Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #5608 üzenetére
Kipróbáltam én is a true motion (nálam így hívják), úgy mindent 0-ra vettem. Azóta sem tudom eldönteni hogyan jobb
. Tényleg jó ötlet volt, mert az artifactokat eltüntette, nincsen akadozás, furcsa képi hibák. Egy kicsit jelen van a soap opera effektus, mert a kép nagyon éles lett. Ezt az élességet úgy értem, hogy a kamera, vagy a kamera előtt a dolgok ugye többnyire mozognak, és akkor a kép kicsit elmosódik 24p esetén. Na az interpoláció ugye itt lép be látványosan, és így a kép folyamatosan részletgazdag. Tettem egy próbát, bevontam egy laikust
, a páromat. Ő nem tudta megmondani mi a különbség, annyit mondott valahogy az interpolált kép jobb, "élesebb". Most ide oda váltogatom, nézegetem, mert ugye kicsit szokatlan a kép így, de nehéz lemondani arról a részletgazdagságról amit így kapok.
Hang csúszkálás? Lipsync hiba? Hát nem tudom. Én nem vagyok erre érzékeny, de hibás kirívó eseten látom. Szerintem ha csak egy bizonyos filmen láttad az inkább a film hibája, hiszen ha a videó processzálás miatti késleltetés lenne, akkor az mindig látszana konstans módon.
Imprex/ nem imprex? Én sokat kínlódtam mire rájöttem be lehet úgy a képet állítani az imprex on/off ahogyan én használom, hogy szinte minden ki van kapcsolva benne egy nagyon kicsi javulást tud hozni. Annyira kicsit nem számottevő. Ugyanakkor ha nem villogna használnám azért. Igaz a hozzászólásom elején lévő képi interpolációt használva már biztosan értelmetlen.
-
embe
nagyúr
Éjjel most nem én vagyok a hős! Hazaérek kipróbálom én is.
-
kezo0
addikt
válasz
captainnemo #5624 üzenetére
Köszi, én is csak arra használom.
-
kezo0
addikt
A Kodi 17.6 stabilt feltette már valaki a lejátszóra? Működik rendesen, vagy bugos, mint a 17.5 első verziója volt?
-
mesteruram
tag
válasz
SunMount3r #5621 üzenetére
Köszönöm!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
mesteruram #5620 üzenetére
Miért akarsz SD kártyát rakni bele, bővíteni a tárhelyet?
Itt van egy Topic erről, az első posztban van, hogy mit kell hozzá csinálni. Ha nem lenne világos lefordíthatom.
Amúgy itt írják azt is milyen kártya kell bele (lap közepe körül), ami ezek szerint SDHC max 32GB-ig. De emint látható nem mindig pontos a kártyák jelölése.
-
mesteruram
tag
Sziasztok!
Nem jártam még ezen az oldalon, de lenne egy kérdésem. A Q5 Pro milyen , mekkora memória kártyát lehet rakni és kell-e formázni -
Gtaati
őstag
válasz
SunMount3r #5616 üzenetére
Hello!
Ez az Egreat lejatszo milyen ketyere a Q10 Pro-hoz kepest? Firmware nem lehet kompatibilis a Q10 Pro-val? Egyaltalan jobb lehet?
Koszonom!
-
szaszapi
őstag
válasz
SunMount3r #5616 üzenetére
Tegnap kint volt az Eagret A11-nél a HDR/ Dolby Vision jelzésa futeko-n, mára már eltűnt.... Amúgy én is úgy tudom hogy ott be lett ígérve egy új firmware frissítéssel!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
szaszapi #5615 üzenetére
Licences és lehet hardveres is. Csak a Dolby-n múlik kinek adja ki a licencet, de TV-ken és lemezes BD lejátszókon kívül eddig nem nagyon adta oda máshová (az Apple TV kapta még meg eddig) és nem úgy tűnik, hogy fogja valaha is az Android-os lejátszókra egyáltalán (bár kitudja még mi jöhet). Olvastam olyat is, hogy ez egy külön chip-et igényelne, vagy, hogy integrálva legyen a SOC-ba és mivel ilyen a HiMedia-ban nincs így ez tuti nem fog összejönni. Viszont pl. az ugyan erre a SOC-ra épülő újabb Egreat lejátszók kapcsán be van ígérve hivatalos support szinten, hogy ha kapnak licencet, akkor meg lesz oldva rajtuk a DV (megjelenéskor még a kasznira is rá volt szitálva a DV logó), bár most nem tudom hogy áll a dolog és mintha a HiMedia kapcsán is lett volna egy hivatalos poszt amiben ezt ígérték. Technikailag elég homályos tehát, hogy egyáltalán lehetséges lenne e a dolog, vagy pedig hardveresen kizárt.
-
szaszapi
őstag
Viszont nekem nem tiszta, látni már pár UHD 4K anyagot ami tartalmaz Dolby Vision-t is. Evvel most mi van? Elvileg megy a verseny a melyik gyártó melyik mellett rakja le a voksát, de az ilyen jellegű filmeket tudja majd a Himedia valaha lejátszani vagy ez is valami licenszes dolog lesz?
-
redingitell
senior tag
válasz
SunMount3r #5612 üzenetére
Ment PM
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
redingitell #5611 üzenetére
Itt található egy megoldás rá, persze nem biztos, hogy nálad is ez kell hozzá.
Számítógép konfiguráció->adminisztratív sablonok>hálózat->Lanman Munkaállomás (Workstation)->"Nem biztonságos vendég bejelentkezésék engedélyezése": "Engedélyezve"
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Első generációs lejátszó (q103d4k)
Eddig minden flottul, viszont egyik napról a másikra nem látom az asztali pc-n a hálózatban. Win 10 SMB1 bekapcsolva, lejátszón a samba bekapcsolva. Valakinek esetleg használható ötlete? -
captainnemo
aktív tag
Nekem egy régi tv-m van, és a "true motion" nevezetű interpolált frameket tartalmazó kép amellett "szappanopera hatású", még mindenféle akadós hibákat produkál. Érdekes kísérlet bekapcsolni 0-ra lecsökkentve, de szerintem 3 állasa van csak.
Az imprexnek nagy híve voltam, de a készüléken hangolva sikerült olyan beállítást találnom szinte észrevehetetlen be van e kapcsolva vagy sem. Ugyanakkor nekem is villog persze és ha működne bekapcsolnám azért, mert egy kicsit mindenképpen látok pozitív hatást.
-
Gtaati
őstag
válasz
SunMount3r #5608 üzenetére
Helló!
Mióta a led 4k tvm helyett oled van azóta lett nekem jobban észrevehető ez a darabosság amiről te is beszélsz. Én rengeteget próbálgattam, de elég nehéz olyan beállítást találni, ami még nem dob képi hibát és nem szappanopera hatású, de legyen meg valamelyest a folyamatosság is.
Ha már erről beszélünk, véleményed, véleményetek szerint a Himedia Imprexen belül lévő funkció egyáltalán csinál valamit? Mert számomra kb ki és bekapcsolás között nem látok semmi különbséget, olyan mintha ez a funkció látszólag benne volna a beállításokban, de gyakorlatilag nem működne, tehát teljesen mindegy hogy ki van-e kapcsolva vagy be... Vagy csak én érzékelem rosszul?
-
SunMount3r
Topikgazda
Amúgy arról eszembe jutott, hogy ugye volt olyan fw, ahol ki se lehetett teljesen kapcsolni az Imprex-et, hogy a TV-men a Motion Plus-t én teljesen kikapcsolva használtam eddig (ahogy a Samu TV-s Topic ajánlójában is írják). De nemrég olvastam egy "komolyabb" cikket a kadenciahelyesség kapcsán, ahol írták, hogy sokszor jobb eredményt kapunk a mozgásmegjelenítés kapcsán, ha ezeket az értékeket a "Ki" állás helyett manuálisan 0-ra állítjuk. És valóban, azóta sokkal folyamatosabb a mozgás, a 23.976fps-ből adódó svenk-es darabosságot is sokban finomította. Sőt a Samu Topic-ban sokan még fentebb is tolják ezen értékeket, mert nekik úgy ad "tetszetősebb" eredményt.
Szóval aki észleli ezt a darabosságot a hosszú kameramozgások során, annak érdemes ezekre rásasolnia a TV beállításainál. Persze márkánként és TV-nként is eltérő lehet, hogy minek hívják a menüben. És persze nem szabad túltolni, mert az is vezethet képhibákhoz, micro-akadásokhoz ésatöbbi.
És ehhez (lehet) kapcsolódóan: ti még nem észleltétek soha a hang csúszását az ajakmozgáshoz képest? Nemrég néztem egy "videót", amiben kb. 1 vagy fél másodperc, de azért "látható" mínuszban volt a hang a képhez képest. Rögtön csekkoltam másik videóval, de ott rendben volt és azóta is rendben van, ezzel az egy videóval viszont többszöri újra lejátszás után is ugyan az a csúszás maradt, pedig PC-n nézve teljesen rendben volt az is.
Szerk.: jah, amúgy én is érzékelek egy enyhe "fakulást" a kép egyes részein néha-néha, főleg ahol sok a nagyobb világosabb felület, ha ki van kapcsolva az Imprex. Pontosabban csak akkor tűnik fel, ha próba képen váltogatom az ON és az OFF állás között. De erről már írtam is, hogy a világosabb részeknek mintha tényleg "jót tenne" egy kicsit, viszont a sötétebb részekből meg épp, hogy eltűnnek a részletek. Szóval, lehet, hogy nem ártana az az Imprex, ha mondjuk még utána finomhangolná hozzá az ember a Brightness-t vagy a Contrast-ot is, vagy/és a TV beállításait. Mondjuk a képminőség Imprex OFF-al is eléggé pöpec azért, ezért eddig még nem piszkáltam komolyabban.
-
Gtaati
őstag
válasz
sebgutkopf #5606 üzenetére
Helló!
Full HD 1080p-s anyagokat nézek, és 2160p-s 4K és Hdr filmeket és ugy, hogy a Himedia mindig 2160p-s jelet küld ki a forrásanyagnak megfelelő Hz-el.
Vannak dolgok amiben osztom a véleményed és van amiben nem. Én személy szerint az imprex használatával jobb és szebb képet látok még az új 4k-s oleden is. Szerintem ez is itt személyenként és ízlésenként változik. Én szívesen megkérdezném itt a Q10 Pro és Q5 Pro tulajokat, hogy hányan használják az imprexet és hányan nem...
Ez a kapcsolj ki mindent dolog azért érdekes, mert a tv topikokban vagy tesztekben is azt tanácsolják, hogy kapcsolj ki mindenféle baromságot, de kapcsold ki a lejátszónál is, akkor mi értelme az egésznek?
Az hogy egy tvt egy médialejátszóhoz hasonlítunk, persze lehet, de nem értek vele egyet teljesen, mert egy tv rendkívül sok elemből álló médiaközpont a a mai világba és tele van pakolva minden, sokszor felesleges cuccal. Pl ha lebontjuk, Kijelző, dizájn elemek, alaplap, tuner, táprész, hangrendszer, okos rendszer, médialejátszó rész, szolgáltatások, alkalmazások, jogdíjak stb ezt mind megfizeted egy mai tv vásárlásakor, na most akkor ennek a teljes összegnek kb hány %-t teszik ki a tv-ben lévő médialejátszó, illetve a kép és jelfeldolgozó része amihez jelen esetben a Q10 Pro-t hasonlítjuk.
Kérdezd meg itt pl Joshi-t aki 1 millás Sony oled boldog tulajdonosa és ahhoz van a Q5 Pro-ja és igaz egy Oppo 203-sa, és pár hozzászólással fentebb kértem ki a véleményét az Himedia és az Oppo vonatkozásában.
A motivációm az imprex kapcsán meg csak annyi, hogy egyszerűen nekem szebb a kép imprex-el mint nélküle még az új oleden is. Imprexnél zajszűrők kikapcsolva, színhez nem nyúl, dinamikus kontraszt low, élesség 50 és HDR szaturáció is gyári alapon van. Én kb mindig így használtam és hol volt villogás hol nem.
Ennek ellenére én köszönöm a tanácsodat és ki próbálom úgy, hogy imprex teljesen off és a tv-n is kb minden off, mert egyébként úgy van és csak a tv dinamikus kontrasztjával játszani egy kicsit.
-
sebgutkopf
őstag
Ha ilyen magas kategóriás tv-id vannak, akkor egyáltalán minek használod az imprex-et?
Nem hinném, hogy 4k-s tv-ken SD felvételeket nézel.Kapcsold ki a himedia-n az összes képbe belenyúló opciót (imprex-el az élen, színek minden alapba) és a tv képi beállításainál az adott bemenetre állítsd úgy be a képet (szín, fényerő, kontraszt, színszűrők, fehéregyensúly, gamma, élesség, egyéb képjavítók stb...) ahogy neked tetszik, vagy helyesnek véled.
Egyrészt megszabadulsz a villogástól, másrészt a fél millás tv-k képi és jel feldolgozása, mikrokontrasztja valószínűleg legalább annyit tud mint egy tized annyiba kerülő media player. Bízhatnál jobban a tv-dben, ha már ennyi pénzt adtál érte és lehet, hogy az eredmény is jobb lesz, mint a duplán manipulált kép.Nem akarom a szokásaidat megváltoztatni, csak nem értem a motivációdat az imprex használatára ilyen jó TV készülékek megléte mellett.
-
Gtaati
őstag
válasz
SunMount3r #5604 üzenetére
Helló!
Ezzel én is teljesen egyet értek. Mivel futekonak ez üzlet és sajnos a mai világban minden profit és pénz orientált így nekik az a lényeg, hogy minél több lejátszott adjanak el. Tehát nekik minden olyan megnyilvánulás ami a lejátszó hibáira, gyenge pontjára hívja fel a figyelmet az pénzkiesést jelent a szemükben. Ezt a reakciót megérteném, ha suttyó Magyarországon lennénk, de egy nyugati társadalom ahol eléggé meghatározó ilyen esetekben a vásárló és a felhasználó véleménye és általában erre oda is figyelnek a cégek, legalábbis eddig... Hát ez a reakciója a futekonak ránk vásárlókra, felhasználókra nézve eléggé kiábrándító volt, de legalább egyértelműen kiderült, hogy milyen a hozzáállásuk a dolgokhoz és ez után legalább nem "csalódunk" bennük. Szerintem is egy próbát megérne az, hogy a futekot kikerülve közvetlenül a Himedia-nak elküldeni a tesztet és az eredményét....
Más: A napokban egyre többet sikerült filmezni és hát szomorúságomra ismét sikerült belefutni a villogás dologba a 2.0.6-os firmwarenél, pedig idáig nem tapasztaltam. Ami még furcsább, hogy eddig ha be volt kapcsolva imprex, de a dinamikus kontrasztot kikapcsoltam megszűnt a jelenség, most próbáltam, hogy hagyom az imprexet bekapcsolva és dinamikus kontraszt kikapcsolva, de ennek ellenére maradt a villogás... ezen meglepődtem. Pedig mindig nyomógombbal frissítek, pont azért, hogy leredukáljam a lehetséges problémákat... Ami még fontos lehet, hogy a lejátszó közvetlenül van hdmi-vel összekötve a tv-vel és az új Lg Oled55B7V-n is megvan ez a villogási probléma és a régi leden az LG 55UB850V-n is.
-
SunMount3r
Topikgazda
+ (#5592) Joshi
Nem erről van szó szerintem. Azt már mindenkinek a következtető készségére bízom, hogy mit lát meg a dolog mögött és mit olvas ki az Admin "hozzáértő" válaszaiból és a reakciójából. Ami nekem lejött (mivel szerintem annyira nyilvánvaló az a konzekvensen tagadó és ferdítő demagóg kamukéró, amit már nem először olvastam): Ha már nem tudják betömni a léket, akkor tagadhatják, hogy kevesebben riadjanak el felszállni a fedélzetre, de attól még mi tudjuk, hogy ott a lék. Mondjuk ettől még nem fog elsüllyedni a hajó -amit mi tudunk-, csak mondjuk lenne akinek nem menet közben derülne ki, hogy nem valami nem 100%-osan az amit ígértek, hanem még a fedélzetre szállás előtt. Úgy látszik ez esetben üzleti érdekek felülírják a korrekt támogatás és az ügyfél központúság, sőt az alapvető udvarias kommunikáció és bánásmód írott és íratlan szabályait is... (Azt már nem is teszem hozzá, hogy ráadásul én pl. tőlük vettem a Q10 Pro-t, de amint látjuk is, ez ez esetben nekik nem számít sokat...)
Szóval ettől még nem kell kukázni a lejátszókat
és ez nem tudja befolyásolni, hogy a kérdőív eredményeit majd elküldjem a HiMedia-nak és azt sem, hogy ők kezdenek e vele valamit, vagy sem, a hsz.-em sem erre hívta fel a figyelmet. Hanem: Futeko, Admin, bánásmód, hozzáállás és, hogy néha érdemes a sorok között is olvasni azért.
-
-
Gtaati
őstag
Helló!
Egy őszinte véleményt szeretnék tőled kérni, hogy az Oppo 203 mivel jobb és mivel tud többet a Q5-Q10Pro-tól kb 4-5-s árért? Nem ismerem egyáltalán és az árából kiindulva nem volt szerencsém és szerintem nem is lesz hozzá... Pedig szívesen kipróbálnám, de nem negyed millió ft-ért, egyáltalán megéri az árat?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bittorrent topik
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gitáros topic
- Horgász topik
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest