- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
Megértelek. Csak hát pont arról van szó, hogy aki nagy tételben találkozik a cuccokkal, annak sokkal (kb. 100x :) ) nagyobb az esélye, hogy szarral találkozik.
Aki meg vesz egy MSI lapot, az legalább 1 évig elvan vele, ha nincs baja, akkor nem tudja szídni. Persze aki naponta találkozik 5-tel, és kifog 2 szopottat, az átkozza.
Az is igaz, hogy az Intelből viszont mindegyik rendben lesz. Ez már csak így van. -
karib
addikt
Visszatérve az eredeti kérdésre:
Ha nem akarsz sokat költeni, akkor add el az alaplapot és vegyél valami tuningképes SiS645/645DX/648-as lapot, azzal meg tudod hajtani azt a Celeront valami használhatóbb értékre. Ezzel tudod minimális csereberével megoldani a javulást.
A videokártyát akkor cseréld le, ha játszol rajta és kevésnek érzed, csak a 3DMarkért nem érdemes :) Ge3Ti200 jó váltás és minimum belépőnek ajánlom neked, vagy Ge4Ti4200.
Aztán lehet persze gyorsabb procit is venni, jobb RAM-ot, bármit, de akkor már semmi nem marad az eredeti konfigból :) 1.6A jó proci, de az AMD fronton is vannak jó darabok.
Egy tanácsom van: ha nem használod ki, nem fejlessz feleslegesen. Ha elég egy kicsit jobban meghúzva az a Celeron egy másik lapban, a jó öreg Ge256DDR-rel, akkor költsd valami hasznosabbra a difit. Egy év múlva a bika XP-k és az állat 1.6A is kábé szövegszerkesztő szint lesz :D -
Egon
nagyúr
#25. Guest! Szerintem vegyél egy új alaplapot (Asust vagy MSI-t) és egy GF4 Ti4200-at (ha inkább játszani akarsz) vagy egy Radeon 8500-at (ha fontosabb a jobb TV-OUT). Ez bőven kijön a pénzből, és tudsz majd tuningolni is. Ha esetleg kevés lenne (vagy nem túl jól húzható a procid), akkor eladod a procit, és veszel egy 1.6A-t vagy egy 1.9-es Northwood magos Celeront.
-
Nem, van igazság abban, amit (21-es számú) guest mond, az Intel lapok valóban mindig is a topon voltak stabilitásból. Igen, még az MSI és egyéb márkás lapok fölött is. Aki tehát pl szervert épít, ezt tudja.
Más kérdés, hogy itt feltehetően nem ez a feladat -- a Cerka amúgy sem egy szerver proci...
Műegyetem és az i850 -- szerintem azt sem tudják, mi az az i850, de javíts ki, ha tévedek (végül is még nem végeztem, lehet, hogy meglepnek negyedévben :D). Vagy a 6 rétegű nyákra gondolsz, mint ellenpélda, mert ''sok réteg = rossz''?
Jók az Intel lapok, arra célra, amire karib is javasolta őket. -
karib
addikt
Ez sajnos ennyi. Az alkatrészekből egyenként lehetne pluszt kiszedni, de így együtt ennyit tud.
1. Alaplap - Intel cucc, jó, stabil, semmi egyéb extra. Ha csak ez kell, akkor zuper.
2. Proci - alapból gyenguska, kicsit meg lehet húzni, az segít, de igazából, mint az első P4-ek, ez sem egy nagy ász. Tu Celeron, nagy Duron vagy valami olcsó Athlon megveri.
3. VGA - ennyit tud, talán kicsit kevéske a konfighoz, de azért el lehet vele lenni. Nekem is Creative Ge256DDR-em van, és még lehet rajta játszani. Kicsit lehet húzni, de csodát nem kell várni. Kis felbontásban kb. hozza a Ge2 szintjét, de fejlebb a Ge2 elhúz.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest