Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyszegi
tag
válasz kabar #121869 üzenetére
Alapvetoen nem szorakoztam vele szinte semmit mert nem volt idom meg. Annyi tortent h netet raduktam taviranyiton radio funkcio es nem jott adas mert nincs fm antennam, go doltam erzekeli ea auto.atikusan atkapcsol netes eleresre. De az egesz osszesereles a hangfalakkal meg geppel egy heten keresztul tartott merr volt napi 5 percem szorakozni vele. Majd hetvegen remelem lesz ra lehetoaegem h babraljak vele. Nomeg attol h valakinek valamibol jo darabja van tudjuk jol h nem feltetlen ert is hozza 😃 sajnos esetunkben ez a helyzet. Koszi a linket.
-
nagyszegi
tag
válasz dgyuri0123 #121865 üzenetére
No ez lehet akkor a gond. 😃 koszi este megnezem h ossze tudom e hozni
-
nagyszegi
tag
Sziasztok. Vettem nemreg egy yamaha rx-v3000 et, es azon gondolkodom hogy hogyan tudnek fm radiot hallgatni interneten keresztul. Ez egyaltalan megoldhato? Mert ha nem akor az internet csatlakoztatasi lehetoseget nem igazan ertem h mihez van.
-
nagyszegi
tag
válasz Joshi #121394 üzenetére
Az van display port nincs. Csak a TV hez irányuló hdmi-t nem akarom az erősítőn keresztül vinni mert elég furi. De ha egy hdmi kábel gép felöli végére teszek egy display adapter ott átmegy a hang rendesen az erősítőbe nem akad fent valamilyen formában az adapteren?
[ Szerkesztve ]
-
nagyszegi
tag
Sziasztok.
Egy technikai kerdesben kernem a segitsegeteket. Adott egy PC egy eroseito es egy hdtv. Jelenleg a gep hdmi vel ravan kotve a tv-re az pedig optikaival az erositore mondvan h a hazimozit filmezesre hasznalom. Viszont szeretnem megoldani h ne csak bekapcsolt tv-vel lehessen hallani a hazimozit hanem a nelkul is tudjak pl zenet hallgatni. Alapvetoen az erosit kepes hdmi otikai kabalt is kezelni viszont regebbi darab igy a full hdvel meggyulik a baja es nincs display portja igy erositon kivul kell a kepet a tvhez juttatni. A videokarimon viszont csak egy hdmi imenet van es 4 displayport. H kossem re a gepre az erositot. (a tv-n is csak hdmi van) -
nagyszegi
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha van egy olyan házilag épített mélyláda amibe egy két eres kábel van beépítve azt rá tudom valahogy kötni a jackes erősítőre?
-
nagyszegi
tag
Sokan jot mindanak a Yamaha RX-V3800 rol viszont mar nem mai gyerek. Tudasa es az amit nyujt milyen viszonyban all pl egy Denon AVR-X1100W-el? Arban ugyan ott lenne az utobbi ujonan a yama pedig hasznaltan. Ennyivel tobbet tudna?
-
nagyszegi
tag
Sziasztok!
Tervezek egy házimozi rendszer összeállítani a nappalimban. A kérdésem az lenne, hogy mekkor teljesítményű hangfalakra (W) lenne szükség ahhoz, hogy egy 25nm-es teret szépen és alkalomszerűen elegendő hangerővel (házibuli) beszólja szépen túlzott erölködés nélkül. Elsődlegesen persze filmezésre lesz használva és fontos számomra a szép hangzás.
Gondolok itt 2.0-ra vagy 5.0-ás hangfalakra. Illetve egy ilyen szettre kompletten (erősítővel együtt) mekkora összeget kellene szánni? (a pénzügyi keret 250-300 fölé biztos, hogy nem tud menni).
Illetve ha a minőségi hangzás lényeges de természetesen az ár/érték arány sem utolsó szempont, mely márkákat kéne előnyben részesítenem mind hangal mind erősítő terén?
Ha éppenséggel van kéznél lévő példa a kezetekben akkor azt is szívesen fogadom akár új akár használt.
Segítségeteket és véleményeteket előre is köszönöm.
-
nagyszegi
tag
válasz Norbi 72 #82854 üzenetére
redstar-w valami noname cucc szal megérni biztos nem éri meg javítani. De ezekszerint igazam van abba h a probléma forrása az erősítő oldalon van? (meg egy olyan dolgot is csinál a kezdetek óta h ha egy filmben nincs hang egy másodpercnél tovább akkor az első hang elejét levágja ez is az erősítő vagy ez a hangfal is lehet?)
-
nagyszegi
tag
Hali!
Kéne egy kis segítség. Van egy 2.0-as szettem és a minap egy furcsaság történt. Bekapcsoltam egy zenét és semmi mást nem csinált csak recsegett lelöttem az áramot és ezt követően minden ment tovább de úgy hallom h bizonyos esetekben (főleg magas hangoknál) van egy idegesítő recsegés a háttérben. Érdeklődnék h ez most azt jelenti h ideje lassan egy erősítő után néznem vagy orvosolható anélkül a probléma? -
nagyszegi
tag
Heli!
Vettem egy használt 500w teljesítményű hangfal töröny párt illetve hozzá erősítőt és figyelmes lettem egy jelenségre filmnézés közben. Amikor nincs hang egy pár másodpercig akkor az azt követő első hang (jellemzően egy szó) elejét levágja magyarán nem játsza le. Az egész noname szóval számítottam ilyesmikre de kiváncsi lennék h ez az erősítő vagy inkább maga a hangfalpár listájára húzható jelenség? -
nagyszegi
tag
Heló!
Elég fura kérdésem merült fel remélem tudtok segíteni. Van két fa hangfaltornyom kb 100*32*30 cm méretűek viszont az idő már rajtahagyta a nyomát, ütött kopott lett az évek során. Lecserélni nem szeretném csak kicsit kicsinosítani a külsejét. Ami eddig eszembe jutott opciónak az egy faerezetű bútorfólia ráragasztása. Tehát azt szeretném megtudni, h valakinek van e bármi más ötlete ahogyan ezt meg lehet oldani? -
nagyszegi
tag
Heló!
Van egy genius 5.1 3600 HF-em már jó pár éve de most előad egy olyan érdekességet h az egyik hátsó hangszóró lehalkul magától aztán visszaáll és ezt játsza kb egy percenként. Kérdés h van ötletetek h mi lehet a baja és mi lehet rá a megoldás? -
nagyszegi
tag
Heló!
Van egy genius 5.1 3600 HF-em már jó pár éve de most előad egy olyan érdekességet h az egyik hátsó hangszóró lehalkul magától aztán visszaáll és ezt játsza kb egy percenként. Kérdés h van ötletetek h mi lehet a baja és mi lehet rá a megoldás? -
nagyszegi
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy hangfalszett kiválasztásához. Egyenlőre semmi konkrétumom nincsen csak a tények h hova és mire kell. Filmezéshez vagyis inkább mozihatás eléréséhez van szukségem a szettre és egy 4m*3.5m es szobát kell majd beszólnia lehetőleg minél jobb és tisztább minőségben. A satelit hangszórók nem feltételek (lévén h kélnyelmesen és optimálisan nem is nagyon lehet elhelyezni őket) viszont szép hangzatos mély az igen akár mélyládával akár nem. Erősítőm nincs tehát vagy aktívra gondolok vagy olyanra amihez adnak erősítőt is. Árban max 100 ezret szánnék rá áldozni de ha megoldható olcsóbban akkor inkább olcsóbban. Szóval a kérdésem h milyen szett lenne ezeknek a feltételeknek már megfelelő?
A tippeket és segítségeteket előre is köszönöm. -
nagyszegi
tag
válasz cintula187 #17962 üzenetére
próbálkozom megtalálni ehhez a thomson dpl943w hez valami ilyen frissítést de nem nagoyn értek hozzá szóvla nem is igazán tudom mit keresek valaki tudna nyomni egy ljnket ahonnan leszedhetem a jót? a másik meg h miként lehet installálni a házimozira?
-
nagyszegi
tag
Heló. Van egy thomson dpl943w nevezetű házimozim és van egy olyan gondom vele, h az avi-t divx-et nem játsza le kiírja h ismeretlen formátum. A dvd formátummal semmi baja mindig is azzal votl használva. Elméletben viszont kéne játszania. Bekell esetleg állítani valamit rajta? Vagy a lejátszóval van baj?
-
nagyszegi
tag
heló
Van egy samsung ht-p10 házimozim ami a dvd-ket lassan olvassa be a dvd-ket volt h azt írta ki no dvd. Olvasófej gondra gyanakszom a kérdésem pedig az lenne h hol és mennyiért lehetne ezt kicseréltetni? -
nagyszegi
tag
Heló!
Egy olyan kérdéssel találkoztam tudatlanként, h adott a passzív 5.1 hangszettem és keresek hozzá erősítőt. 4 ohmosok a hangfalak és 8 a mélyláda. Namost az igazi kérdés az h ha az erősítő nagyobb ohmmal rendelkezik mint a hangfal akkor túl tudja e azt terhelni vagy szimplán annyi a hatása h fölösleges tudás marad az erősítőben? Szóval oda kell e figyelni h megeggyezzenek az értékek? És hamár itt vagyok mit ajánlanátok erősítőként?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest