Új hozzászólás Aktív témák

• Roni1972

csendes tag

válasz frescho #81 üzenetére

Ezt vesd össze amit rólam írtál, szálka és gerenda nem gondolod?

Ezt nem rólad írtam, csak egy képletes hasonlat, analógia volt arra vonatkozóan, hogy nem fogadsz el semmi új információt ami ellent mond a programozásodnak, nem jársz utána semminek (ezek egyébként sajnos ma általánosak), és számodra csak az az elfogadható, amit kiszámolsz. Az ember nem gép, és pont azzal kerekedett az állatvilág fölé, hogy kreatív és el tud vonatkoztatni.

Abszolút nem vágom, mi az, ami a számodra nem általánosság. CO2 adatokat ne várj tőlem, nem vagyok meteorológus vagy légkörkutató. Tán statisztikai adatokra vágysz? Churchill mondta, hogy "csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam" - ezzel mindent el is mondott az egészről. Csak magamat tudom ismételni, hogy a hivatalos narratívákkal (meg ezzel a bugyuta 50-50%-ozással) nem fogsz sohasem tovább látni a bili szélénél. Bocs az őszinteségemért, de ez van.

A válságok, háborúk stb. évezredes múltra tekintenek vissza amikor még nem volt túlnépesedés és bárhogy nézzük ma a föld teljes népessége jobban, nagyobb nyugalomban él, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt. A probléma meg pont az, hogy ész nélkül szaporodnak.

A túlnépesedés egy legenda, a világ népessége meg statisztikai adat (lásd fent a Churchill idézetet). Géczy Gábor mondta (mikor még élt), hogy a világ népessége a Balaton jegén elférne. Jó hírem van: ez számolható :) Én akkor ezt meg is tettem: ha megengedjük, hogy 30x30cm területen elfér egy ember, akkor ez igaz. De ha nem engedjük meg, akkor is egy jó, szemléletes analógia. Gandhi meg azt mondta, hogy „a világ erőforrásai elegendők ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendők ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát”.

A nyugalomról tett állításodról próbálj meg azért a környezetedben tájékozódni, mert aki csak dolgozik, gyereket nevel stb. és nem üvegbúra alatt él, azok ezt cáfolni fogják. (A Covidra emlékszel még?)
    Az ész nélküli szaporodás helyett a nyugatiasodott civilizációban élő országok a katasztrofális demográfiai helyzettel küzdenek, ahogy hazánk is - nézz utána ennek, kivételesen. Afrikában sem szaporodnának ész nélkül, ha nem lenne ez szándékosan lehetővé téve, hovatovább megszervezve, ahogyan az egész migráns krízis.
    Gondolom azt el sem tudod képzelni, hogy a háborúkat és a válságokat is ugyanazok csinálják, akik a pénzkibocsátás monopóliumát birtokolják, és azok sohasem maguktól törnek ki.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák