-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rostiron
üzenetére
Ahol piros nyíllal jelöltem, oda kell rákötni a diódák katódját. Így éred el, hogy a bal-jobb lámpák egyszerre felvillannak, ugyanakkor a diódák egymástól is elválasztják a két oldalt, illetve a normál indexelés működésébe sem zavar bele a külső áramkör.
#85119 Skillet
Nem tudom, hogy a tiéd sztereo vagy mono, mert a vezetékek színezése kissé zavarkeltő, de alábbi példán szépen látszik egy sztereó végfok, méghozzá földfüggetlen kimenetekkel (hídvégfok). Így elkerülik a kicsatoló kondi használatát, illetve több feszültséget is ad le a végfok, más kérdés, hogy ezek nem nagyon bírják teljesítménnyel (nem D-osztály, egyszerű analóg végfok).
#85114 ProtMonster
Egyáltalán nem probléma a terhelésmentes járatás, viszont 12 V-os dugasztáp létezik jó hatásfokú, ami terhelés nélkül alig melegszik, vagy van melegedősebb fajta is. Még olyan is lehet, ami terhelés nélkül sípol kicsit (nem hiba).
A nyugalmi melegedés árulkodik a rejtett áramfogyasztásról, bár őszintén szólva én még nem számolgattam, hogy éves szinten mit tesz ki, talán nem sok, talán valami, ezt már döntse el mindenki maga.
Értelemszerűen az állandó melegedés az alkatrészek, főleg kondenzátorok életét sem kíméli. Noha az is igaz, hogy terhelés nélkül legalább az impulzusok nem kínozzák nagyon.
-
válasz
rostiron
üzenetére
Szia!
A két kék színű vezetéket az irányjelző jobb és bal oldali ágára kell kötnöd, nem az irányjelző relére.
A relé 49/a lábán levő kapcsoló az irányjelző kapcsoló, azzal kapcsolod az irányjelzőt jobb-bal irányba.
Röviden: az egyik kék vezeték a bal irányjelzőre, a másik a jobb irányjelzőre kell kötnöd.Üdv,
lrigo
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Raspberry Pi
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Nintendo Switch 2 garis+ sok tartozék
- Apple Magic Keyboard (2021) magyar kiosztással (mk2a3d/a)
- Ha szeretnéd olcsón de a lehető legjobb minőségben megúszni a karácsonyi ajándékozást!
- Razer Blade 15 Advanced (2019) Rtx 2080 OLED Touch 4K - újszerű
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

ekkold