- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz
safetymotor #48 üzenetére
A TV-n milyen csatlakozók vannak?
Üdv,
J -
MasterMark
titán
válasz
safetymotor #48 üzenetére
Csak úgy tudod megoldani, ha a TV-n nincs hang kimenet.
-
safetymotor
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam végig olvasni a kérdéseket,és az arra adott válaszokat.
Viszont olyannal nem találkoztam,mint az enyém.Vagy csak nem ismertem fel a szaknyelvet.
Szóval:szeretnék filmet nézni a laptopról a TV-n. HDMI kimenet van a laptopon,van bemenet a TV-n.Eddig OK.De a hangot szeretném az erősítőn keresztül a nagy hangfalakon hallgatni.Az erősítőm nem mai darab,tehát csak RCA bemenete van.Illetve a TV-nek nincs hangfal kimenete.
Próbáltam,hogy a laptop fülhallgató kimenetét kötöttem össze az erősítővel,így viszont nagyon gyenge volt a hang.
Kérnék tippeket,esetleg konkrét megoldást.
Köszünettel -
joecontra
addikt
Szia!
Ezen a kártyán 2 alkalmas kimenet is van.
DVI-I és D-SUB.
Mindkettő alkalmas D-SUB -> SCART összekötésre.Ha ezt a kártyát be tudod üzemelni, akkor ha kell, építek neked egy garantáltan jó bekötésű D-DUB->SCART kábelt és TeamViewer-es távbeállítást is tudok kínálni hozzá.
Üdv,
J -
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #44 üzenetére
Elment az egésztől a kedvem!
Ha még össze is tudnám hozni lehet,hogy nem érnék el minőségbeli javulást az asztali dvd-hez képest!
Nekem filmnézésre kellet volna megoldás!
Szereznem kellene egy Hdmi-s tévét!
-
joecontra
addikt
Az Intel HD chipset sajnos nem nagyon engedi átkonfigurálni magát és akkor még finom voltam.
A váltottsoros jelet pedig nem támogatja, ami a D-SUB -> SCART átvitel része.
Hogy nem támogatja, az abban mutatkozik meg, hogy amikor hozzáadom a váltottsoros módot és alkalmazom egyszerűen összeomlik a rendszer és reboot után áll helyre csak.D-SUB SCART-hoz ha van szabad slot az alaplapodon akkor egy diszkrét AMD vagy NVIDIA kellene.
Tapasztalataim alapján az AMD HD szériás kártyákkal a legkönnyebb összehozni, de NVIDIA-val is lehet.
Bármilyen low-cost kártya megfelelne a célnak.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
Szia!
Gondolom, amit S-SUB-nak írtál az D-SUB akart lenni. A DVI pedig gondolom, hogy DVI-I.
Egy D-SUB -> SCART kábel lehet neked a megoldás. Hiszen: a D-SUB analóg RGB-t ad ki és a TV analóg RGB-t vár. Eddig oké.
A D-SUB-ról lejövő szinkronjeleket pedig behangolva és közösítve a TV mindent megkap, ami a képalkotáshoz kell.Milyen grafikus kártyáról van szó?
"Komoly a cikked!"
Köszönöm.Üdv,
J -
-
joecontra
addikt
Üdv mindenkinek!
Itt is megragadnám az alkalmat, hogy eloszlassak néhány közkeletű tévedést, félreértést.
HDMI -> RCA kompozit. A TMDS digitális jelet analóg RGB-vé majd az analóg RGB-t kompozit videojellé egy szál madzag nem fogja átalakítani. Ahhoz komolyabb elektronika kell.
HDMI -> komponens. A HDMI kimeneten TMDS kódolású digitális jel jelenik meg, amit analóg komponens (nem RGB, az más!) jelre átalakítani egy szál madzaggal nem lehet. Ki végzi el közben a konverziót?
D-SUB -> 3 RCA egy újabb félrevezető dolog. A D-SUB-on nem komponens, hanem RGB jel jelenik meg, a kettő nem ugyanaz. Ebben az esetben ha a színek jól is vannak bekötve (ki tudja) akkor is hiányoznak a szinkronjelek róla.
HDMI-DVI-RCA. Hát ez zseniális. Mint írtam, a HDMI-n TMDS kódolásban digitális jel jön ki. Amit HDMI-DVI átalakítóval nem hülyeség tovább vinni, de attól még TMDS digitális marad és nem hinném, hogy a VGA-RCA adapter elvégzi ezt az összetett jelátalakítást.
HDMI-SCART. Szintén félrevezető. Ha nincs benne aktív elektronika, az a darab madzag nem végzi el a TMDS digitális -> analóg konverziót.
DVI -> 3 RCA. Ez is fantasztikus. Komponensnek akarják eladni és RGB-nek írják. Ez önmaga paródiája. A DVI-I-ről RGB jön ki, ha valóban RGB-nek adnák, akkor hiányoznak a szinkronjelek.
A VGA D-SUB-ról és a DVI-I-ről nem komponens jel jön ki! Ezt az eladók is tudhatnák.VGA -> komponens kábel. Ne vezessük egymást félre és ne terjesszünk hülyeséget ha lehet.
D-SUB -> RCA kompozit. Ez is egy közkeletű tévedés. Az RGB színjeleket és a HV szinkronjeleket az a kis vacak nem alakítja kompozit videojellé. Ezt is jegyezzük meg.
Kérem ezen hozzászólás figyelmes elolvasását és a hülyeségek terjesztésének befejezését.
Üdv,
J -
El Kebir
őstag
válasz
MasterMark #33 üzenetére
a vga->scart rgb ugyanaz, mint a vga->komponens (amiről Alex91 linkelt képet)
a komponens bemenethez az miért nem jó?
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #33 üzenetére
Samsung Projektor HdTv Ready 1080i
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #31 üzenetére
A célom,hogy minél jobb minőségű képet kapjak a Tv-m Hd-s.Tudom,hogy ezt nem tudom elérni,de tervezek egy média lejátszót venni amin csak Hdmi és SCART csatlakozók vannak,de ezek szerint avval sem mennék semmire!
-
rob83
aktív tag
D-sub,de Dvi-n is tudnám!
D-sub -Rca kompozittal működne?
-
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #27 üzenetére
SCART 3Db
Komponens 1db
S-video 1db
Azért arra kíváncsi lennék,hogy akkor minek raktak rá Komponens bemenetet,ha semmire nem lehet használni!
-
rob83
aktív tag
Tehát akkor nem lehet összekötni a Tv-vel a gépemet?
A cél az lenne hogy a Hd tv-n jó minőségű képet tudjak nézni,és ahoz mindenképpen digitális jelre van szükségem,ha jól gondolom!
És Hdmi- rca komponens kábellel? -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Na akkor itt van a kép róla,a DVI-D egy külföldi honlapon olvastam,de a gyárin csak Dvi-t irnak!
-
El Kebir
őstag
-
rob83
aktív tag
válasz
MasterMark #15 üzenetére
Szia!
Alaplapi vga-t használok ezen a lapon ahogy nézem ezen DVI-D van !
Közben találtam egy helyi boltban ilyen kábelt evvel is működni fog?
Már mennék is érte!
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Most találtam ezt a topikot,és hasonló gondom van nekem is!
A számítógépemet szeretném összekötni a tv-mel!A számítógépemen van HDMI és DVI kimenet is!A tv-m már régebbi Samsung Projektor amin Komponens bemenet van.Kérdésem,hogy milyen kábel kellene nekem?Ezt néztem ki jó lenne a célra?Válaszokat előre is köszönöm!
-
MasterMark
titán
Nem. Egyik sem fog működni. Ahhoz hogy digitális jelet analóggá alakítsatok, egy konverter kell ami több tíz ezer forint.
Az ilyen kábelek speciális videokártyákhoz vannak amik tudnak analóg jelet is kiadni HDMI-n keresztül. Vagy olyan TV-khez amik tudnak fogadni analóg jelet HDMI-n keresztül.
-
Gezaneni
csendes tag
Szerintetek ez jó arra a célra miről itt ebben a topicban szó van?
Vagy túl olcsó ahhoz, hogy jó legyen?http://elektronika.vatera.hu/kabel_csatlakozo/kabel/hdmi_kabel/arany_hdtv_hdmi_3_rgb_adapter_kabel_1m_3ft_1624934624.html
http://www.ebay.com/itm/3FT-1M-HDMI-3-RCA-RCA-Video-Audio-Component-Convert-Cable-M-M-HDTV-/251115589852?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D1174954420954366689%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26
-
MasterMark
titán
válasz
kicsimo18 #10 üzenetére
A HDMI digitális, a Scart pedig analóg. Vagyis csak egy digitális / analóg átalakítóval lehet rákötni ami drága.
Amit Rosep linkelt kábel, valószínűleg nem úgy fog működni, ahogy nektek kéne, a fent említett dolog miatt.
Azt el lehet felejteni hogy a digitális HDMI-t elektronika nélkül, egyszerű átkötéssel analóggá lehessen alakítani. (RCA-n kompozit, VGA, vagy Scart-on RGB-re, vagy bármi más analóg jellé csak analóg / digitális átalakítóval lehet megoldani.) -
kicsimo18
csendes tag
Szép estét!Én az ügyben érdeklődnék ,hogy olyan TV-t amin jelenleg szabadon csak SCART-csati van azt HDMI vel összelehet e kapcsolni a videokarival illetve ha igen hol vásárolható ilyen kábel? Üdv.
-
agyhalottak
tag
No valaki már szerzett ilyet?
Kiváncsi lennék jó e?!?
-
Rosep
senior tag
Ez nem lehet jó:
http://technopyrate.blogspot.com/2011/08/vga-to-rca-adapter-steps-in-connecting.html
Nekem is kéne egy ilyen megoldás. -
zsola32
őstag
engem is érdekelne a téma
-
Bator92
tag
?
-
Bator92
tag
Szerintetek lehet ilyet kapni valahol? Vagyis HDMI-s laptop képét kirakni régebbi tv-re, amin van RCA bemenet van ha jól tudom. (Piros, Sárga, Fehér dugó) Vagy a D-SUB át lehet valahogy alakítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest