Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mac!

aktív tag

válasz bwoay #3059 üzenetére

biztosra meg a szériaszám alapján tudsz menni.

Nézegettem pár konkrét gépet, amiket régebben hirdettek, és s/n-t is megadtak. Háromból kettőnél fel sincs tüntetve a képernyő a "Parts shipped with your system" résznél, és ha fel is van tüntetve, akkor is csak annyi derül ki, hogy LED-es-e. A product # alapján pedig sokszor nem derül ki semmi, mert egyedi a gép. :(

Ha más módon (is) meg lehet tudni, a konkrét gépbe szerelt kijelző típusát, akkor azt légyszíves osszátok meg velem, mert így eléggé zsákbamacska lesz ez a vásárlás.

• Mac!

aktív tag

válasz bwoay #3059 üzenetére

Hát elég nagy a választék, amiből még nem kellene következnie a káosznak is, de linkelt fórumon is az okozza a fő problémát, hogy nincs korrekt jelölése az egyes típusoknak.
    Egyébként a matt és a fényes felületű valóban ugyanaz. Csak a notebookreview.com-nál kevésbé tűnik csillogónak, mint a thinkpads.com-os tesztben, ahol egyébként a "semi-glossy finish" megnevezést használják.

A TR-es tesztet annak idején tuti olvastam, de már elég régi a cikk, így átolvastam újra. Egyébként a régiségből adódik az is, hogy az még nem a multitouch-os verzió, csak a sima érintésérzékeny (235 nit, LED-es), ami a kezdetektől kapható. Viszont ez a típus áll legközelebb az igényeimhez, és nem túl jó hír, hogy a tapicskolás nem az erőssége.
    Ami még aggasztó, hogy a multitouch-os verzió sokkal többet fogyasztott a notebookreview tesztjében, ami lehet hogy a sima érintésérzékenyre is igaz, viszont az érintésérzékenység javult az elődhöz képest.

Sajnos egyik sem tűnik igazán jónak a számomra. :(
    Ebből már megint kompromisszum lesz...

Összefoglalva az x200 képernyő kínálatát:
    1. A teljesen alap, CCFL-es, IPS nélküli, 190 nit-es (szerintem nem tabletbe való)
    2. Az érintésérzékeny, LED-es, IPS-es, 235 nit-es
    3. A nem érintésérzékeny, LED-es, IPS-es, 285 nit-es
    4. A multitouch-os, LED-es, IPS-es
    5. A kicsit csillogós, ujjlenyomat gyűjtő, de legszebb képű, LED-es, IPS-es, 400 nit-es

Az első három kapható a kezdetektől, 4. és 5. mostanában jelenik meg a piacon. Az viszont nem igazán derült ki számomra, hogy az első 3 verzió mellett vagy helyett.

Új hozzászólás Aktív témák