Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Köszönöm az ajánlást
, de már itthon pihenget a klipsch the fives
. Én személy szerint nagyon szeretem a gyártó RP hangzásvilágát (alatta R és felette RF nem tudom milyen, nem hallottam) és a fives-ban nem csalódtam
Röviden
Nem a végleges helyén (az még nincs kész), de egy kicsit teszteltem a konyhapulton (itt gyors adott volt a táp, a hely). Ez egy ~25m2-es helyiség, ami egy ~3m-es átjáróval ~25m2 nappaliba megy át, szóval van légköbméter rendesen. Elképesztő ez a kis dobozocska, 1.5-2 m-ről a háromszög csúcsán fantasztikus a hangja, a tér és olyan mélyet is biztosít, ami bámulatos. Néha egy kevés hangszeres zenét is hallgatok, de inkább könnyebb deep, vocalosabb, kicsit hangszeres,.... elektronikus zenét fogyasztok, ahol azért dominál a basszus és itt már azt mondtam, hogy ezeknek a csöpp dobozoknak felesleges ekkora mély, így a sub gombot folyamatosan nyomva tartva ki lehet kapcsolni a gyári eq-t, ami a mélyet kiemeli plusz a távkapcsolón teljesen le is vettem a mélyet. Na így már nyugodtabb vagyok a kis hangszórók épségét illetően, de közben még így is van dögivel mélytartomány.
Az egyik tesztben arról beszéltek, hogy ha a sub kimeneten érzékel aktív SUB-ot, akkor az alsó Hz tartományt a crossover levágja és a SUB-ra küldi és ilyenkor a közép + magas még egy kis plusz teret kap. Ezt holnap a nappaliban a HM SUB-jával majd tesztelem.
Amúgy úgy voltam vele, hogy itt nincs variálásra lehetőség, de már azon gondolkodom, hogy majd lehet beszerzek hozzá egy kicsi olcsóbb SUB-ot, de ezzel még várok, amíg bekerül a végleges helyére, a ~11m2-es kis hálóba.
Ha össze kellene hasonlítanom, akkor az eleve kegyetlen mód nem lenne fer, de a nappaliban levő Klipsch RP8000 + az Arcam AVR390, azért más kategória. Az arcam az a gyártó, akinek talán a "szakma" is elismeri AVR esetén is a sztereó képességeit + AVR mivoltából még hozzá jön a Dirac kalibráció, ami a piacon elég jónak számít, elérve így még jobb eredményt sztereó esetén is, de félreértés ne essék, nem akarom becsmérelni a fives képességeit.
A maga kompakt kis megoldásával, hogy van benne egy jó minőségű dac/Phono/Aux/USB Audio/BT/Optika + a nem elterjedt HDMI (ARC/CEC) csatlakozó és még ilyen hangra is képes, az nagyon dicséretes
Ömlengést befejezve, 200-300e Ft-os kategóriában nagyon jó megoldásnak gondolom ha van olyan extra igény, ami a hifizésben nem feltétlen elterjedt, vagyis a HDMI csatlakozó. ~200e Ft-ért sikerült megvennem dió kivitelben (de mint kiderült, van az eladónak még egy fekete is ha valakit érdekel
) vagy USA-ból (amazonról) jelenleg akciósan minden költséggel ~260-ért megvásárolható, de az itthoni 420-430-at szerintem már nem éri meg, mert akkor már rényleg lehet venni akár új pl Denon DRA800-at 300e Ft-ért, ami már szintén HDMI csatlakozós + 130-150-ért akár jobban terhelhető polcsugárzókat, pl márkán belül böszme nagy RP-160M-et vagy kisebb RP-400-at vagy egyéni igények alapján más gyártók termékeit is
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ukrajnai háború
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- The Division 2 - Jövő hónapban jön a Battle for Brooklyn DLC
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- BONTATLAN Samsung Galaxy A32 5G 4/64GB FÜGGETLEN - FIX ÁR
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Iphone 14 ProMax Space Black 128GB Garanciás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest