- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Home server / házi szerver építése
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
Jim Tonic #26 üzenetére
Én ilyen Seagate-vel bírok, és nagyon kafa. No Sound, Ultra Speed!
Maxtor mindig is szar volt. Én régen Quantum hívő voltam. Feltételezve, hogy a Maxtor megvéve a Quantumot ugyanolyan jó vinyókat gyárt majd, maxtor hívő lettem. Az első 60GB-s 3 nap alatt behalt CD írás közben. A második 60GB-os bad sectoros lett. Azelőtt sose volt még bad sectoros vinyóm, és utána sem azóta.
A harmadik Maxtorral nem volt semmi, de 120 giga adat elvesztése után jobbnak láttam eladni. Ezután volt egy két IBM-em 120GXP szériából. Jó tapasztalataim voltak vele. Gyors, halk, 12ms elérési idő. Azóta van 3 Seagate-m. Az utolsó IBM-et fájó szívvel most adtam el. És vettem meg a 3. Seagate (200GB) vinyóm.
Szóval Maxtor elképzelhető, hogy behalt. Seagate esetén nem lennék meggyőződve.
Egyébként IBM/Hitachi vinyókat nem nézegettél? Azok is kafák. -
BOBO6
aktív tag
válasz
Mr Bond 007 #39 üzenetére
Igazad van a régi autókkal kapcsolatban és általában az összes régi cuccal is ez a helyzet! Ma már nem a tartósságra törekszenek a gyártók hanem a minél gyorsabb, minél nagyobb haszon elérésére.:( Persze tisztelet a kivételnek!:)
-
BOBO6
aktív tag
Sziasztok!
Szerintem az a gáz a Maxtorokkal, máramit amit itt a PH!-n olvasgatok róluk, hogy sz@rok. Árlistákat böngészve marha olcsók, az én fejemben is megfordult h. veszek egy 160-ast, de letettem róla...:( Szerintem sokan akik nem olvasnak fórumokat és pénzük sincs túl sok, megveszik, mert örülnek hogy olcsón ekkora kapacitáshoz jutnak. Utána meg szívnak...:(:(( -
Mr Bond 007
őstag
Az a baj hogy mire kijönnek a hibák addig elég sokan vesznek..Előre meg honnan tudnád hogy ez a széria egy nagy rakás..??:O
Persze most már tudom én is de eddig nem hallottam róla hogy rossz lenne..
[Szerkesztve] -
gézu
őstag
válasz
Mr Bond 007 #39 üzenetére
Nem kéne ezeket a Maxtorokat hanyagolni?Hihetetlen hogy mennyien
szívnak velük. -
Mr Bond 007
őstag
Nekem tegnap este sz**t be a 40-es maxtorom vhogy nem az igaziak ezek a Taiwan cuccok bezzeg a matuzsálem 400 megás vinyó mind a mai napig megy a boltban...:( Hiába ugyan az mint a régi autóknál akkor még volt benne anyag meg kihúzták 28 évig is most meg 14 évre tervezik őket.. Nem lessz ez így jó.
-
dicsboy
csendes tag
Hát elég szerencsétlenül.Egy 5gbytos és egy 193-as.Lehet,hogy túl sok minden volt rajta és nem tudta már lekezelni?
Ha felteszek egy xp-t,annak a hdd-javító progija vajon rendbe tudja hozni? -
dicsboy
csendes tag
win98-as rendszer, fat32.Tegnap nem volt időm szarakodni vele,de ma megpróbálom pqmagic-kel megmenteni.Feltenném szivesen az xp-t,ntfssel ,de a rohadt audigym nem szereti az xp-t.Szóval cumi.Pedig x-millió dolgot próbáltam(driverek,pci-slotok,stb...)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
TrollBalint #33 üzenetére
Ez szerinted gáz?
Gondolom nem poénból van így. Már ha tényleg így van, mert nekem az összes vinyóm úgy romlott-el eddig, hogy felpörgött de a BIOS nem látta.
Szerintem inkább az a gáz, hogy vannak az egyre gyorsabb, egyre nagyobb kapacitású lemezek, de mégis általában az elektronika hibásodik meg. Ennyire gagyi elektronikákat használnak? :F
Ne mondja senki, hogy egy vinyó nyák bonyolultabb, mint egy alaplap vagy VGA... -
TrollBalint
addikt
Az a gáz a vinyokkal, hogy induláskor megnéz egy csomo paramétert, (mondjuk 40-50-et) ha már egy nem stimmel nem engedi felpörgetni a vinyot. Ilyenkor csak a gari marad... :(
Garanciával meg úgyse javitanak meg vinyokat, hanem kicserélik :( -
dicsboy
csendes tag
Ja szeva Petie! :))
Akkor mindketten beszoptuk rendesen... -
dicsboy
csendes tag
Én is vettem egy 200-ast(quantum),de azóta kétszer halt be.Egyszer egy hosszabb másolásnál(kb 80-90giga lett mozgatva),akkor az fdisk segített.Tegnap pedig 4 filmet akartam áthúzni és a másodiknál kifagyott.A szomorú csak az,hogy kb 100giga adat volt rajta.Zene,filmek,képeim,utils.Ne vegyetek ilyen nagyot!
-
gézu
őstag
A Maxtorok mostanában nincsenek jó formában,én is inkább Samsungot
vettem.:) -
na a lényeg hogy inkább vegyél egy kisebb márkásabbat. 120seagate 160hitachi amikről jot hallottam. az adatmentő akihez vittem nem ajánlotta a 160nál nagyob cuccokat mert még nem forrtak ki rendesen.
én most garba visszavietettem a maxtort és kértem helyette egy hitachi160ast meglátjuk mi lesz :) -
UP. Sürget az idő. Bárki írjon, aki ilyen maxtorral bír.
-
UP.
Mi is van most? Mert mostmár minden elképzelhető rosszat hallottam róluk. Hangos, bazi meleg, és cserébe még el is romlik. Ezért van az, hogy ebben az árban a Seagate csak 160GB-ot ad? Ennyi sz@r most a maxtor? Venni szeretnék egyet... -
xcbiker
addikt
én 200gb-osat kapásból nem vennék.
120gb seagate doszt elég. -
Nézd meg azért a tápcsatid. Egyébként így majdnem nonsense, mert Te látod, mi a helyzet vele. Gondolom garis, vidd vissza. Ha kell róla az adat, próbálhatsz venni hozzá elektronikát, de ahhoz még új, és drága.
szerk: látom, már ajánlottak hasonlókat. Elektronika cserét nehéz észrevenni, ha nem állatul csinálja az ember. Nyákot az aproneten keress, vannak boltok erre specializálódva.
[Szerkesztve] -
válasz
Davevagyok #11 üzenetére
volt. 37 foknál nem volt melegebb sose...
-
nincs vkinek esetleg 200as maxtor satas- nyákja???
-
KERO_SAN
aktív tag
Fontos dolgok miatt keres xc-bikert :t
-
sziasztok.
mi lehet a baja a 200as maxtor satas vinyomnak ha nem pörög fel?
kivettem a gépből mert vmit szereltem és visszaraktam és nem pörgött fel a vinyom. lehet hogy behalt???
azonnali segítséget létszives!!!
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- Once Human
- Bestbuy játékok
- Steam Deck
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest