor elveszi a Commodities kereskedési jogomat. Hát jó, akkor nem állítom feljebb. Nem mintha tervezném használni, de azért jobb ha van mint ha nincs.
-
Ixion77
addikt
Nekem ezt adta meg az IB, erre utaltam:
(HU97) 13700016 08209014
Ezek szerint több forintos számlaszámuk is vanA TBSZ transzferkor ajánlott az IB egy PDF-et, amiben minden valutanemhez szerepel bank, swift és számlaszám. Abban valóban az általad is írt Raiffeisenes számlaszám van HUF-hoz.
-
Ixion77
addikt
Ez alapján tieredben €20K-nál €11.15 a költség, a fixednél meg GETTEX esetén €10. Tehát minimálisan olcsóbb a fixed.
Mivel ugyanúgy 0.05% az alapdíj, ezért amikor az meghaladja a €3-t, akkor már jobb a fixed, tekintve hogy ott nem kell megfizetni a third party díjakat. Tehát ha jól számolom €6000 a határ.
Kb. 60K feletti ordereknél aztán megint a tiered olcsóbb, mert ott bejön a max. €29 szabályzás. A third party díjak még valamelyest növelik, de azok jóval 0.05% alatt szoktak lenni.Szerk.:
A 3rd party fee-t érdemes lehet piaconként figyelni, mert néhol azért elég jelentős. Pl. olasz piacon minimum 1.465€ fix díj minden ETF ügyletre. Mondjuk én nem foglalkoztam eddig sem ezekkel, mert a magyar brókerek és állam sápjaihoz képest így is úgy is elenyésző összegek. -
Ixion77
addikt
Különösen a
Minimum per order
ésThird Party Fees
részeket figyeld. -
Ixion77
addikt
Tehát konkrétan az a gondod, hogy egy 150eFt-os vétel után felszámol az IB 945Ft jutalékot (0,63%)?
Egyszerűen csak a minimumdíj alatt van a megbízásod.
Az iShares USD Treasury Bond 20+yr UCITS ETF USD jelenlegi árfolyama 4.2 Eur. Ebből 10 db. 42 euró, 100 db. 420 euró. Még mindig piszlicsáré összeg, nyilván meg kell fizetni utána a minimum díjat.
Örülj neki hogy ilyen alacsony. Magyar brókereknél jellemzően 7-10 euró a minimum megbízási díj. -
Ixion77
addikt
válasz
Moltiszanti #1089 üzenetére
Egyszerűbb ETF-fel.
-
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1031 üzenetére
Mindig ISIN-t használj keresésre.
Jó tipp, köszi!
Valóban, ami a justetf szerint mindenhol CETH (Svájban ETHE), az az IB-nél egész más:
ETHE STK@SMART
ETHEUSD STK@SMART
ETHEEUR STK@SMART
ETHE STK@EBS
ETHEUSD STK@EBS
ETHEEUR STK@AEB
ETHEEUR STK@EBS
ETHEEUR STK@FWB2
ETHEEUR STK@IBIS2
ETHEEUR STK@GETTEX2Mindegy, közben már az árfolyam is elszállt, a tőzsdék is bezártak. Pedig jó gyors +2% lett volna.
-
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1029 üzenetére
Közben még furább lett a történet, mert a permissions-nál továbbra is azt mutatja hogy nincs jogom a "Complex or Leveraged Exchange Traded Products"-hoz, viszont az trade részen az általam keresett ETF-nél már nem írja többé hogy nincs jogom hozzá. Helyette azt írja hogy "This product requires a KID in English", ami ugyan hülyeség, de figyelembe véve hogy a BATS marketen akarja venni, ami ha jól tudom észak-amerikai, jogos hogy ott nem vehetek. Hogy miért az USA piacot választja a webfelület CETH-re kereséskor, és miért nincs ott a xetra és gettex kereséskor, az rejtély számomra.
-
Ixion77
addikt
válasz
Oppenheimer #1020 üzenetére
Nekem meg sem adják. Pedig nem egyszerű kitölteni a tesztjüket, ezért hogy biztos hibátlan legyen már AI segédletet is használtam. De akkor sem hajlandóak megadni. Még üzenet sem jön hogy nem adták meg, hanem mikor először nézem hogy mi újság akkor azt írja hogy processing, aztán kicsivel később már azt hogy "The Investment Experiences provided does not meet the requirements to trade Complex Or Leveraged Exchange Traded Products.".
Lehet, hogy #1023 SzGee-nek van igaza. Én ugyan elég sokat kereskedtem, de nem komplex termékeket.
Mindez azért kellemetlen, mert a kriptó ETF-ek ilyennek minősülnek.Szerk.: Most vettem észre az üzenetet. Nekem is ugyanúgy csinálja: "Following a review of your financial information, trading experience and investment objective, your account no longer meets the criteria to trade complex and leveraged products ("CLP") at IBKR and your CLP capability and permissions have been removed."
Írd majd meg hogy mit válaszoltak. -
Ixion77
addikt
válasz
360xbox360 #962 üzenetére
Én tegnap délelőtt sikeresen vezettem át.
-
Ixion77
addikt
A platform nem számít. Azonos eszköz esetén a különböző piacok közt nem szokott lényegi eltérés lenni árban. Max. az árjegyző spread különböző. A piacok tranzakcionálási árai közt van különbség. Számodra valószínűleg a legjobb ha a SMART-ot használod. Az elméletileg automatikusan választja azt a piacot amelyikkel a legolcsóbbra jössz ki összességében.
Ha nagy forgalmú ETF, akkor érdemes lehet azt a piacot választani, ahol a legnagyobb a volume, mert jellemzően ott a legkisebb a spread. -
Ixion77
addikt
Ma reggel 410-nél szerettem volna TBSZ-en levő HUF-ot EUR-ra váltani EUR.HUF vételével IBKR Desktopban. A rendszer visszautasította a megbízást ezzel az üzenettel. Tudja valaki mi lehet a gond?
Fedezet volt bőven, tőkeáttételt nem állítottam be (nem is látom hol lehetne). IDEALPRO vagy FXCONV választása egyaránt ezt eredményezi. Lehet, hogy csak normál számlán lehet EUR.HUF-ot venni, TBSZ-en nem? -
Ixion77
addikt
Mindig. Ez nem mintavétellel működik, hanem az ajánlatod bekerül A Nagy Könyvbe, aztán ha akad egy másik fél aki azt elfogadja (hajlandó eladni annyiért vagy olcsóbban amennyiért te hajlandó vagy venni), akkor teljesül.
Viszont az ajánlatnak nem csak tickerje és ára van, hanem egy csomó más paramétere is. Pl. alapban csak akkor teljesül az ajánlat, amikor az adott piac nyitva van. Viszont alapban is teljesül akkor is, ha pl. te 1000-t akarsz venni, de valaki csak 1-et eladni. (Ez utóbbit már pont sikerült néhányszor beszívnom, mivel a megbízás ilyenkor is elfogadottnak teljesül, tehát a díjat levonja a szolgáltató.)
-
Ixion77
addikt
Tudni kellene hogy ez hol van leírva és kire vonatkozik. Tartok tőle hogy megpróbálják kimagyarázni valami olyasmivel hogy ez csak bankokra érvényes, a ők pedig nem bank hanem befektetési szolgáltató. Függetlenül attól, hogy még a bemutatkozásukban is banki háttérre hivatkoznak.
Hogy kijöjjön belőlem a karácsonyi rosszmájúság, megjegyzem hogy nem igazán sikerült megválaszolniuk a "Miért mi" kérdést
Semmi olyan hogy mert magas színvonalú a szolgáltatásunk, jó ár/értékarányúak vagyunk, felhasználóbarát az UI-nk, sokféle eszköz elérhető nálunk, vagy bármi hasonló. Talán érezték hogy ezek bármelyike már túlzás lenne
-
Ixion77
addikt
Nem hiszem hogy meglehet, de megpróbálom.
Nagyon felháborítónak tartom az eljárást hogy 13.-án este suttyomban kiadnak egy módosítást úgy időzítve, hogy az előző hatályának vége munkaszüneti napra essen, amelyik előtt egész héten banki szünet van. Tehát nem hogy a 30 nap nem volt betartva, de mindössze a 16.-20.-a közt, vagy 23.-án délelőtt volt esély reagálni. Mindössze 5.5 munkanap!
Kizártnak találom hogy ez megfeleljen a törvényeknek. Erre hivatkozva megpróbálom megkérni őket hogy legyenek szívesek a korábbi díjjegyzéknek megfelelően végrehajtani a transzfert. Ha meg nem hajlandóak, akkor elgondolkodom hogy jogi útra terelem az ügyet, mert nálam több százezer forint a különbség. -
Ixion77
addikt
Biztos? Mert ezek az IBCE kódjai, amiket tavasszal használtunk transzferhez.
Az ír IE SWIFT kódját szerintem már megtaláltam: IBKRIE2D
Keler kódja meg nekem úgy lenne logikus hogy nincs is, de az Erste nyomtatványon meg ott a helye.
Sikerült valakinek mostanában Erste -> IB transzfer? -
Ixion77
addikt
Tudja valaki mik az IBIE KELER és SWIFT kódjai?
Erste-ből értékpapír transzferáláshoz kellene. -
Ixion77
addikt
Ez nekem is eszembe jutott, de nemesfémek esetén nem látok ilyen contract rollover veszteséget. Pl. ha összevetem az XAUUSD-t (forex) a GLD-vel (ETF) 2007-től máig, akkor az előbbi +307%, az utóbbi +281% jelenleg. Gondolom, az ETF működési költségei miatt.
Amit nem tudok az az, hogy az IB (vagy valamely más érintett forex piaci szereplő) számol-e esetleg bármilyen speciális költséget amiatt mert valaki XAUUSD-t tart a számláján. -
Ixion77
addikt
Engem igazán most a technikai háttér érdekelne. Tehát hogy mit veszek valójában amikor az IB-n mondjuk XAGUSD-t veszek.
A tippem az, hogy ez Forex befektetés, azaz "digitális érték", olyan mintha kriptót vennék, vagy bármely fiat pénznemet és azt tárolnám a számlán.Viszont ennek ellentmond #640 User_2 megjegyzése, mely szerint ennek tárolási díja van.
(A bejegyzése másik két sorát nem is tudom értelmezni.)Azt látom, hogy annyiból jobbnak tűnik az ezüst ETF vételnél hogy heti 5 nap 24 órában kereskedhető, és hogy nagyon-nagyon szűk a spread.
Olvastam olyat is hogy alapértelmezetten 1:10 tőkeáttellel működik, aminek viszont semmi nyomát nem látom az IE felületén, és nem is szeretnék tőkeáttételt. Főleg nem ilyen nagyot. De állítási lehetőséget sem látok. -
Ixion77
addikt
Vett már valaki commodityt (pl. XAUUSD) IB-n?
Van valami speciális kockázat vagy költség, amit tudni kell róluk, amiben mások mint egy részvény vagy ETF befektetés? -
Ixion77
addikt
Szerintem ilyet nem lehet. USD számlára csak USD-t lehet beutalni. Mivel nem azt utaltál, néhány nap múlva visszaérkezik a pénzed, esetleg némi kezelési költséggel lecsökkentve.
Szerk.:
Magánszámláknál előfordul, hogy a fogadó bank automatikusan vált. De IB számlánál nem hinném hogy ilyet megtesznek. Ha mégis, akkor nem leszel túl vidám a banki váltási árfolyamtól.
Majd írd meg hogy mi lett a sztori vége, kíváncsi vagyok. -
Ixion77
addikt
"Hogy kerül vissza a részvény az eredeti tulajdonoshoz?"
Érvényesíti az utolsó pillanatban (mondjuk utolsó másodperc) az opciót, lesz belőle virtuális shortod, amit ugyanabban a pillanatban le is zár a nyílt piacon. Innen lesz meg a részvény, ami odakerül a kiíróhoz. Persze ez valószínűleg csak elmélet, a gyakorlatban ennél sokkal gördülékenyebb a folyamat (pl. összepárosítja a put-ot egy azonos call-al, vagy biztos van még ravaszabb megoldásuk is).
-
Ixion77
addikt
Long esetben hogy kapnék margin callt?
Úgy, hogy nincs annyi pénzed, amennyibe kerülnek az opció által "tartalmazott" részvények. De nem feltétlen kapsz margin callt, mert lehet hogy a szolgáltató azonnal is eladja a fedezeten felüli részvényeidet. Amennyire tudom, IB általában így jár el. Hagyja hogy mínuszba menjen a számla bizonyos esetekben, aztán az automata teszi amit tennie kell hogy ez megszűnjön (pl. pénzt vált).
-
Ixion77
addikt
Lehet hogy nem értem a kérdést, mert amúgy szerintem nagyon egyértelmű a válasz:
Két dologtól függ mi történik:
- Te írtad ki, vagy te vetted meg az opciót?
- Lejáratkor az aktuális árfolyam alacsonyabban vagy magasabban van az opció céláránál?Az opció csak egy Opció. Alias lehetőség. Egy szerződés, amivel vagy él a tulajdonosa, vagy nem. Felteszem, hogy te vetted az opciót és nem kiírtad. Ez esetben ha lejáratig nem érvényesíted a jogodat, akkor kidobtad a kukába. A szolgáltatók viszont rendik, ezért ha jól járnál vele, érvényesítik neked automatikusan az utolsó pillanatban (ennek lehet költsége). Egy put opció esetén ha nincs az adott részvényed, akkor shortod lesz az adott részvényre. Amit jó eséllyel a szolgáltató azonnal zár is (cover) ha nem margin az account, ergo megkapod a nyereséget.
-
Ixion77
addikt
Küldött már valaki dollárt, esetleg eurót IB-ről Revolutra? Ha igen, mennyi idő alatt ért át?
-
Ixion77
addikt
Keresztül ment, csak nem látod.
Vigasztaljon, hogy amikor 10+ évvel ezelőtt belefutottam egy ilyenbe, akkor emlékeim szerint USD50+ körüli összeg tűnt el mire megérkezett az utalásom. Akkoriban talán K&H-tól indítottam.
Meggyőződésem, hogy a bankok direkt választják azt az utat, ami számukra a legelőnyösebb (mert pl. megállapodásuk van a "köztes" bankkal), az ügyfélnek meg a leghátrányosabb.Most látom, hogy te is K&H-tól indítottad. Fogadni mernék, hogy ők a ludasak, de persze sosem fogod megtudni.
-
Ixion77
addikt
Most hogy a feldarabolásának esélye jelentősen csökkent a választási eredmény által, valóban látszik benne ráció. De ez már a másik topic témája.
-
Ixion77
addikt
Ezen az ír pénzvisszatartásos bejelentésen sikerült már valamelyikőtöknek túltennie magát?
A kitöltendő dokumentum elég egyértelmű, csak azt nem tudom hogy ezt kinek, hová kellene küldeni. Talán a lakóhely szerinti NAV-nak, de befogadnak ők egy ilyet angolul? Online? És hogy küldik vissza? Beszkennelik? Vagy postázzák lakcímre? -
Ixion77
addikt
Eltartott egy ideig míg rájöttem hogy ez melyik program és mit hol kell nézni benne, de végül meglett.
Azóta meg nézem, csak nézem én... De továbbra sem úgy látom mintha nekem lenne virtual FX pozícióm. Azt tudom elképzelni, hogy volt, de azóta valamikor valamiért megszűnt virtuális lenni.
-
Ixion77
addikt
Úgy látom hogy valóban nem lesz más megoldás mint megbarátkozni a TWS-sel.
A Convert Currency részben felfedeztem ezt a apróbetűst:
Conversion will use market order typeForex részben meg fix az IDEALPRO.
Tehát a webfelületen nem oldható meg a limites váltás FXCONV-on.
Elvileg mindkettőnek T+1 napos az elszámolása. Rákerestem a neten hogy mi a különbség közöttük, de nem találtam igazán egyértelmű választ. Többnyire azt írják, hogy mindkettő ugyanaz, csak az IDEALPRO tranzakciók megjelennek az számlakimutatásban is, az FXCONV meg nem.
-
Ixion77
addikt
A szerkesztéssel beszúrt leírásodból és a videóból már kezdem érteni a helyzetet. A tipped logikusnak tűnik.
Viszont akkor azt nem értem hogy ez mikor fog rendeződni. Minthogy ez nem jelenik meg a pozíciók közt, nem is tudom lezárni. Feltételezem, hogy le van már záródva, csak 1-2 nap settlement kell neki. Mondjuk jó lenne addig látni valahol hogy ez nem settled euró. Egyelőre nem találtam hol jelezné ez ki.
Legközelebb hogy tudok limites váltást végrehajtani? Az Order Ticket / Convert Currency részben úgy látom, hogy nem lehet limitet megadni.
-
Ixion77
addikt
A Portfolió Your Holdings rész szerint EUR.HUF pozícióm nincs.
A Portfolio Cash Holdings része szerint euróm viszont van. Amikor az ETF vásárlás történt, akkor is volt.Jelenleg pedig ez látszik a Tradesben.
Próbálom megérteni amit írsz, de még ha nem euróm lenne hanem forintom, akkor sem látom miért lenne indokolt hogy előbb eladjon eurót, aztán vegyen ugyanannyi eurót.
-
Ixion77
addikt
Igen, limites Forex megbízást nyitottam, teljesült, lett euróm.
Másfél órával később pedig szerettem volna elkölteni az euró egy részét, vettem belőle EUR alapú ETF-et.
Aztán megbolondult az FXCONV bot, az látszik a képen.
Úgy gondolta, hogy ő inkább eladja az eurómat, vesz belőle forintot, aztán a forintot adja el és vesz belőle eurót. Mindezt azért, hogy legyen fedezet az ETF vételre. Egy olyan ETF vételére, amit euróért kell venni, és euró volt szabadon a számlán.Szerk.:
Nyitottam az esetre egy ticketet. Az AI support botjuk adott egy olyan nesze semmi fogd meg jól választ, hogy rögtön még egy fokozattal jobban elkezdtem utálni az ilyen botokat. Belefogalmazott szinte minden szót és számot amit a ticketemben talált, átformázta őket más, értelmesnek tűnő mondatokká, csak épp az értelem hiányzott az egészből. -
Ixion77
addikt
Van bárkinek tippje hogy mit művelt itt az IE bot?
Közvetlen előtte volt egy ETF vásárlásom, ami 3000+2.97 és 360+0.45 euró részekben hajtódott végre néhány másodpercen belül. A számlán csak euró volt, mert korábban már átváltottam a forintot Forex műveletként.
Erre ha jól értem, vett nekem 3003 eurót, majd rájött hogy nincs is forintom ezért eladott 3357 eurót, végül újra vett 360 eurót. Okozott mindezzel néhány euró veszteséget. De miért?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest