- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPC3RUN
tag
jaja nekem is pentium d 915öm van gyári hűtéssel
most épp felvan húzva 2,8ról 3,2-re így megy 53-55közt
alapból meg 35-45 körül járkál
az ezüst paszta jó !! -
KMT
addikt
Érdemes lecserélni egy Pentium D hűtőjét egy E2180-éra? Melyik a hatékonyabb?
(Nem olvastam vissza.) -
Monya78
veterán
Sziasztok...
Gyári intel hűtő adatokat kerestem volna a googlén...de nem találtam semmit...
Pontosabban a keskenyebb bordás coreduo procikhoz adott gyári hűtő adatira lennék kiváncsi...súly, dB, stb..
Valaki tud valami infóval szolgálni?
-
CsKrisi
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég furcsa dolog történt velem, és valami magyarázatot keresek rá.
Az egyik haveromnak összeraktam egy gépet pár hónapja (főleg használt alkatrészekből) és nemrég szólt, hogy menjek át, mert a procihűtővel gond van.
Átmentem és kiderült hogy a probléma az, hogy letörött az egyik hűtőlapát (vagy minek hívják).
Állítólag nem nyúlt a géphez, hanem egyszercsak elkezdett búgni, és kirepült az egyik lapátka.
Amúgy Pentium4 641 proci eredeti hűtője!
Van valakinek ötlete, hogy ez mitől lehetett? Én iyenről még nem hallottam! -
Vidori
tag
Hali!
Prescott magos ( az nagyon fűt!!! )? Akkor lehet, hogy nem lesz elég neki, vagy nagyon hangos lesz!
Nekem ilyen van, elég jó, halk kb. 4500-5000 Ft bár nekem E2140-es van.
[link]
Mindegy ki kell próbálni, ha terhelés alatt max. 60-65-C-os azt még bőven elviseli a Prescott is! -
kosian24
tag
Hali! Most veszek egy intel P4 3,2Ghz-es lga775-ös procit. Az lenne a kérdésem, hogy jó-e neki egy gyári intel hűtő, ami eredetileg egy CeleronD 2,66 Ghz-re volt? Ugyanaz a méret, foglalat, minden, csak kérdés, hogy elég-e neki?
-
duduati
aktív tag
Gyári intel hűtővel nem igazán megy 40 fok alá a proci szerintem
-
benceecneb
tag
Megtudjátok mondani hogy egy intel pentium 4 gyári hőtőnek kb mekkora hangja van?(dba)
-
LineLord
tag
Hm. nah szal levettem áűtőm es az a fekete dzsuva ott van a cpu-n, a szeleinel ott van a nyoma mivel szedjem le? Sebbenzin? Me meg nem volt arra szüksegem h leszedjem rola, de majd ha vizhuteshez a blokkom akkor..
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
Ugyanilyen procim van és ebből gondolom,hogy a tied is E0-ás.Ha viszont igy
van akkor ott valami gáz van a felrakást illetően.
Kb. két hétig ezt a procit a saját gyári hűtővel használtam 4Gigára húzva és
alapon 43C fok,super pí vagy CPU teszt alatt is''csak''max.72C fok körül volt.
Ezért mondom,hogy ellenőrizd magad a felrakást illetően. -
LineLord
tag
asus p4v8x-x menynire mér pontosan?
-
canniball
nagyúr
A Te lapodat személy szerint ugyan nem ismerem, de az IC7-k pl. pár fokkal többet mutatnak, mint a valós érték. Igaz a 70-80 az már nem pár fok különbség...
Javasolnék egy BIOS-frissítést, hátha tényleg csak a lap mér rosszul. Meg lehetne próbálkozni esetleg más eszközzel is megmérni a hőmérsékletet. Illetve igaza van LineLord-nak, az AirGuide-od nem a meleget szállítja el, hanem a friss levegőt be, ezért (ha van rá lehetőség) szerelj a cső elé (értsd: a cső és a ház fala közé) egy ventit, ami befelé tolja a levegőt! -
BxL
csendes tag
Sziasztok!
Intel gyári hűtőm van
INTEL PENTIUM4 P530-3.0GHz/1MB 800MHz FCPGA, Socket-775 procihoz.
Most szereltem össze, és nagyon gáz!!!
51-53 fok az alap, de ha valami komolyabbat csinálok, felmegy 70-80 fokra!
Gondolom, rosszul összerakni nem lehet az ilyet, elég egyértelmű volt a beszerelésnél, hogy hogy kell rátenni hűtőt.
A ház is elég profi, külön PVC csővel a CPU venti hőelvezetéséhez (AOpen H700B 2.0 AirGuide)
Cseréljem le valami erősebbre, vagy létezik megoldás? Esetleg BIOSban lehet állítani valamit? (Abit AA8 Duramax, Phoenix BIOS)
Kösz a segítséget
[Szerkesztve] -
az intel procihűtő átlagos használathoz jó. nekem most foxconn hűtőm van egy 2400 p4 -en ami halkabb és jobban hűt is. szvsz ha tuningolsz vagy csak olcsón jó hűtésre vágys akkor vegyél egy olcsóbb rézmagos coolert amúgy meg ok az intel gyári.
-
LineLord
tag
2.4es cerka + 2500ön forgo gyari hűtő(rajta az a fekete biszbasz
)
es alapbol 28-32°C terhelesnel meg prime95-el 51°C volt a max
az a kis fekete lap amugy, aluminium, rajta olmos graffitos feka reteg, a tapadas, es a hövezetes miatt. maradhat rajta, de ha nem akarod akor nem. tök mind1 hogy azt vagy pasztát hazsnálsz. mert paszta kelleni fog, mert az max 3-4 le/fle szerelest bir utana nem marad a fekete bevonatbol semmi -
Hatalmas@
csendes tag
nektek hány fokos a procitok?
-
drpele
senior tag
Kedves Fórumtársak, meg tudna valaki dobni egy linkkel, hogy milyen hűtőt adnak az 530-as P4-hez (LGA775,3Ghz)? Egyáltalán nem túl zajos a szerkentyű?
-
violin98
tag
Hali!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi a váltószám
a m3/perc és a CFM között.
Általában ezzel a kettővel szokták leírnia cooler légszállítását,
viszont így nem tudom összehasonlítani a Titan TTC-W7TB és
a Coolink T1B coolert. -
ocrulez
csendes tag
Az ezust paszta nem vezeti az aramot, aki nem hiszi jarjon utana. (egy ohm merovel.)
-
telcom
tag
Szedd le a ragasztót meg mosd le sebbenzinnel.
-
ManOwaR
tag
egy csavarhúzóval óvatosan alá kell feszíteni a procinak ha rajtamarad, inkább az a gát, hogy ilyenkor elgörbülnek a lábai, mít szívtam mire sikerült visszaegyenesíteni
-
Tchoepi
tag
A munkahelyi gépemben és otthon is ugyanaz az alaplap (MSI845PE2 Max2 FIR) és a proci (1.8A Northwood - mindkettő 2.4-en ketyeg). Otthon paszta van (100% terhelés - 50 fok), bent az ólom (100% - 51 fok). IMHO ezért nem nagyon érdemes gányolni, de mindenkinek szive joga...
Tchoepi -
Tchoepi
tag
-
válasz
kowácsbéla #31 üzenetére
Semmi baja!
Hajtsd ki a pöckét és rakd vissza bele a procit!
(egyébként ezt is írtam az előbb) -
Alex
csendes tag
Bocsi, még valami: ha egy kicsit ''melegebb'' a cuccos, akkor könnyebben jön le( nem lángszóróra gondoltam...
) hajszáritóval óvatosan melegitsd meg.
-
Alex
csendes tag
válasz
kowácsbéla #31 üzenetére
Hát jót nem tesz neki az biztos, de elég rövidek a P4-ek lábai, és ezért is jönnek ki könnyebben a tokból a procival együtt.
A jelenlegi állapotban történő visszarakást felejtsd el szerintem, marha kicsi az esélyed a találatra, és ha nem sikerül a dolog, akkor biztos a kampec... -
kowácsbéla
csendes tag
válasz
kowácsbéla #29 üzenetére
még vmi (remélem, nem fárasztó). az alaplap socket megsérülhetett a 'kierőszakolás' során (csak azért kérdem, mert zárva maradt, nem tudom, ez mechanikailag nem káros-e neki). na még 1x tx.
-
Alex
csendes tag
válasz
kowácsbéla #20 üzenetére
Hi !
Én is jártam már igy egy 1.7-es cerkával, de nem lett semmi baja sem a procinak, sem az alaplapnak. Én a procit úgy szedtem le a bordáról, hogy ''oldalra'' toltam el óvatosan, és igy lassan lecsúszott róla, FESZEGETNI nem szabad, mert képes meghajulni a ''fémsapkája'', vagy rosszabb esetben el is törhet!!! -
válasz
kowácsbéla #20 üzenetére
Á, semmi gond. Nekem rendszeresen rajta marad
Az a jó, mert azt mutatja, hogy pontosan illeszkedik
Egyébként óvatosan szedd le a procit, hajtsd fel a socket műanyag pöckét és már mehet is vissza a proci. -
dXtr
tag
spec kovacsbelara gondoltam
-
dXtr
tag
bázég ezek a nickek besz4rok
-
kowácsbéla
csendes tag
Én a következőképpen jártam. Processzorcsere lett volna aktuális, P4 1.8, gyári dobozos hűtővel. Csatolom le a hűtőt, de nem nagyon akaródzott neki lejönnie, bár amúgy is olyan szerencsétlen megoldás az a 4 pöcök. Végül kiderült, amikor leszedtem a hűtőt, hogy ''rátapadt'' a processzor, le se akar jönni róla. Ilyenkor mi a helyzet? A socket 478 persze zárva maradt, most az is kuka?!
-
Hold
őstag
szóval PIV re nyugodtan kenhetem ?
-
guess.who
senior tag
Szerintem is.
AMD-knél az ezüstpaszta ''kiválthatja'' a grafitozásos overclockot, ha túl sokat pakolnak rá belőle...
Nem is csoda, ha szerencsétlen proci belepusztul.
Egyébként meg tényleg le kell róla sikálni, aztán az életben nem mondják meg, hogy ezüstpasztát használt-e valaki... -
cheroub
csendes tag
Hali.
Az ezüst a P4 - nél nem probléma csak az amd prociknál. Főleg azért mert az ezüst pasztának elég fém tartalma van ahhoz hogy vezesse az áramoz. A p4 -nél ugye fém sapka van ott nincs mit összezárni, de az amd prociknál ....
Egyébként mielőtt visszaviszed a procát gariba érdemes letörölni illetve lemosni róla és akkor nem lesz probléma.
Byez -
guess.who
senior tag
-
rup1u5
nagyúr
én leszedtem aztán adtam neki ezüstpasztát
-
Hold
őstag
A Gyári Boxos Procik hűtőjén van 1 aluminium lemez.. fekete valamivel bevonva.. az kell a hűtőre vagy le kell szedni róla ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tőzsde és gazdaság
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- Seasonic Vertex GX-1000 Gold - Új
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés. Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest