-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok! Mától él a Gránit Bankos számlám (GRÁNIT Sztár számlacsomag) Szelfis számlanyitással csináltam, azt jól tudom hogy a 12000 forintos jóváírás akkor jár, ha rendelek egy bankkártyát is tőlük?
Valamint ha a Revolutos számlámra pénzt akarok küldeni erről a számláról például hétvégén gyorsba, és nincs még kártyám hozzá, akkor pl Wise magyar számla + virtuális bankkártya segítségével tudom ezt megoldani?
Egyáltalán ha eltekintek a 12000 forintos jóváírástól szükséges egyáltalán kártyát igényelnem hozzá?
-
vacs
veterán
válasz
robi212 #25796 üzenetére
Szia.
A K&H minimum plusz számlacsomag-nak 3256 Ft az éves kártyadíja, ha már régi ügyfél vagy, ez elég baráti összeg (tudom Uni és Cib 0 Ft).
Le van írva, hogy ezek ingyenesek:
+ havonta az első 2 készpénzfelvétel max 150K
+ havonta az első 2 átutalás belföldön forintban
+ havonta az első 2 csoportos beszedési megbízás
+ illetve 0 Ft a havi számlavezetési díj, ha a nettó minimálbér összege érkezik a számládra ÉS a banknál elhelyezett megtakarításaid összege eléri az 500 000 forintot
+ illetve 50%-ban kapod vissza a havi díjat, ha csak az egyik teljesül
- tranzakciós illetéket mindig te fizeted!A K&H mobilbank appban van egy olyan funkció, hogy az appon keresztül (wifin, mobilneten) tudok beszélni az ügyintézővel!Ez azért jó, mert nincs szükség azonosításra, hiszen látják, hogy ki vagyok, illetve nagyon rövid a várakozási idő, mert tudják, hogy az ügyfelük vagyok!
Nekem a K&H minimum plusz számlacsomag megfelel, mert:
+ kb hibátlan mobilapp és webes felület
+ kb 15 éve vagyok náluk és én még nem találkoztam olyannal, hogy ne működött volna valami szolgáltatásuk ... khm ugye Simple
+ nekem így az összes éves díjam tavaly 4000 Ft körül volt!
Az OTP az ország talán legdrágább bankja, ahogy írták, hasonlítsd össze a kettőt, vagy keress még jobbat! -
törölt tag
-
robi212
tag
Sziasztok,
Van két folyószámlám, mindegyikhez 1-1 kártya, most versenyeztetem őket, és az egyiket megszüntetném: OTP bázis és KH minimum plusz számlák.
AZ OTP-t használom csak jelenleg (KH egy bevásárlós számlaként volt használva), de arra horror összegeket fizettem teljesen normál felhasználóként: havi 1-2 pénzlevétel, 10-15 utalás és kártyás vásárlás. Utóbbira eseti megbízások címen havi átlag 2000 Ft-ot levett. Aztán mióta a vásárlásokat Revoluton keresztül intézem, ez közel 0 Ft. Teljes évre így is kb. 37000, amit kifizetek.
A kérdésem az lenne, hogy a KH esetleg olcsóbb lenne ugyanilyen havi használat mellett (akár Revo közbeiktatása nélkül)? Sajnos nem vagyok tisztában az ottani díjakkal, mert arról csak vásároltunk, nem ment róla utalás, semmi.
Köszi előre is -
RR-13
őstag
Azt gondolom, hogy annál rosszabb nem lehet (mint a Vodánál), bármit is csinálnak majd az UC rendszerében.
Jó lenne valami nagy előrelépés, ami látványos, és színvonalasabbá teszi pl. az eBanking felületet, mert a gyorsaságát már "nem lehet" fejleszteni nagyon, mert így is elég gyors az app is meg a netbank is.A Voda az kritikán aluli, amit művel tavaly július óta a számlázási rendszerével stb.
-
törölt tag
Majd ha szükségük lesz rá stb, akkor dobnak jobb kamatokat is megnyugodhatsz... De most inkább ők teszik zsebre a dolgokat/ nagy részét... Az is ritka kivétel lehetett ami volt neked.
Én a hosszútávú befektetést nem tartanám Revo számlán (nem azért mert nem bízok benne), nem mert rekordon van az euró inflációja is. Kincstárnál viszont szépen kamatozik évente 2x 1% körüli prémiummal... - De a jelenlegi is jobb annál mint ha folyószámlán tartanád, pláne hosszú távra, főleg ha fordulni fog...
Valaki említette egy másik topicban, hogy ha jól megy azért emelnek, mert "az emberek úgyis kitudják fizetni" ha meg rosszul akkor meg azért mert "infláció van, korrigálnunk kell".
Már be is jelentették, hogy októbertől tavalyi infla emelés... jövőre biztos jön egy újabb infla korrigálás...Végig bogarásztam, hogy vajon milyen számlám is van, mert nem foglalkoztam vele régebben... kiderült, hogy nem vmi csomag, hanem sima folyószámla - ezért votl nehéz megtalálni... Akkoriban ez is bőven elég volt
Most egész jó számlának számít, annak tükrében még inkább, hogy most milyen csomagok, bankkártya díjak vannak... 7000 ft lenne ez a bkártya 2000 helyett...
Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy a Revo, vagy Wise az célkeresztbe kerül bankoknál. (leginkább előbbi, mert banki ambíciók vannak, wise kevesebb vizet zavar...).
De olvasgatva a topicot, azért itthon is akad 1-2 jobb ajánlat, vagy egész elfogadható árazású.
Közben úgy látom a bankszámla-kezelés gyakorlat is változott, mert ami nekem van az még korlátlan idejű. A mostani csomagoknál meg leginkább pár éves kifutás, és átrakás másik csomagba... amivel megint egy egy rafináltabb bank járhat jobban...ahogy nézem...
-
RR-13
őstag
válasz
attiati #25784 üzenetére
Nem. Lehet kérni sms aláírást is, ezen az oldalon van a leírás.
De egyszer már válaszoltam korábban erre neked.
-
xors
senior tag
válasz
#01110937 #25787 üzenetére
Köszi a válaszokat. Sejtettem, hogy volt valami értesítés, csak emailt nem küldtek, a banki leveleket meg ritkán olvasom.
Valóban szemétség, hogy ilyen inflációnál nem kamatozik semmit az ember pénze.
Azért tartom ott, mert kényelmes ki/be pakolni a megtakarítási számláról a pénzt. De most a hosszabb távú megtakarításokat inkább revolutos euro számlán tartom az legalább csak erősödik a forinthoz képest. -
törölt tag
pár hónapja rádióban hallgattam egy ilyen témájú beszélgetést (gazdasági műsor), a műsorvezetők, majdnem kiestek a székből, amikor a szakértő mondta, hogy a kamatok nagyon sok banknál 0 közeliek, vagy alig emelkedtek... de semmiféleképp sem értékelhető szint, mivel a "banknak van elég forrása" most nem szorul rá...
A Másik fele, az volt, hogy egy egy kisebb szereplő az aki ad értékelhetőt, de kitudja meddig...
úgy látszik eddig...A Gránit számla feltételei miatt volt ott tartva a pénzed, vagy egyéb okból? Ha egyéb esetleg inflációkövető állampapír szóba jöhet.
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Gránit Bajnok csomagban vagyok már egy ideje, és feltűnt, hogy a folyószámlám kamatát megváltoztatták. Eddig hó végén mindig kaptam pár száz vagy akár ezer forint kamatot is, most meg két forint…
Ha jól emlékszem amikor szerződtem alapkamathoz kötött kamat volt, most meg 0.01%…
Ez mennyire fair, hogy egyoldalúan az ügyfél kárára szerződést módosítanak? Más esetleg aki gránitos tapasztalt ilyet mostanában? A többi banknál mi a helyzet a kamatokkal?Azt csak mellékesen megjegyzem, hogy van megtakarítási számlám is, viszont azon mindig kevesebb volt a kamat mint a főszámlán. Vicc.
-
attiati
veterán
Uni online kártyás vásárlást csak app-al lehet aláírni?
Vagy lehet kérni valahogy sms aláírást is? -
törölt tag
válasz
enginev3.0 #25782 üzenetére
A közös széf úgy működik, hogy mindkét félnek van egy Revolut számlája. Ide feltöltötök opt-ről külön külön. Majd Revoluton a számládról, a közös széf-be helyezitek a pénzt. Innen bármelyikötök kitud venni, betud tenni a saját számlájára. (széfből közvetlenül nem lehet fizetni.)
de írtam pm-et részletesebben.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #25778 üzenetére
Nem javasolt az biztos. Sok problémás esetet olvasni, aminek ez a gyökere...
-
axioma
veterán
válasz
dredjudge84 #25778 üzenetére
ket reg, kozos szef es problem solved
-
Noxy
veterán
válasz
enginev3.0 #25776 üzenetére
-
sifarr
senior tag
válasz
enginev3.0 #25776 üzenetére
Arra hogyan történik a befizetés?
A Revolutra az OTP-s bankkártyáddal töltheted fel te is és a barátnőd is. Ez ingyenes. Ha feltöltöttétek a szükséges pénzt, utána a revos bankkártyával (fizikai/virtuális) költhetitek el, illetve fizethetitek ki a közműszámlákat. A revos kártyákat a GPay mögé betehetitek az NFC-s fizetéshez. -
merqree
őstag
válasz
enginev3.0 #25774 üzenetére
Revolut
-
enginev3.0
félisten
Hi
Barátnővel szeretnénk valami közös bankkártyát, vagyis inkább virtuálisat, online fizetés (számlák), és NFC-s telefonos fizetésre boltban (simple vagy gpay)
Havonta utalnánk rá mindketten, és ketten használnánk
Mindketten OTP-sek vagyunkMi lenne a legolcsóbb legjobb megoldás?
-
törölt tag
válasz
Ereshkigal #25729 üzenetére
Ez érdekes... új bankszámla nyitás kapcsán megint felmerült az "akkor hogy legyen" kérdés... - vagyis jövőbeli esetleges bank váltás, főszámla kérdése...
A pár éves kondíciós listám (amikor eredetileg felmerült), már elégé elavult úgy látom - lezárt csomagok. A jelenlegi csomagok, meg húh durva milyen árazások vannak... még régi számlám van, de ha váltani kell akkor bankváltás lehet belőle...
És itt kapcsolódik a hsz-em, az előzményhez. A hirdetményeket bogarászva úgy látom ez a normális, hogy van napi limit. Tehát naponta hányszor kezdhetsz tranzakciót. Ezen felül az Atm-eknek is vannak limitjei...
Nem egyedi jelenség... ezek szerint...
Ahogy az sem, hogy a számlacsomagoknak van "élettartama" pár évig él, aztán visszahelyeznek egy másikba- ami jóval drágább mondanom sem kell... - ez sem volt mindig így vagy mégis?Egy sima számla ennél a banknál 2000 ft felett van (havi díj), de akad 500,350, 200/0 ft is. Utóbbi 600.000 jövedelemmel pl
Sms szolgáltatás 500 ft/hó sms 30 ft/db....
Bankkártya 4500-7000És ami még durva, hogy számlanyitáshoz 10k és bankkártya rendeléshez is 10k lenne felszámítva, ami akciósan 0 ft...
Ezek jövőre biztos emelkednek, mert ez árpilisi hirdetmény... Ehhez képest a Gránit pláne Revolut ingyen van kb...
Jobb ha az ember, nem kezd el olvasgatni ilyesmit
Ha jövőre lejár a bankkártyám, akkor a saját száma csomagom alapján számítják a díjat, vagy ezek az új értékek alapján? (tipp-re a saját, ami jóval kedvezőbb, mert régi).
-
törölt tag
Erről a Gránit MOST bankkártyáról, tud vki vmit? Mert weboldalon nem látom, és online számlanyitáskor sem rémlik, csak digitális kártya, de az más elvileg...
-
RR-13
őstag
Újabb fenti hsz. korrigálás:
"A 2021. 04. 21. előtt szerződők számára a 2024. 10. 31-ig hosszabbítás lényegében orvosolta, hogy számokra rövedebb volt az utalási kedvezmény időszaka a később szerződőkhöz képest."Ilyen nincs a hirdetményben.
A 2022. november 01-től hatályos hirdetményben pontosan a 2021. 04. 21. előtt szerződők számára hosszabbítják meg 2023. április 30-ig a kedvezményes időszakot, és nem 2024. október 31-ig.
A 2024. október 31. az a 2021 április 21. után nyitókra vonatkozik. -
RR-13
őstag
válasz
dredjudge84 #25766 üzenetére
Igen, de te nem azt írtad...
Azt írtad, hogy itt a képen látod a 2025-öt, ami nincs is ott.Én tudom, hogy mi van a hirdetményben, hiszen az alapján írtam pár napja, hogy a most számlát nyitóknak a kedvezmény 2025. április 30.
-
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84 #25764 üzenetére
Valahol láttam én már 2025 áprilist is azoknak, akik 2022-ben nyitottak számlát.
Ez így, általánosságban nem egészen igaz.
A mostani módosítás nagyon korrekt lépés volt az Unicredit részéről. A 2021. 04. 21. előtt szerződők számára a 2024. 10. 31-ig hosszabbítás lényegében orvosolta, hogy számokra rövedebb volt az utalási kedvezmény időszaka a később szerződőkhöz képest. Mostantól bármikor szerződött valaki, egyaránt igaz rá, hogy az utalási kedvezmény időtartama a szerződéskötés időpontjának függvényében 24 hó >= időtartam <= 36 hónap.
Magyarán mindenkire igaz lesz ez: 2022.01.21. után nyílt számlák esetében pedig a számlanyitás évét követő harmadik év április 30-ig érvényes.
P.s. Nem tévedsz, a mondat ezt jelenti. Valamint ez a meghatározás már nem indokolja az eseti hosszabbításokat. -
RR-13
őstag
válasz
dredjudge84 #25764 üzenetére
Milyen képen
Milyen 2025.
A fenti képen csak 2024., és 2023. van.
Azokat ez a kedvezményidőszak hosszabbítás még nem érinti, akik 2021. április 21. után nyitották a számlájukat...
Azokat csak az ATM befizetés meghosszabbított díjmentessége, érinti lényegében.Akiknek kb.2-3 év múlva jár csak le a kedvezményes időszakuk a csomagra, és/vagy az appos eseti díjmentes utalásra, azoknak a lejárat előtt szintén kb. pár héttel, vagy "pár nappal" előtte fogják a kedvezményt hosszabbítani (ha egyáltalán fogják), nem 2 évvel korábban.
Nekünk 2024. okt. 31. a kedvezményes időszak lejárati ideje, és majd 2024. októberben (vagy október 31-ig) kiderül, hogy hosszabbítják-e.
Akik idén nyitottak számlát, azoknak a kedvezményes időszaka 2025. április 30., de ezt is leírtam valamelyik nap. Nekik a kedvezményhosszabbítás csak kb. 2025. áprilisban fog kiderülni.
-
RR-13
őstag
Az UniCredit Bank 2022. november 01. napjával meghosszabbítja
a Partner Aktív Zéró összes eddigi kedvezmény határidejét - illetve a 2022. október 31. napjáig tartó kedvezményeit - 2023. április 30. napjáig.Így a Partner Aktív Zéró csomagra vonatkozólag is a díjmentes appos eseti utalást azoknak, akik a szerződést még 2021. április 21. előtt kötötték.
Valamint a bankkártya hirdetményben lévő K3 lábjegyzet szerinti 0,1%-os további tagsági díj díjmentességét is 2023. április 30. napjáig.
Illetve az ATM készpénz befizetés díjmentességét is 2023. április 30. napjáig.
-
RR-13
őstag
válasz
dredjudge84 #25761 üzenetére
Tudtam az előre beállított telefonos limitekről.
Engem nem zavar, hogy így van.
Mi 800 ezerre szerettük volna, és azt lehetett, de a következő 1 milla lett volna. -
attiati
veterán
Uninál az internetes és vásárlási limit max 500e ft lehet?
Nem is lehet fölé vinni?Most hirtelen nem is tudom, hogy ez tranzakciónkénti limit, vagy napi?
-
válasz
Ereshkigal #25731 üzenetére
Szerintem ezt is rosszul tudta. Jó pár éve ugyanígy jártam, felhívtam őket. 100 Ft ügyintézési díjért felemelte a napi kártyás kp felvét darabszám limitjét. Nem tudom miért 3 a default, és azt sem, hogy erre miért nem hívják fel a figyelmet számlakötéskor.
-
RR-13
őstag
Az Erste a George appban kiadott egy frissítést, amiben mostantól a PIN kód látható.
Kb. csak ez miatt adtak ki egy új verziót. -
RR-13
őstag
válasz
janes1976 #25748 üzenetére
Nem éppen a szerződésben "garantálják" (ezért ott majd ne is keresd), hanem a hirdetményben van leírva a 3 év stb., mint a kedvezmények időszaka, és részletezése.
A hirdetmény a szerződés részét képezi, mint melléklet.
A lényeg az, hogy a bank nem gondolhatja meg magát a hátrányodra ezen időszakban. -
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84 #25743 üzenetére
... két napig be se lehetett lépni a netbankba. Semmi nem működött, azért ez elég para.
Az. De én egy bankszámlát összességében nézem. Szolgáltatások, kondíciók, webes és applikációs elérések. Amióta a CIB-nek van elektronikus elérhetősége, azóta használom. Az applikációt is megjelenésétől. Összességében nem rosszabbak a tapasztalataim, mint más bankokkal, pü. szolgáltatókkal. Gránit, Rafi, Kincstár, Wise, Revolut. Nekem a Gránittal, Kincstárral sem volt gondom ellentétben sokakkal.
Sokan panaszkodnak pl. a CIB push üzeneteire. A CIB-kártyámat Gpay alatt használom, és nálam a CIB push rendre hamarabb megérkezik, mint a GPay-é.
A 2 nap hiba volt, a többi nálam csak lassulás. Ezzel én együtt tudok élni.Egyébként nem védem a CIB-et. Bárkinek bármely okból bármely bank nem tetszik (akár 1 eset miatt is), hagyja ott.
Viszont a Google Play-en a felhasználók cca. 1 %-a értékel. Ez nem reprezentatív.
Valamint a legjobban értékelt app is leromolhat. Lásd BB! Egyesülés előtt 4,8, jelenleg már csak 4,5. A Takarékban beolvasztásakor további jelentős romlás várható. -
RR-13
őstag
válasz
janes1976 #25745 üzenetére
Tegnap 2x írtam le, hogy az UC Netbankból csak az állandó átutalások ingyenesek.
Egyébként minden alap funkció elérhető appban, és Netbankban is. A Netbank egyszerű, de nem fapados SZVSZ., viszont nagyon gyors, és eddig nálunk hibamentesen működött 1 év alatt.
A mobilapp átlátható, és szintén nagyon gyors, hibára sosem futott 1 év alatt, pl. utalásnál stb.
-
janes1976
őstag
A Unicredit netbankja milyen? Benne van minden funkció? Csak mert olvasom, hogy az eseti átutalás csak onnan ingyenes. Próbálom megtudni, amit lehet mielőtt odamennék.
-
janes1976
őstag
Nagyon szépen köszönöm nektek, akkor sztem Unicredit lesz.
-
drr
őstag
Mastercard Unembossed kártyával nem választható a csomag? Azért az sokkal olcsóbb lenne...
-
sifarr
senior tag
válasz
janes1976 #25736 üzenetére
CIB-ről is jól jönne ár vélemény.
Lényegében minden benne van az applikációban, ami a kell. Hiányzik a csopbeszedések kezelése, valamint az állandó utalásoké is (eseti benne van). Ezek webesen érhetők el.
Előnye, hogy egszeri vagy többször használható virtuális kártya is generálható benne ingyen. A partnerekhez több számla is rendelhető - ezt kedvelem.
Menürendszerű. Ezt nem mindenki kedveli, bonyolultnak tartja - szerintem megszokható.
Értékelése a Google Playen 2,4, ez katasztrofális. Nálam atombiztosan működik. Családban van még 2 CIB-es, ők sem panaszkodnak. Igaz, évente 1-2-szer, nagyobb rendszefejlesztésnél előfordulnak problémák, de ez pár nap alatt megoldódik.
Unis applikációt nem ismerem. Az értékelése 3,8. A véleményekből kiindulva kisebb a statisztikai valószínűsége az Uninál, hogy problémád legyen.Olvasd el mindkét app felhasználói könyvét, ha a szolgáltatásokról teljes képet kapj.
Ha kalandvágyó vagy, akkor nyiss számlát mindkét banknál. A személyes tapasztalatod alaján választasz a kettő közül, s a vesztes számlát 6 hónap után felmondod. Ez a legbiztosabb módszer is. -
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84 #25737 üzenetére
Évi 3600 forintot megér, hogy bármikor be tudsz menni személyesen ügyet intézni, illetve szükség szerint be is tudsz fizetni a számládra, ingyen.
-
dredjudge84
őstag
De miért bonyolítod az életed feleslegesen? Egy lépést simán ki lehetne hagyni. Ha egyből revora menne, akkor váltasz, majd utalasz magyar HUF számlára. Én úgy gondolom hogy teljesen felesleges ezért egy devizaszámlát is tartani, hogy aztán utána úgyis feltöltöd a revolutra, átváltod, majd visszaküldöd egy magyar számlára. Vagy ha ennyire nem bízol a revolutban akkor használj Wise-t, és válts azzal. Az a 0,42% konverziós költség szerintem elenyésző.
-
janes1976
őstag
Nagyon gondolkodom bankváltáson, én is a fentebb említett két csomagot néztem ki (CIB, Unicredit). Elnézést a kérdésért, de a Unicredit mennyire fapados? CIB-ről is jól jönne ár vélemény. Raiffeisentől jönnék el, mert mindkét csomag kedvezőbb annál, mint amibe most vagyok (Díjnullázó plusz).
-
Qtyii
aktív tag
válasz
Ereshkigal #25731 üzenetére
Én nem hallottam róla... csak nem ... elvileg Platina kartyámmal 4x havonta vehetek ingyenesen fel
Múltkor az erstés a 170re már nem adott.... csak 150et.
De hogy 1 nap 4 különböző automatábol ne vehessek fel 4x150-et azt azért kétlem
Szólj ha van ilyen gránit szabályzat ami tiltja ezt1 napon belül. -
RR-13
őstag
válasz
Az UC ATM elvileg 250 ezres limitre van állítva idegen kártya esetén.
Amennyiben ezt (próba hiányában nem tudjuk), és a 150 ezret sem adta ki, akkor lehet, hogy kifogyóban volt az ATM, ilyenkor csökkenti a kiadandó összeg limitet 100.000 Ft/Kivétre. -
dptrsk
addikt
válasz
Az ATMek a törvényi ingyenes felvétel miatt idegen kártyáknak korlátozott összeget adnak csak ki.
-
Ereshkigal
őstag
Gránit kártyával akartam kivenni 500e Ft-ot, de soknak találta az UniCredit automata. Lementem 150e-re, az is sok volt neki. Átmentem egy K&H-s automatához, az max. 150e-t adott ki egyszerre. Semmi baj, kiveszem négy körben a pénzt. Ez sem jött össze, a 3x150e után már nem volt hajlandó többet kiadni. Átmentem másik automatához a maradékért, az se adott pénzt. Hívom a Gránitot, fejvakarás, hát naponta háromszor lehet kivenni pénzt. Mi van?! Ezen lehet változtatni? Nem. És az normális, hogy csak 150k-t ad ki egyszerre az automata? Nem, biztos kifogtam egy olyat. Hát érdekes...
-
Oliverda
félisten
"Most találtam viszont az Erste-nél, hogy meglévő forint- és devizaszámla között van lehetőség azonnali áras konverzióra? Esetleg erről van valakinek info-ja, ez hogyan működik? "
Nem néztem konkrétan utána, de enélkül is biztos vagyok benne, hogy pocsék árfolyamon váltanak bármelyik fintechek képest.Ahogy már le lett írva párszor, devizaszámlában a Raiffeisen a legjobb. Esetleg nézd meg a folyószámlás kínálatukat, lehet megérné átvinni a forintszámládat. A kizárólag neten keresztül köthető Online számlájuk pl. elég jó, ha nincsenek különleges igényeid.
-
axioma
veterán
revo: megteheted h az erste forint kartyad alateszed auto topup-nak [vagy mondjuk hetente ratoltesz], es ugy vasarolsz, akkor se nem ta'rolsz ott, se nem csak atfolyatsz - ha visszateriteses hk a napi vasarlasod akkor persze csak a nem jo tipusuakat erdemes
nezd meg az ersten beluli devszamla mozgas nelkul verziot is, akkor a jovedelem pipa [de lehet h ok kernek jovairasert dijat, akkor nyilvan felejtos] -
RR-13
őstag
Sajnos kénytelen vagyok ismételten korrigálni a fenti "egyik" hsz. idézett alábbi részét:
"Uninál csak az appliációs utalás díjmentes"
ez nem igaz.Ahogy fentebb írtam, az UniCreditnél az applikációból minden típusú utalás díjmentes belföldre, a netbankból meg csak az állandó átutalások, állandó átvezetések, és csop. beszedések díjmentesek, de az is valami a semmihez képest, sőt.
Megjegyzem, hogy elég lesz majd akkor foglalkozni SZVSZ., azzal, hogy mi lesz 3 év múlva, ha már ott tartunk kb, vagy előtte 1-2 hónappal.
Vagyis, ha már a "híd előtt állunk", akkor elég lesz azzal foglalkozni, hogy hogyan menjünk át rajta. -
sifarr
senior tag
MC kártyának "örökre" díjmentes az éves díja.
A kártya éves tagsági díjára nézve és a 3 év utáni, a Partner Aktív Pluszra váltás utáni időszakra lásd a vonatkozó hirdetmény adekvát részét: 5. oldal Mastercard Standard része.
Tagsági díj 7.721.- és lásd még 16-os és 18-as lábjegyzet.16-os: A díj számítási módja: a bankkártyával az esedékességet megelőző 12 hónap alatt bonyolított sikeres és lekönyvelt éves vásárlási forgalom összegének 0,1%-a, minimum
a feltüntetett összeg. A minimumként feltüntetett összeg feletti rész felszámításától a Bank akciós jelleggel eltekint. Az akció 2022.10.31-ig érvényes.
Lefordítva: fizethetsz a 7721-nél többet is.18-as: A fent meghatározott díjat a Bank akciós jelleggel biztosítja. Az akció 2022.10.31-ig érvényes. A Mastercard Standard és VISA Classic bankkártya nem akciós, normál
kibocsátói díját a mindenkor hatályos Lakossági Kondíciós Lista – Betéti Bankkártya kondíciós lista tartalmazza.A 3 év garantált díjmentességről Partner Aktív Zéró hirdetmény pontosító lábjegyzetei (4, 5) alapján.
Aki most nyit Zéró számlát, annak az mobilbankos utalás 2,5 évig ingyenes. Ez a jelenlegi állás, módosítás (hosszabbítás) 3 évre lehetséges, de nem garantált. -
RR-13
őstag
UniCreditnél a most számlát nyitóknak garantált a kedvezmény 2025. április 30. napjáig.
Ez jelenleg a gyakorlatban 2,5 év díjmentességet jelent, de hosszabbítás várható a kedvezményekben.
Aki megvárja a számlanyitással a 2023. januárt azoknak meg a kedvezmény 2026. április 30-ig él jelen állás szerint.Vagyis díjmentes számlavezetés (min. 75 ezres átutalás jóváírása esetén), díjmentes éves MC kártyadíj, és minden típusú utalás appból, és az állandó (rendszeres) átutalás, állandó (rendszeres) átvezetés, csop. beszedés díjmentes (kivéve azonnali, és értéknapos, eseti utalás) Netbankból.
-
-
törölt tag
Gránitot nézted? Ott van ingyenes utalásos csomag, aminek 890 ft a havidíja... van deviza is, de nem tudom az mennyire jó, nem jó... meg akkor ahhoz deviza kártya is kellene ugye...
Ebből a szempontból lehet a Raiffeisen ajánlata a legjobb.. (kártya).
Otp-nél van ilyen bankközi váltás lehetőség, külön díjért, és meghatározott összegig. bár gondolom ott is van számlavezetés és egyéb költség... nem biztos, hogy a legideálisabb...
-
sifarr
senior tag
Két kérdésem is lenne.
Ez lényegében egy kérdés, hisz hasonló jövedelem, hasonló szokások.Melyik lenne hosszabb távon a jó választás?
A két BM-es számla (CIB, Unicredit) közötti küklönbség.
Mindkettő díjmentes. CIB 2 évig, utána átvált sima CIB ECO-ra. Unicredit 3 év, utána átvált Partner Aktív Pluszra. Uninál csak az appliációs utalás díjmentes, CIB-nél applikációs és a webes utalás egyaránt.
Hosszabb távon, azaz az ingyenes időszak utáni helyzetet nézve. (Jelenlegi díjakból kiindulva.)
Az Unicreditnél alacsonyabbak lesznek az elektronikus utalások díjai, mint a CIB-nél. Átlagos jövedelemnél ez a különbség nem jelentős, havi max párszáz forint az utalások függvényében.
A CIB-nél nem lesz számlavezetési díj, ha a jóváírási feltétel teljesül. Az Unicreditnél sem kell számlavezetési díjat fizetni a Partner Aktív Plusznál, jóváírják. De ez egy jelenleg hatályos akció keretében van így. Ez az akció épp most, október 31-én lejár. A normál díj 611. Hosszabbítják vagy nem, majd kiderül.
Általában igaz, hogy az UNI kondíciós listái rengeteg akciós feltételt tartalmaznak. A hosszabbításaik a bank döntésén múlnak, előre kiszámíthatatlanok.
Ebből a szempontból aki nem szeret állandóan hirdetményeket bújni, annak kényelmesebb a CIB kiszámíthatóbb díjrendszere. Kisebb a meglepetések valószínűsége.
Egyébként bármelyik választható átlagos jövedelemnél. -
drr
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem is lenne.
1. 2016-tól vagyok OTP-s, Smart csomag. Gondolkodom a váltson. Teljesen átlagosan használom a számlát, szinte csak kártyával vásárolok, netes rendelések előfordulnak, néhány csoportos beszedés, egy két utalás. A CIB vagy az Unicredit között vacilálok... Melyik lenne hosszabb távon a jó választás?
2. A párom most nyit majd számlát, korábban nem volt neki. Átlagos jövedelem, hasonló használati szokások, mint nálam. Számára is a két leginkább népszerű és ajánlott szolgáltatást nézegetem. Melyikkel járna jobban? Melyik az előnyösebb?
A válaszokat előre is köszönöm! -
bdos
csendes tag
Igen, nekem sem alapvetően a számlavezetési díjjal van problémám, hanem az ilyen-olyan módon 0,55% meg min. 3.75 EUR kitételekkel megfogalmazott pénzmozgási lenyúlásokkal, nem beszélve a +- 2% vételi-eladási devizamarzsokról. Én szívesen adnék jóval magasabb havidíjat is, ha ezektől az eseti rablásoktól eltekintenének.
Most találtam viszont az Erste-nél, hogy meglévő forint- és devizaszámla között van lehetőség azonnali áras konverzióra? Esetleg erről van valakinek info-ja, ez hogyan működik? Az Erste-nél ha jól értelmezem, a saját, bankon belüli konverzió devizáról forintszámlára nem átvezetésnek, hanem átutalásnak minősül, ami külön szép díjtétel, nem beszélve az árfolyamról. -
Kátai
senior tag
Igaza van Fifi kollégának.Én pár hete nyitottam USD és CHF számlát az itthoni helyzetre tekintettel,hogy ha valami van tudjak lépni..Tök ingyenes,de a az utalások,vagy bármilyen pénzmozgás elég drága.Forintot is lehet rá utalni csak hát az átváltás és egyéb költségek miatt nem nagyon éri meg.Van Wise számlám,majd ha szükséges ott átváltom, és onnan utalom rá a devizát.
-
bdos
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat; alapjában a következő körvonalazódik, aztán nem tudom a gyakorlatban hogyan működne üzemszerűen:
Honi banknál devizaszámla, onnan Revolut-ra EUR-EUR top-up kártyával, majd váltás forintra és onnan vissza Erste HUF számlára. 0,5% a bünti a limit felett, de még jobb, mint az Erste 1+%-os marzsa + utalási költségek. Esetleg az Erste is megeszi, hogy jó lesz ez a beérkező utalás a szupernulla emelt szint fenntartására. Kérdés, hogy a Revolut-nak mennyire ok, hogy csak át-átfut rajta a pénz. Mondjuk van folyamatosan valamennyi egyenlegem ott is különböző devizákból, így talán elnézőbbek lesznek.
Megnéztem, a Raiffeisen devizaszámla valóban 0 Ft, de a kondíciós listában van egy 5000Ft-os számlazárási díj az első 6 hónapig, szóval nekem úgy tűnik, hogy friss húsként 30.000 Ft-al gyorsan biztos ami tuti alapon levennének a semmiért. -
TrollBalint
addikt
Devizaszámlára ott lehet a Wise is, de ha a Revoluton nem szeretnél sok pénzt tartani, akkor gondolom a Wise is kuka. Ott a Fio Banka, az olcsó, mindösszes 10€ egyszeri költség, amit ráadásul visszakapsz, ha megszünteted a számlát, ellenben, Komáromban van egy fiókjuk, ahol beszélnek magyarul, továbbá, minden későbbi ügyintézés angolul ill. szlovákul történhet, ha gondod van.
Ha külföldi a munkáltatód, az adott ország banki ajánlatai között is szétnéznék.
Az olcsó váltás miatt mindenképpen "kell" egy Revolut, vagy Wise, ebből Revoluttal jöhetsz ki olcsóbban, ha oda kártyával töltöd fel a pénzt.
A már említett Raiffeissen-es ajánlat sem rossz, az évi 3600 Ft pont 300 Ft havonta, szerintem simán visszanyered a Revolut váltáson, ráadásul tudsz kényelmesen ügyet intézni (a Fio Banka-hoz képest)
Wise-nak még annyi előnye lehet, hogy lehet tudod odakérni a fizetést, és akkor ingyen van, amit aztán fel tudsz tölteni Revolutra, de úgy tudom nem mindenki szeret oda utalni. -
axioma
veterán
raiff devizaszamla ingyen van + evi 3600-ert kartya + revo feltoltes, valtas, utalas erstere tipusu kombi az amit en ismerek, de majd biztos jon valaki es mast is ajanl
mondjuk igy lehet hogy az erste is jo, ha nem draga a havi szlavezetes, es mintha vki mondta volna hogy erstenel ingyen valtogathatod a kartyat hogy a dev.szamla vagy a forint legyen mogotte, tehat nem kene masodik kartya sem, meg az o arfolyamukat hasznalni sem -
bdos
csendes tag
Sziasztok,
a következő lenne a kérdésem, van-e valakinek optimális javaslata.
Jelenleg az Erste-nél vagyok, még régi szupernulla csomagban, ami belföldi pénzforgalomra teljesen jó és szeretném is megtartani. Előreláthatólag decembertől a munkabéremet EUR-ban fogom kapni. Az Erste devizaszámla esetleg szóba jöhet, de az egyszeri EUR-HUF transzfer (átváltási) költségek elég meredekek a kondíciós lista alapján; bármilyen pénzmozgás, utalás, pénzfelvét, de még a vásárlás is a remek belső banki devizaátváltási árfolyamok miatt eléggé lenyúlósak. Mivel alapban továbbra is jellemzően forint alapon lennének a költéseim, ezért fontos lenne az alacsony költségű váltás és utalás. A kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata, hogy
- egyrészt a szupernulla emelt szint megmaradhat-e úgy, hogy nem rendszeres munkabér, hanem azzal megegyező összegű utalás érkezik a számlára (Mondjuk beírom a közleménybe, hogy munkabér és kész.),
- illetve hogy van-e ilyen szempontból minimális költségű devizaszámla, ahol parkolhatna a fölös EUR és a havi egy-kétszeri utalás / átváltás költsége minimális lenne.
Revolut van, használom is, de nagyobb pénzösszeget ott nem tartanék.
Köszönöm! -
attiati
veterán
ha Erste Wizzair hitelkártyával feltöltöm a revolut egyenlegem vagy államkincstárban használom, akkor kp felvételnek minősül?
Tudja valaki fejből, gyakorlatból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest