- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsigeri
senior tag
válasz butcher eu #23839 üzenetére
Pl De nekem soknak tűnik az a fesz ahoz hogy ne legyen stabil az alap órajelen. Nem lehet hogy a memóriák miatt állt meg?
[ Szerkesztve ]
-
kicsigeri
senior tag
válasz butcher eu #23837 üzenetére
Az hülyeség, nem lehet hogy 1 V felett legyen, főleg alap órajelen.
-
Bagira01
veterán
válasz butcher eu #23835 üzenetére
Mindkettő helyes csak egyik a bios érték, a másik a valós amit meg is kap belőle
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Ace Ventura
addikt
válasz butcher eu #23832 üzenetére
Ha nekem 53 lenne összetenném a kezeimet.60-65 fok szokott lenni nekem.Szar a szenzora a wolfoknak.Kérdés van e az újak között jó, vagy mind tré!
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Bagira01
veterán
válasz butcher eu #23830 üzenetére
Hát egy 30 perc small nem árt, ha ott okés akkor sanszos h tovább is bírja(én ilyenkor emelek még az fsb-n) Én max 1 óra small-t szoktam futtatni, fölöslegesen ne zabálja nekem az áramot
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
sz.j
nagyúr
válasz butcher eu #23800 üzenetére
Ha egyenként emeled az fsb-t lehet, hogy túl hosszadalmas lenne mikorra megtalálnád a maxot. Ajánlott inkább pl. egyszerre 5 fsb-t emelni, ha bírja akkor tovább, ha nem bírja akkor egyesével csökkenteni míg stabil nem lesz a gép.
Ha az fsb fixen marad és a feszt csökkented, akkor értelemszerűen mindig csak egy fesz.értékkel lejjebb kell tesztelni, mert ez közel sem olyan hosszadalmas mint a max. freki keresése.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Brumi˘
addikt
Kb, így tudod megkeresni a végét is és a min feszt is. De az fsb emelést én 5-ösével csinálnám, majd fél órácska prime, vagy akár 50-100mhz-eket is emelhetsz rajta, és akkor nem tart olyan sokáig.
-
Ace Ventura
addikt
Én megkeresném először a legkisebb feszt, amit 3Gh-en lefut a teszt.Aztán szépen kicsiket lépkedve emelném az fsb-t, és közben egyesével a feszültséget.1.4V főlé ne nagyon menj már a fesszel.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
sz.j
nagyúr
válasz butcher eu #23795 üzenetére
Tulajdonképp azokat is kell állítani amiket írtál, de természetesen az alaplapra jellemzően lehet, hogy mást is.
Viszont ha jól érzékelem, nincs még nagy gyakorlatod a tuningban, ezért figyelmedbe ajánlanám ezt a tpopikot, itt nagy valószinűséggel találsz majd infót.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz butcher eu #23787 üzenetére
Sajnos nem ismerem a lapodat, ezért az optimális beállításokban nem tudok segíteni, ezt a lap topikjában kérdezd meg.
Viszont az 1,5V-ot nagyon soknak tartom, még akkor is ha víz van a procin!Szvsz először kisebb feszen (pl. 1,248-1,296V között) kellene probálkoznod a lehető legjobb beállítások megtalálására, ezáltal vagy a frekit tudod fokozatosan növelni ua. a feszen, vagy a fsb maradna és a core feszt tudnád csökkenteni.
Ha esetleg ez nem vezetne eredményre, akkor már gyanakodhatsz arra, hogy a procid korlátoz. Ilyenkor érdemes a procit egy ismerős, jól húzható gépében is kipróbálni.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Ace Ventura
addikt
válasz butcher eu #23791 üzenetére
Itt az aprókban találsz pár E0 ás prockót.Vannak újak is.
Ez a fesz nagyon sok amit adsz neki, próbáld meg lejjebb vinni.Vagy csak igy volt stabil a teszt?
Ha igen, akkor több fesszel ne próbálkozz.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz butcher eu #23789 üzenetére
A CPU-Z képen a revision-nál irja.A Wolfdale magos prociknál van C0, és E0 revizió.
A E0-ások általában jobban húzhatók, de a C0-sok között is van néhány bika példány.A tied nem ezek közé tartozik, és sajna az enyém sem.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz butcher eu #23787 üzenetére
Jó sok feszt adsz a procinak ehhez az órajelhez.
A C0-ás procikba nem nagyon van több...szétfeszelni felesleges.Még kárt teszel benne.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Eagl3
veterán
válasz butcher eu #14776 üzenetére
1.4V-ot kap proci 24/7-be Hyper TX2-vel ?
-
DjKoxi
senior tag
válasz butcher eu #14599 üzenetére
A kerekasztal lovagjai
-
Neoteric
addikt
-
janos80
senior tag
válasz butcher eu #14597 üzenetére
ha a proci vegere vagy kivancsi,akkor ne huzd a ramokat. csak a procit. mennyire melegszik a tx2-vel? megüti 1.4v-al a 80fokot biztos
-
janos80
senior tag
válasz butcher eu #14595 üzenetére
nekem pl volt egy wolf procim ami 500fsb-n instabil, de 499-en prime stabil volt, ugyanolyan beallitasokkal.
ramoknak mennyi feszt adsz? milyen ramok? milyen idozitessel?mod: miert nem elég a 4.1??
udv
Janos[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz butcher eu #12885 üzenetére
Amit én írtam, az alapfeszes tuning. Értelemszerűen az egyes alkatrészeknél megkeresheted a végüket alapfeszen, és feszemeléssel is. Ez utóbbi esetben persze az egyes alkatrészek melegedése is korlázotó tényezőként fog jelentkezni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz butcher eu #12883 üzenetére
Olyat nem fog kiírni, hogy "emelj 0.02V-t a VDimmen". Eleve úgy kell tesztelni, hogy csak egy adott alkatrész adott teljesítményét vizsgálod a többi kizárásával. Pl. először megkeresed a memók végét magas RAM/FSB aránnyal, lazára vett időzítésekkel. Ha megvan, szinkronba rakod a memókat, maradnak a laza időzítések, és megkeresed a lap végét FSB-ben alacsony CPU szorzóval. Ha megvan, szinkronban hajtott, lazára engedett memókkal magas CPU szorzón megkeresed a proci végét frekiben. Ha megvan a proci vége, megnézed eggyel alacsonyabb szorzón is, ha bírja a lapod a tempót FSB-ben, és nem éred így el a végét, hátha valahol FSB wallos a proci. Persze minden egyes részegységnél, amikor a végét keresed, alaposan ki kell tesztelni. Ekkor ugye nyilvánvaló, hogy ha az egyes lépéseknél elbukik az adott tesztprogi, akkor nem kell sokat gondolkodni, hogy mi nem bírja a tuningot, hiszen nyilván az az alkatrész a ludas, aminek épp a végét keresed. Ha mindennek megvan a vége, akkor szintetikus és életszerű tesztekkel javasolt megkereseni az optimális beállítást, a legjobb FSB/RAM aránnyal, FSB/EC aránnyal, időzítésekkel, lehető legalacsonyabb feszekkel.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Sátán44
addikt
válasz butcher eu #12844 üzenetére
Procit Prime95 a Ramot: Memtest
[ Szerkesztve ]
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
booz
senior tag
válasz butcher eu #12832 üzenetére
ha a ramnak tényleg 1.3v adsz az szerintem édes kevés mert asszem gyárilag 1.8 2.2v re vannak kalibrálva de ha nemigyvan javitsatok ki!tehát kevés a ramnak a fesz ezért nem megy a tuning
mod: nézd csak meg 1.9-2.4v geil black dragod[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz butcher eu #12832 üzenetére
nekem anno a E6300-al 497 volt a vége a cuccnak, itt többször simán lefutott a superPi a 3dmark is /persze a orthos hamar kidobta/
de 498-on el se jutott az üdvözlőképig /s persze hiába adtam feszt aminek csak lehet ott egyszerűen nem volt képes tovább menni/ -
schwartz
addikt
válasz butcher eu #12752 üzenetére
Az szvsz, szereny velemenyem szerint a szabadsagon vaok szerdaig roviditese vagy valami hasonlo lehet, a 24/7 azt pedig mindenki tudja, hogy 3.428.
If he dies, he dies.
-
V.L.
aktív tag
válasz butcher eu #12759 üzenetére
mi az a 24/7
A nap 24 órájában a hét minden napján egyfolytában.
-
Zé_Mester
őstag
válasz butcher eu #12775 üzenetére
légy kreatív !!!!!
gyorskötöző csodákra képesnekem is TX2 van és szépen gyorskötözővel rászorítottam a bordára. el nem mozdul, a lapátok nem akadnak be semmibe. sok sikert
-
Daemon09
őstag
válasz butcher eu #12759 üzenetére
Most 8x450-en. Ehhez még nem kell sok fesz. 1.4V-al nem akarom használni tartósabban, max 1 teszt erejéig. 24/7 folyamatos használat.
-
Daemon09
őstag
válasz butcher eu #12752 üzenetére
Szerény véleményem szerint.
2.3V-ot adtam a ramoknak. -
Daemon09
őstag
válasz butcher eu #12750 üzenetére
Gyárival szvsz ne. TX2vel nyugodtan.
-
dokee78
félisten
válasz butcher eu #12744 üzenetére
nem lesz sok neki a 1.32 fesz?
-
dokee78
félisten
válasz butcher eu #12740 üzenetére
8x430
1.275 fesz
2.1 Ram fesz -
Gorneck
legenda
válasz butcher eu #12736 üzenetére
Ha tudja a proci akkor is változó...ki kell próbálnod...0,15V difi is lehet ezen az órajelen a procik között...
Gorneck#1239
-
tom_tol
addikt
válasz butcher eu #12527 üzenetére
a vid egy mikrokód ami arra hivatott hogy ezzel a fesszel müködik a cpu alapórajelen
igy elvileg az alacsonyabb a jobb de ez nem feltétlen van igy már csak azért sem mert eddigi cpu-im mindegyike elment 1,06v-al alapórajelen de nem ment el mindegyik 1,2v 4Ghz-n pedig azonos volt a vid-jük[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
válasz butcher eu #12522 üzenetére
ha nem tetszik használj régebbi coretempet
-
Daemon09
őstag
válasz butcher eu #12522 üzenetére
Szvsz tök felesleges a VID-et nézni. Semmi értelme.
-
Roderic
tag
válasz butcher eu #12510 üzenetére
nekem csak egy Felesleges AMD-re való lefógatóm van de az gondolom nem kell!!
én is CSak intelen használom!!és meg vagyok elégedve vele!!
[ Szerkesztve ]
"No pain, No gain"
-
Roderic
tag
válasz butcher eu #12506 üzenetére
Végülis ez már egy elég jó eredmény ettöl a procitól!!
szerintem vegyél CM Hyper TX2 vagy Artic cooling 64 pro vagy Ninja!!
de szerintem az árat nézzük akkor Hyper TX 2 !! nekem is ilyen van!!"No pain, No gain"
-
MRaptor
tag
válasz butcher eu #12425 üzenetére
Hi, sorstárs.
Én is AMD-s voltam 1hónappal ezelőttig. NEM BÁNTAM MEG A VÁLTÁST.
Kezdetnek nagyon jó eredmény-sőt.
Nem vagyok intel tuningban nagy spiler, de tuti, hogy megy az feljebb is.
Ujíts be hamarosan egy jobb hűtőt!
Jó szórakozást
ÜdvNem voltam 1 hónapig. Naés?
-
schwartz
addikt
válasz butcher eu #12153 üzenetére
GB24GB6400C5DC. Ha ez a part number, akkor nem sok remeny van a tuningra. [link]
If he dies, he dies.
-
PyroS
senior tag
válasz butcher eu #12153 üzenetére
Itt van róla teszt.
-
schwartz
addikt
válasz butcher eu #12135 üzenetére
Az a 2x2Gb-s Black Dragon megy legalabb 1000Mhz-en? Vagy alapbol 1066-os?
If he dies, he dies.
-
nygma
addikt
válasz butcher eu #12144 üzenetére
Szerencse kérdése,mint minden....
-
Daemon09
őstag
FefeeX-nek igaza van. Az ujak közül sok nem megy 3.6 felett.
-
FefeeX
veterán
3,0
Sajna így sem lehet megmondani. Én az E2180-al nem értem el a 3Ghz-t ami azelőtt majdnem mindenkinek összejött. Azóta már nem sok embernek megy alapfeszen annyit. Szal procifüggő, ha szutykot kapsz örülj ha viszi a 3Ghz-t... -
Daemon09
őstag
válasz butcher eu #12132 üzenetére
Ha meglesz, akkor megpróbálod. Ezt így nem lehet megmondani előre. Sokmindentől függ.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 13600K Pionner Relid
- Gondolkodjunk? Ryzen 5 2600x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest