Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Suliro
senior tag
Játék+netre kell. Nos kérlek hupilila lesz a színe flashy úr!
Szerintetek szeptemberben ki lehet majd építeni egy dual-core os rendszert 250k-ból? Mert szerintem nem. -
HERR Z
veterán
Kicsit nevetségesnek találom ezt a szerver+intel lázadat
Opteron egy ''fokkal'' olcsóbb s teljesítményben se rosszabb....és nem csak SuperMicro és Tyan lapokat lehet itthon hozzá kapni hanem mondjuk asus-t msi-t is-ami olcsóbb és tuningot is támogat-...A 64-bit már meglesz jövő őszre a p4-ekbe, de addigra AMD dual core-t nyom ráadásul még foglalatot se vált
Egy lépéssel kb akkor is előrébb lesz....
Valamilyen szinten szerintem picit fanatizmus kell ahoz hogy ilyen körülmények között az ember játékra szervecuccost vegyen/főleg Intelt/ -vagy csak elmeroggyant így évvégére
Amúgy játékon kívül mire használnád? Mert ha nagyon nem dolgozgatsz vele akkor inkább SLI felé nézelődj mint szervercuccos fel -vagy egyik fele se
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
Nos mégsem ilyen, lesz, de intelt fogok venni, hiába vagyok amd fan. Szal szeptemberben egy Ht-s prescott fog a családba kerülni.
-
Loretto
veterán
Várom már Erdoke eszmefuttatását
-
Suliro
senior tag
1megás 800-as psb-jó 2.8-as xeont tudok venni 52k-ért. 3 ghz-s 72 k körül. Ennyire nem tuningolható?
Köszi, h benézel!
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
Hú nem tudom, majd utánanézek. Du 5 körül itt leszel? És 1 procis lap xeon támogatással? Így gondolom lehet őket tuningolni. Fél hatra utána tundék nézni, de háromkor el kell menjek tanulni. Matek házi sajna
Amúgy meg tanácsot kértem, mert xeon ügyben nem vagyok otthon, mint láthatod.
[Szerkesztve] -
Hát azt így nem tudom, mert azt egyben vettem a házzal meg a ramokkal.
Újonnan az az alaplap, ami nekem van 150k, a procik darabja 60k.
De játékra tényle ne vegyél ilyet, és újonnan semmiképp. Azért a pénzért megkaphatod a leggyorsabb intel vagy amd asztali procit, a legfullosabb alaplapot, és a többi pénzt öld bele a legbrutálisabb vga kártyába. Mondjuk egy x800xt-be, és még akkor is olcsóbban megvagy. Minden játék száguldani fog rajta évekig... -
Suliro
senior tag
Szerintetek melyik jobb:
1:Xeon 3.2GHz
130nm
533MHz
512KB
2MB
2:Xeon 3.4GHz
90nm
800MHz
1MB
0MB -
-
Dilikutya
félisten
Az új processzor a sima Pentium 4-től mindössze a 2 MB-os harmadszintű gyorsítótár meglétében különbözik; L3 cache a Pentium 4-ben nincsen. Emellett természetesen az árában is: számos szakmai oldalon a chipet csak Extremely Expensive Editionnek (extrémdrága kiadás) hívják. A P4EE valójában egy áttokozott Xeon MP processzor, amely 800 MHz-es rendszerbuszt használ. Végeredményben a chip tehát egy szerverprocesszor, akárcsak az Athlon 64 FX-51.
Forrás: Bővebben: link -
Suliro
senior tag
-
Dilikutya
félisten
Igen, az árak nagyjából olyan szinten vannak. De nem is játékosok számára készült. Nekik ott van most csúcskategóriában az A64, és a P4XE. Xeon-nak nem sok értelme lenne, annyi tényleges, észlelhető többletet biztos nem nyújtana, mint amennyivel drágább (tökmind1, hogy 1024-ben 100fps, vagy 150
csak egy példa, nem tudom, Xeon hogy teljesít játékokban, és mennyi egy nagyjából azonos paraméterekkel rendelkező Xeon teljesítménytöbblete). Sőt, biztos hogy nem éri meg játékra. Gondolom, valamivel a P4XE fölött lehet a teljesítménye, abból kiindulva, hogy az Extreme Edition-ben valamilyen Xeon-mag van.
-
Flashy
veterán
miért ne lenne alkalmas játékra? egy proci ami erősebb mint a ''többi''. mitől ne lenne jó játékra??
-
Suliro
senior tag
válasz
Taltosparipa #4 üzenetére
A legolcsóbb konfig milyen órajeleken megy és játékra tényleg alakalmas? Ez 32bites , ugye?
-
Taltosparipa
tag
Hat
nem normalis otlet de te tudod
- CPU 80-150e Ft kozott
- alaplap hozza 50-200eFt kozott -
Suliro
senior tag
Nos tudom, hogy ez egy szerverplatform, de játékra mennyire alaklmas, Órajele megvan, gyórsítótára több, mint egy prescottnak. Vélemények? Az árat ne keverjük bele.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest