- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
#81733120 #102 üzenetére
Huawei vagy Sony lesz. Ezekben bízom. Bár nekem a Sony jött be jobban, mert a Huaweivel voltak gondok az elején, amik szerencsére most már megszűntek a szoftverfrissítéssel. Pl lassúság, amíg a 136-os frissítést meg nem kaptak. Z1 Compact és Z3 Compact mindkettőt szerettem. Bár a Z3C-nál bosszantó volt a melegedés, de megszoktam egy idő után. A következő "álmom" a Z5 Premium lenne.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#81733120 #91 üzenetére
Nekem a 2016-os P9 Lite semmiféleképpen nem kellene. Az osztálytársam ideiglenesen olyat használ, kipróbáltam, és tényleg lassú. Megnéztem a kamerát, mert kíváncsi voltam, nem a kamerával van a baj, hanem olyan lassan nyitotta meg, mint a csiga. Szóval ezerszer inkább P9 Lite 2017...
Na, meg nevetséges, hogy a 2016-os verzió 47E a 2017-es meg 52E.
5000Ft-tal drágább, és többet tud. Pl; több RAM. -
törölt tag
válasz
#81733120 #72 üzenetére
Köszi a választ! Igazából maximum 15E Ft értékben bízták rám, hogy válasszak egy megbízható telefont telefonálásra, és fényképezésre. Huawei lenne mindenképpen, mert az számomra megbízható márka.
Igazából jobb lenne mindenképpen a Y3 II, de normális állapotút, dobozzal, töltővel 25E Ft körül láttam...
A Y360 meg már 10E Ft-ért kapható...Ezért gondoltam egyből arra a telefonra. Volt egy ismerősömnek 2 évig, anno 20E Ft-ért vette újonnan, nagyon szerette. Kicsit lassú volt, de nem tragikusan. Azóta Y6 2017-e van.
Még várok válaszokat, hogy kinek mi a véleménye a Y360-ról.
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #54 üzenetére
Ez egy jó kis kód
(*#*#2846579#*#* ) és nálam is működik Y5 (2018), e szerint viszont kártyafüggetlen, így akár érdemes lehet BL nyitásra engedélyt kérni, aztán első körben Root jogot adni, Super SU aztán a felesleges nem használt programokat törölni. Ez azoknak lehet érdekes akiknek mint nekem is 2/16 a memória, mert itt nem lehet duhajkodni. A régebbi Huawei Y300 telómmal is ez történt , majd kapott saját 6.1 ROM-ot
mindenféle sallang nélkül és tartaléknak simán jó. A másik meg zenehallgatásra , rádió, Térkép. stb eleadni ezeket már nem érdemes + van hozzá vagy 4-5 aksi.A te Y7 Prime telefonod egy felsőbb kategória a 8 mag 3/32 RAM miatt, felesleges lenne cserélni, évekig jó lehet ha nem szakad rád a lottó főnyeremény.
--------------------------------------------------------------------
Összefoglaló: Jól kiegészítetted , csak aA Y5 (2018)-nél elfelejtetted átírni a "Kamerák: hátsó, fő kamera: 13 MP" helyett 8MP-re
Alatta a Y5 Prime (2018) helyesen van 13MP -
-
-
válasz
#81733120 #56 üzenetére
Nekem éppen most dobta fel az Y6-om a 136 os frissítést. Kíváncsi leszek rá
Egyébkén részemről szinte hibátlan a telefon. Szóval ennyi.
Ja igen. Akksiról nekem horror sokat elmegy. pedig mobilneten lóg sokat. Ha extra energiatakarékosra rakom , akkor sztem egy hétig is ellenne
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #52 üzenetére
Igen, szerencsére, mert nekem 8.1 van fent és nem gondoltam hogy mostanában nagyon lenne rá valami frissítés. Annyi infó még hogy a Telenoros teló nem kártyafüggetlen, illetve nincs BL nyitva és Root jogosultság sincs, ez akkor lehet érdekes, ha valaki olyan programokat is használ, vagy használna aminek ez kell. Vásárláskor erre is figyelni kell annak akit ez érint.
-
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #36 üzenetére
Y5 2018 Június 5 a biztonsági csomag de nekem 8.1 van fent, lehet erre nem lesz egy darabig semmi sem.
Akartam gyorsan venni egy tokot a telefonhoz mielőtt megjön a kínai, azt mondták hiánycikk!
Tudtok valami oldalt, ahol az android rendszer 8.0 / 8.1 van mélyebben elmagyarázva?
Egészen konkrétan a deep sleep, energiatakarékos mód, alvásba le, vissza téma érdekelne,
pl mi a különbség ha recovery módban TWRP -be vagyok és ott megy le, (mert hagyom) alvó módba a telefon
illetve ha rendesen a teljes rendszert (minden napos használat) tölti be és ott megy le alvó módba.
Mi vezérli, illetve nagyban különbözik e a kettő egymástól, illetve érdekelne olyan tesztprogram ami valami rendes tesztet tud futtatni a telefonról, nem csak a saját belső tesztjét, amit különböző kódok ( *#*# ) vagy ezek helyett apk progik tudnak, hanem komolyabb. -
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #26 üzenetére
A Y5 (2018) paramétereit a Huawei magyar weboldaláról néztem meg, ott írja hogy 8 és 5Mpx
+ tesztet néztem a Y5 vs Y6 ott is azt írta hogy a Y6 azért is kerül többe mert jobb a kamera.
Sokat kavartak hogy mi legyen a neve a 2018 2/16 verziónak, elméletileg ezért írtak hozzá "Prime" megnevezést, mert van ebből még 1/8 is de igazából a Model: DRA-L21 azonosítja be 100% a telefont,
ez van a dobozán. Mondjuk nálam a telefonba szerelt kamerának nevezett optikai eszköz nem játszik szerepet a választásban, van célszerszám, viszont jegyzetekhez, emlékeztetőnek stb nagyon jó hogy ott van, én nem is várok még el többet, majd pár év múlva.Nekem is van még két régi Huawei ezért is néztem meg mit lehet "ingyé" választani a telenornál addig is amíg a Xiaomi félig beteg. + ez Android 8.1 és ez elméletileg friss biztonsági frissítéssel jött.
Elméletileg a Nova megoldja az ikon méret és font méret problémát, a status bar méret probléma meg egy másik progi, tudja kikerülni, de annak meg szerintem kéne Root, de azért ha lassan is de alakul
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #22 üzenetére
Most néztem a Y7 Prime készüléked gyakorlatilag ugyan az mint nekem a Xiaomi Redmi 3s Prime.
A vas része nekem bőven bejött, elég volt mindenre, nagyon jó a fóruma is. Most éppen betegeskedik, ha lemegy alvó módba nem ébred fel csak a bekapcsoló 13-15s nyomva tartása segít, ha lesz zseton megcsináltatom, mert a szoftveres megoldás csak részben segített. Gyári ROM, Custom ROM ugyan azt produkálja, Fastboot módban, TWRP -be, ha lemegy alvóba ott még bármikor feléled a bekapcsológombra 2s alatt, full boot után, már ha lemegy alvóba, kóma. -
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #22 üzenetére
Szia!
Köszi! Érdemes esetleg odafigyelni hogy kinek melyik verzió van.
Ha jól tudom nálunk a szolgáltatók csak ezt a verziót fogják árusítani
A Telenoros ami nekem van Y5 (2018) DRA-L21 Dual Sim + 1 SD slot a kamera viszont csak!
8 MP 5 MP én így is emlékeztem, aztán megnéztem a kamera beállításokban ott is 8Mpx
A Y6 és Y7 Prime 13Mpx ha kártyafüggetlen a telefonod javaslom ezt az oldalt ha nem ismernéd:
[link]
Nekem ez a telefon nem független, ezért nem minden kód használható, viszont akinek igen itt jó kis dolgok vannak! Függetlenbe nem ezt vettem volna 33.000 pénzért.
Szolgáltatótól olcsó csomagban,neten rendelve, 2 év hűség, e-számla = ingyenes. Boltban ugyan így 5.000,- -
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #12 üzenetére
Szia!
Talán azért, mert ezek a telefonok elég frissek, aztán nincs még megfelelő számú versenyző aki ezeket használná. Nem akarom az észt osztani, de ha gondolod készíthetnél egy összefoglalót amiben kezdésként a Y5 (2018), Y6 (2018) illetve a Y7 Prime telefonok alap hardver és szoftver paraméterei lennének benne hogy aki idetéved az lássa a különbségeket a készülékek között. Rögtön a Camera FV-5 nevű app is bekerülhet tanácsnak, valamivel el kell kezdeni, aztán majd csak jönnek mások is.
Én az alap Y5 (2018) készüléket használom, az első play áruházas frissítés és a normál programjaim harmadának feltétele után be is lassult. Itt még nem a 2/16 memória a gond hanem valamelyik app , mindenesetre letöröltem pár felesleges programot amiket javasoltál, aztán még dolgozok a nagyobb betűméreten az ikonoknál, illetve az állapotsor, értesítési sáv szintén legyen nagyobb.
Külön progival pl Nova részben lehet, de én egy progival szeretném azt ami egy Pixel exp,vagy AEX főzött rom alapból tud 8.1 alatt. Nem értem hogy miért nem lehet a fő oldalon és a felső állapotjelző soron nagyobb betűméretet használni. Minél nagyobb a felbontás, annál kisebbek ezeknek a méretei. 50 felé már senki sem sasszem, ha egyik helyen lehet állítani a betűméretet miért olyan nagy gond hogy máshol is lehessen. Vagy legalább írnák le, hogy kedves vakegerek, itt és itt ezeket a paramétereket kell átírni, aztán már elég 1 szemüveg a telefon használatához nem kell külön a fő képernyőre egy nagyító. Ha még nem lenne hely , de van rengeteg. Na mind 1, ez csak az én bajom,és másik gyártók dettó ugyan ez, ezért is kell a főzött ROM,
de ide ugye még most természetesen nem. Ezért nézegetek, illetve nézegetnék fórumot ahol erre van tipp.
Vagy legalább az Indiaiak, de egyenlőre még azok sem.
A 3GB RAM meg már természetes, ahogy írtad is. Én két éve így vettem a Xiaomi telómat, 3/32 nekem bőven elég. Itt a Y5-nél sem a vasra haragszom, (hiszen majdnem "ingyé" tartalék telefonnak ez nekem bőven elég) hanem hogy a fejlesztők nem gondolkodnak. -
-
válasz
#81733120 #14 üzenetére
Tehat Magyarul az EMUI pusztán az energiatakarékosság miatt teszi?
Köszönöm a tippeket!
Valszeg kénytelen leszek külső kamera appot használni én is.
Hozzátenném, hogy már harmadik napja használom. Igaz nem túl sokat, nincs a seggemhez ragasztva. De kiválóan működik, az akadozasok szinte eltűntek és marha gyors is lett.
Szerintem a rémálomtól nagyon messze van. Előtte a Nokia 3-asom is így kezdte.
-
Peltár
aktív tag
Szia!
Na megnéztem gyorsan most. A menü úgy jön be ahogy írtad, de ott csak az ikonok elrendezését lehet állítani 4x5 alapból azon is van vagy 4x6. Nekem az ikonok alatti név (megnevezés ) mérete kicsi, pedig lenne hely 50% nagyobb betűméretnek is, illetve felül a státusz menü vagy sor vagy ahogy hívják: Szolgáltató neve,
Térerő, Wi-fi, akku töltöttség, idő kijelzése a kicsi, pedig itt is van hely bőven. A beállításokban , sms alkalmazásban már jók a méretek de a főoldalon nem. Pedig 8.1 custom ROM-ban van lehetőség állítani,
vagy már alapból nagyobb. Biztos vannak valami rejtett beállítások akár buidprop beállításokban. -
Kíváncsi leszek, menni fog -e ez a topik, mert simán lehetne jó ötlet másutt is, csak hozzáállás és választás kérdése! Én például három Samsung topikot szoktam olvasni mostanában gyakran, de egyet is elég lenne, ha volna egy 'Samsung A szériás mobilok topikja'. Viszont minthogy tesztek jönnek a telókról, általában az válik az adott teló topikjává. Ez is logikus, ez is használható, de a Te megoldásod számomra kényelmesebb lenne kicsivel.
Hogy ON is legyek: egyszer használtam egy Y300-at rövid ideig; jelenleg is működőképes, de a kijelzője pókhálósra van törve, és egy beázás miatt csak töltőről üzemképes hosszabb távon, mert ahogy bekapcsol a képernyőzár, a mobil kikapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung A33 128GB dual sim, független, fekete, pöpec állapotban!
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest