Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Mini LCD panellel szerelt CPU-hűtővel adott magáról életjelet a Gamdias
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
gambeca
tag
válasz
gambeca #7995 üzenetére
Sziasztok!
Örömmel jelentem a műtét sikeres volt, a tv él és virul.
A szétszedés miatt a háttér világítás kicsit foltos lett a széleknél, de ennyi belefér.
a fényes fehér fólia ami benne van, kikellett venni a led szalgok miatt, emiatt az megsérült...24.75€ volt a led és a kétoldalni ragasztószalag.
55A6G
-
gambeca
tag
Mivel diódákról van szó, semmit nem mért a multiméterem (egyszerű mérőműszer), viszont sötétben ha egy ledet mértem akkor éppen hogy, de világított. Ebből kifolyólag végig mértem a 40 ledet egyesével és három nem világított.
Az összes led sorba van kötve, egyenként 3 volt feszültséget kapva, ami össze adva 120volt.
A led csíkon van egy típus szám, az alapján be is tudtam azonnal azonosítani, hogy mi kell bele.Egyszerűbb megoldásnak kínálkozik hogy a három lehet kicseréljem, és sokkal olcsóbb is lenne, de ha kompleten cserélem, akkor a háttér világítás teljesen új lesz benne.
Csak hobbi szinten foglalkozom vele és a saját tapasztaltaimra támaszkodok.
-
gambeca
tag
Sziasztok!
Mennyire jellemző a Hisense tv-re a led háttér világítás meghibásodása?
Történt ugyanis, hogy a kb 2-3 éves tv-m üzem közben kikapcsolt és, többet nem akart menni, 4 villogó hiba kód.
A tv-t atomjaira szedtem, a 40darab ledből 3 nem működik, mivel sorba vannak kötve, emiatt a tv nem kapcsol be, gondolom nincs meg a minimális ellenállás a ledek megvilágításáért felelős elektronikában.
55A6G a típus. -
gambeca
tag
Sziasztok!
Kettő tv-t néztem ki.
Melyiket ajánlanátok?55A6G
vagy
55A7500FKöszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- macOS PC-re
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Milyen TV-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest