Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz becuszabi #722 üzenetére

Köszi! Igazad van, valóban nem oxidáló sav, nem tudom miért ez maradt meg bennem...

• szab.tam

nagyúr

válasz becuszabi #722 üzenetére

de az enyém nem cső. még mindig egy négyzetes zártszelvény.
    még 1* a méretei:
    40*40*400mm, falvastagság 2mm.
    a csőnek kör a keresztmetszete...

"Ebben az esetben a legnagyobb probléma, hogy a lecsatlakozásnak úgy kell megtörténnie, hogy a rendszer közben ne levegősödjön fel."
    de ha leveszem a vákumpumpát, (ennek ugye még macerás a kialakítása), akkor a beéített, fordított nyomásszelep rögtön lezár, mert kívül ugye nagyobb lesz a nyomás.
    szerintem még mindig nem 100%-osan képzeled el a rendszert.
    minde fordítva lenne. bent van a kint. csak a nyomáskülönbség iránya azonos, a szelep állásához képest.
    ezért is zár le magától a vákumpumpa eltávolítása után.
    a kérdés, hgoy egyáltalán a vákum hatására nyit-e, vagy be kéne másznom a kamrába, és benyomnom a tűt. ami ugye lehetetlen.
    de erről is beszéltünk feljebb, és a max 1bar különbség miatt ez valszeg nem lehetséges. de ki fogom próbálni.
    van graf táblám, amit sosem használok. most már esküszöm, lerajzolom....
    :D

nem ammóniázok, és éter sem lesz.

keresek vákumszakértőt. legalábbis olyat, aki már ismer olyat, aki már látott ilyent...
    :DDD

szilikonos ragasztó.
    feljebb leírtam erről a véleményemet, ami az esetleges hőszigetelést illeti.

különböző keverékekkel kísérleteztem.
    (baromira untam, hogy szinte elérhetetlen 1 komponensű hővezető ragasztó, és mind drága.)
    paszta, és hozzá ecetes f.bs és semleges tekasil.
    az ecetes megmarja a fémet kezdetű akármit én is olvastam, mielőtt nekikezdtem.
    elvben lehet, a gyakorlatban sem a rezet, sem az alut nem bántja. lehet, hogy a felületen valamennyire, de az olyan elenyésző, hogy még látni sem lehet.
    a bőrt viszont marja rendesen, belélegezni sem olyan jó érzés.

Új hozzászólás Aktív témák