Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Egérpad topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
az szamit ha a midin fel le rohangaltam mert nem taltam vkit???:- )
udv
neduddki
p.s. bocsanat, de a naokan kerultek elo a fenykepek es megint telejsen a hataa ala kerultem:- )
-
Mawyx
őstag
Akkor abból a korból már kinőttem.
Ez rettentő messze van, vagy 2 nap kocsival is. És mi van, ha ti vagytok sorozatgyilkosok?

Fényképes utibeszámolód nincs vhol neten? Priviben is jöhet, ne fedjük fel egymás anonimitását
Tavasszal nekem lesz egy Chopok, remélhetőleg szülinapi meglepi lesz, hogy lebringázhatok a sípályán
Ősszel megnéztük névnapomkor, de párom féltett, nem engedett le, de végül azt mondta nézzünk szét gyalog és amikor legközelebb jövünk már ismerős lesz a terep, jobban eligazodunk a bicajbérlés árakon... Én meg most lelkesen reklamálok majd az elmaradt meglepimért, hogy akkor szülinapomra kérem, jó lesz tuti 
-
amargo
addikt
24-25 év alatt még az ÖBB-nél volt 50euro-s kedvezmény, nem tudom van-e még

Autómat már én is eladtam így maradt a bringa, igazából én megint elsőnek Schneeberg-et néztem ki (itt, írtam már róla), mert megint jönne kedvesem. Na meg bringával is visszanéznék a környező hegyekbe idén
Viszont elsőnek kocsival mennénk ki barátom jóvoltából (ha nem vagy sorozatgyilkos csatlakozhatsz (: ,ha az vagy akkor úgy sem úsznád meg
) ez egy "könnyű" terep.A vonatjegyre lövésem sincs.. majd keresek valamit, ami megmutatja, de azt már holnap.
-
Mawyx
őstag
kórkedvezménnyel?
értem 
Autó nem jöhet szóba, egy öreg roncsom van, némi könyörgés után elindul néha, nah, jó, megy azért, kopp-kopp, de külföldre azért nem bízok benne annyira.
Diákjegy az még játszik nálam.
Menniy lehet kb a vonatjegy? Ez az oldal nem írja ki, emléxem múltkor már mávnál is hiába néztem.Ha nem télen mentek, akkor érdekelne hova mentek és csatlakozhatok-e majd esetleg. Lájtos nyugdíjas terep érdekel, mert erőnlétem az semmi nincs.
-
amargo
addikt
Erre jó a fórum, hogy esetleg olyan társakat találj, akik szeretnek menni (többek között lehet én is benne lennék (: !)
Most így hirtelen nem tudom melyik a legközelebbi város, de Linz is ott van a környéken, az ÖBB meg is mondja, hogy jutsz el oda. Párommal még 4-5 éve bevonatoztuk egész Ausztriát kórkedvezménnyel! Úgy pl nagyon olcsón ellehet jutni. Vagy diákként, ha többen mentek akkor egyértelműen autó/k!
Szállásnak mi diákszállóban és kedvezményes szállodákban szálltunk meg (ezt barátom szervezte, megkérdem Tőle, hogy csinálta).
Sátor sem árt, de emlékszem egyszer egy morcos osztrák a palás talajba verette velem a sátrat.. 2-5cm föld majd kemény pala..
Igazából meghoztad a kedvet egy jó kis mászásra, megkérdem barátaimat is.
-
Mawyx
őstag
A baráti köröm egyszerűen nem akar megmozdulni, én meg úgy érzem, hogy elrepül fölöttem az idő és egy ilyen Grossglocknernek nem hiszem, hogy olyan költsége lenne, amire nem lehet összespórolni egy kis zsét. Vannak álmaim és ezt pl nem tűnik bonyolultnak mevalósítani. Rossz, hogy csak azért kell lemondanom róla, mert a baráti köröm nem szereti a hegyeket (meg kb semmit). Párjuk van és együtt turbékolnak, hiába mondom menjünk együtt, szabikat is össze lehetne egyezteteni, de ha nem, hát nem.
Egyiknek a levele: "Erre én nem sok esélyt látok. A párommal, Gáborral akarunk összeköltözni, úgyhogy most mindketten arra gyúrunk. Én részemről sztornó. Nem hagyom itthon a drágát, tudom, hogy ő meg nem vágyodik ki. Ez van." És ezt olyan ember írta, aki oviskoromtól barátom.Szervezett útért fizetni meg sztem az internet korában pénzkidobás, ha csak a szervezés van benne, szállást se rendezik le meg semmit.
Apróhirdetést meg mégse adnék fel, hogy kirándulótársat keresek. Akkor mi marad? Vagy lemondok az elérhető álmaimról is vagy azokon a weboldalakon, ahol megfordulok feldobom témának vagy megyek egyedül. Utóbbinál azt kellene kitalálni hogyan tudok magamról fényképet készíteni
Csak egyedül egy sátrat se tudok felállítani.Nyáron mennék vagy tavasszal-ősszel, de hómentes helyre, az túl nagy falat azért, tél teljesen kilőve

Grossglocknerhez mi a legközelebbi város, ahová megy vonat? Megnézném mávéknál mennyibe kerül meg mennyi a menetidő.
-
amargo
addikt
Ehhez kell a jó kis felszerelés, ami sajnos nem olcsó mulatság.
Mi magunk szerveztünk mindent, de én inkább a terepen kapcsolódtam be a szervezésbe így sajnos ezekről sokat nem tudok írni.. egyedül nem szeretek járni, így minimum ketten, de inkább 3-an mentünk.
Ausztriát megszeretem és igazából, amit saját erőmből másztam meg végig, az csak ezen a területen voltak. Salzburg-ból csodálatos volt a látni, ahogy kimagasodik Grossglockner.
Igazából az ekkora hegyekhez - szerintem - sok szerveződés nem kell (de nem szabad lebecsülni!). Reggel elindulsz sok folyadékkal, étellel és váltás meleg öltözékkel (és fényképező géppel (: ), majd tempótól függően lejössz. A lejövetel, ha nem nagyon technikás a utat választasz jóval gyorsabb lesz! Továbbá kérdés milyen időbe mennél, mert télen már nagyobb szerveződés kell és persze szerintem a társ is fontos, de az igazából télen nyáron. -
Mawyx
őstag
Hát ez túl havas. Nyáron milyen idő van arra? Hány méteren van a hóhatár kb?
Látom több ilyen weboldal is van, egy kaptafára készültek és sztem elég drága úgy, hogy semmi nincs az árban. Se szállás, se utazás, akkor mi van benne végülis, mert kb semmi.
Te szervezetten szoktál járni vagy egyedül?
Grossglocknert ajánlod? Az nincs is olyan messze, ahogy nézem térképen. Nyárra keresek vmi lájtos, de magyarországinál jóval magasabb hegyet, de nincs utitársam

-
amargo
addikt
Azóta a Mont Blanc ugrott. A készülődésekre sem emlékszem már, de itt egy leírás róla.
-
Mawyx
őstag
Mont Blancra ténylegesen mászni kell vagy túristáskodva sétikálva is fel lehet rá jutni? Mennyi idő egy ilyen, mondjuk Bp-ről indulva vonattal egyszerűen megközelíthető, odaér az ember és akkor onnantól kb mennyi idő a csúcs? Több nap, tehát kell sátor, hálózsák, tapasztalt vezető, élet-halál között lebegés van? Vagy 1nap alatt is megvan, van egy db-ig felvonó, kisvasút, kis sétafika, fényképezés, aztán irány haza?
-
Xelo
addikt
nem hegy de le es fel megmasztam egy 150 meteres 83fokos (szog) homokos dunet. babanak hangzik de nem volt vicces. lefele egyszeru volt de fel, az valami halalos. supped bele a lab, alig tudsz taposni. de mast mar lent nem lehet kezdeni, nincs mas ut.

-
feka007
veterán
Én 13 km-re. Repülővel.
Amúgy kb. 500m-es "hegy" volt a legnagyobb, amire önerőből mentem fel. De ha ér a sílift, akkor 2100.
Szerk.: lósz@rt, most jutott eszembe, hogy 3-4 éve mikor edzőtbárban voltam, akkor télen mínusz húsz fokban két nap egymás után megmásztam a Nagy Hideg hegyet. Tehát kb 900m, nem tom pontosan mennyi, de azt igen, hogy néha kedvem lett volna levetni magam egy-egy szakadék szélén.
De az edző azt se engedte 
-
tkazmer
addikt
síelések alkalmával elért csúcsok érnek?

-
kdave9
tag
Hoher Dachstein - 2996m (déli fal 1000 mászóméteres alpin, egy-két szeggel, 9óra volt)
Drei Zinnen - 2999m (északkeleti fal, ez is alpin, csak az első két standot találtuk meg, a többit építettük)
-
blueMerle
veterán
Magas Tátra, nem tudom melyik hegy volt, de olyan 2000m korul

-
Renegade88
tag
2500 m körül, nemtom pontosan....

-
amargo
addikt
Schneeberg (Puchberg-ben) kb 577mről indultunk és 1790m ig mentünk fel. Dél fele indultunk, mert lent sokat nézelödtünk még, elég aranyos falucska Puchberg irgalmatlan szép környezettel! 4előtt értünk fel, Kedvesem is velünk tartott, Neki ez volt az első mászása, de nagyon ment
bááár volt nyafi, mert folyamatosan felfele haladtunk, kb 10km en keresztűl 1200m szintemelkedés az utolsó 300-400m szint(kb 3km) elég sziklás volt. A látvány gyönyörű volt! Messze belátni mindent. 2óra alatt ereszkedtünk le. Igazándiból, csak azért írtam le, mert nagyon büszke vagyok, hogy feljött velünk 
-
szöke-nö
csendes tag
A Grossglockner nekem is megvolt pár éve. Reggel 10-kor indultunk fel a normál úton és másnap reggel 5-re értünk le, úgy hogy gyakorlatilag folyamatosan másztunk, éjszaka is.
Ja, lefelé a Stüdlgradon másztunk, full felszereléssel (kötél, beülő, etc.). Nem igy volt tervezve természetesen, de végül is viszonylag simán ment a dolog szerencsére..... 
Vicces volt, hogy mikor reggel 5-kor a hütte mellé értünk, akkor indultak az első emberek felfelé és csak nézték, hogy mi honnan jövünk.....
-
Steve-S
tag
Most jöttünk haza egy 2 napos Romámiai kirándulásról.
Bihari hegységben a Királyerdőben asszem Molovis hegycsúcson voltunk 1415m magasan. Mellette közvetlen a Dregan Víztárolója egy bazi nagy gáttal. Gyönyörű szép volt.
Aki Kelet-Magyarországon lakik és szeretne menni egy szép helyre kirándulni, akkor ezt nagyon ajánlom, mert Nagyváradtól mindössze 90 km-re van!!! A Király-hágónál kell lefordulni!
Hihetetlen mennyire szép helyek vannak a határunktól mindössze néhány km-re!

[Szerkesztve] -
Steve-S
tag
Romániában voltam egyszer egy 2000m körüli csúcson, pontos magasságot meg nevet nem tudok, csak annyit hogy asszem a Brassói-havasokban volt. Nagyon szép volt a kilátás felülről,de nekem már ez is qrva magas volt!

-
Beerwolf
senior tag
en glossgockner (kovezzetek meg ha nem jol irtam) 40XX m

-
Palkó
tag
Nagy-Milic, Zempléni-hegység, 896 m.
Nem sok, de csodaszép a vidék, mellesleg Magyarország legészakibb pontja. -
morceaux
aktív tag
Új rekordok:
1. La Tresenta 3609 m
2. Gran Paradiso 4061 m
3. Mont Blanc 4808 m -
tomika
aktív tag
Tudna valaki ajánlani olyan csúcsot az olasz Alpokban, amit via ferrata és hegymászás nélkül el lehet érni? Lehetőleg minél magasabbat szeretnénk.
-
morceaux
aktív tag
Hali!
Most még 2499m a magassági rekordom (Prestreljenik csúcs, Kanin plató, Szlovénia), de jövő héten megyek Svájcba a Forno gleccserre, ott jó kis 3300m körüli csúcsok vannak, remélem meglesz legalább egy.
Aláírásomban levő linken lehet képeket nézegetni. -
amargo
addikt
válasz
master bud
üzenetére
Hmm lehet kellene egy falmászás topicot nyitni, mert engem nagyon érdekel ez a téma.
Ha beértem, még kérdezek, most rohanok. -
amargo
addikt
Előbb linkeltem falmászó helyeket, inkább ott kellene kezdeni, megéri nem sziklán élesben megtapasztalni, hogy vajon mit bírsz.. bár ott meg az adrenalin nagy úr! Kihívást, meg 1-2es fal is okozhat, ha a terepe olyan furfangos

Sőt teremben a fogásokat is eltudod lesni, vagy esetleg, hogy miként indulnak egy szakasznak. -
master bud
tag
Elmondanék pár dolgot akkor erről a sportról, ha ennyire érdekel. Az autentikusság miatt és nem nagyképűségből megemlíteném, hogy 16 éve mászok, főleg alpesi nagyfalakat és jeget, előtte sportutakban nyomultam.
Na, az undorító öntömjénezés után jöjjön a lényeg: M.O.-on sokféle szikla van, egy részük mászható más részük alkalmatlan (törős, omlós, mohás, nem elég meredek stb.). A mászható sziklák is két részre oszthatóak, van ahol lehet mászni, van ahol a tiltás van (madarak, ritka növények esetleg állatok miatt stb.). Az utóbbi helyekre nem szokás menni mászni mert a konfliktust ugyan megoldhatod erőszakkal de később a többi szikla letiltását nem, ugyanis a sziklák 99%-a valamely nemzeti park területén található. Jobb a békesség, a hatalom nem az egyszerű ember kezében van.
A M.O. sziklák kiépítettek, tehát a falban előre elhelyezett nittek és szögek segítségével megy a biztosítás. A sport mögött komoly technikai háttér áll (nekem kb. 2 milla van csak felszerelésben) és ezeket használni is tudni kell. Egy kezdő felszerelés (kötél, beülő, mászócipő, púderzsák, 5 köztes, 3 csavaros karabíner, egy lapka, kötélgyűrűk mindegyik középkategóriás cégtől) olyan 70k HUF. Ezt még csak megvetted, használni nem fogod tudni, max. ha valaki megtanítja vagy tanfolyamon elsajátítod. A fenti cuccal a M.O. sziklák nagyrészét látogathatod, hegyekbe ez kevés.
A sportról még annyit, hogy amint elhagyod az előre kiépített sziklákat és mászófalakat onnantól kezdve magadra vagy utalva, ettől a ponttól ez egy igazi extrémsport, tehát nem a térdedről fog lejönni a plezúr, ha valami nem jön össze, hanem meghalsz. Azt is érdemes tudni, hogy jó mászó évek múlva leszel csak és sokat kell vele foglalkozni. Van egy komoly fizikai része (megerősödsz, javul a mozgáskoordinációd stb.) közben technikailag is képzett leszel (nem fogsz meghalni ostoba kötélmanőverekben), magyarán önállóan fogsz tudni mozogni először kis sziklákon (5-50m) később komolyabb helyeken is.
M.O.-i sziklákon, műfalakon való mozgáshoz egy alapfokú tanfolyam bölcs dolog+az említett cucc. Ezzel 2-3 évig elleszel és ha felébred az a vágy benned egy komolyabb produkcióra addigra már képben leszel, hogy hogyan tovább.
Utoljára annyit, hogy a ''gyere cipó, hamm bekaplak'' megközelítés itt nem működik. A sziklamászás veszélyes tevékenység még úgy is ha képben vagy a képességeiddel és a technikai tudásod is megvan, ezek nélkül aknamezőn sétálsz úgy, hogy nem tudsz róla.
Nagyon állat sport
-
MyKonzerv
senior tag
én a Hóreben voltam fent Egyiptomban. az nem tudom, hogy milyen magas, de a kilátás nagyon pöpec

-
lapa
veterán
én tegnapelőtt voltam a padláson. igen zord körülmények között, vaksötétben, hófúvásban új koaxot kapott a tetőantenna. istállóskőn is voltunk osztáykirándulni, akkor elbasztunk valamit, mert az osztályból nyolcan (a krém ofkorz) nem szilvásváradon, hanem felsőtárkányban lyukadt ki (delta 30-40 km). nagy örömünkben majdnem felgyújtottuk a helyi buszmegállót, hogy ne fázzunk. az etnán is voltam de nemtom milyen magasan mert beszartunk útközben a vihartól és lemenekültünk.
-
Josh
tag
Így a válaszok után tudom, hogy mit akarok kérdezni.

Tehát mondjatok nekem olyan magyarországi helyet, ahol lehet sziklát mászni. Idáig full kezdő vagyok, eddig csak fára másztam, de fontos lenne, hogy legyen egyfajta kihívás hangulata.
Nincs semmilyen felszerelésem, és hát nem is igazán tudom, hogy milyen magasság illene ide, de talán egy 10-15 méteres szikla megtenné, vagy valami ilyesmi..... -
rlazol
veterán
azt javaslom, menj le egy mászóterembe. Nem a magasságtól függ. A Királykőn a piros pöttyös közepén van egy vagy 200-300 méter magas szakasz, de cucc nélkül is mászható 1-2 óra alatt. A Cukrosüveg a Hargitán max 8méter, de min. negyed óra.
A nehézség dönt nem a magasság.
Hazai szikla pl.: Vaskapu - ott is van 3-as is meg 6-os is. egyik se több 15 méternél. De ha mászol, vagyis a kezeid is használod, kapaszkodsz és felhúzol, 20 méter egy 6+-s úton - embert próbáló.
Cucc nélkül mászható?
Ha mászol kell cucc különben az életed a tét. Ha nem mászol, mert a fal messze van a függőlegestől, akkor igaz, 500 méter is rendben van, legfeljebb kifulladsz a tejejére - pl a Tátrában a Rizy alatt van egy ilyen szakasz. -
Josh
tag
Lehet, hogy egy kicsit félreértettem a dolgokat. Mondjuk engem nem igazán a hegymászás foglalkoztatna, hanem a meredek sziklák, ahol csak ilyen apró dolgokba lehet kapaszkodni, és a saját erőddel kell felhúznod magad. Mondjuk nekem egy 30 méteres szikla megmászása is elég lenne, valami ilyesmi érdekelne, amolyan kihívás képpen.....
-
tomika
aktív tag
Lomnici csúcs (2632 m) volt a legmagasabb pont ahol voltam. Egy éjszaka a Téry-menedékházban (2015m), és egyszer ~2100 m-en sátorral a Retyezátban.
Volt valaki már az erdélyi hegycsúcsoknál? Bucsecs, Parang...
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Ajánlani nem igazán fogok tudni.. esetleg egy köztes megoldás. Bár nem erre gondoltál érzésem szerint, de leírom:
Nekem 3-4hete volt szükségem a falmászási tudományomra. Rámszakadék tiltott zónái (ezt inkább nem is írtam), amelyek talán csak azért voltak kemény szakaszok, mert 70-80%os falon kellett felkapaszkodni, felszerelés nélkül (nem erre készültünk, de nagy barmok vagyunk). Így tényleg izgalmas volt. Fagyott sziklát még pármásodpercig sem jó fogni, itt jegyes volt és több percig fogtam, mit ne mondjak, ha izgalmat akarsz próbáld ki így a sziklamászást, csak ne tiltott részen!
A falban volt egy 3m es szakasz, ahol nem volt fogás.. vagy is csak iszonyat nehezen találtuk meg (itt nem volt ráfagyva a víz/hó, meg úgy általában). Igazából itt a méretek voltak izgalmasak. ~15m simán feltudtam haladni, mert ott fagyott hó volt, majd jött a kiálló szikla és egy fának a gyökere. Szépen elszórva. Az egész fal szerintem max ~20-25m lehetett, de megizzadtunk!
Én nem kifejezetten ismerek meredek hegyoldalas technikai pályákat (Ami nem tiltott) MO-n, de biztos van. Ha találsz esetleg írd meg.
Én csak most kezdtem újra mászkálni így még szegényes a tudásom, de majd idővel gyarapodik
-
corlagon
senior tag
3014 Schwarzkogl, Tirol
-
amargo
addikt
Szia, csak most figyeltem fel erre a Topicra. Sajna.
Mi is tervezünk idénre 1-2 komolyabb hegyet, többek között a Mont Blanc-ot is. A kérdésem az lenne, Ti merről közelítettétek meg? Amiket olvastunk, abból az derült ki, hogy Svájcból kicsit durvább a terep, de F.O-ból könyebb.
Most hogy tovább olvastam látom Ti is Fr felőll mentetek fel. Akkor azt hiszem tárgytalan is. Mind1, azért pár ahsznos infóval elláthatnál, mi nyáron gondoltuk a mászást. Ti mikor mentetek? Ez a lavinás dolog érdekes volt. -
rlazol
veterán
2499-Rizy, vagyis a Tengerszem-csúcs, télen. (Tátra, Lengyel-szlovák határ)
-
peterszky
őstag
Gellért-hegy, Kékestető

-
Josh
tag
Egy kicsit lelapult a téma. Nem tudnátok olyan magyarországi helyeket mondani, ahol lehet hegyet mászni? Szívesen megyünk a hegyekbe kirándulni, sétálgatni, de most valahogy ettől egy kicsit több kellene. Mondjuk kötélen felkapaszkodni, egy meredek hegyoldalon, vagy valami ilyesmi......
-
BosX
aktív tag
csóványos, börzsöny
9xx méter.
-
Certee
senior tag
Hát ja. Pont ezen a túrán két oldalról is megpróbáltuk de csak az Új Francia Normál felől sikerült, mert a Midi felől egy lavina elvitte az utat néhány turistával (a helikopteres képeknél látható a lavina nyoma), ezért úgy döntöttünk, hogy lejövünk a Mer de Glas gleccseren. Az is nagy élmény volt. Ha 15 percel hamarabb indulunk akkor minket is elvisz a lavina.
-
Drótszamár
őstag
eccer régen, még az általános iskolával felbuszoztunk a kékesre, egyszer meg franciaországban egy 1500 m magas hegyre asszem valami Puy de Dome vagy valami ilyesmi neve volt.
Nagyon sajnálom, hogy magyarországon nincsenek 2000-3000m magas csúcsok. Imádom a magas helyeket.
Amíg nincs más beérem a Pilissel. Oda gyakran fel szoktam ''mászni''. (biciklivel) -
Sátán44
addikt
Szlovákiában a Lomnici csúcs + Rysi-t másztam meg,de gőzöm sincs mekkeora magasak voltak!
-
Re
csendes tag
1992: Vöröstorony hágó ~ 2200-2300 m
1993: Gross Venediger ~ 3674 m
aztán a Mont Blanc-ot 1994-ben kihagytam
-
_Volkovy_
nagyúr
1014M,Kékestető.
-
launcser
senior tag
szerintem nem, 2290 méter a legpontosabb emlékeim szerint, meg is nézem egy Tátra-térképen vagy egy földrajz atlaszban
Lengyel-nyereg közelében van, arra mentünk vissza
ja amúgy eszembejutott, szeptemberben voltunk egyszer Karintiában, Villachtól nem messze, onnan kirándulgattunk
akkor kocsival 'megmásztuk' a Ferencjóska csúcsot, a Grossglockner mellett, az 2500 méter és elég kiépített
mellette gleccser rohadt nagy hóval, meg úgy hó már 2000 méter felett mindenhol volt, de az mégse lábbal..
Tar-pataknál is voltunk, de már nem emlékszem hogy mennyit kirándultunk arra, majd térképen beazonosítok mindent -
aer
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
És még láttad? Nem ütöttél el egy madarat se?
-
Zoltán
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
700g ?? Az mi G vagy gramm? Vagy a kg-t írtad el?
-
burgatshow
veterán
Modell repülővel én kb olyan 1km volt felfelé ! Ja a gépről tudni kell hoy olyan 700g volt az egész motorral meg aksival!

[Szerkesztve] -
Dirtyz
őstag
Kellene szervezni egy PH!-s mászós kirándulást!
-
aer
tag
-
launcser
senior tag
3 éve voltunk Tátrában
Ótátrafüredről indultunk, az 800 méter magasan van és 2300 méter magas hágóra másztunk fel úgy 5 óra alatt (kis pihenéssel)
kb 10 m2 alapterületű, sziklás cucc volt, fújt a szél és hideg volt mint a fene, míg mi rövidgatyában
tempó az volt rendesen, triatlonos sráccal meg apjával toltuk a témát, de a tájra is figyeltünk
a legjobb ilyen sziklákon felmászni, lefelé másik irányban láncokon ilyen 2-3 méteres szakadékokat átívelve lógni.. félelmetes de nagyon pöpec
végig csak ittam, enni alig bírtam..
nekem mászva ez a max, majd el kéne menni hegyekbe még -
aer
tag
Omul: 2508m
Rysy: 2499m -
Chip
aktív tag
-
tozso
tag
Erről eszembe jutott ez:
Jim Carry (Hantaboy-ban): Ügyfelemet többször hágták meg mint a Himaláját.
-
PaladiN
aktív tag
Az is számít ha nem másztam hanem termikben emelkedtem? Mert akkor a Dolomitoknál 3900, Szlovéniában 3500, és Magyarországon 3100.
-
Cefa
senior tag
huh én még nem voltam olyan magas hegyen de voltam az olimposzon
kb 12 óra alatt felmentem a 3000 méteres csúcsra kicsit félelmetes volt főleg hogy egy 12 éves kissrácban kellett tartanom a lelket mert vi8sszafordulni nem akartam
de a végén örült a gyerek hogy tartottam benne a lelket.
Viszont az utántöltő állomások 2100 és 2700 méternél hihetetlenül szép és meglepő Komplett tanya a sziklák között táborral mars csokival és csak egy szamárral megy fel a kaja.
ja és a csúcson sem éreztem az ég világon semmit még a fülem sem dugult be.
aki sikerélményt akar az mássza meg.
Szóval aki volt már magasan az írja meg ha gondolja
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Okos Otthon / Smart Home
- Egérpad topik
- Autós topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ősszel megnéztük névnapomkor, de párom féltett, nem engedett le, de végül azt mondta nézzünk szét gyalog és amikor legközelebb jövünk már ismerős lesz a terep, jobban eligazodunk a bicajbérlés árakon... Én meg most lelkesen reklamálok majd az elmaradt meglepimért, hogy akkor szülinapomra kérem, jó lesz tuti 

) ez egy "könnyű" terep.
értem 

Ja, lefelé a Stüdlgradon másztunk, full felszereléssel (kötél, beülő, etc.). Nem igy volt tervezve természetesen, de végül is viszonylag simán ment a dolog szerencsére..... 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)