Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
válasz tradeelek11 #5649 üzenetére
OMV nagyon kell?
Esetleg Unraid?
https://youtu.be/miYUGWq6l24
Ráadásul nagyon egyszerűen át tudod passzolni a különböző eszközöket a VM-nek, akár egy gput is, így még monitorra is tudod kábelezni
https://youtu.be/xsuRFeyqbt4Én pl most nagyon várom a INTEL PRO/1000 PT QUAD PORT PCIe GIGABIT NIC kártyát és indul is a pfsense vm
[ Szerkesztve ]
-
ozveo
tag
válasz tradeelek11 #5649 üzenetére
Én, Linux mint os raktam fel és virtualbox van mellette.
Vm: win 10, omv, Ubuntu
ESXi - ről váltottam a GUI miatt.
Egész jól használható -
Galopp
tag
válasz tradeelek11 #5748 üzenetére
LAN-ra kicsit sok ez szerintem, pláne, hogy külső szerverrel beszélget alapból...
Én a GoodSync-et vagy a Syncovery-t használnám. Talán mindkettő fizetős, de realtime nyomják a szinkronizációt, ami fontos lehet. A goodsync tud szervízként is működni, ami alkalmasint jól jöhet.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz tradeelek11 #5981 üzenetére
Nem is aujjobba ,hanem racskobalazs#5971
Elnézést -
törölt tag
válasz tradeelek11 #5981 üzenetére
Ha találsz normálisan működő dockerest, szólj nekem is Addig meg VM-ben futtatom
-
aujjobba
addikt
válasz tradeelek11 #5986 üzenetére
OpenVPN helyett a WireGuard-ot használom, egyszerűbb és talán az áteresztő képessége is jobb.
DNS-re DuckDNS, ingyenes és támogatja a router-em, de nyilván a szervered is tudja frissíteni ha változik az IP, ütemezett csekkolással. -
racskobalazs
senior tag
válasz tradeelek11 #6028 üzenetére
Tehát akkor tegyek fel snapraid plugint, s akkor inkább napi mentést csináljak a vinyókról mintsem szórakozzak az összefűzésükkel realtime?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
naja
aktív tag
válasz tradeelek11 #6136 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket. A J5040 elég érdekes, nem gondoltam volna, hogy ilyen csekély fogyasztással ennyit tudhat. Kicsit még overkill is, de legalább egy darabig megint nem kell majd foglalkozni a témával.
tradeelek11 Köszi, a további linkeket is, nagyon hasznosak és érdekesek.
Mekkora RAM-ot ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
válasz tradeelek11 #6140 üzenetére
Most 4GB van benne és régebben, amikor még win 8 volt rajta, akkor sem volt memória gondom. A single channel mód nem nagy visszalépés a páros RAM-okhoz képest?
-
ooszi
senior tag
válasz tradeelek11 #6333 üzenetére
Sziasztok hát addig gondolkodtam hogy már levették listáról a J5040 es procis alaplapokat, nem elérhető.
BY ooszi
-
tradeelek11
aktív tag
válasz tradeelek11 #6371 üzenetére
Most olvasom hogy hülyeséget írtam, nem Rsync-el FTP-én.
-
SP4C3
veterán
válasz tradeelek11 #6569 üzenetére
Tixati-t próbáltátok már?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
tradeelek11
aktív tag
válasz tradeelek11 #6579 üzenetére
Csak a linket hagytam le
[link]Tisztelettel
-
fo_di
őstag
válasz tradeelek11 #6580 üzenetére
köszi, meglesem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Riello Multi Dialog 40 (MDT-40) szünetmentes tápegység
- Szervertápok, HP, DELL, Supermicro
- APC Back-UPS PRO BR900G-GR 900VA szünetmentes tápegység, bontatlan, garanciális
- Eaton Powerware 9130 2000VA RM 2U + Extended Battery Module (EBM) PW9130N3000R-EBM2 (5000VA UPS)
- Eladó Cyberpower OLS3000E/2000E + APC ATS szett!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest