Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
őstag
nem szórakozok feszkéccerezővel megcsináltam +/-12V-osra TDA-t.
de ez a hiba amit a hobby elektrika topicba is írtam:
na összeraktamam TDA2030-at szimmetrikus táppal AND ajánlására 100Kohmos ellenállással az egyes lábon és ha rádugom a - tápot serceg ha rányomom a +-t akkor a hangszóró membránját megnyomja de zene nem jön belőle, mi a baj?
akkukról hajtom akukk töltöttségi szintje olyan 11V azaz a táp az 22V.ja akkimeneten 8,6V mérhető, és gyári cucc szerint kötöttem be nem rakta elé kondenzátort.
[Szerkesztve] -
Router
őstag
válasz
Padawan33 #894 üzenetére
Ha valamennyire értesz az elektronikához akkor ajánlom a baji elektronikát vagy az urbán elektronikát, itt KIT-ekben lehet kapni quad405-öt
Én is most építem a quadomat a 100W-os fajtából, nagyon kíváncsi vagyok már rá hogy milyen lesz csak a kiegészítő elektronikák elkészítése a necces a helyi boltok miatt, egy LM1036 IC-re már 2 hete várok -
Padawan33
tag
Sziasztok.
Van köztetek olyan műszaki szaki aki egy Quad 405-öst összebarkácsolna nekem?
Nem vagyok nagy műszaki ember,de a fülem jó hál isten,és hallottam már ilyet szólni.
Szeretem ha tisztán szól valami.Volt csöves erősítőm is,de nincs most pénzem megint venni egyet.Mondjuk a régit úgy építettem.Gondoltam egy Quad jólesne a dobhártyáimnak,és jobb mint a legtöbb erősítő.Mondjuk a csövesnek párja nincs... -
golyani
őstag
-
User64476
őstag
-
-
golyani
őstag
nah megvettem a TDA2030A-kat és a cuccokat hozzá megtámogatava egy-egy 3300mikros kondival oldlanként. mégis ha vki adna egy KB értéket h asszim táppal mekkora energia jön ki belőle. mert erről táblázat nincs csak szimmetrikusról ahol +/-19V-ot kap. így 12V-ról hajtva a végén berecseg.
A 3300-as kondit akkor hova tegyem?
A két IC-t egy hűtőbordára rakva lehet vmi zavar?(bordának a Spire által gyártom ramcool-t fogom használni) -
SimS
senior tag
Tápegység zajszűrő rajz szimmetrikus táphoz édeklene még engem...
ha valaki tudna esetleg rajzot hozzá -
golyani
őstag
TDA7394 IC milyen? most talátam még akár jó is lehet nekem robogóba.
utóljára abban maradtam h TDA 2030 megtámogatva oldalanként egy 4700-es tápkondival. ha ez jobb és kb egyárban van akkor ezt csinálom. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
YODA mester #879 üzenetére
júj, félreolvastam, a #880 -as HSZ-em sztorno...
''fölösleges szimmetrikusban kondolkoznod és egyáltalán... -azt olvastam, hogy minek kndenzátor szimmetrikus táp mellé...'' -
CPT.Pirk
Jómunkásember
7UP!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
YODA mester #879 üzenetére
háát, feszültségpuffer kondi nélkül én még nem láttam erősitőt, de akárhol néztem, akármien gyártmányt, a tápkörben szépen ottvan mindegyikben az átlag 4700uF -es kondi, más külömben nemigen működne rendesen...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
7UP!
nagyon ül a téma... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csudába, elÍrtam... A lényeg hogy jóra gondoltam...
Azon már gondolkoztam, hogy egyáltalán szobai használat melett, ahol maximum a jack és az RCA kábel fordul elő, ott van-e értelme szimmetrikus bemenetet alkalmazni, mert végülis akkor a belső testszál és a külső földelés közösödik, vagyis olyan lesz mintha egy koaxiális elrendezésű kábelen menne a jel, ilyenkor véleményem szerint a difi erősÍtő elveszti a hasznát, mert a kábel által összeszedett zaj is bejut rajta, ha jól gondolom.
Összeszedtem nagyon sok régi könyvet .djvu formátumban, ilyen Magyari atlasz korabeliek, van benne minden fajta, erősÍtős is, megpróbáltam megcsinálni egypár ott bemutatott pl fetes erősÍtőt, de Tina rendszerint azt hozta ki, hogy nem működnek... -
DDL
őstag
válasz
CPT.Pirk #874 üzenetére
Nem szinkron, hanem szimmetrikus.
A szimmetrikus bemenetet legegyszerűbben a diff. erősítővel lehet megoldani. De nem a legjobban. Pláne ha a forrásod nem is szimm.
Nincs igazán jó könyv az audio erősítőkről. Elolvasni mindenképpen érdemes a J. L. Hood könyvet. Majd rászabadulni a szimulációs programokra. Mert igaz ugyan, hogy nem valós értékeket ad meg, de a változtatások eredményének tendenciáját jól mutatja. Közben pedig használni azt a lötyit ami az ember fejében van és kérdezni magunknál okosabb embereket.
Üdv: DDL -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hoppá, tényleg nem difierősitős... Van gyakorlati haszna, difierősÍtőnek? szal érdemes vele bajlódnom? <- Onnan jött az ötlet, hogy zenekari meg profi cuccok azt a speciális bemenetet (aszthiszem szinkron a neve) használják, ami két szál + földelésből áll, és ez megy rá egy difierősÍtőre, és akkor az erősÍtő elvileg nem erősÍti ki a zajt, csak a hasznos jelet (elvileg)...
Nemtudsz valami jó könyvet vagy valamit, amiből lehetne ilyen dolgokat tanulni? Gondolok itt az erősÍtőkre, mert amit heti 10 órában tanÍtanak, az max az alapkapcsolások megértéséhez elég, de minden kapcsolásnál közli a tanár, hogy ő csak az elvi kapcsirajzot mutatja meg, a gyakorlatban ez még nem elég. (és akkor ennyi volt, pedig már 5 éve tanulom az elektro-t, még mindig nem láttam semeik órán egy jó gyakorlati kapcsit sem...)
[Szerkesztve] -
DDL
őstag
válasz
CPT.Pirk #872 üzenetére
A második linken ilyen DC csatolt, nem invertáló.
Egyébként ezt a véletlen szülte. Pontosabban egy hibás NYÁK + egy rosszul beforrasztott tranya. Ez az élesztés során derült ki. A mérések pedig egy igen jó erősítőt sejtettek. Azóta már továbbfejlesztettem és igencsak jó erősítő kerekedett belőle (nincs benne bip tranya, csak V-MOSFET + 1 E88CC).
Egyébként egyik sem tartalmaz differősítőt. Csak úgy látszik.
Üdv: DDL -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amennyire tudom, a DC csatolás kis fokozatszám esetén, és nem túl nagy követlemények melett alkalmazzák.
Egyébként szÍvesen elfogadom a többi ilyen csöves hibrid fetes dolgot, főleg az tetszett, ameikben differenciális fokozat volt csövekkel csinálva, magamis ilyenben gondolkodtam... -
Mócsing
csendes tag
Fiúk .
Köszönöm a véleményeket . HFM-ben a Quadhoz hasonlították az STK 077 hangját .
Manapság nem tudom ez mennyire számit dícséretnek . -
Mócsing
csendes tag
Szervusztok .
Talán valamelyikőtök ismeri a választ . Mivel lehet jobb hangu erősítőt építeni , STK 077-el, vagy LM 3875-el ?
Üdv.
Mócsing . -
lajo
senior tag
Sztem jó helyen kérdezem. Van egy régi rádiós magnóm, elég ''profi'' 5ös eq a vastagabbik fajta jack,dolby, stereo rádió ''6 point led display'' meg amit akartok.
Van neki 2 db 2 utas 10 w-os 4ohm os hangfala. Még nagyon régen apukám csináltatott direkt ehhez is jó 4 ohm os hangfalakat kb 4-szer akkorákat mindt az eredeti. Na. A hangfalak 3.5 ös jackal mennek bele az ''erősítőbe'' olyannal ami mono mivel 2 darab hely van a 2 hangfalnak. Van rajta egy ilyen ''line '' dolog, meg a hátulján rca bemenet és arra van a szgép rákötve. Amit szeretnék az az, ha meglehet oldani, hogy mind a 4 hagfal rámenjen. Mégehyszer: a magnó rész hátulján 2 jack bemenet arra megy a hangfal. Gondoltam sima jack elosztóra de akkor állítólag az ellenállás dupla alesz és szétkúrja a végfokot? vagy ilyesmit mondtak. Ez igaz lehet? Ha igen akkor van valami megoldás?
Amúgy elég jól szól, persze mihez képest, és a szívemhez nőttek ezek a dolgok csak akkor szeretném ha nem feleslegesen lenne a szobámban 2 hangfal pluszba. Ja és AIWA amikor jó régen még szüeim kapták kegyetlen drága volt azt mondták. Szal valamennyire biztos ''minőség'' főleg ha ennyit kibírt.
Előre is
[Szerkesztve] -
Router
őstag
válasz
dj.borbely #858 üzenetére
strobi mekkora? (azt már én is csináltam
)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valakinek nincs kapcsirajza ''hibrid'' vagyis jelen esetben csőves előfokozatú, fetes végerősÍtős cucchoz?
-
Router
őstag
válasz
dj.borbely #855 üzenetére
milyen fénytechnikát raktál össze?
-
dj.borbely
csendes tag
válasz
Donki Hóte #100 üzenetére
Lehet összerakni és igaz sokkal jobb tuni mi van benne mit hogy boltba megvennéd!!De miért icéset kell csinálni miért nem tranzisztorosat???
én nekem egy gyári kenwood erősitőm van!4*120watt!30 ezerbe került kitünő állapot kijelzés mono stereo mély éles szabályzás!!!és még sorolhatnám!!!10ezerből össze lehet rakni de annyiért lehet szerezni használtat!!de megbizhatoak az össze rakotak is!!én csak a fénytechnikámat raktam össze!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest