- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
#32361984 #82194 üzenetére
A bitumen nyeli az energiát. Tehát csillapít.
Tüske alá meg szokás tenni a tüske "másik felét", vagyis nem karistol.emvy: Mindig van itt a fórumon egy ilyen placebós ember, és mindig más. No offense, csak úgy megfigyltem.
Ha lenne mérőeszköz, mit mérnél? Mi van, ha ez is ilyen -100dB-es dolog? Komolyan kérdezem.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
python1
veterán
válasz
Simán be tudsz építeni tüskét,menetes fabetét a neve amit a hangsugárzó doboz aljába tekersz,ha vékony az anyag akkor pillanatragasztóval még tudsz stabilizálni a betéten,amit a külső menetre kensz,vagy a dobozba fúrt lyukba..
Ha MDF lapot a beton méretére kialakítod,mehet a tetejére,de a két bolkk közé is mehet MDF. -
válasz
Egyebkent az a problema ezekkel, hogy nincsenek jo meroeszkozeid. Tehat fogalmad sincs, hogy az allvany valojaban mit okoz. Valoszinu, hogy a 'valtozas' inkabb placebo, de ha nem az, akkor sem tudod, hogy kevesbe vagy jobban szinezett/torzitott hangot kapsz.
Vannak eleg jol bemert allvanyok, peldaul az isoacoustics cuccok.
while (!sleep) sheep++;
-
Dorian
félisten
válasz
#32361984 #82176 üzenetére
A zsalukő alapvetően tök jó, hallottam már nagyon jó hangfalakat nagyon jól szólni pont zsalukövön. Viszont az expandált polisztirolt bszd ki onnan, valóban bitumenes vastaglemez lenne a jó megoldás, hangdobozokat pedig még tüskével is válaszd el.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
válasz
#32361984 #82176 üzenetére
Ha lenne most 50em azt dac ra költeném izibe. -- Egy ilyenre gondoltál?
Ha már ötlet, akkor én a doboz alá valami gumilapot tennék, a két kő közé meg semmit (illetve ha mégis kellene, akkor oda is gumit vagy valami szilikon szerűt).
(#82181) Bakher
"Ráadásul lehet lukkal kifelé is fordítani"
Azt hittem direkt azért tetted nem állítva őket hogy ne látszódjanak a lukak. De akkor inkább oldalt a lukak és mehet bele akár ledes hangulatvilágítás is[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
#32361984 #82171 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az állványod, így a nikecellel ráadást megy a tapétához is (a rétegződő hatás és a színek is összhangban vannak). Szerintem ilyen szempontból zseniális lett
Hifis szempontból viszont illene majd kipróbálni nikecelek nélkül és 1db. nikecellel is; hátha úgy mégjobb lenne a kapott hang. Viszont mindenekelőtt járasd a kábelt, mert úgy 24-30 óra elteltével fog megjönni rendesebben a "hangja".
Hidd el, hogy sokat számítanak a kábelek, és ez egy jó hangszórókábel. Esetleg majd még IC-t és Tápkábelt is fejlessz.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
#32361984 #82171 üzenetére
No meg egy kis segítség azoknak akiknek nem maradt zsé hangfalálványra. Páronként 30kg ez a remekbeszabott oszlopzsalu ahol a durva kövek érintkezését 2cm es nikecel hivatott csillapítani. A kivitelezés elég kezdetleges biztos lehetne még agyalni mindenféle variáción, akár betonnal vagy homokkal feltölteni ami még vagy 20 kiloval növelné a darabonkénti súlyt. Szerintem a nagy mélyeket amit néha még soknak is érzek, ezeknek a kockáknak köszönhetem. De a legnagyobb előnye az ára. Kőkemény 2000ft.
Ez borzasztó.
Inkább gyűjts egy kis pénzt normális állványra.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#32361984 #82113 üzenetére
Laptop/Foobar/Wasapi Event-el semmi bajom. 1,2 millás rendszert elég jól kiszolgál (ha szabad így egyszerűsítenem) és nekem örömöt okoz. Fanyalogni meg lehet, akinek ez a lényeg...
Lehetne jobb persze, de mindig van jobb.(#82117) Tamoo: Gondolom nem vagy nagyon kétségbeesve.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz
#32361984 #82106 üzenetére
Attól még egy PC nem lesz "audio PC" hogy beleteszel egy ilyen kártyát. Jobb lesz persze, de audio PC-nek másik elsődleges feltétele a lineáris tápolás és a kipucolt, audio célra optimalizált oprendszer és szoftverkörnyezet. Másodlagos feltételek még: hőt, elektronos zajt termelő külön videokártya hiánya, passzív hűtésű kiépítés, stb...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
válasz
#32361984 #82098 üzenetére
Igen ahogy mondod, még akár a hangképbe is bekavarhat. Úgyhogy a banándugót ki lehet/szabad spórolni.
Mondjuk én nem teszem mert több erősítőm is van (meg hangfalkábelem is), úgyhogy én időnként átdugdosok. Banándugók nélkül az átvariálásokhoz nem hiszem hogy lenne türelmem.
Ráadást én azt szeretem, ha csavarral jól oda tudom szorítani a kábelt a banándugóhoz, és utána úgy beforrasztani. Persze az se hátrány ha közvetlen a csavaros rész után (nem előtte) van a beforrasztásra lehetőség, mert akkor legalább még az is elveszi a hő egy részét, és jobbak az esélyek hogy a burkolat ne olvadjon rá a kábelre a banándugón kívül.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz
Ebbe az Oehlbach B3-as kis banándugóba a 4mm² kábel még bele kell hogy menjen, én ezt ajánlom ha csak csavarosan akarod rögzíteni a vandamme-ot.
A préselhetős banánok is biztos jók, de azokhoz még valami bika préselő fogót is kellene venni.
De ha viszed magaddal a kábelt Kácsáékhoz akkor szerintem esélyes hogy vállalják a náluk vásárolt banándugók forrasztását.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz
Én szerelek minden hangsugárzó kábelemre dugót,sokkal jobb így a kontakt.Válogathatsz innen is,vagy innen.
Mivel forrasztani nem szeretnél csavaros kivitelt keress. -
fehér_ember
addikt
-
bta1
őstag
válasz
#32361984 #82034 üzenetére
"Lehet hogy ennyire megváltozna az izlés?"
Másféle (nagyon is kézenfekvő) lehetőséget nem tudsz elképzelni?
Induljunk ki a következőkből:
- az angolok nem írtak valótlanságot
- az angolok régebben sem kultiválták a természetellenesen tömör, "levegőtlen" hangképet
- az erősítő műszakilag elfogadható állapotban van -
fehér_ember
addikt
válasz
#32361984 #82037 üzenetére
Akkor kezd vandamme hangszórókábellel a fejlesztést. A bluetooth-ot meg oldd meg egy külső egységgel.
A forrás ugye nem a tv füllhallgatókimenete?
Ha pc a forrás, akkor el lehet lenni távirányítós erősítő nélkül is; mert pl. a foobar-hoz és a spotifyhez is van telefonra wifis app; az okostelón tudsz számot váltani, hangerőt szabályozni ...stb.
Amúgy ezeknek is van távja: 1; 2, de persze ez itt, off;
[ Szerkesztve ]
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
#32361984 #82034 üzenetére
Lehet hogy ez csak egy rosszabbul sikerült szériája volt az Arcamnak. Ennek ellenére azért még szívesen kipróbálnám néhány erősítőjüket és végfokukat.
Hozhat minőségi javulást is egy végerősítő, de hogy a te esetedben jelenleg mi a gyengébb pont és mit volna fontosabb cserélni, nem tudom. -
fehér_ember
addikt
válasz
#32361984 #82032 üzenetére
Azt a végfokot nem ismerem, Arcam Diva A75 Plus integráltam volt:
Előny: Mérete ellenére volt benne erő bőven és ritka dinamikus hangzása volt.
Hátrány: Semmi de semmi levegősség nem volt a hangjában; olyan volt mintha akkor is szólt volna amikor épp nem kellett volna. Számomra 2-3 zeneszám után már elviselhetetlen volt; idegesített, feszültté tett. Örültem ha kikapcsolhattam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#32361984 #81395 üzenetére
Csak azért szólok, mert migabi közlésével ellentétben van olyan, hogy túl sok egy kábel, de amilyen vastag vezetőérpár futhat egy 6mm összátmérőjű kábelben, az még bőven távol van a túl soktól - és a túl kevéstől is. Mindazonáltal nem eszerint működik a dolog, hanem konstrukció szerint. Nem kábelvastagságot kell venned, hanem konstrukciót.
-
bkercso
nagyúr
válasz
#32361984 #81402 üzenetére
A hálózati szűrőm 50kHz-től szűr, vagyis tipikusan a kapcsolóüzemű tápegységek zaját szűri le a hálózatról (ma már szinte minden készüléknek ilyen a tápja).
A hálózati szűrőt viszont el kell készítened, mert azzal nem foglalkozunk.
Kapcsolási rajzot tudok adni.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz
#32361984 #81395 üzenetére
Árban?
A hifi-s kábelmizériához* nem értek, elektronikai szempontból bőven elég. A nagy keresztmetszet a kis ellenállás miatt kell, hogy az erősítő megfelelően tudja dampingolni a mélyhangszórót, és hogy a dampingáramok ne ejtsenek nagy feszültséget a kábelen, mert az ugye torzításnak számít. De szerintem 2mm^2 fölött okés a kábel pár méteres hossz mellett.
* amikor az akusztikai csillapítási hibákat is kábellel próbálják kompenzálni
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz
#32361984 #81380 üzenetére
Nem, a torzítással áll összefüggésben. kW-ok nem mennek a hangfalra. De sok száz wattosnál azért mindenképp vastagabbat válassz.
Dorian: Rwngeteget számít a kanapé huzata. A magasak nem is kerülnek kapcsolatba a töltőanyaggal.
bta1: A koncertterem nem jó hasonlat, mert ott a nagy méretek miatt kicsi a fajlagos felület. A fő csillapító a közönség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget