- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #51749 üzenetére
Rendben, köszi a részletes tájékoztatást, én is láttam az amerikai honlapot! D amit hazánkban árulnak, az szerény véleményem szerint a bóvli kategóriába tartozik és a néven kívül semmi köze a kiváló USA-beli porszívókhoz és egyebekhez.
(#51752) neo81
Inkább ne is gondolj olyanra, azokról beszélünk le mindenkit ebben a topikban. Az összes nem eldobható porzsáknak az a hátránya, amit magad is tapasztaltál.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Porzsákja a szűrőrendszer egyik eleme is egyben.
Ha ezt kicseréled, akkor borul a porszívó szűrése és dobhatod ki a porszívót.
Ha kiürítgeted, akkor a porzsák pórusai eltömődnek és sérülnek és dobhatod ki a porszívót.
Vegyél másik zsákot, ha megtelt dobd ki egyben."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
farkas-j
őstag
Most már túl vagyok a SEBO Airbelt K3 Premium porszívóval több kisebb és egy nagytakarításon, így már nem csak az első benyomásokat tudom leírni.
Ami (továbbra is) tetszik:
Nagyon nem akarom ismételni magam, itt elolvasható az első tapasztalat utáni véleményem. Összehasonlítási alap a Xiaomi Roidmi F8S GL és az ETA 3404 Neptun takarítógép-porszívó, amiket eddig megelégedéssel használtunk.
A Xiaomi-t nem is nagyon említem, mert rendes takarításnál nálunk nem játszik, lévén az ETA nagyságrendekkel jobban szív. A napi kisebb szöszökkel, konyhai morzsákkal viszont jól elboldogul, ezekhez tényleg szuper és kényelmes. Nagytakarításhoz viszont biztosan a vezetékest használjuk továbbra is főleg, hogy megvan a SEBO.
Padlótakarításnál, nagy felületeknél remek és jól kitalált a SEBO görgős parketta feje, finomabban és könnyebben siklik mint az ETA görgős padlófeje. Szűk ficakokban viszont a nagyobb méretéből adódóan már hátrányba kerül az ETA-val. A TV szekrény alá sem fér be, ahová az ETA fej még éppen befért. Emiatt elő kellett venni a SEBO résszívó-szárat a hozzávaló fejjel. A szekrény mögé is be szoktam nyúlni a porszívó csővel, hogy az esetleges porcicákat kiszívassam. Na, ez a SEBO-val necces volt, lévén a teleszkópos cső jóval vaskosabb, mint az ETA egyszerű karcsú alumínium csöve.
Az ETA egy viszonylag nehéz és magas gép, szép nagy fogantyúval, a SEBO viszont viszonylag könnyű, de alacsony gép, kicsi fogantyúval, így az egyik helyről a másikra cipelése kevésbé kényelmes mint az ETA-é, mert le kell hajolni érte. Gurulni viszont sokkal jobban gurul mint az ETA. A körben lévő puha él védőből kilépő és eloszló levegőkivezetés csoda jó ötlet, nem keveri fel a levegőt, látszik, hogy gondolkodtak a fejlesztők.
A szőnyeg porszívózásról nem tudok túl sok újat írni. Ilyen hatásfokot még nem láttam! Brutálisan jó! Azt is jól kitalálták, hogyha parkoló állásba billentem a porszívócsövet akkor magától lekapcsol a motoros kefe, így nem "gyepálja” feleslegesen addig a szőnyeget. A kefetisztítás meg álom a korábbihoz képest! Egy mozdulattal kivehető a kefe a fejből és kényelmesen tisztítható lenne, de a legnagyobb meglepetésemre eddig még nem volt rajta semmi, pedig az asszonynak és a lányomnak is hátközépig érő hosszú haja van. Lehet, hogy ez most a véletlenek sorozata és a későbbiekben lesz rajta, de nem aggódom, mert könnyen tisztítható. Ezt a kivehető kefe megoldást nem sok gyártó gépe tudja. A kefetisztítást egyébként "imádtam” . Jó "móka” volt leszedegetni az ETA turbókeféről a felcsavarodott hajat még úgy is, hogy a fej eleje lepattintható.
És jöjjön a feketeleves. A nem várt, de hozzáadott kézi kefe ugyan nem rossz, de kicsi. Mivel megrendelés előtt hibás infót kaptam a SEBO web áruháztól, így nem rendeltem meg hozzá pluszban a széles kefés bútorfejet, mondván, hogy majd használom azokat amit az ETA-nál is használtam. Csakhogy a csőméret nem stimmelt! A netet feltúrva nem találok megfelelő adapter sem hozzá, pedig az Aliexpress-t is végigbújtam, ahol az ETA-hoz is vettem a kiegészítőket és az átalakítókat. Most vadászok egy 10-12cm hosszú 34-34,5mm külső átmérőjű csődarabot toldó elemnek. Emellett utólag megrendeltem a SEBO eredeti széles kefés bútorfejét. Aki esetleg emellett a porszívó mellett dönt, jól gondolja át a tartozékokat, mert postaköltséget spórolhat!
Összességében nagyon jó döntés volt a SEBO, nem csalódtam benne, sőt! Most, hogy megtapasztaltam, gondolkodás nélkül ismét ezt választanámSegédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
BBéci
legenda
"Akkor úgy kb. 500-1000 Ft porszívózásonként?"
Legalább 30 éve kaphatóak Magyarországon is cserélhető, eldobható (papír vagy textil) porzsákos porszívók. Meglepő, amikor valakiről 2020-ban kiderül, hogy azokat nem ismeri.
Gyártótól, típustól függően 4-5 db porzsák ára 1800-2200 Ft, mi évente átlagosan ennyit használunk el. 80 négyzetméteres lakás, macska is él benne, hetente 3 alkalommal használjuk a gépet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
neo81
senior tag
Köszönöm mindenkinek, akik próbáltak segíteni.
-
peppe79
senior tag
Nincs tapasztalatom velük, de vélhetően nem egy kategória. Viszont, szerintem az eredeti, amerikai változatnál is inkább a stapabíróság kerülhet előtérbe, sem mint a finompor minél hatékonyabb szűrése, vagy a kiegészítők széles választéka. A 100 dolláros árból, és a közel 6kg-os súlyból (ami egy állóporszívónál nem kevés) legalábbis erre lehet következtetni.
-
peppe79
senior tag
Utoljára a Hajdu porszívónk porzsákját ürítettem, még valamikor az első búr háború idején. Ilyesmivel manapság már senki nem vacakol, arról nem beszélve, hogy a textil porzsákok szűrése nagyon gyenge.
Ha az olcsó ár az elsődleges szempont, itt kevesebb, mint 10 ezerért kapsz 24 db porzsákot, ingyenes kiszállítással. Ekkora mennyiség kitart legalább 2-3 évig. -
Csabroncka
Topikgazda
Őszinte leszek veled, egyszer próbáld ki és vegyél bele Menalux duraflow zsákot, szerintem simán találsz olyan méretűt ami jó bele!
A linkelt textil zsák, hát hogy is mondjam, kicsit a múltban ragadt a szűrés terén ezen kár vitázni!
"A motorvédő szűrőt is tavaly cseréltem ki. Még a gyári volt az is." ? 5 zsákonként cserélem és még így is néha megszürkül a finomszűrő része.Mai porszívó minimum H10 HEPA utó szűrés nélkül gyakorlatilag a port kavarja. Vagyok abban a helyzetben, hogy ezt könnyen ellenőrzöm, mert a légszűrők automata módban járnak és porszívózás mellett is alacsony marad a szállópor koncentráció visszajelzés.
Persze én itt a nagyvárosban élek, és a levegőtisztaságra különösen érzékeny vagyok. Abba ne is menjünk bele, hogy amit tanultam és csinálok az életemben, ez különösen érzékeny téma számomra.
"in medias res"
-
titán
válasz Csabroncka #51776 üzenetére
Értelek, most megint másról írsz. Én azt a tapasztalatomat osztottam meg, amit a gyári textil és gyári mikroszálas porzsákkal szereztem.
Köszönöm az ötletet, egyszer talán majd kipróbálom.
A linkelt textil zsák, hát hogy is mondjam, kicsit a múltban ragadt a szűrés terén ezen kár vitázni!
Én nem vitázok semmin. A gyári philips porzsák hibátlanul szűrt. Ha nem így lett volna , állandóan eldugult volna a motorvédő szűrő és tele lett volna porral a porzsák körüli rész. De mivel nem így volt és a szívóhatás sem csökkent, egész biztosan rendben volt a porzsák szűrőképessége.
5 zsákonként cserélem és még így is néha megszürkül a finomszűrő része.
Ez egyéni szokás kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Jobbféle, tartósabb mikrókból már nincsen olyan, ami mechanikus időzítős lenne nem? Az már csak a legaljában van, aminek meg más gyengesége lesz, hiába amechanikus időzítő kikezdhetetlen gondolom...
-
Kowi84
aktív tag
Mosogatógép témában...
Olvasom, hogy itt hogy az Electrolux szar, már az AEG sem olyan, mint régebben. A Bosch még úgy ahogy, de annak is csak bizonyos típusai.
Mi a helyzet a Gorenje gépekkel? 3 év gari, az áruk nagyon vonzó. Az asztalosom szerint az utóbbi években nagyon feljöttek. Nekem sincs rossz tapasztalatom (igaz nem mosogatógép volt).
És alulfagyasztós kombihűtőből milyet érdemes. Az asszonynak nagyon tetszenek a Samsungok, de arról egy samsung márkaszervízben dolgozó cimborám lebeszélt. Ebben a kategóriában a Gorenje milyen?
-
BBéci
legenda
"Ez egyéni szokás kérdése."
Még véletlenül sem, mert egyértelműen látható, hogy mikor kell cserélni.Fizikai képtelenség, hogy egy porzsákot úgy ki lehessen rázogatni, hogy abból az összes belekerült szennyeződés eltávozzon. Ebből következően csökken a levegő-áteresztő képessége, amitől csökken a szívóerő.
(#51779) Kowi84
Már a Gorenje sem a régi, amióta új tulajdonosa van a cégnek. Csak a név ugyanaz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
farkas-j
őstag
válasz csubuka #51778 üzenetére
Egy mechanikus vezérlésű mikró időzítő-vezérlő egységében forgó, mozgó, kopó alkatrészek vannak. Üzembiztonság szempontjából elvileg megbízhatóbb egy jól méretezett elektronikus vezérlésű mikró, aminek a vezérlésében nincs mozgó kopó alkatrész. Az élettartamát ráadásul meg is lehet növelni azzal, hogy használaton kívül áramtalanítva van. Szolgáltatás szempontjából meg nincs is partiban a mechanikus (pl. pontos melegítési idő beállítás, időzítés, program összefűzés úgy mint kiolvasztás+melegítés stb). Én biztosan nem vennék mechanikusat már csak a pontos melegítési idő beállításának hiánya miatt se!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
titán
Még véletlenül sem, mert egyértelműen látható, hogy mikor kell cserélni.
Én kivettem, kicsit kiporoltam, ment vissza. Több mint tíz éves a porszívó, tavaly tettem bele másikat.Fizikai képtelenség, hogy egy porzsákot úgy ki lehessen rázogatni, hogy abból az összes belekerült szennyeződés eltávozzon. Ebből következően csökken a levegő-áteresztő képessége, amitől csökken a szívóerő.
Ez a te véleményed. Ki szoktam rázni belőle a retket a szemeteskukába, utána párszor nekicsapdostam a lábazatnak és ment vissza. Mikor a mikroszálas ment bele először semmi különbséget nem vettem észre szívóerőben. Ez pedig az én tapasztalatom volt. -
Degeczi
nagyúr
válasz farkas-j #51783 üzenetére
A gyakorlati tapasztalat viszont nem ezt mutatja: a legrégebbi háztartási gépem egy negyedszázados "Goldstar" mikró (pont utána nevezték át Lucky-Goldstar-ból sima LG-re a céget), mechanikus - és abszolút elnyűhetetlen darab. Ráadásul még egyenletesebben is melegít, mint a legtöbb mai darab.
Persze az tény, h ilyennel nem lehet hajszálra pontos időzítést beállítani, egy "kb. fél perc" lehet 20 mp vagy akár 40 is, de az esetek 99%-ban erre nincs is szükség, csak rátekerni vmi jó hosszú időt a kiolvasztáshoz, melegítéshez, ott pedig ez a kényelmesebb, mint digitális kijelzőt figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Degeczi #51785 üzenetére
Emelve az ellenpélda tétet, a mienk is negyedszázados, digitális, de a tasztatúra fele már nem megy (külsőre nem látszik semmi, tehát nem az, ami annyit lett nyomkodva, hogy mindjárt leválik a nyomkodós része, de a mátrix egyike fixen zárva van van, így az azon levő gombok nem csinálnak semmit.
Alaphangon amúgy egyetértenék, de a mechanikus mikró szerkezete olyan keveset jár egy mosógépéhez, mosogatógépéhez képest, hogy nem tudom elképzelni, hogy annyit menjen, hogy fizikai okból dögöljön meg.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Egy kis lidlis műanyag dobozban (tehát nem a gagyi, sorjás, ismeretlen eredetű valami) melegített az asszony ebédről megmaradt sültkrumplit, nem volt sok benne, 8-10 szál talán...
1 percet ha volt bent, és egy 20 Forintos nagyságú, feketés barna szélű lyuk égett a doboz aljába elképesztő bűz közepette. Nyilván azzal a lendülettel ment is a kukába, és ilyen fajta műanyag doboz soha nem kerül többet mikróba (szerintem másfajta se). De mia franctól lett ez?
Én nem nagyon szeretek amúgy semmilyen műanyagot mikrózni, de azért előfordult jó néhányszor, még ezzel a fajtával is.
A mikró talán menthető (citromos viz forralása nem segített, ecetes víz után jobb lett, de még érzik...kap még 1-2 kör ecetes vizet, ha nem változik, kuka). Szagtalanításra esetleg valami tipp? -
BB9000
senior tag
válasz polonic #51789 üzenetére
Műanyag edényben mikrózni az ételt csak azoknak javaslom, akik gyorsan szeretnének meggazdagodni és emellett jó életbiztosításuk van. Olyan ami fizet a rák okozta halálesetekre. Nekik kifejezetten ajánlom, hogy gyakran ismételjék a fenti műveletet. Aki inkább elkerülné a rákot, az ne műanyag edénybe melegítse a kaját. Tegye át egy tányérba, vagy tálba.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz st6969 #51788 üzenetére
Ennek semmi koze a muanyaghoz. 10szal krumplinak eleg 15 masodperc. Egy perc alatt megegett azaz ugy felforrosodott hogy megolvasztotta a muanyagot. Esetleg meg valami olaj is volt az aljan ami szinten megegett mikor mar a krumplibol eltunt az a kis nedvesseg ami melegedni tudott
Eladó: GTS450
-
peppe79
senior tag
"A gyári philips porzsák hibátlanul szűrt."
Ez a többször használható porzsák? A "hibátlan szűrés" jelen esetben csak szubjektív megítélésen alapszik; mérések, és konkrét számok nélkül.
"Ha nem így lett volna , állandóan eldugult volna a motorvédő szűrő és tele lett volna porral a porzsák körüli rész. De mivel nem így volt és a szívóhatás sem csökkent, egész biztosan rendben volt a porzsák szűrőképessége."
Egy porszívónál a motorvédő szűrő rendelkezik a legcsekélyebb szűrőképességgel. Ha az netán eldugul, akkor ott már nagy a baj. A többször használható, kommersz textil porzsákok szűrése pedig mindössze cca. 30 mikron. Egy márkás darab talán valamivel hatékonyabb; de a modern, 5, 7, esetleg 9 rétegű szintetikus porzsákok nagyságrendekkel hatékonyabbak.
-
Petibaba46
csendes tag
Snaige márkával hűtőgépek terén valakinek modern kori tapasztalat? 5 év gyári garival adják most, ami elég szimpatikus. Bár mit érek a hosszú garanciával, ha amikor szükség lenne rájuk akkor se alkatrész, se ügyintézés, se semmi...
[link] -
csubuka
addikt
válasz farkas-j #51783 üzenetére
Hmm, sajnos hiába digitális a kütyü, azért lehet ott is igénytelen gombokat használni és sajnos maguk a kapcsolók el tudnak használódni. Illetve, ha egy villám megküldi, akárcsak a másodlagos hatásával a hálózaton, akkor a megmakkant mikrovezérlővel lehetetlen bármit is kezdeni, míg a mechanikus kapcsolós lehet simán túléli azt.
Nekünk is a családban az összes idős mechanikus időzítős mikró 10-20 évesek élnek még.
De mindegy is, mert annyira kevés mikrónak van most a piacon hagyományos mechanikus időzítője, hogy nem lehet olyat venni, ami egyéb paramétereknek is megfelelne. Ami olyan annak lesz más baja, pl. nem rozsdamentes vagy kerámia a belseje.
-
MODERÁTOR
válasz Petibaba46 #51794 üzenetére
A dizájnerek nem erőltették meg magukat, elég puritán a kinézete és a beltartalom. Én inkább megpluszolnám kicsit és vennék vmi ismertebb márkát. Hűtőt jellemzően nem 1-2 évre veszünk.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Ha már mikró a téma.
Tegnap vettem észre, hogy a kb. 9éves samu mikróm belseje (aminek fehér zománcozott bevonata van) elkezdett lepattogni a bevonat. Jelenleg kb. egy körömnyi felületen. Szabad igy hasznalni a továbbiakban, vagy vegyek egy másikat? -
-
BBéci
legenda
válasz csubuka #51798 üzenetére
1997-ben vásárolt és rendszeresen, sokat használt Whirlpool mikróm kitűnően működik, egyetlen hibája a bekapcsoló gomb időnkénti érzéketlensége. Azon egy tisztítással lehetne segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik