Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
lajafix
üzenetére
Igaza van kriszbon-nak, hogy ebből a szempontból nem a legjobb a teszt.
Az egyenes arányosság meg nem jó, mert néhány szintetikus tesztprogram kivételével (pl. amelyek csak az FPU-t terhelik) nem igaz az hogy x % órajelnövekedésre x % teszteredmény-növekedés lesz. Játékoknál álltalában a legnagyobbak közt van a különbség, vagyis sokkal kissebb az FPS növekedés %-ban, mint az órajelnövekedés.
Ha olyan procik is szerepelnek a tesztben, amelyekből van két (vagy több) azonos felépítésű, csak az órajelben különböző, akkor ezekből már ki lehet számolni nagyjából, hogy milyen arányú a változás. És így következtetni, hogy milyen lesz egy bizonyos órajelen az eredmény.
Persze ez sem a legjobb megoldás, mert nagyon sok mindentől függ, pl. az is előfordulhat hogy bizonyos tesztben a cache méret különbsége 2,6GHz körül még nem okoz akkora különbséget az eredményben, viszont mondjuk 3,5GHz felett már jobban "igényli a nagyobb cache-t" a program.
Bár ez az átszámolásoknál, ha nem tuningolt értékeket nézel nem okozhat nagy különbséget, mivel mindegyik proci-sorozatból szerepel egy olyan 2,5-2,8Ghz közötti példány is.
Ha viszont a tuningos (mondjuk 3,5Ghz, vagy fölötte) eredményekre következtetsz, ott lehet ebből eltérés.
Majd pár ilyet én is akarok tesztelni a procimmal különböző órajeleken, de majd csak pár hét múlva, ha jobban ráérek.MOD:
Hát mégis nagyobbak a különbségek, nem is gondoltam volna, hogy pl. a 6000-s sorozatban az E6800 3.33 GHz-en jár. Nem tudom mi értelme van egy ilyen procinak...
Ha már ilyen igényeim vannak, veszek egy kevésbé herélt E8000-t (esetleg egy E7000-t)...
Bár az még a szerencse, hogy nem drága, a +400MHz felára 12 dollár.
Csak így meg a leglassabb is 2.93GHz. Az E3000-esek meg 2,6-on és 2,7-en járnak.
E5700 3Ghz-en, ezt sem értem minek...
Ha annyira kell az órajel, felhúzom
Ami viszont sokkal nagyobb gond, az az, hogy a Clarkdale-es G9650-ből csak ez egyetlen darab van, vagyis itt egyáltalán nem lehet tudni a MHz-el való skálázódást. És itt nem is lehet a többihez hasonlítani egyáltalán, mert ez kakukktojás, teljesen más arhitektura.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581, 100% Akksi
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest