- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voltam az akkuboltban, gyorsan visszakaptam a penzem, korrektek voltak. A toltoaramkort kiprobalom majd a masik X40-nel a cegnel, attol fuggoen vagy gyari akku, vagy szerviz a kovetkezo beruhazas
“All nothings are not equal.”
-
Nekem is vígan szaladgált még 2 és fél, három órákat Wifivel együtt. Ezért is ütött akkorát, hogy hirtelen meg se mozdítja a gépet, sőt ugye tölteni se tudom...
Viszont az új "remek" akkut meg azonnal elkezdte tölteni...
Ezért is mondom, hogy nem értek semmit
-
Köszi az eddigi válaszokat, holnap akkor majd visszaviszem. Hogy deríthetném ki robbanásveszély, illetve szervizbe adás nélkül, hogy most akkor a laptopomnak lett-e baja?
Meg egyáltalán reális az, hogy a régi akku így haljon meg? Sajnos nem volt eddig lehetőségem kipróbálni másik X40-esben. Legrosszabb esetben majd holnap.
-
válasz Napfénysüti #1951 üzenetére
Pontosan... Lehet hogy alapból az volt (ld. melegedés és kisülés), de most már biztosan az (ld. másik X40, pöcörgés)
A nyitott kérdések között ott van az is, hogy most a laptopomnak mennyire van vége. Azért nem szeretném szervizben hagyni egy hétig, hogy kiderüljön - annál hamarabb kellene vissza.
Esetleg nem tud valaki egy olyan szervizt, ahol azonnal bevizsgálják, és nem basszák át a fejem (jobban)?
[ Szerkesztve ]
-
Hali!
Sürgős segítséget szeretnék kérni, mert elég kritikus helyzetben van az X40-es ThinkPadem, és nem tudom már, hogy mi a helyzet, vagy hogy mit tehetnék benne.
Van ugyanis egy X40-em, most áprilisban járt le a garanciája, teljesen korrektül ment, egészen addig, amíg a (6,x Ah-s nagy) akkumulátora meg nem adta magát - azt állítja, hogy 74%-ig van benne töltés, de amint lehúzom az adaptert, a gép PUFF kikapcsol. A Battery Reset nem csinál vele semmit, átvált töltésikonra, aztán egy perc múlva visszavált. Linux alatt se tudtam rávenni, hogy használható legyen, sőt egy rokonom multiméterre kötötte, és tényleg 0-n van. Öreg akku (233 ciklus, eredeti kapacitás feléig lehetett tölteni), de ez az állapot számomra érthetetlen.
Ma botor voltam, és vettem a Li-Ion Kft-nél egy új utángyártott akkut, combos összegért (a csábító igazából az volt, hogy készleten volt nekik...). Elvittem, munkában rádugtam töltőre, és örültem, mert elkezdett tölteni. Másfél óra után azt vettem észre, hogy tűzforró az akku! Sűrű kézfújogatás és kurv...zás közben átraktam máshova, hogy levezethessen legalább egy kicsit a hőből, amikoris észrevettem két dolgot: 1) az akkutöltöttség 0%-ot mutatott 2) az akkuból ilyen monoton, pöcörgő hang jön ki.
Eztán csináltunk pár tesztet, aminek az eredményét összefoglalom mindjárt.
Tehát amit tudok:
- A régi akku nem hajlandó egyáltalán töltődni ezzel a géppel + adapterrel.
- Az új akku másik töltővel ugyanúgy pöcörög, és nem is tartja meg a töltést.
- A gép egyébként kitűnően működik adapterről (nem is romlott el).
- Egy másik X40 akkujával bekapcsolt és el is tudott indulni. (adapter nélkül)
- Az utángyártott akku a másik X40-ben is pöcörgött, amikor töltőre került, és nem tartotta meg a töltést (bár csak fél percig volt rajta, de azért egy kihúzást szerintem ki kéne így is bírnia).
- Felhívtam egy szervizt, egy töltőáramkör-csere 16-18k körül van, ha ez lenne a baj...Amit tudok most tenni:
- Holnap visszaviszem az akkut a céghez. Hogy mi sülhet ki belőle (visszaveszik-e?) arról fogalmam sincs...
- ????
- EPIC FAIL.
- Használom a laptopot zsinórról, és lenyelem a 26k-s veszteséget.Elnézést a hosszú postért, de ezt nem nagyon tudtam volna rövidebbre fogni.
Bárminemű segítséget, támpontot, ötletet előre is köszönök![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest