- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blackdog
csendes tag
válasz SeniorTilla #42175 üzenetére
No, hat erdekeseket irsz, ill. sajnos semmi ujat.
Ugyvezeto vagyok egy jarmufejleszto cegnel, ahol en is rengeteget excelezem es bizony sok grafikai programot hasznalok.
Nekem a halalom, ha kis felbontasu a kijelzo. Egyreszt mert a mai vilag elkezdte a keparanyokat megvaltoztatni, szerintem ertelmetlenul. Filmnezesre lehet valoban jobb a 16:9. De dolgozni nem. A 4:3-bol a 16:9-be eljutas ertelmetlen volt. Nekem szemely szerint a 16:10 meg elfogadhato volt. Ma is ilyen 30 colos monitor elott ulok, ha nem hasznalom a 15,4-es notimat, amin a mar irt 1680x1050 felbontas van.
Mindamellett, hogy a kijelzok egyre alacsonyabbak lettek, a microsoft egyre vastagabb talcakat, menuszalagokat (Office) kezdett el hasznalni. Persze a tobbi szoftvergyarto koveti oket. Ennek eredmenyekeppen ma egy excel eseteben joval kevesebbet lat az ember egyszerre. De hasonloan egy word-doksi irasanal is, ha egyszerre akarsz megjeleniteni ket oldalt (allo A4), akkor rendkivul aprok a betuk.
A 90-es evek vegen win2000-rel office-cal egy 22colos crt-n, csak igy irtam leveleket, dokumentaciokat.
Nekem szemely szerint az uj 15,6 colos 16:9-es kijelzoju notikkal az a bajom, hogy mar tul nagyok. Ertsd hosszuak. A 17 colosak pedig szerintem konkretan asztali szamitogep helyettesitok. Ekkora notebookokkal nem szaladgal napi szinten valaki munkaba. Az arra van, hogy ha vinni kell, akkor megis konnyeden mozdithato legyen. Mondjuk 5-szor egy evben.A mai 14 colosak olyan hosszuak, mint az en korabbi 15,4 colosom. Ezert gondolkodom ilyenben.
Termeszetesen elmentem bolta nezni egy fhd-t, de hat azon kivul, hogy neztem, nem igen tudtam programokat (Catia, Nx, Word, Photoshop) kiprobalni rajtuk. Ezert kerdeztem, hogy hasznalat kozben van-e valakinek tapasztalata.
De ezek szerint akkor nincs itt a forumon olyan, aki napi szinten hasznal 14 colos fhd vagy qhd kijelzos notit, monitor nelkul?[ Szerkesztve ]
-
blackdog
csendes tag
Sziasztok!
Nezegetem en is egy ideje a HP notijait, leginkabb egy uzleti 14 colosban gondolkodom. Az elitebook g3-asok es a zbook-ok tetszenek. Viszont mivel szeretnem core i7-tel venni, szinte kizarolag csak 1080p-s vagy qhd-s felbontassal kaphatoak. A 720p-t amugy is tul kis felbontasnak gondolom.
Evek ota 1680x1050-es felbontasu 15 colos notit hasznalok, elotte pedig 1400x1050 volt.
Szoval attol felek hogy az 1080p nagyon apro lenne a 14 colon. A qhd pedig elkepzelhetetlen. Tudom hogy a windowsban meg lehet novelni a betumeretet, de tuti, hogy nem mindenhol fog az jol mukodni es lesznek problemas programok.Szoval van valakinek tapasztalata 14 colon 1080p vagy qhd-s felbontassal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Gurulunk, WAZE?!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Opel topik
- XPEnology
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy óra, két rendszer
- További aktív témák...
- Bővített Lenovo ThinkPad T14 G1 / Ryzen 7 PRO 4750U 8C 16T / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / WiFi 6E AX210
- eMag 2027-ig garis MSI GF63 gamer i7 11800H 16GB 1.5TB SSD RTX 2050 Win 11 pro laptop
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Dell Precision M6700 17" kijelző i7-3632QM, 16Gb, Firepro M6000 2Gb "barkácsolóknak" - olvass
- Asus Rog Strix G531GT I5.9gen,16gb ram,gtx16504gb gddr5,2x512 gb ssd.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest