Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Miféle 90 fokról van szó?
A beépíthetőknek más a vezérlésük. Extra funkciók között van hasonló, a Bosch PerfectFry nevet adott annak, remek ötlet, gyakran bekapcsolom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ezt értem, de miért nekem írtad, hiszen korábban Celsius fokokról nem volt szó.
A rendelkezésre álló fokozatokról írtam, hogy a 9-10 kevés, kellenek az úgynevezett felező vagy feles, köztes fokozatok, csakis azok meglétével lehet a gázosokéhoz hasonlóan finman beállítani az indukciós főzőlapokat.
Kertben, teraszon csak grillezni szoktam, 18,5 év alatt sosem merült fel, hogy ott süssek palacsintát. Semmi nem indokolja. Természetesen mindenki úgy és ott főz/süt, ahogy és ahol neki szimpatikus.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
papaimate
csendes tag
Sziasztok,
nem rég vásároltam egy ilyen hűtőt, és a fagyasztónak az ajtaja egyik napról a másikra "szorul". Nem vészes, de érezhetően nehezebb mint eddig volt, illetve ha elengedem nem záródik be magától mint eddig. Ránézésre nem látok semmit, ami miatt szorulhatna. Mozgatva nem volt, panelban van úgyhogy amennyire lehet vízszintben van
Valami ötlet esetleg?
-
Gömbike
senior tag
-
etokesc
csendes tag
Sziasztok!
Mosógépet kell vennünk költözés miatt. Egy elöltöltős gépet szeretnénk. Olvasgattam, hogy az AEG-Electrolux gépeket ajánlottak meg hallottam, hogy a Miele is jó gépeket csinál. A keretünk kb 250-300k. Kérdés lenne, hogy egy új gépet vegyünk vagy jó egy használt Mielet a [meielegepek.hu] -ról inkább? Ha új akkor az AEG-Electrolux gépek közül milyet? Jó lenne ha beleférne a gépbe egy paplan mosáshoz például meg jó legyen az anyag minősége.
Köszi a válaszokat!
-
runner 125
nagyúr
válasz Beni2360 #78497 üzenetére
Na, lemondtam azt a rendelést, aztán lett rendelve tegnap egy ETA Gustus Vario II.
Alza-nál volt egy visszaküldött példány 100-ért. Megrendeltem azt..
amargo
Jam, igazad van.. nyilván oka van, h beírják a használati utasításba a "korlátozott" liszt / tojás mennyiséget.. Nah mind1, az az ETA reméljük már minőségibb cucc."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Van egy használtan vásárolt Karcher K3 Full Controlom, ami papíron maximum 120 bar nyomást tud. Az mennyire reális, hogy a "Hard"-ra állított szórószár elé berakom úgy a kezem, hogy maximum csak kissé kellemetlennek érzem a vízsugarat? A szennymaró pedig csak ide-oda csapkod, nem pedig mar, ahogy kellene.
Plusz információ, hogy a géphez csak a gyári szűrője van, nem vettem hozzá drágább vízszűrőt és egy-két alkalommal ment fúrt kútról is.
Nem hinném, hogy rosszul működő gépet adtak el, mert kipróbáltuk a megvétel előtt.
Jól sejtem, hogy érdemes lenne amennyire csak lehet, szétszednem és kitisztítanom, plusz beruházni egy drágább vízszűrőre? Esetleg az is lehet, hogy se a vezetékes vízről (amit a lakásból hozok ki slaggal), se a fúrt kútról nem tud akkora nyomást előállítani a gép, hogy megfelelően működjön?Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Beni2360
félisten
válasz runner 125 #78509 üzenetére
Ne ez már egy kg liszt és + adalékokkal elbír.
Jó vétel volt. A lényeg, hogy erős a gép es dagasztásnál az első fokozatban hagyni kell hogy jól össze dolgozza a tésztát. Most dagasztottam a két géppel egymás mellett és a Sencor (1100 W) 1- s fokozata volt olyan gyors mint az
Elux(1200 W) 2- s fokozata.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kasu0707
csendes tag
Sziasztok! Gépbeszerzés előtt állunk, mosogatógép, páraelszívó,sütő, gázos főzőlap van terítéken. Milyen márka irányába induljak?
-
Zola007
veterán
Szerintetek használtan egy ilyen hűtő kb. mennyit érhet?
hibátlan, tiszta, 3 éves [link][ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy a Siguro márkával találkoztatok-e már? Hűtőt szeretnénk venni, viszont a megcélzott 50 cm-es szélességben nagyon kevés lehetőség van (56–57 cm-es nyílásba szeretnénk betenni, ami felül nyitott, a többi irányban zárt). A kinézett példányt máshol nem lehet kapni, csak a moss-vásárojj-a-zAlázánál. Valami saját mókolt/átmatricázott brand lehet. Nincs honlapjuk, meg nagyjából semmi infót nem találok sem a márkáról, sem a konkrét készülékről.
Másik kérdés: az alul- vagy felülfagyasztásnak vannak-e érdembeni vagy praktikussági előnyei/hátrányai, vagy csak egyszerűen melyik a szimpatikusabb. Az alulfagyasztós nekem annyiból szimpatikusabb, hogy azt ritkábban használjuk, így lefelé hajlongani rutkábban kell. Persze ez annyira mellékes dolog... -
BBéci
legenda
Nem mellékes, egyértelműen az alulfagyasztós a praktikusabb.
Viszont az a kinézett "csoda" nem bizalomgerjesztő, pénzt nem adnék érte.
Az 50 centi rémesen keskeny, durva kompromisszumra kényszeríti a használóját. Belül legfeljebb 40 cm-es, a fagyasztó még szűkebb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
oszy
veterán
A TEKA beépíthető sütő mennyire ajánlott? Vagy inkább egy MATÄLSKARE az IKEA-ból 5 év garanciával?
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
naja
aktív tag
Értem, de inkább hagyok esélyt a hűtőnek a kétoldali 3–4 cm légréssel, mint hogy ne szellőzzön rendesen.
Azóta több helyen szembe jött az a vélemény, hogy úgyis mindet kínában gyártják, néhány tényleg prémium/drága márka kivételével. Ez által tök mindegy mit veszel, úgyis vagy meg döglik pár év múlva, vagy nem. Ezt az elmúlt évek háztartásigép szerelőivel folytatott beszélgetéseim is alátámasztják.
Jó tanácsként csak annyit tudtak adni, hogy legyen rá minél több garancia, és jó szervize. Ezt már el is fogadtam (hiszen már csak ilyen ez a 21. századi fogyasztói társadalmi berendezkedés), mert az nem segít, ha széllel szembe hisztizek.
Szóval a kérdés, hogy ki mit tud erről a brandről. Nyilván megfogom kérdezni az üzletet is, de azt nem tudom mennyire bízhatok az ő "szakmai" véleményükben (kecskére káposztát).#78517 pjen: köszönöm a véleményed: ez is jó meglátás, bár most nem 2 m-es hűtőről van szó, és nem a feleségednek veszem
#78518 oszy: A Teka egy jó márka szerintem, nekünk is van pár dolgunk tőle. A brandtől nem félnék egyáltalán. Az Ikea meg valamilyen Whirpool vagy Elektrolux lehet (de ezt csak tippelem). Amúgy sütőben nem hiszem, hogy nagyot lehet hibázni. Nézd meg a funkciókat/kezelését, aztán amelyik szimpatikusabb. Meg nyilván az ára dönt még. Ez esetben a garancia nekem kevésbé lenne fontos, bár azt nem írtad a Tekára mennyi van (gondolom 2év), mert sütők azért nem igen romlanak el.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Nyaralóba vettem használtan egy kis, 120 cm es felül fagyasztós kb 10 éves zanussi hűtőt. Reggel bekapcsoltam, de még mindig nincs túl hideg benne, az alsó polcon is 9 fok van jó pár óra után. A hűtő hátfala jeges már. Mennyi idő kell a lehűléshez? A régebbi lehel ennyi idő alatt nagyon lehűl. Lehet hogy nem jó már a hűtő? Fekve hozram, nem teljesen eldöntve és 2 napja áll.
-
BBéci
legenda
Egy 2 m magas hűtőszekrénynek elég nagy az űrtartalma ahhoz, hogy a legfelsó polcra csak olyasmit helyezzenek el, amiket nem minden nap mozgatnak. Vagy a magasabb termetű férj söreit, egyebeit. Valamint a 2 méteres hűtőszekrény messze nem átlagos, nem akkorára vonatkozott a kérdés. Magamnak nem vennék akkorát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
-
pjen
félisten
Nincs olyan, hogy átlagos, van egy gorenje fagyasztó szekrenyem 180cm. Van meg egy hagyományos elux 240 literes ko.binállt is itthon, az 160cm. Viszont melóhelyen van egy za ussi fagyasztó nélkül 90cm magas. Az Lg előtt egy WH SbS volt, magasabb mint a mostani Lg. 4-500 literes hűtők magasak máskülönben nag,on szélesek lennének. LG m nettó 590 liter.
-
pjen
félisten
válasz OPiiPO #78527 üzenetére
ÁAz egész,onnan indult, melyik az előnyösebb az alul vagy a felül fagyasztós. Erre írtam alacsony ember magas hűtő példát. Pont az ellenkezője is igaz lehet. Én 182cm vagyok, nekem mindegy, 120cm magas a sima hűtő, ha kinyitom látok mindent. A fagyasztó felső polcának hátuljához nekem is fellépő kell. Lányomék alul fagyasztós normál hűtője 210cm. A felső polcot nem nagyon használják. Azért kezd el keresni egy 400 liter körüli kombinált hűtő magasságát.
[ Szerkesztve ]
-
istnag
addikt
A fagyasztót mi sokkal ritkábban használjuk, mint a hűtő részét, nekünk egyértelmű, hogy az alul fagyasztós az előnyös, ugyanis senki nem akar napi 5-10 szer hajolgatni ki/be tenni valamit a hűtőbe.
Előtte felül fagyasztós volt, az alá csináltattunk egy kis szekrényt, hogy ne kelljen hajolgatni.
Szóval nálunk abszolút +1 az alul fagyasztósra. -
talpas
aktív tag
Mire gondolsz hátfalnál? a belső hátfalnál adja le a hideget, ott lehet állandó jegesedés attól függ persze mennyi külső levegő jut be a párával együtt, erre a felületre nem is ajánlott rátolni semmit mert akkor nem tud leadni ott a felület hideget . Elég az idő míg vártál a bekapcsolással ha döntve szállítottad. Én azt gondolom annyi működtetés után már be kellett volna "állnia" egy közepes beállított értéknél mérve, ekkor egy 5-7 °C-ra. Az is bekavar, ha a tekerős termosztát szórakozik, de itt folyamatos üzemről beszélünk és nem éri el az átlag 6-7-fokot. Fáradt lehet a 10 éves kompresszor, ez már jó teljesítmény, elképzelhető ennyi maradt az erejéből. Esetleg keress rést az ajtón minden oldalon, hogy jól záródik-e, majd jön a vajon "van-e elég gáz a rendszerben"
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
mexel
veterán
-
veterán
Sziasztok!
Sütőt szeretnénk venni.
A pirolitikus tisztítás must have.
Gőzölés jó lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy az, hogy az aljában van egy csirkeitató tál amibe tehetek vizet megér egyetlen forintot is, ellenben egy rendes megoldással.
Nem tudom milyen opciók vannak, jó lenne 200 alatt megúszni, de ha annyiért csak a gagyi gőz van és kicsit túllépve lenne rendes akkor belefér.
Mit ajánlanátok?
Elsőre az árukereső első helyén lévő Electrolux EOD6P71X és EOD6P71Z jött szembe, nem tudom ez mennyire ajánlott. Milyen gőz van ezekben?https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Erre a sütők nem igazán romlanak el dologra rácáfolnék, pont ezért kell most vennünk kb 8-9 éves sütőnk helyett másikat.
2 hibajelenség van, nem hiszem, hogy ne lenne javítható, de szerintem nem lenne olcsó:
- random bekapcsolgat magától és elkezd fűteni. A funkcióválasztó tekerőkapcsoló meghibásodására gondolok.
- ma leesett a sütőtér belső hátlapja, előre bukott. legalább meglett, hogy a múltkori lasagnába hogy került egy csavar.https://tinyurl.com/rasoapro
-
naja
aktív tag
Pontosan, volt egy kérdés, lett egy szubjektív válasz, de azért meg is köszöntem, mert az is számít. Utólag látom, hogy nem volt a kérdés elég pontos, mert én inkább technikai oldalára lettem volna kíváncsi (idézem: érdembeni vagy praktikussági előnyei/hátrányai, vagy csak egyszerűen melyik a szimpatikusabb). Nem is tudom, például, hogy az egyik fajta modernebb, vagy kevesebbet fogyaszt, vagy jobb hely kihasználású ez vagy az a fajta, stb (csak blöffölök dolgokat, hogy mik jöhettek volna válasznak). Az, hogy nekünk melyik a praktikusabb egy hajszállal, azt meg már az elején leírtam.
Az semmilyen szinten nem segít senkin, hogy elkezditek bizonygatni, hogy ki milyen magas, vagy hogy az áruházban mik vannak statisztikailag többségben kiállítva. Vagy hogy kinek van igaza bizonyos szemszögből. -
naja
aktív tag
Az már félig jó hír, ha az ajtógumi hibátlan. A leírtak alapján hűt rendesen, hiszen lefagy a hátulja. Legvalószínűbb, hogy az pára, ami valahogy bejut:
-sűrű és/vagy hosszas nyitogatástól,
-nyitva hagyástól,
-tömítés mentén lévő réseken át.
Leellenőrizném, hogy az ajtó csukódik-e rendesen, és mindig? Továbbá a zsanér felöli oldalon nem gyűrődik meg a gumi becsukáskor? Valahol olvastam, hogy ha egy vékony papírra rácsukod az ajtót akkor a lapnak nem szabad leesnie. Ha leesik, akkor nem jól zár az ajtó, csak úgy tűnik. Ezt körbe menve érdemes lecsekkolni.#78537 rasotamas Egy szerelőt esetleg kérdeztél már erről? Szerintem kifizetődőbb lenne még akkor is ha nem olcsó. Egy tekerőkapcsoló csere, plusz néhány csavar miatt nem biztos hogy újat kell venni. Persze ez csak az én preferenciám, én szeretek dolgokat megmenteni. Extrém drága kapcsolónál is jó pár tizest spórolsz vele, az is valami.
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Indukciós főzőlapnál a 6900 és 7400 W között nagyon érezhető a különbség?
Két típus néztem ki és a 6900W-os tudásban jobb, csak a W-szám kevesebb.
-
axlfsi
veterán
válasz rasotamas #78544 üzenetére
Anno el kellett döntenünk (6 éve), hogy pirolitikust vegyünk vagy elengedjük azt a fícsört és pára-sütőt (amibe vizet lehet önteni és párásítja sütés közben a belterét, ha olyan programot választunk). Legalábbis úgy emlékszem ez a kettő között kellett választanünk (IKEA-s gépek, de ugye az Electrolux).
Azóta számtalanszor emlegeti a drága feleségem, hogy elbsztk, nem ezt kellett volna, mert mekkora macera a takarítása és mennyivel egyszerűbb lenne, hogy csak benyomom a piro programot, azt leéget mindent a rákba; hadd kérdezzelek most: ezt tényleg ilyen jól működik vagy ellenkezőleg és inkább csak parasztvakítás?
Köszi!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
BBéci
legenda
válasz CragON #78547 üzenetére
A maximális teljesítményt akkor használjuk ki, amikor mind a 4 terület legnagyobb fokozatra van kapcsolva. Nálunk ilyen még sosem fordult elő. Vagy amikor kettő booston és egy maxon megy.
Tehát szerintem semmiféle hâtrányát nem fogod tapasztalni a 6900 wattosnak. Az enyém maximumát a menüjében visszavettem 7400-ról -6000-re, bőven elég.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik