-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
hát hondára és PGMFI-re tudom a megoldást..
Szóval ott olyan van hogy ODB0 illetve ODB1 ECU-t össze tudod kötni notebookal és telefonnal DKU05ös kábelen. Ileltve az igy kapott jelet okostelefonon, pda, notin sb egy ECUcontrol cimü progival tudod hazsnálni és ez mindent megmond csak azt nem mennyi a fogyasztásod.. monjuk ez is 97ig müködik . Azót aaz ECU-kba nem lehet belenyulni semmilyen szinten semmilyen auonál ugyanis ha a gyári ECU-t kibontod és hozzáérsz a cucc nem fog beindulni. /igen kérdzeheted a chip tuningot. noss az egy másik kérdés kör és általába egy külön kis dobozzal oldják meg. de ezen a kis dobozon nem megoldható TUDTOMMAL az adatok kinyerése /pl üzemanyag fogyasztás/ -
Ja no
aktív tag
A dolog gyenge pontja a mobilteló. Ez így túl általános, mert az egyik mezei soros kommunikációt használ, a másik meg valami egzotikusat.
Szvsz jobban járnál ha csak engine-t raknál bele, arra csak eccer kell megírni a szoftvert.
Bár nekem nem világos,, hogy a telót mint kezelőfelületet akarod csak használni, vagy az RF részét is remote acces célból. -
törölt tag
Tömören fogalmazva: Nem.
Bővebben, ahhoz hogy ennyi infót elküldjél nagyon komoly hardvert kell építeni, ami nem egyszerű dolog. Egy , de inkább több microcontroller kell hozzá egy vagy több A-D átalakító stb stb..., és egy megfelelő szoftver. Továbbá egy komoly okostelefon, amire írni kell egy programot, ami feldolgozza az információt. Ez eddíg kb. 200000forint. és még óvatosan becsültem. Jobban jársz, ha kész fedélzeti computert veszel.
Ha jól értem neked inkább telemetria kellene.
Egyébként már nem lehetetlen ilyen holmit építeni, csak rettentő komoly tudásanyag kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged