Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz AndrewTdi #2751 üzenetére
bátran ajánlom.
anyumnak teka van, kürtős kialakítású, 700m3-es elszívó teljesítménnyel, 10 éves, makulátlan, nagyon jó minőségű, jó teljesítményű. nagy gránit teka mosogató is akad, az is nagyon jó minőség.
én pont a héten vettem magamnak szintén teka elszívót a saját kecómba és a mosogatóm szintén teka lesz.
nyugodtan veheted. kérdés, hogy mennyit szánsz rá....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DeFranco
nagyúr
válasz AndrewTdi #3657 üzenetére
Mit jelent a hosszú program, mennyi időt, és főleg mennyivel hosszabb egy "optimálisnál"?
És mit jelent a hangosság? Nem amerikai konyhába megy, ez tény, de nem szeretném ha szétverné a házat.
re:szerk: semmi gond, ezért vagyunk itt, hogy tapasztalatot cseréljünk. Én örülök, ha valaki le is akar beszélni róla, mert abból tanulok. Lehet ettől még nem fogadom meg, de okosabb leszek.
"Tükrözi az olcsósága a minőségét": ez a hangra és a programhosszra vonatkozott?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz AndrewTdi #3663 üzenetére
Hangos, de mennyire? Hogy kell elképzelni?
/all: filózok a Bosch (80k) és a Siemens (95k) között, ahogy Integra mondta, egykutya lehet, annyira, hogy a használatija kb ugyan úgy néz ki, ábrák, minden. A siemens takarékosabb, aquastopos. A hangjáról nem tudok semmit.
Egy halovány gyanúm van, hogy egy magasabb kategóriás gép matricázva az adatai alapján, ezért most picit afelé hajlok.
Vélemény? Megéri a többletet?
szerk: most látom a siemens programelosztása viszont elég ratyi: [link] programme rész. Vagy 150 perc, vagy 30 perc. A Bosch-on van 70 perces program is...
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz AndrewTdi #3667 üzenetére
"pont írtam is, hogy nem a legmelegebben mosogat"
Igen, közben észrevettem és belejavítottam.A hangban igazad lehet, de szvsz vagy kompromisszumkészsége van az embernek vagy igényei és mellé pénze.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
harry
veterán
válasz AndrewTdi #6069 üzenetére
Főzőlap:
Én biztos indukciósat vennék.
Ha nem akarsz, akkor szerintem fontos, hogy legyen olyan főzőzóna, aminek változtatható az ármérője, szóval kisebb-nagyobb edényhez lehessen igazítani - ne csak kétféle legyen. Pl. a linkelten a legkisebb is elég nagy szerintem. Egyes típusoknál van még egy kisebb karika is. Azt az oválisat én még sosem használtam, nem hiszem, hogy nagy szükség lenne rá.
Szerintem pont gyerekzár és energiaosztályban nem nagyon lesz különbség, legtöbben van / hasonló a besorolás.
A gyors funkció jó cucc: ha jól tudom, alapból úgy működik a normál melegítés 0-ról, hogy ki-be kapcsolgatja a lapot még melegítés közben is, mert gondolom hagy időt a lábosnak átmelegedni, nem kell folyamatosan maxon menjen. Majd az elért hőfoknál ki-be kapcsolgatással tartja azt. Gyors funkció nem játszik ilyesmivel, bekapcsolja a lapot, és megy addig, míg el nem éri a beállított hőfokot. Kevésbé gazdaságos, de vélhetően gyorsabb.
Kényelmi funkció még, ha nem csak egy lépésenként lehet állítani a hőfokot (tehát +- gombokkal), hanem ott az egész skála, és rá tudsz bökni a neked megfelelő értékre.
Esetleg valamilyen időzítő funkció is hasznos lehet.
Takarítás szempontjából pedig talán a fazettázott szélű jobb, itt ugye le van csapva a lap szélének pereme, amit csak könnyebb takarítani, mint amin keret van. De nem olyan nagyon fontos.Sütő:
Nem rossz a süllyeszthető gomb. És kb. ennyi tapasztalatom van velük Mármint használtam már, de kb. beállítottam egy hőfokot, aztán hajrá. Légkeverés ki/be, grill alul/felül, ez van mindegyikben.
Nézz utána a pirolitikus tisztításnak, érdekes lehet, noha biztos sokat fogyaszt, de nem is használod gyakran. Üvegajtót lehessen szétszedni, szintén tisztítás miatt. Belső lekerekített szélekbe nem ragad annyira be a kosz. Teleszkópos sütősín is jó dolog. Meg persze ezeknél is van valamilyen timer.Konkrét típust nem tudok, még márkát sem biztosan, van egy-kettő, amiben kevésbé bíznék, de a nagyobb nevek közül nem hiszem, hogy nagyon mellé lehetne fogni (Electrolux, Bosch, Siemens, AEG, Teka, stb).
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
-
harry
veterán
válasz AndrewTdi #6076 üzenetére
Miért, hány lábast használtok? Egyiknek sem mágnesezhető az alja? Azért meglepne... Régi vas lábos is tökéletesen működik rajta, természetesen. Még az edénycserével is inkább emellett döntenék. Nincs 'miegymás', csak valóban néhány lábos ára, számoljátok hozzá.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
neduddki
nagyúr
válasz AndrewTdi #6076 üzenetére
HI!
hat igen komojj ervagas par labas csereje az elonyuokert.... melellerg egy raks rgi labosom is kivlaoan muxik rajtuk
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz AndrewTdi #6635 üzenetére
HI!
a porzsakos elonyet a gyartoi minosegeellenorzes sem cafolja:- )
pl elux ultrasilencer, de az mongyuk nem ez az arudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz AndrewTdi #6639 üzenetére
HI!
dogozoi arat:- )
amugy en miele fan vagyokudv
neduddki
mod: canniball: a\ert ezt szerotnem csakmegertettem
[ Szerkesztve ]
-
Lala6
őstag
válasz AndrewTdi #22433 üzenetére
Mi egy hónapja vettünk egy ilyet: LG F12B8NDA7
Egy valóságos álom a régi felültöltős Fagor után. Nagyon halk, alig hallani, hogy megy, csak a vízbetöltést és a leengedést hallani. Nem ugrál, nem is mozog még full centrin sem. A centrifuga alaposan teszi a dolgát, nem sok víz marad a ruhákban. Szépen, tisztán vesszük ki a ruhákat. A programok jók, variálhatók, eddig mindent betudtunk rajta állítani ami nekünk fontos. Nincs kímélve, naponta min. 1X megy, de inkább többször.
Hosszútávon nem tudom, hogy meddig bírja, de most nagyon elégedett vagyok vele.
-
MODERÁTOR
válasz AndrewTdi #58557 üzenetére
Np
Csak porzsákosat vegyél, a többi felejtős. Többünknek van Miele gép és több év után is patika állapotban, 4 porzsák cca 4500ft és bucira szívható, évente kb 3x cserélsz. (háziállattól és egyebektól függ persze)Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
balojazz
aktív tag
válasz AndrewTdi #79474 üzenetére
Ha csak ez a 2 gép jöhet szóba, akkor döntsd el, mi a fontos tulajdonság. Az egyiknek 5 órás az öko programja, nálam ez már sok lenne, bár biztos megszokható. A 94 vs 74 kWh-t úgy kell elképzelni, hogy 100 ciklusra (azt hiszem). Ha nálatok majdnem mindennap megy, akkor az évi 60 kWh difi, az havi 5. Csak akkor vízválasztó, ha mondjuk épp a rezsihatáron fogyasztotok, és az E-vel pont átlépnétek, de még akkor sem dönti romba a családi költségvetést. Ha csak ez a 2 gép lenne, én az olcsóbbat venném. De ismerve magamat, addig túrnám a netet, míg találok jobbat. Én pl rámentem a 14 terítékre, ott már ugyanezzel a fogyasztással is jobb a gép, mert több edényt elmos, avagy picit ritkábban indítod.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Nagya21
addikt
válasz AndrewTdi #82429 üzenetére
Hali!
És akkor a hőcserélőnél mi lehet????
Nekem a Bekónál a hőcserélő előtt van szivacs, azt kell minden 5. használat után takarítani.
A szösz szűrő szimpla rétegű.
Lányomnál a keskeny Bekónál duffla rétegú a szösz szűrő, de ott is átenged, oda is raktunk szivacsot a hőcserélő elé.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
BBéci
legenda
válasz AndrewTdi #82571 üzenetére
Tavaly júniusban történt a váltás, csak pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni. Az is pont jól jött, hogy a 20-25 éves rozsdamentes acél edényeket lecseréltük sokkal minőségibbekre, szebbekre.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz AndrewTdi #82577 üzenetére
Mindegyik kapcsolgat, amit ügyesen, alig észlelhetően is meg lehet oldani. Nyilván nem a belépő kategóriában. Nagyjából 200000 Ft-nál indul a jobbfajták ára.
A két említett gyártót tartom figyelemre érdemesnek, én Boscht választottam, nagyrészt egy barátom tanácsára, akinek közel 40 éves tapasztalata van velük, mint szervizes.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcsin
senior tag
válasz AndrewTdi #82579 üzenetére
Mi e.luxot vettünk nemrég a senseBoil funkció és amiatt hogy 14+boost fokozata van. Gondolom másnak más funkciók a preferáltabbak. Talán itt a topikban mondta valaki hogy amin sok fokozat van, az kevésbé kapcsolgat. Én ezen nem veszem észre hogy kapcsolgatna, szóval vagy így van vagy ügyesek az electroluxnál Eddig ikea-s lapunk volt kevesebb fokozattal, át kellett szokni a 14re, kb 1 hét volt. ikea 365+ edényeink v annak főként, azokkal nincs gond.
-
Reynaldo
junior tag
válasz AndrewTdi #84186 üzenetére
Ha itt a termékeknél megnézzük, Sense 700-at kiválasztva, láthatjuk a fő funkciókat, és amelyik raktáron van, azok közül választva, ár szerint sorba rendezve az első a Y62IS443 is tudja a senseboil-t és van az egyik oldalon Bridge mód, mint amit az Euronics-ban találtál. Az ottani számú ezek szerint nincs raktáron, csak egy 80 cm-es. Az összes kupont beírva a kosárban ez
113 993 Ft-ba kerül. Kiszállítva, és 5 év garanciával, ha ez számít. -
veterán
válasz AndrewTdi #84186 üzenetére
Én is agyaltam a senseboil-os és EIV644 között, de végül az ár döntött.
Nem tudom a valóságban mennyire jó a senseboil funkció, de ahogy olvastam nincsenek tőle elájulva.
Eddig is megvoltunk nélküle, sose futott ki semmit, remélhetőleg nem most kezdi el párom.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
balojazz
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Bundle topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Call of Duty: Warzone
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest