Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16138 üzenetére
Így van. Pontoson olyan érdektelen, mint amit te hiszel.
Az UTP-s hálózatok működése és hibajavítása metódusa elve kizárja a vanjel/nincsjel elmélet általánosíthatóságát. Ez nem hit kérdése. És nem akarom alátámasztani semmivel, mert számodra az is érdektelen lenne, számomra meg felesleges billentyű püfölés.
Űlj be egy vaktesztre és dönts a HITED szerint.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16131 üzenetére
OK, legyen igy.
Amikor 20-30 éve még csak egy érpáron vittük a "hangot" és vitán felül analóg módszerekkel, akkor is két táborra szakadt a hozzáértők hada. Az egyik szerint lehetet hallani a különbséget a kábelek között, a másik szerint nem.
Én még nem hallotam különbséget HDMI és HDMI kábel között, de a saját vagy kipróbált eszközök nem is lenének alkalmasak erre.
Viszont én nem vetem el mások tapasztalását vagy hitét ez ügyben, mert veled ellentétben nem tartom igaznak a vagy van jel vagy nincs jel elméletet. -
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16094 üzenetére
Nekem mindegy ha ezt gondolod.... én már nem vitatkozom senkivel.
Legfeljebb elismerem a butaságomat, mert nem ismerek egyetlen a természetben elöforduló és mérhető fizikai jellemzőt, amelynek digitális "jellege" van.****
Nyilván a hibajavítás is felesleges dolog a "digitális jelátvitelben" ezen a vonalon haladva, vagy ha nem akkor 0 idő alatt elvégezhető.
De ha mégsem igy lenne, akkor egy lépéssel közeleb jutottunk ahhoz, mit okozhat a kábelek közötti különbség. Persze csak akkor, ha nem a küldő vagy fogadó oldal a szük keresztmetszet.Oda kell űlni, meg kell halgatni és hinni. Vagy nem hinni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
v.attis #16086 üzenetére
Nem, mert nem tudom.
A digitális jel csak absztrakció, amit a valós fizikai jellemzőkre alkalmazhatunk.
Az UTP kábelen pl. potánciál különbségek reprezentálják az általunk absztrahált digitális állapotokat. De ezen állapotok változásának gyakorisága korlátozott, épp a fizikai "réteg" analóg tulajdonságai miatt.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
dabadab #16057 üzenetére
Feltennék neked e témakörben egy egyszerű kérést.
Kicsit vonatkoztassunk el a hangátviteltől, mert annak misztikus a célállomása. (szubjektív érzet)Az UTP (hálózati) kábelen digitális átvitel történik vagy sem?
Példa1: internetről letöltesz egy oldalt vagy képet (modem -> PC)
Példa2: Két PC között egy adatállományt másolsz.Vajon az UTP kábel "minőségétől" függhetnek a jelátvitel jellemzői?
Ha valaki összehoz egy vaktesztet szívesen részt venék benne....
-
fsb1000
nagyúr
ÜDV
Tudtok ajánlani valamilyen teszt anyagot (MP3, xvid, divx, mkv, vob), amivel az 5.1 hang tesztelhető?
Tehát külön megszólalnak a csatornák egymás után. meg valami igazi jó 5.1 összhagzat.***
Továbbá egy 1.0-ás kérdés.
A center sugárzót sehogy sem tudom jól elhelyezni, ezért arra gondoltam, hogy TV állvány két oldalán 2 hangszóróval helyettesítem (sorbakötve, megfelelő impedanciával)
Kb. 15-20°szögben látnám öket, mig az oldalsugárzókat 60°-ban.Van ennek létjogosultsága?
(vannak szép Magnat ládáim is, de azt lehet túlzás lenne...)Sajnos a center külön nem szabályozható a pana PT170 kompakt házimozin, de bízom benne hogy a hangarányok nem másznak el nagyon.
Persze most is erősnek érzem a hátsókat, mert a nappali adottságai miatt oldalt vannak elhelyezve, és alig távolabb mint a center.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 4
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Proxmox VE
- Tudományos Pandémia Klub
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest