- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
válasz DonThomasino #79600 üzenetére
Hívd fel őket, meg fogják mérni a kiszemeltet ès hiteles választ kapsz.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BB9000
senior tag
válasz DonThomasino #79593 üzenetére
A megadott méretbe se az ajtó nincs belemérve, se a hátsó vízcsatlakozóknak szükséges hely. El kell menni egy boltba és meg kell mérni pontosan, mert a gyártók csak a fedlap méretét közlik. Ami 38 cm-esnek van megadva, annak kb 45 cm hely kell.
-
vscotina
aktív tag
Szia ez az "F" energiaosztaly szerintem nagyon nem jo. Nincs ettol gazdasagosabb? Raadasul ez a kommersz kategoria es nagyon nem hozza a nevhez kapcsolodo minosegi elvarast. Szerintem LG fronton nezz körbe!
[ Szerkesztve ]
Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G
-
mickemoto
őstag
Szisztok! Mosógéppel kapcsolatos kérdés: Egy felültöltős 22 éves mosógépet szeretnék víkenden használni de nincs vezetékes víz. Lehetséges úgy megoldani a víz ellátását hogy egy víztartályra csatlakoztatom ami magasabban van mint a mosógép? Be tudja szívni a vizet így? Nem baj ha nincs nyomás alatt? Nem megy tönkre a mosógép?
-
leweegee
aktív tag
válasz mickemoto #79609 üzenetére
A hálózati víznyomás 2-6 bar altalában, próbáld ki, hogy fúrsz ilyen nyomás alatt lévő csőbe egy pár milliméteres lyukat, meglepődnél mennyi víz távozik egy perc alatt. Egy mosógép feltöltés során nem olyan gyors , kell neki 1-2 perc, de 5 perc után jellemzően kiállnak viznyomás hibára.
Amit pjen ajánlott szerintem is járható út, ez pl 2 bar nyomást tud szolgáltatni, bekapcsolod mosás előtt és kikapcsolod mosás után.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
Nagya21
addikt
HAli!
Mágnes szelep, a gép nyitja zárja.
Ha egyköbös tartály van fenn a padláson, akkor van elég viznyomás.
Az én mosógépem ezt irja:
Hálózati víznyomás Minimum
Maximum
0,5 bar (0,05 MPa)
8 bar (0,8 MPa)
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Digitalpimp
senior tag
válasz leweegee #79614 üzenetére
Az a legkevesebb, beküldi közvetlen a ruhákra.
Nagya21: ja, rakjon fel egy egyköbös tartályt a padra, meg hordja tele. Mert az úgy megy....
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
leweegee
aktív tag
válasz Digitalpimp #79617 üzenetére
Biztos fantasztikus lesz a mosás így, az öblítésről nem is beszélve. Mindegy én elengedtem a témát, mindenki azt csinál amit akar. Azt meg már meg sem merem említeni, hogy ha nincs megfelelő víznyomás ki se nyit a szelep a működéséből fakadóan...
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Hajvágó gép....háztartásinak minősül ?
Kellene egy újat vennem mert az előző már nagyon gyengusz....
Apósomtól örököltük meg , az aksija is gyenge , az érintkezésével is vannak bajok.....pofozni kell bizonyos oldalát ha használni akarom....stb.....azt sem tudom, hogy mennyi idős a gép és hogy szegény apósom mennyit is használta még életében?Ezért :
- Vezetékes legyen.
- Cserélhető keskeny / vastag 0-s fejjel.
- a szokásos műanyag 1-2-3-4-5-6 mm-s állítható bizbasszal.Van ajánlott vagy simán sétáljak be az Euronics-ba és vegyem az elsőt ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MODERÁTOR
válasz Borisz76 #79620 üzenetére
Wahl/Moser gépeket nézném meg első körben. Én egy Wahl Magic Clip 5*-t vettem 2017-ben, bár még csak 20k körül volt, de most sem vennék mást. Borbélyszalonokban is használják, nem véletlenül.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
Borisz76
veterán
Köszönöm az ajánlásokat !
Szétnézek közöttük.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mokus1
addikt
Összeépítőkeretnél mire figyeljek?
A mosógép egy 60cm mélységű gorenje a szárítógép vagy 55 vagy 60cm mélységű Beko. -
MODERÁTOR
válasz kristof123 #79625 üzenetére
Az elsot akartam en is megrendelni Ardifi gyanitom a par extra ficsor miatt lehet.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Borisz76
veterán
válasz mokus1 #79627 üzenetére
Most csak az adatlapot néztem....
Ez alapján az olcsóbb jobb
- Nagyobb a fagyó / hűtő tér.
- Kevesebbet fogyaszt mint a másik.Egy aprócska negatívum : picit hangosabb ....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz mokus1 #79629 üzenetére
Azt nem néztem....
De ha a sajátomból indulok ki , ami egy 7-8-9 éves LG No Frost-os hűtő....amit sosem kellett leengednem és "karban tartanom" , akkor igen értelmet nyer a felár.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kóóó
aktív tag
válasz mokus1 #79627 üzenetére
Őszinte leszek nem vennék WH hűtőt megint.
2 éve vettem nem beépíthető total no frost.
Katasztrófa fel évente elromlik, de már a gari se él rá szóval legközelebb kibaszom.
Nagyon hangos, morog, zúg mindent csinál.
A típushiba, hogy a fagyobol ahogy engedi fel a hideg levegőt egy automata zsalu, az mindig elromlik és nem hűt a felső része....Most vennem kellett új konyha miatt beépíthetőt.
Kinéztem egy Samsungot 300 volt, jól hangzik de 2 év gari volt rá.Na inkább vettem egy Candyt, valamivel kisebb a beltere,de 5 év gari van rá.
Candyből van 2 amit néztem az egyik 70 széles az belső méretben majd ugyanaz mint a nem beépíthető WH. Az volt a baj, hogy későn kapcsolatam és mire mondtam a bútorosnak, hogy ez lenne akkor már nem volt annyi hely hagyva a szekrényben.
Így lett egy másik Candy eMAG akcióba viccesen olcsón vettem 150-ert és ha elromlik veszek másikat, meg akkor is ott leszek a Samsung árába.
De mivel 5 év gari van rá, így valszeg maradni fogÜdv.: kóóó!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
200K körül milyen mosogatógépet ajánlanátok ami full beépíthető (nincs elöl panel), evőeszköz tálcás legfelül, kommersz 60cm szélességben? ? A napokban meg kellene vásárolnom, mert már izgatott a konyhabútoros.
-
Gömbike
senior tag
válasz mokus1 #79635 üzenetére
Eddig ezt e gondolatom kihagytam, de most már elmondom.
A mikróm kicsit hangosabb lett. De csak épp. Kihívtam a wh márka szervizt.
A mikrómnak csak csavar baja volt, meg kellett húzni. Beszélgettünk, megemlítettem a hűtőcseréz, de beszélgetés közben elmondta, hogy ő mint wh márkaszervizes, inkább más hűtő gyártó termékei közül választana. Azt mondta, nagyon hangosak, ezek ilyenek.
Ezután vettem a samut.
Szerk:
van a samu, meg kettő Candy hűtő.
No meg a csend ès a nyugalom a lakásban.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
kóóó
aktív tag
válasz z123456z #79636 üzenetére
Emagon néztem, ott 24 hónapot írt.
De mindegy is igazából az 5 év több mint a 2 vagy 3Gömbike:
Samsung BRB30715EWW/EF: 35 dB
Candy CBT7719FW: 33 dB
Candy CBT3518FW: 39 dBEzeket néztem, az utolsó lett végül.
Annyival nem hiszem, hogy hangosabb lesz.
No frost hűtők alapból kvartyognakÜdv.: kóóó!
-
z123456z
őstag
Érdekes, mert az enyémre is 24 hónapot ír az LG oldala, de az üsz megnyugtatott, hogy természetesen a törvényi 36 hónap van rá.
No frost hűtők alapból kvartyognak :U
Nem egészen. De én is azt hittem."A hangerõ decibelben (dB) mérhetõ. 6 dB-lel történõ növekedését az ember dupla erõsségûnek érez."
[ Szerkesztve ]
-
kóóó
aktív tag
válasz z123456z #79639 üzenetére
Lehet itt is 36 lenne ha rákérdeznék, de! a 60 még mindig több
Whirlpool kvartyog, anyóséknak Samsung kvartyog, Candy meg nincs beépítve de tuti ez is kvartyogni fog.
Jelen esetben 4dB-rol beszélünk a Samsunghoz képest (39/35)
Lehet majd dupla hangosnak fogom érezni, de gondolom mivel be lesz építve így ez is tompítja majd valamennyire a hangot+ a konyhába van nem egy légtérben az ággyal, így szerintem nem lesz gond vele.Üdv.: kóóó!
-
hotkar
aktív tag
Kvartyog...
Zúg, búg, hörög, szortyog, vinnyog, nyivákol, sutyorog... És mindez természetes a gépkönyv szerint.
Még szerencse, hogy a ház másik végében van a hálószoba, így - két ajtón keresztül - már nem hallatszik át. Gusztustalan. Viszont tényleg Total NoFrost (LG).
A másik hűtőnk egy mezei BEKO, annak nem lehet a hangját hallani. Időnként a lecsapódott párát le kell törölni a zöldségtartó feletti üveglapról.
-
Ringman
nagyúr
amúgy vicc az, hogy beépíthető mosogatógépre több a garancia (ikea 5 év, candy (!) 5 év), neff dettó.
pedig a szabadon álló laikusként könnyebben kivitelezhető konstrukció. (nekem a kazánházban/nyári konyhában lenne, bár a konyhába is betehetném, de nem akarok beszereléssel nyűglődni, meg a kibetonozott lábazat miatt, akkor a még mindig nem beszerelt konyhabútort meg kéne emelnem 2-3 centivel)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vassili
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani álló akksis porszívót 100k-ig? Motoros fej legyen hozzá, és szívjon mint állat, a többi nem érdekel. A Philipseket nézegettem, meg a Boscht, de a szívóerőt nem szeretik feltüntetni. Illetve a DEWALT DCV501LN-XJ-t néztem, ami 9.4 kPa-t tud, és 1260l/perc, de nincs hozzá motoros fej, lévén ez nem háztartási felhasználásra lenne. Nem tudom ez egyátalán erősnek számít -e, a dyson v8 turbo módban állítólag 14 kPa körül tud. Nyilván a viszonyítási alap a klasszikus 230-as porzsák nélküli elux, szóval, annál gyengébb nem lehet, mert ha hazahozok egy 100k-s porszívót, ami nem szív… Tuti kivágnak vele együtt 😃 -
-
musli26
tag
Sziasztok!
Szárítógépet szeretnék venni.
Hőszivattyús.
Ne menjenek össze benne a ruhák.
Ár:200e ig
Ki milyet venne most?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
őstag
Üdv, van egy Bosch SMS41D08EU mosógatógép ami 6 éves. Azóta mindennap megy, most viszont tönkrement a fűtőszál? Szerelő 70-ért javítaná, azt még nem tudom eredeti vagy utángyártott alkatrésszel.
Kérdés: Érdemes-e javítani? Egyszerű-e annyira a cseréje, hogy egy laikus is ki tudja cserélni? Valamennyiért el lehet-e így adni?
Ha másikat veszünk hasonló kategóriában mi ajánlott most?
Találtam
Bosch SBH4HCX48E - 214e Ft.
Whirlpool WIO 3T133 PLE - 135e Ft. -
BB9000
senior tag
válasz Kaci84 #79648 üzenetére
Egy Bosch mosogatógép fűtőegységének cseréjét mutatja be ez a video: YT
Ha a video megtekintése után úgy látod, hogy nekifognál és menne a csere neked is, akkor vedd meg az alkatrészt és cseréld ki magad. Nekem laikusként ez a csere nem tűnik túl egyszerűnek. Én nem kezdenék bele.
A szerelő 70K-s ajánlata sajnos reális, mivel az alkatrész maga is 44,5K . Utángyártottat ehhez nem kapni, gyárit tud beletenni ő is, vagy esetleg egy javítottat, ha van olyan neki. (kb 1% esély van rá)
Alkatrésznek a hibás gépet el lehet adni, de csak nagyon alacsony áron. Egy szerelő venné meg, aki megcsinálná és kb a javítás költségéért tudná eladni. Nem egy nagy üzlet neki.Szerk: Azért ilyen drága az alkatrész, mert a Bosch szándékosan csak a keringető szivattyúval egyben értékesíti a fűtőegységet. Ennek eredményeként a nyugati világban már nem éri meg megjavíttatni. Itthon azért még lehet, hogy megéri.
Még valami: Nem véletlenül romlik el a fűtőegység! Úgy van tervezve, hogy az első szivárgás esetén a szivattyúra folyik a víz és tönkreteszi azt. Tervezett avultatás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik