Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
válasz
fehér_ember #112041 üzenetére
Volt egy csomó régi kábel itthon, de az asszony lomtalanított... Viszont van még a ~40 éves wharfedale tekercseiből, ha érdekel.
-
fererencz89
őstag
válasz
Dißnäëß #112031 üzenetére
Ávéikszen valaki a következőt ajánlotta vintage dobozokhoz:
Mondok valami nagyon furát: ballagjál ki a garázsba/műhelybe/lomtárba otthon, és túrjál elő valami jó régi, gagyi 0,75-ös Mzsl kábelt (un közönséges lámpazsinórt). Nekem mondjuk volt itthon több méternyi, 40 éves Vidi dobozokról valamikor rég levágott és feltekert kábel, de ha valami régi lámpáról vagy más őröreg elektromos kütyüről szeded le, az se baj.
Csupaszold le annyira, hogy beférjen a csatikba, járassad pár napot oxt vagy kidobod a kukába, vagy nagyon meglepődsz.
Pénzbe nem kerül, mit veszítesz? Vintage cuccokhoz (amikor ezt a korszakomat éltem) megjátszottam, és azt tapasztaltam, hogy működik (saját megjegyzés: de hogyan lehetséges ez?????). Sőt, IC kábelnek is a legjobban azok a régi noname kábelek váltak be, amiket régen a készülékekhez gyárilag adtak, és többnyire kibontatlanul pihentek a megsárgult kezelési könyv + garlevél zacsiban
Aztán, mikor azt írtam, hogy akkor lassan ott tartunk, hogy az olcsó piros-fekete zsinórokkal is lehet zenét hallgatni, akkor:
"Lehet, csak nem biztos, hogy érdemes."
A titokra azóta se jöttem rá. A korral nemesednek ezek?
Vegyek több100méter lámpazsinórt, 30-40 év múlva aranyat fog érni a gyerekeimnek?No offense!
-
fererencz89
őstag
Olcsón hifit: [link]
-
fererencz89
őstag
válasz
dgyuri0123 #111923 üzenetére
Teljesen jó volt az ajánlásod, nem tudhattad, amit én.
Ahogy írtam, lehet jó, csak ugye nem gyári, amit sokan elfelejtenek közölni...Miért kell a rosszindulatot látni mindenben? De én kérek elnézést!
-
fererencz89
őstag
válasz
Eugene Roe #111921 üzenetére
Nem tudom.
Az mondjuk tény, hogy elkók voltak benne, meg egy légmagos tekercs. -
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #111919 üzenetére
Visszakerestem az üzenetet, valami Bayz kábelt kapott belülre, meg jobb Jantzen kondikat.
Tehát, akár javulhatott is...Szerk.:
Bár magas sorosan 3,9mfd-osat kapott, nem 3,3-ast. -
fererencz89
őstag
válasz
dgyuri0123 #111918 üzenetére
Azt a Royd-ot én vettem Angilalából, azóta volt még pár gazdája itthon...
Nagyon jó hangja (volt??), élmény (volt?) vele főleg a hangszeres zene. Viszont, egyszer véletlenül beszélgettem egy valahányadik (menet közben derült ki, hogy van egy Royd-ja, és pont ez) gazdájával, aki mintha azt említette volna, hogy "tuningolt" rajta valamit (lelkesen mesélte, hogy mennyivel jobb lett a basszus. Hogy mi? Abból a 7 literből gyárilag is tisztességes volt...). Vásárláskor ezt érdemes megkérdezni... -
fererencz89
őstag
válasz
fehér_ember #111891 üzenetére
Azért Benedetta-ra jobb ránézni, mint arra a Linn-re.
-
fererencz89
őstag
Olcsón ezüst: [link]
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #111617 üzenetére
Kipróbáltam egy Type 3-as BASF ferro-króm kazettát. Annyira nem is volt durva az az állítás.
-
-
fererencz89
őstag
Már tettem szóvá, hogy pl egyes Pantera számok hangzása nem jön át, "cincog". Volt téma a keverés minősége, milyensége is többször. Van most egy elméletem, ami erősödött, bár még nem igazolódott:
Úgy gondolom, hogy annak idején a kompakt kazettához is igazították a hangot, hiszen elég népszerű volt.
Pantera - Cowboys from hell. Hatalmas zene, mégis kicsit fáj hallgatni, de nem most. Kazettára másoltam, soha nem hallottam még ennyire jónak, kiegyenlítettnek.Bocsánat, ha sok mostanában a kazettás kirohanásom.
-
fererencz89
őstag
Hát, az én kazim biztos, hogy nem annyira jó, eleve a forrás is veszteséges volt. Nincsenek igazán magasak az eredetihez kepest, alapzaj, stb probléma.
Volt, hogy rokonoknak, haveroknak hencegtem, hogy micsida hifi, hallod, hogy mennyire 3D? Aztán a 40 éves deck, kínai erősítő, 30 éves, többedik felvételes kazetta is megcsinalja ezt (említett hibák mellett).
liszi70
, a kazettákért is. Már vadászom a többit.
-
fererencz89
őstag
Csináltam pár válogatás kazit, ha már vettem egy 40 éves Akai decket. Éppen a Thievery Corporation válogatást hallgatom. A család apraja már alszik, csend és nyugalom van.
Halk zenehallgatás, teljesen átszellemültem. Azt vettem észre, hogy azoknál a felvételeknél, amiket viszonylag jól eltaláltam, szinte nincs is hiányérzetem. Na nem süket vagyok, persze, hogy teljesen más.Az viszont érdekes, hogy a 3D effektek így is milyen jól kijöttek. Körbejárt a hang, ahogy kellett. Pedig ez így nem éppen über high res. Spotify-ról normál szalagra mókoltam pár dalt, sőt, a pár ezer forintos kínai erősítő szolgál...
Ez nem egy "anti-hifi" bejegyzés akart lenni, csak arról szól, hogy az atmoszféra megteremtéséhez, a 3D hangalkotáshoz kevésbé fontos a "hangminőség", mint gondoltam.
-
fererencz89
őstag
Talán 2500€ volt az új ára: [link]
-
fererencz89
őstag
Múlthéten vettem egy magnó-decket, amiről még szintén írhatnék ide pár sort, de most nem ez a lényeg.
Napokon keresztül csak arról hallgattam zenét, a digitális forrást mellőztem. Egészen tegnap délutánig. Igen durva volt visszatérni, szinte fájt a zenéket digitális forrásból hallgatni. Soknak éreztem a magas hangokat (a részleteket is?) is.
Aztán, ahogy hemperegtem a kanapén, mentek le a zeneszámok, úgy kezdett visszaállni minden a megszokottra. Mindeközben kezdett erősen beborulni (erős légnyomás változás lehetett)... Hallgatom a zenéimet, aztán azon veszem észre magam, hogy több magasat is el tudnék viselni.Hogy mi???
Miféle következtetéseket vonhattam volna le, ha ilyen körülmények között cserélek ki valami komponenst, vagy húzza ki a zasszony a másik szobában a nemlétező... izét a konnektorból.
Az meg kiváltképpen érdekes, hogy hogy meg tudunk szokni egy hangzást.
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #111621 üzenetére
Indulhat a mandula!
[link]
-
fererencz89
őstag
-
fererencz89
őstag
Elvetemült gondolatom támadt!
Akarok kiépíteni egy második rendszert. Na jó, csak a pincében majdan levő barkács-sarkoma akarok valamit, hogy szórakoztasson. Ami van: Muse m20 ex2 erősítő, Top Audio Model 05 dobozok. Mindezt telefonról etetném, DE!Most következik az elvetemült gondolat: azt találtam ki, hogy a retro hullám nevében vennék egy kazettás deck-et is hozzá. Valami olcsó (20e alatt), de megbízható készüléket. Nem kell, hogy audiofil legyen, csak működjön jól. Műszer, villogó izé előny. Lehet, érdemes ilyet venni? Mi ajánlott vétel?
Helyi FB aprón volt valami olcsó, rákerestem, ezt írta valaki:
Pár hete jutottam hozzá ehhez, 4 ezerért. Már régóta fenem a fogam egy
deckre, ami illik a RA6363-hoz:) Tökéletesen működik minden, gépről
másolva a flac számokat, uyganazt hallom vissza, csak több benne az
élet.
Helyén kezelem a dolgot, de felbuzdultam. -
fererencz89
őstag
válasz
ozzy711 #111574 üzenetére
Már párszor leírtuk, ( én legalábbis ) hogy a zenehallgatás, mint hobbi elsődleges és legfontosabb eleme maga a szoba, annak rendbe tétele nélkül bármilyen drága rendszer csak félkarú óriás.
Igen, ezzel egyetértek.
Biztos, hogy van baj, de szerintem, habár nincs irányzottan kezelve a szobám, az átlaghoz képest nem annyira üres/csupasz a szoba.Hát, most szpotifájról, fejessel, kicsit idegesítő, kicsit sok a magas ebben a számban.
#111577Dißnäëß
Tervben van, hogy méretek, nagyon kíváncsi vagyok. Csak most szét van/lesz bombázva sok minden nálunk. -
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #111559 üzenetére
[kép]
Nem hiteles, ugye telefonnal készült, tudatlanul. -
fererencz89
őstag
válasz
Dißnäëß #111556 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy az én oldalamon is van hiba bőven. Azt akartam írni, hogy egyetértek abélával, sokszor kábé a felvételekhez kellene hangolni a rendszerünket.
Ezt pl bármeddig csavarhatom, más meg kisebb hangerőnél is lehet pocsék.
Itt szerintem megszaladt a basszus, máshol meg teljesen OK.Telefonnal szórakoztam már, túrok elő képet, talán rózsaszín zajos, ha az jó valamire.
-
fererencz89
őstag
válasz
ozzy711 #111551 üzenetére
Hol keressem a hibát, ha a következőket tapasztalom (előadók, stílusok között ugrálva):
-Hol vannak a cinek, miért nincs magas?
-Ááá, de jó, minden a helyén!
-Fejem szétszakad, annyi a magas!Magamban? Az eszközökben? A szobában? A felvételekben?
Nálam sincs semmiféle hangszínszabályozás. -
fererencz89
őstag
válasz
Dißnäëß #111453 üzenetére
Ennek örülök.
Melóhelyen tettem be 1x, a rock-mötál klasszikusok után, halljanak valami "mást" is:
"Jó ez, de magamtól nem hallgatnék ilyet" volt a reakció.Sajnos a közvetlen környezetemben, családomban elég furának számít a zenei ízlésem. Asszony is nehezen viseli, de a gyerekek nevelhetőek szerencsére.
-
fererencz89
őstag
válasz
fehér_ember #111448 üzenetére
Még az MS100 előtt valamikor a kistesó MS15-ösöm is volt. Valaki képes volt csak azokért a magasakért megvenni.
Persze, a Canton alu magasa technikailag jóval magasabb kategória. -
fererencz89
őstag
válasz
dgyuri0123 #111444 üzenetére
-
fererencz89
őstag
válasz
fehér_ember #111441 üzenetére
Értem így már. Ebből gondoltam azt, hogy friss a dolog: "...2022-04/412771_tmr_160.jpg"
-
fererencz89
őstag
válasz
fehér_ember #111433 üzenetére
Aztán jön valaki, aki: [link]
"Vettem egy fasza, drága kis monitort egy patinás gyártótól, nézd, hogy lobogtatja a budipapírt is!"
-
fererencz89
őstag
válasz
fehér_ember #111436 üzenetére
Úgy látom, friss mérés, de már nem is TMR 160-asaid vannak. Vagy mégis?
A mély laikusként jól zabolázott. -
fererencz89
őstag
Poénból szétszerelős videókat nézegetek: Audio Physic Classic 5 | Deep Unboxing
Új ár: 1800€.
Wow! -
fererencz89
őstag
válasz
Dißnäëß #111342 üzenetére
Ááá, fantörpikus!
Cserébe egy másik kedvenc (sajnos szpotifájon nem elérhető, máshol passz, régen még valami orosz oldalról kölcsönöztem ki): [link]
A nyitó dal, Istenem! Ez már talán ájdiofül felvétel, FIM.Bónusz: [link]
Jó a csatornája a srácnak, bár mostanság nem követem (nem igazán szoktam "tecsőzni"). Fukui zenéjét kicsivel régebbről ismerem, mint ez a videó kijött. -
fererencz89
őstag
Azt már tudjuk, hogy a 3 láb "hátrányai" szinte csak nálam jelentkeznek. Na de mi a helyzet az "előnyeivel"?
-
fererencz89
őstag
válasz
dgyuri0123 #111284 üzenetére
-
fererencz89
őstag
Napi kavics: [link]
-
fererencz89
őstag
válasz
dgyuri0123 #111208 üzenetére
Igen, csak csúnyán feltételeztem.
Viszont, ha jutányos áron veszek valamit, majd azt drágábban, a piaci áron adom el, majd abból veszek valami mást szintén piaci áron, vagy eleve cserélem, akkor nem vagyok előrébb semmivel, esetleg ugyan ott.#111207denesdr
Sok helyen vagyok tag, de ott pont nem, így nem látom. De nem is az a lényeg, hanem a ténye. -
fererencz89
őstag
válasz
Eugene Roe #111204 üzenetére
Ne legyen azért félreértés, nem a hazai gyártó(ka)t akartam leszólni.
-
fererencz89
őstag
A "hájend" világa: [link]
Nagyon jó, sok a méltatás, jól szerepelt a teszteken, kivéve talán az eladónál? Miért ad el valaki ilyen gyorsan (bukóval) egy szinte új, csúcs készüléket, avagy cserélné egy "kommersz" mekire? Van az a szint, ahol már nem ez a játék megy?Nincs is messze, poénból össze kellene hallgatni az én erősítőmmel.
Mit tapasztalnék ugyan?
-
fererencz89
őstag
válasz
Mezga Aladár #111100 üzenetére
"Egy RCA-ért legerősebb esetben maximum 1000 forintot fair kérni, hiszen nincs hatása a hangra."
Kicsit talán erős, de szerintem nincs is ok-okozati összefüggés.
"Hangminőség természetesen nem tud változni egy darab dróttól."
Ez sem igaz teljesen. Amikor megvettem az első, hifis körben is elismert összekötő kábelemet (magyar, kisipari), a különbség egyértelmű volt. Forraszthattam is újra, majd inkább elajándékoztam.
-
fererencz89
őstag
válasz
denesdr #111090 üzenetére
Igen, erősen ízlés dolga is. Én ajánlanám nagy helyiségbe is, mert ahogy már írtam régebben, egyszer behoztam melóhelyre (legalább 70nm) a hasonló méretű Canton Chrono-kat, és sokkal szebben, teltebben zenélt, mint otthon (19nm).
Másrészt:
"Mindenképp fogok tenni mellé egy mélynyomót is, tehát inkább a közép és magastartomány a legfontosabb."
-
fererencz89
őstag
Húha, akkor azt talán én ajánlottam itt. Remélem nem hiába, mert én konkrétan ugye nem hallottam. Most izgulok kicsit...
Pontosabban ez a fajta?
Megkérdezhetem, milyen? -
fererencz89
őstag
Facebookon (fővárosban) árulnak "Continental" álnéven Neat Petite dobozokat, 25e pénzért...
-
fererencz89
őstag
Bocsánat, hogy hozzá nem értőként írok, de nem lehet, hogy az (is) a nézeteltérés forrása, hogy a crossover nem éppen váltót jelent? Talán a mi elnevezésünk "téves", vagy nem írja le elég jól a dolgot.
Lehet, hogy semmi köze hozzá, csak hirtelen ez ugrott be, a téma mélyebb elemzése nélkül.
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #110874 üzenetére
Az viszont eszembe jutott, hogy úgy 8-10 éve majdnem pénzt adtam egy androidos zenelejátszó programért, mert jobb volt a "hangja", mint az ingyeneseknek. Akkor még manipuláltam a hangzást, tehát erősen használtam a hangszínszabályzót (is, meg ki tudja mi más volt a programban). Lehet, hogy ez volt az oka, itt lehetett a különbség?
-
fererencz89
őstag
válasz
Kacsasült #110873 üzenetére
Azt én sem tudom, mi az igazság, de ez jut eszembe róla:
"Does foobar2000 sound better than other players?
No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now."
Ugye, ezt a saját termékükről írták.
-
fererencz89
őstag
válasz
Major Lion #110617 üzenetére
Van, aki szerint a 160kbps mp3 is belefér. Egyébként a Spotify is istenkáromlás! (vagy maga a digitális is...)
-
-
fererencz89
őstag
-
fererencz89
őstag
válasz
denesdr #110537 üzenetére
Azért én ezt nem értem. Csalnak, hogy papíron érzékenyebb lehessen, de ez a vásárlók hány %-ánál számít valamit? Mennyinek mond ez valamit, hogy 87dB vagy 91?
Aztán nem nagyobb gond lesz abból, hogy "hát nyolcólmos a hangfal meg az erő is, mégsenincsen mély, meg lekapcsol a vas"?
Tőlem is csak annyit kérdeztek a kollégák eddig: hány Wattos???
Magyarázhattam én, hogy nem tudom, de nem is az a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- CHIEFTEC iARENA 500W 80 PLUS Bronze tápegység,1x8pin Pcie csatival,hibátlan állapotban!
- Eladó HP 6710b laptop
- HP EliteBook 755 G5 Ryzen 5 Pro 3500 / 16 GB DDR4 / 256 GB NVMe / 15.6" Full HD IPS / Win 11
- Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz memória,hibátlan állapotban!
- Lenovo T60 noti, 14", Core2Duo T7100, 4GB, 5:4 képarány, magyar billentyűzet
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest