Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
A minap találtam erre a témára és mitagadás, nagyon megfogott a dolog.
[link]
Várom ide mindazokat akik, tudnak okos dolgokat mondani a témával kapcsolatban.
Érdekelne minden, mit hogyan, mivel, miből érdemes.Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
Lui76
őstag
Szted van aki nálunk ennyire belemélyed ?
Én csak egy tetőteret építettem be ,az előnye hogy nincs nagyon párhuzamos fal
de jelenleg még nincs se projektorom se akkora TV-m hogy moziszobának nevezzem.
Fent a sz.gépem TFT-vel meg ha minden jól megy 5.1-et megvalósítom oszt annyi
így hirtelen.www.kezmuveskeramia.hu
-
csapos2
addikt
Azt nem tudom, hogy van e aki ennyire belemélyed, de gondoltam, hátha. Engem nagyon érdekel a dolog, remélem más is kedvet kap és keresgélni kezd, ha valamit talál, azt itt meg tudja osztani a fórumtársakkal.
És akkor egy [link]Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
csapos2
addikt
Egy padlás új élete: [link]
Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
bagyulajuve
addikt
vagy 3-4 éve mikor megvettem a házimozimat (dvd+erősítő+hangfalak) akkor teljesen odavoltam ezekért a dolgokért, nekem a hálószobámban van installálva az egyszerű Panasonic házimozi rendszer, a gépem is arra van kötve, már mint a hang (optikai kábellel lenne frankó, csak hát ahhoz olyan hangkártya kellene, aminek van ilyen kimenete)
sajnos nagyobb tv-re nbem tellett, így csak egy 55 centis van, de tervezek egy samsung flat tévét majd a nem túl távoli jövőben
te most egy egész szobát be akarsz beépíteni vagy csak érdekel a téma?
ajánlom a Digitális Házimozi magazint, nagyon sok frankó cucc van benne
arra készülj fel ha igazi minőségi cuccot akarsz az baromi drága, bár ezzel bizonyára tisztában vagyResistencia eterna
-
bagyulajuve
addikt
sztem mindenképp vetítőt vegyél ne plazma vagy LCD tévét, menjél házimozi boltokba, nagyon szolgálatkészek, akár a tervezésben is segítenek (az igazán profik)
mekkora szobát szánsz neki? ettől függ hogy milyen teljesítményű hangdobozok kellenek illetve mekkora vászonResistencia eterna
-
csapos2
addikt
válasz bagyulajuve #8 üzenetére
Érdekel a téma és, ha meg tudom csinálni, akkor meg is valósítanám. Két lehetőség van, vagy a jelenlegi nappalit alakítom át, vagy a napppali alá csinálok egy pincét, bár ez ellen nagyon ágál a feleségem, egyelőre
Igazából ez a mondat bátorított fel, mivel ''sajnos'' tisztában vagyok az árakkal, nagyából.
''Hallottam már közepes készülékeket szakszerûen és szerencsésen kialakított akusztikai környezetben minõségileg megszólalni.''
A szoba mindösszesen 17-18 m2 lenne, ekkora a nappali, és az esetleges pince is ekkora tudna lenni alatta. Nekem a pincés megoldás jobban tetszene, igaz az sokkal de sokkal nagyobb meló lenne.
És igen mindenképpen vetítőt szeretnék, kóstolgatom is a Hogyan csináljunk projektort házilag témát.
[link]Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
Velocity
aktív tag
ezek nagyon szuper dolgok, nekem is megfordult már ilyesmi a fejemben, és ami azt illeti egy kihasználatlna pince is lenne erre a célre két apró bibivel (külső, udvar felőli lejárat; illetve elég romos, szigeteletlen állapotban van, és föld az alja...)
egyébként egy ilyen szoba ki*****tt sokba kerül ám...
lássukcsak, pl az első hsz-ben találhatót:
- a faanyag, a szigetelőanyagok, a festékek, szőnyegek stb simán vagy másfél-2 milla (és akkor még kell hozzá egy asztalos is)
- kábelek, szerelvények, tartókonzolok megint többszázezer, akár milliós nagyságrendű forintot tesznek ki.
- házimozi kellékek simán 3 milla körül vannak... minimum!
- az a hét bőrfotel is van vagy egy milla...
- és akkor még az egyéb limlomok...
és ha mindezeket még nem is magadnak csináltatod, hanem egy szakemberekből álló brigáddal, akkor a munkadíj megint több millió lehet (ha azt vesszük, egy újépítésű házra a tetőnél az ácsnak csak a munkadíja 5-600Ezer Ft - és ehhez jön még az anyagköltség...)
számoljunk csak... nos, nekem sajnos nincs ~10 millám egy ilyen építésére, ilyet pedig nem szabad elnagyolni, kell a szuper szigetelés, és a profi cuccok, amik aranyárban vannak... kicsiben meg hát jó nekem a thomson rendszerem, ez mindennel együtt kijött egy 130ból, és egyelőre meg vagyok elégedve vele. Egy ilyen szoba annak jó, aki nagyon ráér filmezni, én örülök ha egy héten 1-2 filmre jut időm, és így is van hogy elalszom rajta
ennyi pénzből meg bőven el tud menni az ember moziba is, igaz, ott kicsit sokan vannak, de lényegesen olcsóbb
amúgy hozzáteszem: nekem is nagyon tetszik a dolog, és ha lenne rá cash, énis belevágnék...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
csapos2
addikt
Igazad van, egy ilyen szoba valóban nagyon sokba, rengetegbe kerülhet. Azoknak akiknek nincsen barkácshajlamuk, vagy módjuk arra, hogy ne az egészet csináltassák, nem igazán ajánlott ilyen álmokat dédelgetni. Hacsak nincs egy zsák pénzük, mint ahogyan azt írtad is.
Az első linken szereplő szobácska bizony profi munkának mondható, de vannak egyébb, szerényebb munkák is, amik már élvezhető élményt nyújtanak. Szerintem.
Egy újabb adalék fanatikus mozizóknak: a neve Bass Shaker. [link]
Ez arra való, hogy a fotel aljára szerelve rásegítsen a mély hangokra, robbanásos jeleneteknél, úgy érezheti az ember, hogy a detonáció mellett áll.
[link]
[link]
És akkor ismét két kép egy nagyon szépen kialakított szobáról:
[link]
-
KrAt
veterán
-
Wazza09
csendes tag
Helo!
Creative Inspire T6060 típusú 5.1-es hangszórórendszert szeretnék vásárolni, és épp most bővítjük a házat. A falban van elvezetve a hangszórók kábele. A kérdésem, hogy milyen konektor kell a falba? Gondolom ugyanolyan mint ami az mélynyomón van. Ebbe kérném a segítségeteket, mert nem vagyok benne biztos hogy az RCA, de úgy emlékszem. A falra már feltették a konektorokat, 2 eres audiokábeleknek amit le kell csiptetni, de valószínű le kell ezeket szedetni, mert RCA konektorra lesznek kicserélve. A kábel ami a falban el lett vezetve azért ugye ugyanaz?
Segítségeteket előre köszönöm: Wazza. -
Agostino
addikt
Üdv.
Nem semmi mennyi pénzt beleölt ez a Gary gyerek a szobájába. Az nem fér csak a fejembe, hogy hogy lehet valakinek ennyi ideje? Értem ez alatt azt, hogy én már csak azért sem lennék hajlandó ennyi pénzt elkölteni egy szobába, mert egyszerűen nem lenne időm ott ülni ennyit elötte, hogy ez megérje.
Nekünk otthon van egy 110cmes projektoros Samsung TVnk, mellette 2 hangszóró, illetve fejem mellett balra-jobbra 2 másik hangszóró [link]. Tökéletesen lehet vele élvezni a filmeket. Van egy Sigmatek DivX player mellé, az lejátszik mindent, számomra ez már tökéletes élményt ad. Igaz, hogy ez messze nem 5.1, sőt leginkább csak sztereó, de ha nagyon felnyomom a hangerőt, olyan hangosan tud szólni a rendszer, hogy rámjön a rosszullét, ott meg mit érdekel engem az 5.1 : ))
Amit érdemes mindenképpen viszont : otthon összerakni a hangszórókat, nem boltban venni őket, bár lehet, hogy ez triviális dolognak számít lassan mindenkinek. : ))hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
csapos2
addikt
Üdv!
én már csak azért sem lennék hajlandó ennyi pénzt elkölteni egy szobába, mert egyszerűen nem lenne időm ott ülni ennyit elötte, hogy ez megérje
Erre én azt mondom, hogy azt a kis időt amit a hobbimnak tudok szentelni, azt úgy tegyem, hogy élvezzem is.
Nekünk otthon van egy 110cmes projektoros Samsung TVnk
Nekem nincs. Lehet, ha volna, akkor most nem írogatnék ide.
Amit érdemes mindenképpen viszont : otthon összerakni a hangszórókat, nem boltban venni őket
Ezt így szeretném én is. Ezzel kapcsolatban a 3-as hsz-ban van egy [link]. Mindenkinek aki hangdobozépítésen gondolkodik, tudom ajánlani a Home Theater/DIY szekciót.
bagyulajuve, KrenAtesz: Látják kedves uraim, ez mindjárt más beszéd.
Wazza09: Én nem igazán értem miről beszélsz, de biztosan jön majd valaki aki segíteni tud.Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
Agostino
addikt
Üdv.
Mielött nagyon gazdagnak nézel, részletre vettük, szerintem nagyon jó bolt volt. 10 hónapig 19k asszem, mindezt kamatmentesen. : )
Hobbira szánt időmet én is szeretem úgy elütni, hogy akkor maximálisan jól érezzem magam, az csak a gondom - és most magamból indulok ki természetesen - hogy mondjuk normál esetben melózol egy héten 5 napot. Én amikor hazamászok hulla fáradt vagyok, csak egy kis csend kell, max egy sorozat elött elbóbiskolni, de messze nem az, hogy a bass szétverje az agyam. Ott a hétvége, az mondjuk 2 nap ott lehet mozizni, de egy idő után úgy érzem, hogy elpazarlom az időmet. De ez már nagyon off, be is szürkítem.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
micro
addikt
Egy 203x114-es vasznat milyen magasra kell tenni?
Az jo, ha kb szemmagassagban van az alaja?Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
csapos2
addikt
Lehet csemegézni [link]
-
csapos2
addikt
Ismét itt, ismét egy szobácska.
Az első képen van egy elvi rajz, sajnos méretek nélkül, de szerintem etalonnak jó lesz: [link]
Itt is látható mennyire lent van a vászon [link] valószínüleg azért, hogy minél nagyobb lehessen a kép.
És akkor egy-két kép még a szobácskáról:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
csapos2
addikt
Hopsz , társaságom van.
Erre én is szívesen várnék, csak az a bajom, hogy még egy ideig el fog tartani, míg pénztárcámhoz mérten alacsonyak lesznek az árak. Ezért inkább mostanában a diyprojector van terítéken.Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
Velocity
aktív tag
-
csapos2
addikt
Ez már túlzás, de szépen le van vezetve:
-
csapos2
addikt
Kicsit elkalandoztam a szoba egyik alkotóelemének a megismerésénél, de ne fogjátok vissza magatokat. Aki talál kellemes moziszobákat, linkelje csak nyugodtan. Esetleg, ha magad is csináltál már, akkor itt a helyed.
-
Harry Potter
csendes tag
Hát én is épitek házi mozi szobát még nincs kész teljesen de felteszek pár képet hogy milyen majd véleményeket kérek!!!
Amugy acer pd116pd hd ready projector van (rgb kábelel van összekötve a géppel aranyozott csati duplán szigetelt kábel ez is kácsa kábel) egy logitech z5500 hangot egy audigy 2 zs táplálja kácsa silver line (ezüst vezetöjű kábel) 75 ohmos coax kábel kábelel megy a hang a logitech vezérlöjéhez a Vászon anyaga nem más mint gipszkarton ami lelett glettelve és festve kb 10x és finoman csiszolva lett a kábeleket majd most fogom elrejteni ilyen kábelvezetöbe
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
csapos2
addikt
válasz Harry Potter #40 üzenetére
Üdv!
Már kezdtem azt hinni, hogy ez a dolog csak engem érdekel.
Lenne néhány kérdésem:
Mekkora a szoba alapterülete?
Milyen festékkel lett festve a vászon, és milyen a színe? Egyszerű fehér, vagy lett valamivel törve?Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
Harry Potter
csendes tag
Hello amugy én is nagy fan vagyok igy mozi terén
a szoba 20 nm ez a tetőtérben van
a gipszkartont elöször lekell glettelni 3x minden lekenés után mikor megszáradt ovatosan átcsiszolni majd jöhet a festés én héra mat fehéret használtam ami nagyon jó lett a mat azért jó mert nem veri vissza a fényt ez nagyon fontos és sokszor kell lekenni és a festéssel ügyelni kell a végén a festéket is picit megcsiszolod -
neduddki
nagyúr
HI!
Vannak spec festeek, amamjeknek felhirdas utan hozzak a vaszon tulajdonsagati es nem kell semmijen kulonleges technilogi siman felfesthetok, mongyuk nem lenyuegesen olcsobbak a vaszonnal, de egy egyseru sima fehet fal islehet jo, foleg a kere huzol egy sotetebb /fekete/ keretet mert a zngyon kiemeli a dolgojkat. csak az abaj hogy a 16:9-es projikon ugyis tobbnyire 2.35-ot nez az ember /vagy egre gyakrababn/ es akor amr maszkoni kene, de mongyuk aszt hazilag falon fetetnel nem annyra nehz megvalositani:- )))
udv
neduddki
mod: francb ahijjab akarnam egyszeruen enm gyun eszembe a festek neve es beszerzesi foras:- ((( gyuvo heten szeritem elsozedem appairbol vhonan...
[Szerkesztve]https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Harry Potter
csendes tag
Amugy vannak képek a hogy hogyan készül a vászon ha érdekel felteszek pár képpet
-
Harry Potter
csendes tag
Amugy ha valaki megmondaná hogy ezt a Bass-Shaker cuccot hogyan tudnám bekötni nekem egy logitech z5500 van meg audigy 2 zs hangkari ide hogyan tudnám bekalibrálni végszükség esetén van még egy pioneer erösitőm is valaki help
-
Harry Potter
csendes tag
Jah amugy amiröl a srác beszél festék olyan tényleg van már láttam netten de nem olcsó kb 30000 ft egy doboz plusz a gipszkarton amire fested és nincs külömbség a héra mat meg emelett a különleges festék között amugy az a különleges festék van még ilyen szürkés kivitelben is de megkeresem neked hogy mi a neve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Denon AVR-X2700H DOLBY Atmos, Dts 8K, dolby vision
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Yellow
- Noctua NH-D15S Chrimax Black + LGA 1700 mounting kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest