- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
válasz
#71562240 #30003 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Szeretnék konstruktívan hozzáállni a dologhoz ugyanakkor annyi sok a bizonytalansági tényező (eleve körülöttem) és annyi a személyes infó, ha a kérdéseidre pontos, értékelhető választ akarok adni, hogy az túlmutat a fórum keretein és inkább privátban tenném meg.
Tehát pontos válasz majd úgy érkezik.
Most "csak" annyit, hogy természetesen az egyik fő motiváló erő az, hogy olyan gyári hangdobozra, amit szívesen a magaménak tudnék, arra egyszerűen nincs pénzem. Ami van, azt meg inkább hanghordozókra költöttem az elmúlt 25 évben, mert igyekeztem magam kordában tartani, hogy a zene szerepeljen első helyen és ne a hifi. Noha kétségtelen, hogy nekem a hangzás minősége sokat segített élvezni a zenét. Ami nem feltétlenül van így, sőt, a zenészeknél sokszor nincs így: régebben jártam például Földes Imre zenetörténész prof előadásaira és emlékszem még arra, amikor szalagos magnóval szaladgált szegény (de nem Revoxszal) később meg egy CD-s kis mikrohifivel, de a hangzás (hiánya) cseppet sem gátolta az élvezetekben.
A másik fő motiváló tényező, hogy fával, fémmel meg ki tudja mivel (is) dolgozom, tehát kézenfekvő, hogy magamnak megcsináljam. A hangdobozkészítésben számomra két főbb alternatíva létezett (de nem zárom ki, hogy tévesen): az egyik, hogy van egy késznek mondható terv (amit ingyen vagy x dollárért le lehet tölteni valahonnan) és akkor a recept alapján megépítem az adott klónt és - jó esetben - örülök neki.
A másik esetben a dobozhoz hozzányúlok valamelyest, azzal a hiú reménnyel, hogy ha vastagabb anyagból dolgozom mint az előírt forgácslap vagy mdf és kívülről "csicsázok" rajta valamit (tessék jól érteni) azzal csak nem rontom el a hangzást. Ez utóbbi verzió volt az a kis doboz, amit konyhai használatra készítettem.
A harmadik lehetséges út az lett volna, de ez sosem jött össze, hogy ne csupán a magam szórakoztatására csináljak valamit, hanem úgymond társuljak valakivel, aki esetleg szükségét érzi, hogy az ő belbeccsel kapcsolatos szakértelmét érdemes lenne megtámogatni (általam) a külcsín javításával.Ami arra vonatkozik, hogy merek-e a színpadról a közönség közé ugrani
miért ne? Amilyen akkurátusan közelítesz a témához az biztonságot ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Total Commander
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bosch GMS 120
- https://www.mac-audio.de/en/car-audio/subwoofer//mac-mobil-street-sub-108a
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest