Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.F.G.
senior tag
válasz
Vendettahc #5949 üzenetére
Hát igények azok vannak, de a takaró rövid...
Te jó ég, hogy néz ki a hátulja ennek az erősítőnek9 csatornás
hány hangfallal használod? Szépen szól?
-
-
B.F.G.
senior tag
válasz
Vendettahc #5946 üzenetére
Akkor ebből erősítő csere lesz, majd egyszer sajnos nem a közeljövőben.
Milyen házimozi erősítőt javasoltok?
Amiket nézegettem amin már 4 HDMI bemenet és 1 kimenet van és tud mindet az olyan 100 000 130 000 Hufnál kezdődnek..., de a dzsumbuj megszűnne a splitter megszüntetésével együtt. -
greike
tag
Egreat h10 [link] splittert használok és azóta nálam is van egy furcsaság! Andrea Bocelli toszkán koncertjén 5.1 pcm hangsáv van! Amíg nem volt a splitter rendesen 5.1-ben jött a hang! Splitter használata miatt valamiért 2.0 lett! Próbáld ki splitter nélkül is! Ha nincs gond akkor az elosztó miatt nem müködik rendesen!
-
B.F.G.
senior tag
válasz
SunMount3r #5942 üzenetére
Volt már más filmnél is, csak ott volt más 5.1-es magyar hangsáv és átváltottam arra és néztem a filmet nem zavart, de itt csak ez az egy hangsáv volt, de úgy emlékszem, hogy ott DTS-HD-volt ami nem szólalat meg.
Viszont azt elfelejtettem írni, hogy egy ilyen splitterbe [link] megy a HDMI kábel a Q10porból, és onnan optikai kábelen megy tovább az erősítőr, akkor az is lehet, hogy ez a kütyü nem tudja?
Product parameters:
1.Alloy shell: ABS material
2.Output video: HDMI 1.4b, 4K
3.Support video format: 4K * 2K @ 30Hz 1080P 3D @ 60Hz
4.Compressed audio: DTS digital, Dolby digital;
5.Support input line: 10-15M
6.Support the output line: 10-15M
7.Interface included: HDMI interface, power interface
8.Power supply: 5V / 1AHa ez a baj akkor nincs értelme megpróbálni amit írtok, vagy van?
Erősítőn nincs értelme firwaret frissíteni, nem is tudom, hogy lehet-e egyáltalán, Pioneer VSX-420? Csak 1.3 HDMI csatik vannak rajta azok még csak a Video továbbítják hangot még nem.
-
greike
tag
válasz
SunMount3r #5942 üzenetére
Hbr-t 7.1-re állítom,mert már volt olyan ,hogy 7.1-es hangsávot kapott a himedia a hbr 5.1-en volt és lekeverte sztereóra vagy nem adott ki hangot! 5.1 erősítővel van összekötve a himedia q5pro-m. Nálami így vált be.
-
SunMount3r
Topikgazda
Minden DTS-HD MA hangsáv esetén ezt csinálja, vagy csak ebben az egy esetben? Lehet, hogy DTS HD-MA HR sávról van szó, erre itt panaszkodtak páran. Ezek szerint az erősítő firmware-je is lehet ludas a dologban. PC-ről optikain azért van hang, mert a DTS "magot" tolja csak ki, nem pedig a HD-MA-t. Próbáld a HBR-t Settings->Playback menüben 5.1-re állítani, ekkor állítólag itt is lesz DTS "mag" hang.
Vagy manuálisan 7.1-re rakni, lehet épp az segít. Sok minden mást nem tudsz csinálni, max várod a firmware frissítést az erősítődhöz (ha egyáltalán ez a baja). -
B.F.G.
senior tag
Az miért van, hogy egy mkv fájl lejátszásakor ezt a fajta Audio kódolást nem tudta lejátszani a Q10 Pro: ENGLISH DTS-HD.MA 6Chan @ 3 840 kbps ?
PC simán lejátszotta és DTS hangsávként fel is ismerte az erősítő, de PC optikai kábellel van rákötve az erősítőre? Míg a Q10 pro csak HDMI kábellel és az optikán le van tiltva minden és át van állítva, hogy csak HDMI kábelen küldj át mind a hangot mind a képet.Az lehet, hogy csak HDMI-n nem képes továbbadni ezt a hangot és csak optikán tudja?
Mert minden más hangot tovább ad a HDMI-n más DTS vagy más DD hangot továbbít gond nélkül. -
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #5933 üzenetére
Kipróbáltam van villogás hiba akkor is, ha kikacsolom a "motion compensation"-t. Igaz nagyon ritkán van villogás, ritkábban mint a régebbi ilyen hibával rendelkező firmware-ben.
-
szrobert
tag
Sziasztok!
Jelenleg 2.0.1-es fw, Q10 Pro..
A CEC a rendszerben csak úgy működik, ha a HiMedia be van kapcsolva..
Érdemes frissíteni emiatt vagy a CEC less kábel, adapter a megoldás...Köszi!
-
aelfwine
tag
válasz
Vendettahc #5934 üzenetére
Kódolás és kódolás között is van különbség, valószínűleg ezért okozhat gondot a eszköznek az egyik, míg a másik nem. A PC -s media lejátszókban sokkal nagyobb a nem-teljesen-standard kódolásoknál a hibatűrés, így ők gond nélkül túlteszik magukat egy-két problémás keyframe -en, vagy más nyalánkságon, míg ezektől egy asztali lejátszó rend szerint kiakad. Esetleg megpróbálhatod más androidos lejátszóval is a filmet, pl MX Player.
-
szepi0808
senior tag
válasz
SunMount3r #5930 üzenetére
Csak arra, hogy ennyit tud az anyag is, és lejátszva is így lesz
-
Vendettahc
tag
Sziasztok.
Múlt hét pénteken én is egy Q5 Pro tulaj lettem. Meguntam az állandó PC-ről való HDR tartalom lejátszást, kényelmes helyről kimászást ha meg kellett állíŧani, stb., úgy hogy lustaságom okán beruháztam egy kicsikére. Egyből firmware frissítés, 2.0.6 szépen fel is ment (linux alól macera kicsit, nagyon érzékeny az update file a jogosultságokra, úgy hogy körültekintően kellett, de az is lehet hogy a melós gépemen már szanaszét gyilkoltam szegény arch-ot
) Otthon egy gigabit switchen keresztül csatlakozik a myCloudomhoz amit meg egy gigabit router szolgál ki, úgy hogy a sávszéllel nincs gond, de nekem mégis volt egy kis problémám a hétvégén. Az új Karib tenger UHD HDR verziót néztük tesztelés céljából (előtte minden beállítottam szemre, wrappert használva kodi alól), 54 Mbps-es bitráta, brutális 9600 kbps-es Atmos hangsávval, és néha, kb 5-6-szor a film alatt megállt a lejátszás, csak a menübe való kilépés és vissza segített. Mintha megállt volna bufferelni a kicsike. És nem értem miért, hisz utána megnéztük a Hacksaw ridge szintén UHD HDR verzióját, megint csak ATMOS hangsávval (egyébként parádésan szól a magyar(!) DTS-HD MA hangsáv is) még nagyobb, kb 60 Mbps-es bitrátával és egyszer sem akadt meg. A file nem lehet hibás mert PC-ről lejátszva azoknál a jeleneteknél simán ment minden. Próbáltam samban és nfs-en is, nem hiszem hogy onnan jönne a hiba. A switchbe direkt a high prio portba dugtam a himedia-t, had kapja mindig a max sávszélt.
Többre nem volt időm, pár filmbe még beletekergettem és minden ment gond nélkül, egyedül a Karib tengerrel volt ez az affér. Lehetséges hogy marginális dologról van szó, és egyszerűen azzal az egy file-al gyűlt meg a baja ?
Egyébként nagyon jó kis eszköz, mindent visz tényleg, a képjavítást a tv-re kell bízni egyes esetekben és akkor azzal sem lesz gond. Hangzásilag is nagyon jó, sok kellemes pillanatot fog még okozni remélhetőleg
-
SunMount3r
Topikgazda
Jött a válasz a HiMedia-tól az Imprex villogós kérdőív kapcsán:
There's a problem with the "motion compensation" function, and we've fixed it now
You can download the firmware version of 2.0.6 on our official website;Ennyi.
Csak annyi, hogy nemrég néztem 2.0.6-on egy SD anyagot bekapcsolt Imprex-el, ahol, habár eléggé visszafogottabban, de kicsit jelen volt még a villódzás. Lehet más anyagokban jobban előjönne, de én már szinte soha nem kapcsolom be.
Ugrom a dolgot, most vannak ennél fontosabb dolgok is amiket javítaniuk kellene. Új fw-ről semmi infó, Futeko is lapul az ügyben.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
hjtz4t3wrseg #5931 üzenetére
A Q10 Pro-nak 16GB beépített tárhelye van és van rajta még egy Coax SPDIF hang kimenet is, míg a Q5 Pro-nak csak 8GB tárhelye van és "csak" Toslink (optikai) SPDIF hang kimenete. A tárhely akkor számítana nagyon, ha sok Android-os alkalmazást telepítenél rá pluszban, vagy helyigényes játékokat is. Illetve a Q10 Pro-ba lehet rakni belső HDD-t is. Más lényegi különbség nincs, a lejátszó képességei és a rendszer maga gyak. ugyan az. Természetesen a firmware-ek azért különböznek rajtuk.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Azt szeretném kérdezni,hogy mi a különbség a Q5 Pro és a Q10 Pro közt !?
-
szepi0808
senior tag
2160p 24Hz 4:2:2, 60Hz 4:2:0 10bit-en, így lesz lejátszva és fontosabb a bit, mint az ütem.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
danikollar #5927 üzenetére
Telepítetted a patch-t?
Amúgy, ha a full menüből indítod a BD-t akkor 60Hz marad a lejátszás is, így jobb ha inkább nem használja az ember (amíg ezt ki nem javítják).
-
danikollar
őstag
Sziasztok! Azt megtudja mondani nekem, hogy az miért van, hogy Q5 Pro lejátszón, 2.0.5 FW-n ment a full Blu-ray menü, de mióta frissítettem 2.0.6-ra, azóta csak a BD Lite menü van megint? Köszi előre is a válaszokat.
-
Baky1987
tag
válasz
SunMount3r #5925 üzenetére
Mi mást tud az ember csinálni, ha felébred az éjszaka közepén és nem tud visszaaludni...
Szóval sikerült beállítani a YCbr444 8bitet, és a sima 422-t is engedi már (2160p) be, annyi volt, hogy másik hdmi-be kellett dugni a médialejátszót, ahogy mondtad is.
A wrappert vagy micsodát elvileg beállítottam, (beléptem kodiba, exit, my apps, wrapper, set to kodi, kileptem, vissza, set to wrapper és újra kiléptem). Mondjuk ott kér vmi Samba accountba való belépést, azt nem csináltam meg, tudtommal még nincs is olyanom...
köszönöm a segítséget
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Baky1987 #5924 üzenetére
Az már a Router-ed "erejétől" fog függeni, hogy mennyire lesz erre alkalmas. Szerintem nem lesz gond a 4K-val se, de azért vedd figyelembe, hogy a Router eredetileg nem erre való. Ha nem menne a dolog gondolkozz el esetleg egy olcsó NAS-on.
A színtér kérdésnek majd utána nézek, én csak azt írtam le, hogy "elméletileg" 4K/60Hz/8bit-en a többi beállításnak is működnie kellene (10bit-en viszont már csak a 420 van). Hogy ez a HiMedia limitációja, vagy pedig nálad van esetleg valami, azt még visszajelzések hiányában nem tudom. Amit ajánlok addig is: bizonyosodj meg róla, hogy a média/Blu-Ray lejátszóknak való HDMI port-ba kötötted e a lejátszót (a TV kézikönyvében benne kell legyen). De tényleg nem egy nagy was ist das a különbség, ezzel ráérsz később is.
Az Atmos és más HD hangokat ÍGY persze, hogy nem fogja neked lejátszani, mert a TV-d sem tudja ezeket, mivel ilyenkor a TV-d dekódol. Ehhez egy kompatibilis erősítő kellene. Ilyenkor válts hangsávot a távirányító Audio gombjával. A legtöbb anyag esetén a HD hangoknak van egy DD (AC3) vagy DTS "mag" vagy "melléksávja", ezt fogod tudni lejátszani.
A KODI lejátszója nem kadenciahelyes és még a DD és DTS hangok sem mennek azalatt rendesen, ezért ajánlott a Wrapper-t a HiMedia Player-re állítani. De ez benne van az összefoglalóban is.
-
Baky1987
tag
Na belefutottam vmibe, amit nem kezel a készülék , vagy csak én vagyok béna
UHD filmeknél a True HD atmos 7.1-es hangot (rem. jól írtam) nem viszi, csönd van.
Nézegettem hogy nem sokkal feljebb pont vmi atmos hangról volt szó, gondolom ez ua.
Én úgy kódoltam a hozzászólásokat hogy ez tartozott ehhez a problémához: "A Settings->Playback->HDMI Output-ot rakd RAW-ra, a HBR-t pedig Auto-ra"
Kicist más. A hálózatot nem állítottam be, most úgyvan hogy a médialejátszóra van kötve a külső hdd és azon van a film. 1 hónap múlva költözök, ott terv, hogy egy ruterre kötött külső hdd lesz a hálózati tároló és onnan szeretném majd a filmeket lejátszani. Mivel 4k -s filmeket is nézek egy elég erős rutert vettem (ASUS RT-AC58U Router) elvileg akkor a tervem nem kivitelezhetetlen ugye? Tehát hogy wifin szépen minden átmenjen majd a médialejátszóra és onnan akkor játszam a tartalmat.
A színbeállításokkal (YCB-s számok) próbálkoztam de sehogyse tudtam beállítani az elvileg ajánlottat. Ha 1080p-re teszem ott elérhető minden, engedi beállítani próbáltam gyorsba áttenni 2160ra hátha úgy marad (mert ugye azon már nem engedi arra tenni), de nem, azonnan visszaáll magától... Nem értem mert mondjátok, h elvileg mennie kéne. De mivel azt mondtátok nem nagy issue, sztem feldolgozom és továbblépek
Nézegettem a Kodit meg a médilejátszóba bennelévő lejátszót (nem ugrik be a neve), igazából így nem hozzáértkőként annyi különbséget véltem felfedezni, hogy más a kinézete. Tuti van különbség, esetleg van ajánlott, hogy melyiket használjam, vagy teljesen mind1?
Hosszu lett, sorry
-
Morph76
senior tag
Szuper gyors kis cucc.
-
Morph76
senior tag
válasz
SunMount3r #5919 üzenetére
Minden működik ,köszönöm a segítséget ,mindenkinek.
Meglettek az objektum alapú hangok is! -
szaszapi
őstag
Januárban érik már egy új firmware kiadás nem?
-
Morph76
senior tag
válasz
SunMount3r #5919 üzenetére
Smb a megosztásom.Megpróbálom a wrappernek is megadni.
A wrappert úgy csináltam ,ahogy mondtad.
Nmmem sokára kiderül mi van itt.
Üdv -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Morph76 #5918 üzenetére
SMB vagy NFS a megosztásod?
Ha SMB, akkor lehet a Wrapper-ben is meg kellene adnod a felhasználó/jelszó párost. NFS kissé trükkösebb. De szerintem neked SMB van. (Ha a KODI-ban is azt állítottad be). Vagy, ha éppen optt megadtad és nem kell (mert nincs bekapcsolva a jelszavas védelem), akkor meg épp ki kellene törölni ezt a Wrapper-ből.
Írtam: előbb rakd KODI-ra aztán lépj ki, majd rakd Wrapper-re és megint lépj ki. Elvbileg így kész és működnie kell.
A DTS-X-t, Atmos-t is tudja a lejátszó, ezzel nem lehet gond.
-
Morph76
senior tag
válasz
SunMount3r #5917 üzenetére
A hdmi output nem raw-on volt,emlékeim szerint.
Most meccset nézek ,de utána nekiugrok megint,mert már közel kell legyen a cél.
A wrappert ,ha beállítottam úgy ,ahogy mondtad,akkor a kodi egy filmet sem játszott le ,csak feketeség és felül kiírta ,hogy video player. Most a wrappert a kodira állítottam.De ugye nincs hang semmi alatta,pedig a kodi menüje "csipog",tehát ,amúgy jónak kéne lennie.A DTS-X ,Atmoshoz valami hozzáfűznivaló?
Vagy annak automatán kell kijönnie?
Hiszen külön hangsáv nincs neki az audio formátumok között.
Köszönöm a türelmet. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Morph76 #5916 üzenetére
Beállítottad úgy a Wrapper-t ahogy fentébb írtam? Ha be van úgy állítva, akkor a KODI-ban is HiMedia Player-nek kellene indulnia és lennie kellene hangnak is rendesen.
A Settings->Playback->HDMI Output-ot rakd RAW-ra, a HBR-t pedig Auto-ra (ha nem így lenne, de szerintem így van, hacsak el nem lett állítva).
-
Morph76
senior tag
Már csak 3 apró kérdés maradt?
Media center alatt van hang ,ha elindítok filmet ,viszont kodi alatt nincs hangja 1-ik filmnek sem.
Mi van?
A DTS-X ,és Dolby Atmos hangot ,hogy kell kicsalni a készülékből?
Illetve az erősítő ,ha ilyen jelet kap ki kell írja ugye ennek megfelelően?
Köszönettel: (ismét) Balázs -
Morph76
senior tag
válasz
SunMount3r #5914 üzenetére
Megvan !Király!
Köszönöm.nem kellett ugye az elérési út csak a winyó neve!
nem baj ez ,hogy leírtam ,hátha más is tanul belőle! -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Morph76 #5913 üzenetére
Ez KODI-ra és a Media Center-re is egyaránt vonatkozik:
Az első mindig a géped IP címe legyen (és ne a neve), a legjobb, ha a router-ben nézed meg.
A második a megosztott mappa NEVE, elérési út nélkül. A Windows Expolrer-ben bal oldalt a Network és a géped neve alatt vannak kilistázva, hogy milyen névvel vannak megosztva, azt (azokat) add meg csak.
Felhasználó és jelszó: csak abban az esetben add meg, ha a Windows-os megosztásodnál be van kapcsolva a jelszavas védelem. Ekkor ezek azok, amivel te magad belépsz a gépedre. Ha ki van kapcsolva, akkor nem kell.Minden egyes külön megosztott szülő könyvtárat külön-külön be kell így vinni.
Sorry, de ennél egyszerűbben már nem lehet elmagyarázni.
Valamint, ha így se megy, akkor valami a megosztásaidnál van elállítva, akkor olvasd át ezt: [link]
-
Morph76
senior tag
Másik,ezt pedig a media center beállításnál.
ip cím (windoows r gomd aztán crd és beírtzam az ip címét a pc-nek)
directory megadom megint E:/../..
account Ezt nem igazán tudom ,de gondolom a felhasználó név és ennyi
password . ezt is megadtam
shorcut name: gondolom ,ahogy hívni akarom majd ezt a könyvtárat mondjuk (filmekazen)Erre pedig New server errort kapok!
Plííííz help ,mert szétvágom a Q10-t egy youtube videóban,oszt annyi!
Köszönöm! -
Morph76
senior tag
Nos ,akkor volna pár kérdésem,mert sehogy nem működik.
Este már be voltam sörözve és azt hittem azért .Nos nem azért.ű
Elolvastam a topik összefoglalóját.Különösen az első részt ,amivel a problémám van.
Nos Kodin belül megadta
Serve name: ugye a pc -m neve
browse: ide semmit
shared folder: például E: /.../... ,vagy E:\...\... vagy E:_..._\...
ezúton is kérdezném itt melyik a helyes megoldás?
Username : ugye a felhasználó
Password: ezt is beírtam
Erre azt a választ kapom: Error2: Share not available. -
Baky1987
tag
válasz
SunMount3r #5910 üzenetére
Sajnos a tv nem tudja a dts-t, ezert is volt a medialejatszora legjobban szukseg. Viszont emellett sok olyat is tud - mar egy nap tapasztalat utan- , ami megkonnyiti a lejatszast. Hat lehet a medialejatszo jobban kodol hangot viszont tenyleg nem egy luxus hangsugarzom van (de ettol fuggetlen egesz pofas, annak ellenere h 10k huf 2.0 genius hangfalrolvan szo) igy talan a minosegbeli kulonbseg nem, vagy csak nagyon min szinten fog jelentkezni.
Ez talan meger annyit, hogy automata menjen a tvn es a medialejatszon a hang.
-
Baky1987
tag
válasz
SunMount3r #5906 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ!
Akkor átrakom 4k/60mz-re meg erre a 420-as csodára.
A hangot megtudtam oldani a következő módon, remélem nem csináltam nagy hülyeséget, de működik...
RCA Jack átalakítóval a 2.0-ás hangfalat bedugtam a tv-be, és átállíttottam, hogy "fejhallgatón" jöjjön a hang, így nem a tv ből, hanem a hangfalból szól a hang a tv nél. Ha átváltok médialejátszóra, mivel oda már nincs kötve semmi, az is megy a tv hez és onnan ugye már a "fejhallgatóból" azaz a hangfalból jön a hang.
Végülis nekem igy megfelel a dts ugyan úgy jön, kipróbáltam (mármint van hang, nem némaság van) gondolom mivel a médialejátszóból indul a buli és már az tudja kezelni a hangot. A lényeg ez lett volna, nincs nagy csúcsminőségű hangsugárzom, csak hangot szerettem volna jobbra balra dugdosás nélkül. De ha véletlen mégse jó így vmi, kérlek szóljatok.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, egyáltalán nembántam meg, hogy megvettem ezt a "vackot".
-
SunMount3r
Topikgazda
Semmi nem tud 420 nál többet 10bit-en, 4K/60Hz-en, ez a HDMI 2.0 limitációja.
Viszont a 422 és 444-et is tudni a kellene 8bit 4K/60Hz-en. Ez az ami nálam zavart okozott... És most sem értem miért nem lehet ezt beállítani.
Egyetlen jó beálllítás 4K tv mellett a YCb444 10bit és 24HZ (23,976)
-> a GUI-ra senki nem fog beállítani 24Hz-et, mindenképp 60Hz kell (már ha nem mazochista az ember).
-
Morph76
senior tag
válasz
SunMount3r #5901 üzenetére
Köszönöm a választ ,még nem tudom.De tanácsodra ,akkor a wrappert fogom.
Üdv! -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Baky1987 #5904 üzenetére
Akkor nincs más választás, rakd 4K/60Hz-re és a színteret YcBcr 420-ra. Ekkor szokott lenni úgy is autó színtér váltás, ha alacsonyabb frekire kapcsol magától a lejátszó.
Én sem vagyok egy expert a kérdésben, de a Y’CbCr színtér tk. a "színfelbontást" határozza meg. A legtöbb videó anyag 4:2:0 színterű, ezt még át kell konvertálni 444-re és onnan RGB-re, hogy a TV meg tudja jeleníteni. Az viszont nem egyértelmű, hogy a akkor jobb e a kép, ha a 420->444 konverziót a TV végzi (ekkor pl. a lejátszón 422 van beállítva), vagy ha egyből a lejátszó (ekkor van 444-re állítva). Le is van írva az összefoglalóban, hogy ez szemre derül ki igazan. Sokan ajánlják, hogy mindig 444 legyen, ekkor a TV már csak RGB-re konvertál.
De mondom, neked alacsonyabb frekin (pl. 23.976-on) valószínűleg átvált magától a színtér, ezzel ne foglalkozz szerintem. Ha mégse tenné, a képminőség így is a maximum ami a lejátszóból kijön, merthogy másra úgysem tudod rakni. De egyébként is csak legfeljebb leheletnyi különbségek lehetnének.
Le van írva az összefoglalóban, hogy hol vannak a színtér beállítások, hát nem azt nézted te is? (Ne kevert a képaránnyal!)
De azért engem is érdekelne, hogy 4K/601Hz/8bit-en miért csak 420-át tud a HiMedia.?
(#5905) Baky1987: a lejátszóból sehogy sem fog szólni a TV adás hangja. Ilyet semelyik lejátszó nem tud, ehhez erősítő kellene.
-
Baky1987
tag
plusz meg lehet vhogy oldani, hogy amit a medialelejátszóra kötöttem hangfalat sima tv műsornál is onnan szóljon a hang? sehol sem találok erre beállítást...médilejátszóról tökéletes de a tv továbbra is a saját hangszóróján szólal meg sima tv adás közben
köszönöm
-
Baky1987
tag
válasz
SunMount3r #5902 üzenetére
Igen, ha átteszem a képet 2160p60hz-re, minden más formátum a (420 végü 8 és 10bit kivételével) nem támogatott formátummá válik.
1080p60hz-nél nem ír ilyet , egyből kérdezi, hogy megtartsa a beállításokat?
Bocsi még vmi. Az előző válaszod (ami még a felbontásos kérdésemre volt válasz )nem teljesen értem.
Ugye ott a kép méretek átállítása , skálázása volt.Ha jól értem alapból tegyem át 2160p60hz-ra. A 4.2.0, amit írtál az mi? Vagy itt már utaltál a másik kérdésemre, ahol vannak ezek a ycbc dolgok? Ezek már azt se tudom mik
köszi, és bocsi h értetlen vagyok, már az is kész csóda h működik a dolog nálam...
-
emre33
addikt
YCb422 a q10pro nem tud 10bitet.
Ezt nagyon-nagyon sok helyen félreértelmezik. Többek között itt is.
majd egyszer lehet elfogadjátok.Egyetlen jó beálllítás 4K tv mellett a YCb444 10bit és 24HZ (23,976)
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Baky1987 #5900 üzenetére
Ha átteszem a képet 2160p60hz ra csak a YCbCr420 8bit és 10bit lehetőségeket engedi a többinél azt írja, hogy nem támogatott formátum-> Sorry, szóval nem engedi 444 és 422-őt sem 8bit-en? Elméletileg pedig engedni kellene. Nekem nincs 4K TV-m így csak a netes tapasztalatokból és leírásokból tudok tájékozódni. De ezek szerint a szabványnak tudnia kellene 8bit-en ezeket. A 10 bit-en már csak a 420 megy.
A többiek ezt tudják megerősíteni vagy cáfolni?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Morph76 #5895 üzenetére
A KODI-t használod lejátszónak is? Ajánlottabb a Wrapper-el a HiMedia saját lejátszóját használni. Állítsd a MyApss-ban a Wrapper-t először "KODI Player"-re, lépj ki, majd állítsd át "Wrapper Player"-re (ez a Wrapper újra aktiválása) . Ilyenkor a HiMedia Player fog indulni a KODI alól indított filmeknél is. A KODI-na lévő felbontás amúgy is csak a kezelőfelületre vonatkozik, ami pont jó úgy 1080p-n kell lennie.
A hálózatos dolgok az összefoglalóban vannak.
(#5897) Baky1987 Valóban volt egy kis hiba az leírásban, már javítottam, sorry. A lényeg: neked 4:2:0-án a tökéletes 4K/60Hz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest