Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0tb4d
tag
Hello!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy nekem core 2 duo e4600-as procim van és ugy veszem észre,hogy a proci órajele elég kevesen van..Esetleg tudna valaki tippet adni,hogy tudnám elérni a megfelelő órajelet?Fps játékokban ingadozik az fps-em ezáltal.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
K21_overlord
tag
Hellósztok
Lenne egy e4400 es procim egy Gigabyte GA-965P-DS3 lapban. Eddig nem is volt vele semmi probléma feszemelés nélkül vitte a 3,0 gHz -et. Mostanába viszont csinál olyat, hogy ha újraindítom nem jön fel a gép (sötét kép) csak ha kis ideig pihentetem (5min) Elképzelhető hogy kéne neki adni egy kis feszt? (nem nagyon merem a feszt piszkálni míg nem muszáj)
thx -
Gucunja
aktív tag
sziasztok,
most akarok beszerezni egy 8600GTS karit , azt mondják a jelenlegi D820 as procim nem tudja kihajtani tuningolni meg pláne, a kérdésem hogy ez igaz-e, illetve egy Intel Core2 Duo E4600 (2,4Ghz/800Mhz,L2:2MB) már elég lesz-e mert most elég jó ára van(20k)
-
kulerr
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
Miért lenne kevés? Szerintem tök elég miden paraméterére általános felhasználásnál...
-
oettinger01
őstag
szeretnék kiszedni mindent az E4500asomból, milyen beállitásokkal próbálkozzak? Szerintetek a ram nem lesz kevés

-
Xirtam
veterán
válasz
Christo92
üzenetére
Hello, én ajánlanék neked valamit! Ha nem értesz hozzá vagy még nem tuningoltál akkor vagy kérj meg valakit aki megmutatja, vagy pedig ne is nyúlj hozzá! Inkább legyen egy 2.2 GHZ procid mint egy 3 ghz ami nem stabil... szerintem gondolkoz mert ennek én sok értelmét nem láttom , vagy ha van olyan barátod aki ért hozzá kérd meg mutassa meg segítsen , csak jót akarok de ez az én véleményem!

-
kulerr
őstag
Aham
nézd csak!
-
kulerr
őstag
válasz
Christo92
üzenetére
Bocsi elírtam...Overclocking de egy kis segítség ...
De most látom hogy nem találzad meg csak úgy gondoltam egyértelmő: ...az Advanced-en belül még a Jumperfree Configuration és ott megtalálod! -
kulerr
őstag
válasz
Christo92
üzenetére
Nekem is P5k-m és E4500-m van gondnélkül fut 3ghz-n...
Ennél a bios ablaknál a CPU Ratio controll-nal állítsd be a 9-es szorzót, majd az Advanced - AI Ocerlocking-ot AUTO-ról MANUAL-ra és itt már bármit be tudsz állítani,Nekem ami teljesen bejött és stabil 9*333=3GHZ , PCIE 100MHZ-re, nekem kingmax 800 ramjaim vannak ezért a DRAM 835-re állítva, és a procit még alul is tudtam feszelni...
Sok sikert hozzá!
Üdv
-
-
V!ck
senior tag
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy megérné lecserélnem az E2160-asom egy E4500-ra? El tudom adni annyiba, amennyibe venném a másikat
Már csak azért kérdezem, mert a 2160-am simán viszi a 3GHz-et alapfeszen, viszont azt nem tudom hogy a 4x00 sorozat mit bír... ráfaragni nem akarok
Szvsz M0 stepping lehet, mert ha jól tudom márciusban vette, most cserél E8400-ra.
Köszönöm előre is a válaszokat
Üdv: V!ck
-
wiggen123
senior tag
válasz
Szecska26
üzenetére
A memória - fsb osztóját kell átállítani, úgy hogy a memória ne, vagy ne sokkal lépje át a 800-at. Pontos bios-beli segítséget nem tudok mondani, mert nem giga a lapom.
Ja mégis CTRL-F1 a bűvös billentyűkombináció a giga lapokban
a főmenüben lenyomod, utána érhetőek csak el a komolyabb beállítási lehetőségek. A mazsolák elől el lettek rejtve 
-
st3v0
tag
Lenne 1 kérdésem. Kénytelen voltam lecserélni a jól bevált HR01-PLUS-omat a gyári hűtőre és 1 kicsit túl magasak a hőmérsékletek,. IDLE: 41-42 FULL LOAD 54-55 fok. ez normális 1 C2D 4400 esetében, alap feszen és fsb-n? kb 25-26 fok van a szobámban.
köszi
-
Szecska26
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigom van:Gigabyte GA-P35-S3G, 2GB Kingmax DDR2 800-as ram(nem dual,1 modul),E4500proci Ati 3850HD.
Olyan gondom lenne,hogy nem nagyon sikerül tuningolni a procit.3ghz-ig szeretném,de 240-es fsb-nél feljebb nem megy.Szerintem a memória miatt mert azt már 900mhz felett járatná.A memória órajelét hol tudnám állítani?Csak az időzítést engedi a bios.Hol keressem?Vagy vmi mást nem állítottam be?Ja a procin 1 Zalman CNPS 8700 hűtő van,tehát ez sem lehet gond.
Köszi aki segít!!
-
válasz
Uzsidoboz_09
üzenetére
Próbáld meg BIOS-ban beállítani a memória feszültséget 2,1V-ra és úgy beállítani az időzítéseket 4-4-4-12-re..
-
Daemon09
őstag
válasz
Uzsidoboz_09
üzenetére
Nem baj az, ha kikapcsol és utána bekapcsol. Asus lapok ezt csinálják.
-
Uzsidoboz_09
csendes tag
Csá üdv!
vettem egy cl4-s 800s corsair memórát, beraktam az alaplapomba (p5kc+core2 e4500) minden tök auto-n van és természtesen cl5-n megy. Nem vok nagy tuning mester próbáltam huzni procin memorián de amikor mentettem a bios beállítást leállt a gép majd ujraindult de megjegyezte e beálltásokat, dram-nál is lehetett állítani ezt a "késleltetést" de akkor ha átállítottam a cl4re akkor sem volt jó...
Van elég pozenciál ebben a tuning ramban és a core 2ben és ki szeretném használni...
pls segítsetek
előre is köszi
-
temes69
aktív tag
sziasztok!
alapfeszen 3gigahertzen nyomatom a procim, viszont kb egy hete elkezdte azt csinálni a gép hogy ha kikapcsolom, majd másnap be, a vidkari nem ad jelet, csak azután ha nyomok egy resetet. utána bootol és fut rendesen. játékok is mennek, semmi gond. már próbáltam hogy lejjebb veszek a fsbt de ugyanúgy csiálja. ez miért lehet? táp gond? alaplappal van valami?
-
pandemonius
csendes tag
Üdv mindenkinek!
E4400-asomat szeretném nagyobb tempóra bírni, de ha lockolom 100-ra a PCIE frekvenciát, már kis FSB emelésnél sem bootol szegény pára. Mi történhet ha szinkronban hagyom a CPU frekvenciával, és felmegy 117-118MHz környékére? (mármint a PCIE frek). -
Bernyó84
aktív tag
Úgy tűnik, hogy a 800as Corsair elbírja az 1GHz-et is....
Csak az időzítés zavar egy kicsit....5-7-7-23....
Ez olyan fura.... Milyen időzítéseket kellene hasznánom? -
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok!
E4500as procim van. A konfigot még február elején vettem... Akárhogy próbálkoztam, nem tudtam a procit meghajtani 2.6GHz felé.... Erre ma mondom bepróbálom megint és 3GHzen megy... Gyári hűtéssel, Corsair ramokkal, feszültség emelés nélkül... A beállítások.... minden alapon van... amit változtattam: CPU FSB és szorzó: 9X333... Ramok 10/8as leosztásban az EVEREST szerint, de a biosban valami 2.40, vagy 2.50 volt írva, ha jól emlékszem.... -
dhäiw
csendes tag
Sziasztok,
nekem E4500-am van Asus P5K SE-ben, 2x1Gb Kingmax 800-as rammal.
11x-es szorzoval, 266-os FSB-vel 2933MHz-en ketyeg 1,35 V-on allt be stabilba. Feljebb nem probaltam meg huzni. Jo fel eve hasznalom igy es nagyon meg vagyok vele elegedve. -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tuning szempontjából melyik a legjobb stepping?Kösz a választ!
Narancs
-
rollins
őstag
2.9ghz normálon, ennél tovább nem bírja se 8 se 9 szorzóval. easytune5-tel meg nem értem miért bírta 3ghz-en. Az sem világos ha 1.325V a vid, akkor miért nem ad annyit a lap, vdroop-pal lenne kb 1.29 és úgy biztos menne a 3ghz, de csak 1.26V -ot kap, ahol 1.3V-ról esik le. speedstep meg kell, hagyom így, szvsz így sem rossz azért.
-
rollins
őstag
Úgy néz ki megvan 1.31V-on az E4300-zal a 3ghz. Biosból ezt valamiért nem lehetett pontosan belőni, de a giga p35 lapban az EasyTune5-tel sikerült, bár elég furcsa hogy 1.36v-ra kell rakni, ramot meg 2V, viszont az ET5 monitorozója szvsz jól mutatja, úgy mint az Everest: cpu idle 1.33V, load 1.3 (1.31V), ram 1.87V. Fura hogy a winxp-ben sájátgépnél és az orthos is azt mutatja, ami a biosban állítva: 2850mhz
, everest, cpu-z meg 3ghz-et.
Amúgy biosból 1.4V->vdroop 1.36V terhelve 3.1ghz volt a max. -
kulerr
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Szia!
Tuti hogy nem szerintem... Nekem is 4500-öm van és 10x300 -on megy alapfeszen minden gond nélkül. Megpróbáltam már feljebb is (10x320, és 10x340 tovább már nem mentem) és ott sem volt gond tesztelve sem.
Nem állítottál el valami értéket a BIOS-ban? Esetleg nézz rá mi mennyit kap.Üdv
-
tzsolesz
nagyúr
Hali, van olyan hogy egy 4500-as csak 280-285 FSB-t bír el 10x szorzón? Mert az enyém ilyen.
Asus P5K-SE-ben, 2x1Gb Kingmax RAM-al.( a RAM-okat nem hajtom túl)
Ha fentebb veszem mondjuk 290 fölé 300 környékére akko nem idul el a rendszer, a ventik meg a vinyók felpörögnek, de se kép se hang. Ki kell vennem az elemet, mert a bios sem jön be többet.
Vagy a lappal lenne a baj?
Ez az FSB érték asszem még csak alsó szegmensben van a lap biosában, mert valami 800-ig lehet tolni. Mi van akkor már itt kiakadna, minek bele az a 800, ennyire antituningos lenne a lapom?
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Kötelező
üzenetére
Azért mutat 6x-os szorzót mert aktív a C1E és az Eist ez az INtel energiatakarékos funkciója ami idle állapotban visszaveszi a feszt és a szorzót 6x-osra.Tuningnál sztem először alapfeszen próbáld ki(1.325v lehet talán) és csak az FSB-t emeld memória szorzót sem kell piszkálni(2*-esen vagy 2.33-on)vagy amennyit bírnak annyin használd.
-
Kötelező
senior tag
üdv!
Valaki tudna segíteni nekem? Még soha nem volt Intel procim, ezért nemdom hogy is áljak neki a tuningnak.Probálgattam minden hogyan a tuningot de nem jó sehogy sem.
Alaplap: Gigabyte i945P-S3
Proci: Core 2 Duo E4300
Ram: 4*1GB DDR2 800
És itt miért x6-nak irja a multipliert? kép
Everestben, meg 2333Mhz-nek irja, meg a BIOS-ban is alapon igy jön abe a proci: 200*9. A memóriát vissza osztom 2.00-ra a proci FSB-t rátszem 300-ra és mégis ugy irja ki mikro bekapcsolom hogy 287*9 és ugy 2.57 Ghz-es. Nem értem miért nem akar feljebb menni az FSB?
Valakit tudna segiteni ? -
Joe fiú
senior tag
-
zoli03
őstag
válasz
kornel8585
üzenetére
Maximum árban jobb. Véletlenül se vegyél d820-at, sokkal gyengébb.
-
kornel8585
tag
sziasztok.a pentium d820 jobb proci mint az e4500as?
-
zoli03
őstag
Sziasztok!
E4600 procim van. Dobozos, a gyári paszta van még rajta. Terhelés nélkül a processzor kb 30-35 fok, az Everest stabilitástesztjével 58 fokon állt meg, feljebb nem ment. Ez jó hömérséklet, vagy rakjak fel új pasztát? -
ValeHun
csendes tag
Hey all!
Olyan kérdésem lenne,h berendeltem egy ilyen konfigot:
Gigabyte GA-P35-DS4 alaplap,Intel Core 2 Duo E4500 proci,2x1GB Kingmax 1066MHz Ram,GIGABYTE GeForce 8800GT Turbo Force 512MB Vga.
Azt szeretném megtudni,h ezt mennyire lehet majd tunningolni?Nem szeretnék nagyon húzni rajta csak minimálisat, v annyit ami még nem árt a rendszer stabilitásának.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Sotho
őstag
válasz
Joe fiú
üzenetére
Ja 1.4 de terhelve eldob 0.04voltot de ez állandó dolog nem ugrál a fesz.
Ha biosba beállítok valamit, azt alulfeszeli és még lejön a vdrop, de akkor a droppolt értéket megpróbálom valahogy 1,325 re belőni hátha nyerek pár fokot mer azért elég meleg 73C kéne már rá a víz, a vicces hogy már szinte minden megvan hozzá csak még nem volt erőm nekiállni ,hogy összerakjam
-
rollins
őstag
válasz
DarthZolee
üzenetére
ne is beszéljünk az AMD-ről, ami a világ bukása Ezt így kijelenteni, már ne is haragudj..
Winrarban pont hogy felveszi a versenyt az Amd, az imc-nek köszönhetően. -
micski2
csendes tag
Üdv mindenkinek!!
Segitséget szeretnék kérni!
Van egy C2D E4500 procim! Egy 8800GT videokarim 2 gb ram
Szeretném huzni a procit a videokari miatt mert kevéske neki!
De az a baj hogy az alaplapom csak DDR 667 ramokat tud kezelni!
Viszont nekem 800mhz sek vannak!
Ha valaki hasonlo cipöben jár, tapasztalta legyen szives segitsen nekem egy stabil órajelet elérni!
ötlet tipp bármi érdekel !!!
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM

-
DemonDani
addikt
válasz
DarthZolee
üzenetére
Pont tévedsz egy kicsit
FSB is szépen ki lett koptatva belőle! -
DarthZolee
csendes tag
Mutass nekem egy AMD-t ami 2.04-el küldia 2-es magot

-
DarthZolee
csendes tag
Ütős hangszer ez a 4500, egy jó lapba kegyetlen módon lehet húzni, az L2 kivételével mindent tud amit a nagyok.
-
codec
senior tag
válasz
DarthZolee
üzenetére
Szia!
Így a proci váltás után hogy vetted észre, van érezhető teljesítménybeli különbség a 2180 és a 4500között?
Ha igen hogy, és milyen programok alatt nyilvánul meg? -
DarthZolee
csendes tag
Meddig lehet gond nélkül húzni egy 4500-öst a közepes méretű gyári hűtővel?
Gigabyte P31-es lap elég tuningbarát, a ramok 1066-osak. -
rollins
őstag
válasz
medmax15
üzenetére
Ne foglalkozz vele, még egy vga cserénél is újratelepítést ajánlgatnak.
Semmi mást nem kell tenned, mint emelni az fsb-t ésszel (kezdésnek legyen mondjuk 260 fsb) és figyelni, hogy a ram sebessége nem lépje túl a névleges maxot. Feszültségbeállításokhoz inkáb ne nyúlj. Ha van az alaplapodhoz kézikönyv, nézegesd a biosbeállításokat. Ha valamit rosszúl csináltal, úgyis észre fogod venni.
Micsoda mákjuk van egyeseknek az E4300-zal.
Irígy vagyok, mert nekem csak 2.8ghz-et megy, 1.3V-on. -
Skizz
addikt
válasz
DarthZolee
üzenetére
nemrossz kis cumó. nálam E4300 dolgozik, már lassan egy éve. alapfeszen 3150Mhz, 1,4V-on 3,6Ghz. sajnos 400-nál wallos, de jó ez így is.
-
DarthZolee
csendes tag
Sziasztok én nemrég vettem egy 4500-öst a 2180-ast cseréltem le, egy Gigabyte P31-es lapba 2x1 giga 1066-os Kingmax van még hozzá és 266x10-en megy. Tökéletesen stabil teljesítményt nyújt a Vistával is. A biosba bekapcsoltam még a Gigabyte saját teljesítményfigyelő tuningrendszerét, ha kell egészen 3.2GHz-ig is húzza. Végülis nagyon meg vagyok vele elégedve árához mérten szépen teljesít. Szerintem még most sem rossz vétel, aki nem tud sokat költeni egy komolyabb C2D-ra.

-
medmax15
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
oké,köszi

-
-
medmax15
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
semmi baj!de tudsz akkor segíteni nekem ezügyben?

-
medmax15
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
mien hibajelenség?bocs de csak azt kérdeztem hogy fellehet-e húzni a procimat vagy sem és a fellehet akkor hogyan?
tudsz ebben segíteni? -
medmax15
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
hm?
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valakit tudna segiteni ?
.De majd úgyis ha vmi nem tiszta kérek majd segítséget...ha lehet
17e-ért meg nagyon jó,sztem nem érdemes cserélni,várjuk majd az eredményeket neked mennyit megy a kicsike.
És akkor Te mondjuk milyen procit ajánlanál hozzá ami megfelelő a vga-nak?Mondjuk az E6400, v. az E6550, v. az E7200 procik már jobbak lennének?
nem is figyeltem h neked E4300-ad van akkor viszont okés minden,de sztem feszt akkor is jobb manuálisan beálítani.