- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazon Fire TV stick/box
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
YAS-dude
őstag
A kérdés a teljesítményigényről szólt, a kérdezőnek szintén kondenzációs gépe van, tehát amit írtam az releváns, amit te, az most nem annyira, mégha amúgy igaz is amit mondasz. És most direkt figyelem neked, ez elég folyamatosan zabálja ezt a 3400 wattot. Szépen látni hőkamerával merre fut a falban a vezeték
-
Sinesol
veterán
válasz vargalex #80528 üzenetére
Ha sokat menne, akár napi szinten, akkor érdemes félprofi gépet nézni, a Whirlpool-nak vannak egész jó árú gépei, amik fokozott használatra vannak tervezve. [link]
Ezek nem azonos minőségűek a mainstream Whirlpoolokkal, azokat én sem venném.
Lefolyó egyébként nem kell, van kivehető tartálya, amiben gyűjti a vizet, de ha van lefolyó, akkor a tartálynak kialakitott házról hatul le lehet huzni a csövet, ami beköthető a lefolyóba.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz troland26 #80535 üzenetére
Szerintem érdemes lenne gariztatni, visszaküldeni, reklamálni. Hacsak nem maltert kevertetek benne, akkor nem kellene igy lenyalni a műanyag fogakat 1-2 használat után, bár nem tudom mi volt az a gyümölcs, amit turmixoltatok, zöld körte?
Egyébként ha nem is rövidtávon, de ez a végzete a legtöbb ilyen műanyag alkatrészes turmixnak, idővel lenyalja a fogaskereket és kuka.
Elég gyenge műanyagnak tűnik egyébként, lehet nem erős terhelésre lett kitalálva a gép, furcsa, hogy igy legyalulta pár használat alatt a műanyagot a mghajtás. -
YAS-dude
őstag
Nem tudom mennyi idő egy program, mert minden adag ruha más. A technikai ruhák majdnem szárazon jönnek ki a centrifugázás után, azok nyilván hamarabb lesznek szárazak, a pamut törölközők lassabban lesznek szekrényszárazak. Szerintem fél óra és egy óra között. C13 kismegszakító van előtte, bírja...
-
7Sony7
addikt
válasz erdey_a #80549 üzenetére
Ja, van, azt hittem, már írtam.: 2800/2100W. Itt mondhatnád azt, hogy, hát annyi van oda írva, mit akarsz?
Azon problémázom, hogy évek óta megy, de most leverte a 16A -es kismegszakítót.Ez kb 3000W, nem kellene ezen csodálkozni, hisz ezen a körön van még a hűtő is, viszont, mint mondtam még soha nem volt ilyen.A másik, hogy még eddig nem mértem a teljesítményfelvételét, mert van rajta egy "turbo" fokozat, így eddig azzal voltam, hogy alapból felvesz 2100-at, ha azt benyomom, (de nem használjuk) akkor venne 2800-at.
Viszont ez a piszok 2000-el indul, és pár perc múlva minden nyúkapiszka nélkül felszalad 2700 ra. Szóval nem tudom csökkenteni.Szóval talán ki kellene cserélnem a kismegszakítót 20A-esre, vagy 16C-re, de meg kellene nézni a vezetéket is, milyen van a falban.
Viszont akkor is, 2,7Kw!YAS-dude: 3400? az sem piskóta...
Nem tudom milyen a C13 karakterisztikája, de azért megnézném a helyedben a kötéseket, meg a vezetéket, ha mutatja a hőkamera...Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz erdey_a #80559 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, de nem ismerem ezeket. Szétszedtem, megtakarítottam, ahol tudtam, de nem tudom. Olyan, mintha szorulna a dob, de lehet ilyennek kell lennie. Nem csapágyban van, hanem valamin csúszik elöl, hátul meg valami olyan van, mint egy tárcsafék, egy db szénkefe szerűséggel, amihez nincs vezeték. Viszont a palástra rámegy hét szénkefe, vezetékkel. Szóval még olyat se láttam, aki látott már ilyet.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Andris837
senior tag
Sajnos úgy néz ki, hogy bekrepált a hűtőszekrényünk. Egy nagyjából 10 éves Whirlpool. A fagyasztó része ugyan hűt, de a felső hűtő rész az sajnos nem. Teljesen "melegek" az oldalai belül, nem hűti le a benne lévő ételeket, italokat.
Osztottam szoroztam és úgy döntöttem, hogy nem hiszem hogy megcsináltatom és új vásárlásra adom a fejem.
Az ár az max 200.000 körül, de ha van valami jó és kihagyhatatlan ajánlat 220-ért akkor azt is meghallgatom. NoFrost technológiásat szeretnék vásárolni. Márkában nem ragaszkodom semmihez kb... tudnátok esetleg ajánlani valamit?iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
vargalex
félisten
válasz Sinesol #80554 üzenetére
Először is mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Szóval a lefolyós része nagyjából úgy működik, mint egy páramentesítőnek (nekünk egy MDDF-20DEN7-QA3 van), csak nagyobb a kifolyó átmérője.
A linkelt Whirlpool kicsit húzós árban, valamivel alatta gondoltam. Viszont, ha igazak a méretek, akkor akár be is férhet a kinézett helyre, mert az oda vezető mindkét ajtó csak 60 cm széles...Alex
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Ma megdöglött a mosógépünk (Electrolux, kb. 8-10 éves volt), így sürgősen kellene valami gép helyette. Az asszony csak felültöltőset akar, ehhez ragaszkodik. 200K-t gondoltam rákölteni, első körben kinéztem ezt: [link] Electrolux EW7TN3372.
Van esetleg jobb választás ebben az árkategóriában?
Előre is köszönöm a segítséget!"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
OPiiPO
veterán
válasz Andris837 #80561 üzenetére
Ezt megnézném, a testvére (RB36T600) dolgozik nálunk több mint egy éve, meg vagyunk vele elégedve. Halk, alacsony fogyasztású. LG-vel is meg vagyunk elégedve, előző hűtőnk is az volt.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Andris837
senior tag
válasz OPiiPO #80565 üzenetére
Köszönöm, de végül rá esett a választás: SAMSUNG RB34C670DSA/EF
A két méter magas hűtő sajnos kilőve, feleségem alacsony és nála szóba se jöhettek ezek a magas hűtők. Ez tűnt az egyik legjobb választásnak ott. Jó fogyasztás, jó belső elrendezés és még nagyobb is mint az előző.
Reméljük hosszú távon kiszolgál minket.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello! Mosogep tema!
Mennyire jo/megbizhato, ha a mosogep tudja a szarito funkciot?!
peldaul ez: [link][ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz BUZZLGHTYR #80567 üzenetére
Ha van helyed két külön gépre (a szárító akár a mosógép tetejére is mehet) akkor inkább ne vegyél kombi gépet.
Ha nincs helyed, együtt tudsz élni a hátrányaival (kisebb a szárítási kapacitása mint a mosási, tovább tart egy program, nagyobb energia fogyasztás) és kell a szárítás funkció akkor vedd meg."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BB9000
senior tag
Kerülendő gép, csak a bajt veszed meg magadnak vele. Általam nem ajánlott egyetlen kombi gép se. Más attól még ajánlhatja.
Ha nincs hely egy önálló szárítógépnek, akkor legyen hely a teregtésre. Ha egyiknek sincs hely, akkor marad az önkiszolgáló mosoda.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Ebben a topicban a mosó/szárító kombigépeket nem ajánlják túlzottan, kivéve a magas kategóriásokat (pl. Miele). Ettől eltekintve van rá példa hogy páran megelégedettséggel használják, mondjuk azok is általában a drágább típusok szoktak lenni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
MajaG
senior tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki mi a különség a két típus között:
Samsung WD80T634DBH/S6
Samsung WD80T634DBH/S7??
Köszi előre is!
-
BB9000
senior tag
Technikai paraméterekben nem különböznek. Az S7 egy generációval újabb. A belsejében lehet más egy-egy alkatrész, de még az is lehet, hogy pontosan ugyanaz belül is minden.
Most az S7 akciós az Emag-on.
Mivel ez is egy kombi gép, ajánlott minősítést tőlem sajnos nem kap. Szerintem kerülendő. De ez nem volt kérdés, tehát off. -
Csari93
aktív tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Az volna a kérdésem, hogy hűtőszekrényeknél a Whirlpool mennyire számít megbízhatónak? Hasonlításképpen mondjuk LG, Samsunghoz képest, vásárolható-e, vagy utóbbiak jobban ajánlottak?
Whirlpoolt lenne lehetőségem jó áron vásárolni, a kinézett gép: WHIRLPOOL W7X 93T OX H
Köszönöm!www.flickr.com/csari
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett a Tesla mikró.
Az ajtón úgy tűnik van egy fólia belülről: [kép]
Ezt le kell szedni? Csak egy védőfólia? -
abrtom87
tag
Sziasztok. Van olyan beepithetos mosogatogep aminek magatol nyilik az ajtaja ha vegez? Eddig mindig szabadonallonk volt, most vettunk egy Ikeasat (az olcsobbikat) de nem nyilik. Haver szerint beepithetobol nincs is ilyen ami tudja. Mi az igazsag?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Nos, odáig fajult a dolog, hogy az A+++-os gépek felé kezdtem el nézelődni. Vagy nem éri meg a felárat egy A++-hoz képest?
Ezek közül mi a leginkább ajánlott?
Inkább 9 kg kapacitásút érdemes akkor? Vagy a 8 kg is elég? Esetleg ezeken kívül más, ami mindenképpen jobban ajánlott max. 300e Ft-ig?[ Szerkesztve ]
Alex
-
féldekás
senior tag
válasz Gömbike #80584 üzenetére
Köszi!
Emiatt kérdeztem inkább meg, mert néztem, néhány helyen volt fólia, de ez nem sima fóliázásnak tűnt, a rácshoz van ragasztva amikor jobban megnéztem. Bár valószínűleg ez kb. mindenkinek egyértelmű.
De inkább kérdezek, mert ha meg van plusz fólia még rajta, akkor ha ráég utána már nehézkes lett volna levakarni róla.
Meg eddig csak használt mikróim voltak, szóval most új élményben volt részem.[ Szerkesztve ]
-
féldekás
senior tag
válasz Gömbike #80584 üzenetére
Illetve találkoztam 2 műanyag “pöcökkel” a hátulján.
Csak lötyögtek rajta, konkrétan semmit sem tartott, leszedtem végülis.
Ennek milyen funkciója lehetett? A szállítás miatt volt rajta?
Csak két karom tartotta belülről, semmi nem volt a közelében.
Egy egyenesen kiálló, lötyögő lapos műanyagot kell elképzelni. -
Zsmester89
őstag
Miele T4263c szárítógép felkerült a mosógép tetejére összekötő elemmel, vízszint beállítva, de problémaként jelent meg (lehet, hogy eddig a földön nem vettem észre), de Csepreg az ajtóról a víz (mintha szivárogna). Eddig a gyűjtőbe ment a víz, most rá lett kötve a hálózatra. Esetleg tipp/ötlet? Köszönöm
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
BBéci
legenda
válasz nagylaci32 #80533 üzenetére
Azt is írtam, hogy páramérővel sem mutatható ki számottevő emelkedés, legfeljebb 2-3%, tehát nem téves az állításom.
Egy zuhanyozás során három részletben összesen 3-5 percig folyik a víz és nem a rengeteg apró lyukon, hanem az egyetlen középsőn, perlátoron keresztül.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
féldekás
senior tag
válasz Gömbike #80590 üzenetére
A gyártó nem arra rakta a tápkábelt, illetve nem kábelbilincs alakú.
Bár ez lehetséges, ha 8-as alakot formál a kábel arra jó lehet végülis, hogy ráakasztom.
A gép hátulja jobban kiér, mint ez a 2 kis műanyag, így távtartó funkciója nem lehet.
Na mindegy, kicsit rejtélyes a számomra ennek a műanyagnak a funkciója. -
jeni
félisten
szia
erre nem találtam topikot.
Fritöz
szerintetek ez jó deal lenne? méretben talán minőségben?
Siguro AF-S800 Air Fry Longesetleg Philips,Tefal,Xiaomi(?),Ronhson(?),stb..
-
vargalex
félisten
válasz vargalex #80582 üzenetére
A listában elsőként szereplő Electrolux EW7H578S ajánlott? A vélemények egész jók, az ára látom eléggé megemelkedett az évek során...
Alex
-
Dorian
félisten
Albiba-kiadott lakásnál vacakol a (beépített) elektromos sütő. Valószínűleg valamilyen érintkezési gondja lehet a betápnak ott, ahol a készülékbe csatlakozik, egyszer nem kap áramot, kiszedem beteszem megint, stb. Ez egy régi sütő, szóval nemtudom, ha villanyszerelőt hívok, nem lesz-e értelmetlenül nagy a javítás költsége.
Szóval mi a legolcsóbb full alapfunkciós, amit van értelme megvenni nem-saját részre? 75-80 körül látok pl. Candy-t, Vivax-ot, Amica-t, ezek számomra mind full ismeretlenek.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gömbike
senior tag
válasz féldekás #80593 üzenetére
A gépeket, ahogy összerakták a gyárban, úgy csomagolják, és érdemes mindenféle szerelgetés nélkül használni.
Ha valamit le kell szerelni, eltávolítani, akkor a gyártó MINDIG jelzi a használatiban szöveggel és KÉPEKKEL illusztrálva is. Pl. mosógépnél a dobrögzítő, vagy tv-nél a fólia, stb.Biztosan nem véletlenül tette oda a gyártó, hiszen ez neki költség és anyag. Ha nem kellene, akkor nem lenne ott.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
féldekás
senior tag
válasz Gömbike #80598 üzenetére
A Tesla nem vitte túlzásba ezt a részét, emiatt is kellett egy két triviális dolgot megkérdeznem.
A használati utasításban csak annyi volt, hogy távolítsa el a fóliákat a gépről/ből.
Belül konkrétan sehol sem volt fóliázás, kívül pedig csak a kijelzőn volt fólia, sehol máshol.
Kb. annyit tudok erről a két lötyögős műanyagról gondolni, hogy megtámasztotta az hátulját szállításkor és a hungarocellben így megszorult ez a hátsó alsó rész, mást nem nagyon. De ez is furcsának tűnik.
Működéshez biztosan nincs köze, de valószínűleg tényleg nem kellett volna leszedni.
“Viszont ezt elraktározom, hogy amit nem ír a használati utasítás azt ezentúl nem szedem le.”
Köszönöm a segítséget a gép kiválasztásában illetve a beüzemelésben.[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android szakmai topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest