Hirdetés
- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Monitorok tucatjait hitelesíti az új GeForce driver
- AI-ra hangolta legújabb NUC mini PC-jét az ASUS
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbg
senior tag
Hali,
egy megoldas engem is erdekelne erre a dologra... A 14 tagos raid6 kotetemben behalt az egyik vinyo, es gozom sincs, melyik lehet az...

Esetleg valami mobil rack elektronika kibelezessel-beiktatassal? Vagy van valami egyszeru es olcso kiegeszito cucc erre?
Koszi,
nbg -
moex1
tag
Sziasztok!
Épp nagy ház építésben vagyok, ebben szeretnék segítséget / tanácsot / ötletet kérni.
A probléma a következő:
Van egy előlapi panelem, amin 4 db LED van, amiket HDD act. visszajelzőként szeretnék használni. Két dolog jutott eszembe:1. Mind a 4 LED az alaplapi HDD LED csatlakozóról lenne megtáplálva, így egyszerre villognának. Probléma: Ez nem 4 db LEDre lett kitalálva, nagyon halvány lenne.
2. Minden LED egy külön HDD aktivitását mutatná. Gond: hogyan? Ha jól olvastam, elvileg a 15 pines SATA power csatiról lehetne ezt levenni, méghozzá a 11. pin a tettes.
Kérdés tehát: tud valaki megoldást valamelyik problémára? Az első változat lenne igazából számomra szimpatikus. Viszont elektronikában és barkácsolásban nem vagyok topon. Hogyan valósítható meg a dolog?
Szeretném minél egyszerűbben megoldani a problémát, ötleteket kérnék mindkét esetre.
Esetleg van valakinek már kész, működő megoldása? Érdekelne homemade, és bolti megoldás is.Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
szerk.:
A SATA power csatiról levett jellel az a gond, hogy azt nem minden gyártó használja. Ha jól tudom, a WD igen, de például az OCZ a termékei nagy részénél nem. Talán ezért is lenne jobb az első megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
- További aktív témák...
- 1 TB Samsung, HGST, Western Digital 2,5" SATA-s winchesterek eladóak! 100/100
- XPG 1TB M2 NVMe PCIe SSD 3000/3500MB/s (SX8200PNP) / Beszámítás OK!
- Eladó Western Digital SN750 BLACK 2TB SSD NVMe M.2 2280
- Samsung T7 1TB külső ssd eladó
- ADATA Legend 900 2TB 7000MB/s 5400MB/s Gen4 X4 2280 M2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B365M i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Kolink Stronghold Seasonic 550W
- Beszámítás! HP Elitebook 840 G11 14 FHD notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 256GB SSD Intel Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest