Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
Mihez kellene a könyv?
Egy könyvcím: Sipos Gyula - Hifi erősítők építése. Nem egy mai könyv, de nagyon sokminden le van írva, arról hogy miből áll egy ilyen kütyü. Érdemes még forgatni A Rádiótechnika számait, évkönyvjeit is, ebben rendkívül sok kapcsolást találsz (a sok buta rádióamatőr cucc között -na jó bocs, nem butade engem nem érdekel
) nyákrajzokkal, és részletes leírásokkal.
És persze itt is érdemes körülnézni, rengeteg könyvet találsz: http://oldradio.tesla.hu
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
na az van h összeraktam rendesen szépen az erősítőt. nme raktam be az IC-t. mértem feszeket:
+12,3
-12,1
kimeneten semmi bemeneten semmi. beraktam az IC-t(TDA2030A) bekapcsoltam, kimenet csak ficegett a levegőben. és veszettül rángatta a memebránt olyan 1-200Hz környékén. kérdem én mi a baj? -
And
veterán
Megnéztem azt a nyákrajzot. Ha a két diódát jól kötötted be (mondjuk elég hamar feltűnt volna, ha nem
), a 22k-s (R1) is jó helyen van, és a hangszóróval párhuzamos 1Ω-220nF értéke is jó, akkor nincs vele gond. Azt még megtehetnéd, hogy hangszórót benthagyod az áramkörben, de a TDA2030-at kiszedet a nyákról, és megnézed a lábaihoz menő vezetékeken (mind az 5-ön) mérhető feszültséget a 0V-hoz képes. Ha ez megvan, talán többet fogunk tudni a lehetséges nyavalyákról.
-
And
veterán
Foglaljuk össze: leírjuk ketten is, hogy a kettős tápfeszt együtt kell be- és kikapcsolni, nem külön-külön (igaz, részben csak utólag, ettől függetlenül utána csodálkozol, hogy csak az egyik tápot ráadva miket művelt az erősítő).
Aztán említem, hogy a bemeneti 1µF-os leválasztókondit ne hagyd ki kéttápfeszes felépítésnél sem, erre Te: ''[..] és gyári cucc szerint kötöttem be nem rakta elé kondenzátort.''. Rákérdezek, hogy pontosan milyen kondit hagytál ki és honnan, erre nem egyértelműen válaszolsz: ''[..] ahogy van az adatalpon úgy raktam mindent meg amit mondtál h 22kΩ-ost cseéljek le 100-asra megtettem így öszeraktam.''.
Az a csatolókondi az adatlap összes példakapcsolásán ottvan.
Ezek után megkérdezed, hogy lehetséges-e, hogy hazavágod az IC-t azzal, ha a 2-es és 4-es láb közé nem teszed be a 22kΩ -os ellenállást. Erre írom, hogy szerintem tönkremenetel ettől nem valószínű, mert az ''csak'' egy visszacsatoló ellenállás (az IC feszültségerősítését állítja be, a 4-es láb a kimenet, a 2-es pedig az IC invertáló bemenete), viszont nem csoda, hogy így nem megy az erősítő normálisan. Majd leírod, hogy azután sem ment, miután ezt beraktad.
Továbbá arra is kerestük a választ, hogy mekkora a feszültség az 1-es lábon (neminvertáló bemenet), természetesen a 22 vagy 100kΩ -os ellenállást és a leválasztókondit nem kihagyva az áramkör bemenetéről. Erre nem írtál semmit. (Az se volna baj, ha próbánál nem mindenféle alkalmatlan eszközt - lemerült akku, akkutöltő - használnál normális tápegység(ek) vagy jól feltöltött akkumulátorok helyett.)
Továbbra is az a véleményem, hogy a TDA2030-ast az adatlapja alapján meglehetősen nehéz tönkretenni (de nyilván nem lehetetlen), ugyanis rendelkezik beépített túláram- (rövidzár-) és hővédelemmel, a maximális tápfeszültsége pedig 36 (+/-18) Volt.
Mod: kissé finomítottam rajta.
[Szerkesztve] -
BTO
őstag
http://www.audiofanatic.it/Schemi/Tipo/Stato_solido/chip/pic_chip/TDA_2030/TDA_2030.jpg
http://republika.pl/tedobczyce/21.html
az előzőek a szinplla táposok
ez a dupla tápos
http://www.elektroda.net/audio/wzmacniaczetda.html
na itt van nagyobb táppal.
http://www.inet.hr/~sjakelic/nf20w.htm
na itt is van kitt-be
http://www.soselectronic.hu/www/app/catalog/P.pdf
valamik itt is vannak,sőt érdekességek is.
na itt is tda 2030
http://www.circuitsonline.net/icdb/index.php?page=4
válogass . -
golyani
őstag
-
User64476
őstag
-
golyani
őstag
nah megvettem a TDA2030A-kat és a cuccokat hozzá megtámogatava egy-egy 3300mikros kondival oldlanként. mégis ha vki adna egy KB értéket h asszim táppal mekkora energia jön ki belőle. mert erről táblázat nincs csak szimmetrikusról ahol +/-19V-ot kap. így 12V-ról hajtva a végén berecseg.
A 3300-as kondit akkor hova tegyem?
A két IC-t egy hűtőbordára rakva lehet vmi zavar?(bordának a Spire által gyártom ramcool-t fogom használni) -
kisninja
őstag
Nem.
Amugy én ezt építem [link]
Előte volt már 4*100w os is de azt kevésnek véltem meg az volt a leg első erölködöm. de igy is 3 évig használtam.
Hangfalam meg van hozzá azt is én építettem meg. Az erölködöhöz a trafót én tekercseltem fel 32v-ról 48v-ra
ha kell adhatok képet a hangfalamról is igaz félkész állapotúak a képen.
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Félreértetted, a valóson itt nem a szÍnuszosra meg zeneire gondoltunk, hanem amit az a szerencsétlen tranyó ki tud hajtani...
A 2030-as meg 36V táp melett tud a papÍr szerint 14W-ot, szal ez 12V táp melett néhány vattra csökken. Ha kÍváncsi vagy rá, akkor beteszel egy ampermérőt, működés közben megnézed a bemenő áramot valami állandó jelnél, összeszorzod a két értéket, ezzel megkaptad a felvett teljesÍtményt, ennél csak kisebb lehet az ami a kimenetre kerül, mert ugye IC melegszik, nemtudom h. IC milyen belső munkapont beállÍtást használ, de kb 70% vagy kisebb lehet a hatásfoka, szal tuti nem lesz 14W, ezért kerül ez az egész erősÍtő 990Ft -ba nyákkal együtt. [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nah, ez egész jó kapcsirajz, jobb mint amit én találtam... A 4700 -as kondi ára aszthiszem 900Ft kötül van Pécsen...
Hangerőszabályzó nics benne, de azt egyszerűen megoldhatod: vegyél egy néhány kohm -os trimmer pótmétert (aszthiszem 10-20k, de boltban megmondják h. mit szoktak ijenre vinni...), a poti legyen logaritmikus vagyis ''C'' jelzésű, mert az illeszkdik a hallás karakterisztikájához, mert minnél hangosabb valami, a fül annál kevésbé érzékeny, ezt egyenliti ki a logaritmikusan emelkedő bemeneti feszkó...
A trimmert úgy kell bekötni, hogy a két szélső pontja közül egyik legyen a bemeneti szál (jel) -on, a középső érintkezőt az erősÍtő bemenetére, a legalsót pedig közösen az erősÍtő és a jel testjére kösd.Ha minden igaz, akkor ezzel egy két ellenállásos feszültségosztó jött létre a bemeneten. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha felturbóznád a jelet, akkor valszeg hamar túlvezérlenéd szegény TDA-t, nemtudom mekkora jelet fogad, de simán rá lehet kötni egy CD ''játékosra'', és szólni fog viszonylag szépen...
ElőerősÍtő nemkell, ilyet már csináltam, az mp3 játékos kimeneti jele elvileg jó neki, de fejből nemtudom, h. mekkora az akkora...
A használhatóssága miatt Írják erre a 14W -os TDA kittre, hogy univerzális. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
nem, ez válltakozó feszültségből csinál kettős tápot, de ennél létezik jóval egyszerűbb is...
Jobbfajta autórádiókba szoktak rakni mosfetes végfokot, elvileg amit oda betettek, az jó lehet nekedis, de most jelenleg csak 100w fölött tudok ilyet mondani neked, ami meg ugye már tuti nem 12V -os... (vagy ha igen, akkor felvenne 10-20A -t, láttam már ilyet, még autóakssi sem igen bÍrja egymagában...) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
megnéztem, egy komplementer tranzisztoros végfokkal toldottak meg egy szimpla TDA2030-at, ez jó, de mivel neked csak 12V áll rendelkezésre, a kimeneti jel csak +6 és -6 V között tud mozogni, ezt 36V -ra tervezték, ott +18 és -18 küzütt tud változni, vagyis a kimeneti jel maximum a harmada tud lenni 12V esetén. Vagyis a ''kalapolás'' jelensége fog megtörténni, vagyis az elégtelen tápfesz miatt a szÍnuszjelek teteje szépen eltűnik, és egy vonalban fog maradni +6 -6V -nál. Mivel az IC-nek elég a 12V, az rendesen meg fogja hajtani a tranyókat, de ez a kivezérlés csak magasabb tápfesz melett használható, jelenlegi összeállitásban csak akkor, ha a hangerőt egy szint fölé nem viszed, vagyis nincs értelme ennek a kapcsolásnak a számodra. 12V tápfesz melett inkább javaslom a ''natúr'' TDA2030A -t, vagy a lentebb mutatott hÍdkapcsolású válltozatát...
-
emitter
őstag
én asszem tda2005-tel csináltam sztereo végfokot (előerősítő nélkül) - igaz ez kocsiba való bridge, de nekem így 2x10W számítógéphez bőven elég (saját gyártmányú hangfalakhoz van
) [link]
asszem 18volt kéne neki, én csak 12-t adok, de így is elég nekem..
a 10%thd meg gondolom csak nagyon nagy hangerőn annyi, nem?
sztem a tápfesz csak a hangerőből (teljesítményből) vesz vissza, de attól még működni fog a cucc
bár.. nemtom, azért 36 helyett a harmada csak, ez egy kicist nagy ugrás..
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
a 2009-es TDA IC sztereo, és leÍrsá szerint 22W-ot ad le, de 20V táp melett...
Hmmm, ebben a pillanatban találtam egy elég jót, TDA1554 -es IC sztereo kivitelű, és belső hÍdkapcsolást alkalmaz, emelett mindössze 6 kondi és 1 ellenállás kell mellé, és 12-15V -ot kér csak, ami neked ideális lenne!
Nemis keresek tovább felteszem a netre a rajzot! Nah megvan, itt a link! [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
a kondit a tápfeszütség és a föld közé szokták betenni, jelen esetben nincs a rajzon feltüntetve, szóval egy 4700uF -os elektrolit kondenzátor polaritás helyesen bekötve a +12V és a föld közé megoldja a problémát, de nembiztos hogy egyáltalán akkumlátor esetén szükséges-e. Igazából akkor kell betenni, hogyha egy nagyobb dobütéskor szétmegy a hang, sercen, vagy egyébb bántó jelenségeket produkál... (fordÍtott polaritású bekötés esetén felrobbanhat, szal vigyáznikell az elkókkal)
A hÍd kapcsolást szerintem csak holnapra tudom megtalálni, most gépen nincs meg, de szerintem valamegy újságban láttam, de ezt majd csak holnapra tudom megnézni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A 100L-ert arra gondoltam, hogy kalaptartóba tervezett hangszórók, de ha ajtóba, akkor nó problem...
A gyári kapcsolást még nem halottam szólni, de a d-audio-s ból már megcsináltam párat, azok szólnak rendesen, váltzotatásképp max egy diódát tennék be a tápköri ágba, Így véletlenűl sem kaphatna az áramkör ellenkező polaritást, meg a benne lévő elektrolit-kondenzátort egy nagyobbra cserélném, hogy bÍrja a szuflát...ú
Volt egy 100W -os TDA-m, kapott nagy kondikat, és annyi szufla volt bennük, hogyha kihűztad az áramból, akkor még 5-6 másodpercig rendessen szólt...
Most jut eszembe, ehez a TDA-hoz asszem tudok hidkapcsolást, neked ez jóljöhet, mindjárt megnézem... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezeket a hangszórókat autóba hátra tervezték? Mert akkor nemtudom, hol fér el egy motoron egy legalább 100L -es fa láda, mert ezeknek bőven kell a légtérfogat...
A 2000u -os kondenzátor csak az egyenfeszültségeket választja le a hangszóról, egy fordÍtott szuperponálás tőrténik, és a kondi után már csak a váltakozó jel megy tovább, az értéke azért ilyen nagy, hogy a 20Hz-20Khz -es átvinni kivánt tartományban ne okozzon semmijen hatást.
A szűrőkondenzátorok jellemzően kis értékűek (vékony kerámia kivitel) -itt 100n és 100u -os kondik végzik a szűrést, ott csupán annyi tőrténik, hogy egyenfeszültség számára a kondi szakadásként létezik, ám az erősÍtőre káros válltakozó jeleket szépen levezeti a földelés felé. Az értékük azért ilyen kicsi, hogy a lehető legnagyobb frekvenciasávot átfogják, és ott rövidzárként viselkedjenek...
A mutatott kapcsolás meg a gyártói ajánlás, viszont az életben még nemláttam sehol alkalmazva, pl d-audiónál 990Ft -ért megkapod, de azis más áramkörrel van megcsinálva...
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, akkor ez a TDA jó lesz neked, vannak nála erősebb TDA-k, de azoknak már szimmetrikus táp kell, de ha találsz egy kb 25W-os erősitőt, ami még egytápfeszültségű, akkor azt tedd rá, de ne legyen nagyobb teljesÍtményű, mint a hangszoró fele...
Hány Ohm-os hangfalak ezek? Mert a 2030 -as elbÍrja a 4Ohm-ot is, és néhány wattal többet ad le, mint 8 Ohm-on... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
nah, ezt már nemtudod csak simán ''rácsapni'' vagy felteszel mégegy aksit a mocidra, sorbakötöd őket, aztán a plusz marad a +12 v., ahol összekötötted őket, az lesz a 0V, a szabadon maradt negatÍv pont a második akksin meg elvileg a -12 lesz. Javaslom az egytápfeszültségű erősÍtő alkalmazását motoron, mert kicsit egyszerűbb...
elvileg létezik tápfeszültség inverter kapcsolás amit tudnál használni 1 darab akksi esetén, valahol láttam, majd körűlnézek... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
a asszimetrikus táp egytápfeszültségű, jelen esetben a tda2030A igényel +12 V-ot, meg egy földet.
a szimmetrikus táp pedig mondjuk + és - 40V -ot szolgáltat, valamint egy földelést, ez a komolyabb erősÍtőkben találhatók meg, ehhez egy középmegcsapolású trafó kell, vagy egy sima trafó és 2 dióda + 2 kondenzátorral felépitett hálózat... -
BTO
őstag
linkeltem már neked régebben KIT - eket cimeket.
kapsz most is többet .
http://www.d-audio.hu/category_53/zenid_2617775428892b4dc0dafe32d743759e/index.html
http://www.dspsystem.hu/index.php?m=500&K=&ak=&tid=40368&gyorkereso=&kerkif=&megnevben=&hivszamban=&leirasban=&kerar=&muvelet=&akmn=&ktipusok[]=11
http://www.dunaweb.hu/bajielektronika/
http://www.urbanelektronika.hu/ -
BTO
őstag
a hütő bordás cucc az lehet stab ic is.,az stk a végfok a hifi-d-ben.a 4142 -s az 25W-s de azt szinusz 1khz-tre értik most a pmpo vagy mifene az csicsamicsa baromság,közelitőleg +lehet mérni 1 végfok teljesitményét mutatós-analog- nem digit müszerrel .vagy 4ohm müterhelést használsz vagy a hangfalon méred a kimenő feszt.amit négyzetre emelsz és osztod az ellenállás értékével mint irtam feljebb.de ne a tök kilengést vedd alapul hanem az átlagos kilengést. akko nem fogod magad becsapni.
-
And
veterán
Amiről Te írsz, az az erősítőre vonatkozik, ráadásul a mérhető szinteket tüntették fel a rajzon a teljesítmény függvényében.
Én pedig a TBA810 -es IC-ről írtam (igaz, 2 Ohm -os terhelést csak a P-jelű kivitel adatlapja említ, az S ill. AS jelzésű tokok doksijában 4 Ohm a megemlített minimum, ezért bocs). A lényeg ugyanaz: 7W a maximális kimenetük, az említett tápfesz és terhelés mellett.
-
-
And
veterán
Ebből azért sokminden kiderül:
Bővebben: link. -
BTO
őstag
na akko inkább iesmit ajánlanék TDA1553Q
Philips autorádióvégfok 1 IC stereovég 2x22W
adatok a köv lapon:
http://www.semiconductors.philips.com/acrobat_download/datasheets/TDA1553Q_CNV_2.pdf
igaz igy hosszu.Google- TDA1553Q teljes keresésen a kövre kattints nekem ez jön elsőre.------
[PDF] 2 x 22 W BTL stereo car radio power amplifier with loudspeaker ...
Fájlformátum: PDF/Adobe Acrobat
The TDA1553Q is an integrated class-B output amplifier in a 13-lead ... The TDA1553Q
contains two identical amplifiers with differential input stages and ...
www.semiconductors.philips.com/ acrobat/datasheets/TDA1553Q_CNV_2.pdf - Hasonló lapok
na itt +van a teljes leirása az IC-nek -
@lbert
tag
felépítését tekintve dettó 20xx széria.
akkor már inkább vegyél 1 PA70 tipusú kittet összeszerelve. TDA 7294 van benne. picike de erős éj viszonylag jó. nekem is olan van. két fasza jó hűtőborda trafó kondi oszt hagyszóljon.
most tényleg pontot teszek ennek az őrületnek a végére!
ismered azt a mondást hogy: közös lónak túrós a háta. -?
autó erősítő és asztali is legyen ez már megint vadító. már a mobilitásból gondolom. ha csak az akumulátoros üzemre gondoltál az is hülyeség.
van rá megoldás - venni kell egy olyan autóba való lejátszót ami 2x v 4x 40-et nyom. persze ez is 2 v 3ohmra van márve. mert akár milyen nagy nevű a gártó nem tud 100w-okat kihozi a cuccból. miért. beszéltem az áramfelvételről. a nagy áramfelvétel miatt rövidzárként viselkedne. mint egy darab drót. ha aksis üzemre akarsz 4 8 ohmos terhelés mellet 20-40w-ott persze nem 10%-os torzítás mellett, akkor egy kapcsolóüzemű invertel kell, ami a kitöltési tényező változtatásával szabályozza a teljesítményt.
de ez már nem 1xű.
ja a quadot verd ki a fejedből. az tiszta dc csatolt ketyere és éleszteni kell!
ha valimt elbeszol súllyos ezreid fogják bánni. max a műv erősítő marad meg az elején a többinek szevasz. az csak lelkes fnatikusoknk való, és aki érti az elektro technikát legalább úgy mint 1 műszerész.
van már 1xűbb és nagyxűbb ketyerék. mint amit írtam a TDA7294! -
@lbert
tag
vess erre egy pillantást. lehet hogy ez neked való. egy fesz 2xező jó kondik stab mert hiába aksi a tucc-tucc eléggé megyszívja. szal stab éé TÖBB 4700 miks kondi párhuzanyosan. min 3db!
JA ÉS 4 OHMRA!
témát zártam húzok aludni. a többiek majd válaszolnak. de ha kérdésed van írd le és délelőt válaszolok rá ha tudok!
PÁ! -
@lbert
tag
nem vagy 1xű Set! kezdek totál elhülyülni! egyre ütődöttebb rövidítések jutnak SZ Mbe. most is! ki kéne viszgáltatni magamat. ez már sztem kóros...
na nézzük!
a kondi a poti és az ícé közé van kötve. az ali + csak 1 ábrát közöl. pntosabban 2tőt de a mászik az szerejóóóó.
amin 1 hagszóró van v 1 Rt (R terhelés) és az elején két bemenet közül egy testen van és oda van írva valahova h BRIGE akkóó az híd!
1ébként az 1S ábra! -
@lbert
tag
pajtás ez csak 23 ábrát mutat, hol itt a 30?
egyébként ezek az adatlapok nagy szarok. nekem nem ez van othon kinyomva.
ha haza mék beszkennelem, hogy gépen is meglegyen. nem hurcolhetom minden hova a katalógusomat. jobb ha gépen van.
egyébként ami nekem van katalógus abban közli a BD-velt tuningolt változatot, és annak híd változatát. és egy aktív szub szűrő kapcsolást. de most villant be hogy a BD-vel spéketl verzió 50W és hídban 100W mond. de ennek oka sztem hogy az is 8 ohm-ra aplikálódik. lehet hülyeség de nekem minden rendszer alapértelmezés szerint 4 ohmos. legalább is a nagyobb teljesítményt szolgáltatóak. a magasban már a 8-ra esküszöm én is.
de figyelj ide!!!
hagyd abba ezt a W számlálgatást és vegyél má egy normális hangszórót aminek legalább 92dB az érzékenysége. drága lesz!!!!! -de egy 16-cms tányér ki űz a házból. persze 10W-on.
egy érdekesség!
100W - 50dB érzékenység => 50%-os hatás fok
50W - 100dB érzékenység => 100%-os hatás fok
persze ez ideáli eset, mert gyakorlatban vaszt a melegedésen vezetéken, de legtöbbet a hangszórón. vegyél egy jó visatont. keress rá de majd +int ha 1ccer haza mék adok linket és árat. vany katalógusom. -
@lbert
tag
ez már tényleg kib*szott egyszerű!!!
tagolom:
1. végy 1db lineári ''A'' jelű ptit 10K ohm értékűt
2. az 1ik szélső kivezetésre kösd azt a jelforrást ami az erősítőt táplálja
3. a középső kivezetésre kösd az erősítő bemenetét
4. a másik szélső kivezetést kösd testre.
ha a potinak 6 kivezetése van akkor a szerelés vizszintes irányú és mind a 2 sort úgyan úgy kösd. ha 3 kivezetéses akkor mind a 2 erősítő esetén így kösd.
ja a sztereó poti esetén ez 1ik sor a jobb a másik sor a bal. test közöz. -
@lbert
tag
nem gond kopatibilisek egymással. egyébként most töltöttem le a H V A tius adatlapját. detto mind. eddig bítam az aliban de kezd rosz fényben feltünni előttem.
linkeld már be az oldalt mert én is 28w-nak láttam. de az nem lehet mert a teljesítmény nem duplázódik hanem 4x-esedik. az áram lesz dupla értékű. ki érti ezt? -én nem! -
@lbert
tag
de TDA2030-bol van vagy 3 fajta és a retnél lehet is kapni. másrészről az lehetetlen hogy annyi merz a 2005-ös ad le annyit kb hídban, de majd rá keresek. meg van az adatlapja de nem vagyok othon gépen meg nincs meg. de migyá letöltöm. az a 28w nagyon kevés! ezt akkor én sem értem.
-
biker
nagyúr
conradban van kész és megépíthető 40W és 70W autós erősítő, mindkettő TDA ic-vel, nem rossz, de nem is istenkirály, elvük a tápfesz megemelése alapján dolgozik, így ''mintha'' nem 12v-ról menne, 1-1 4700-as kondi van benne, hátránya hogy szerintem nem elég, mert 4700micro 1A-re se elég ha símitani akarok...
-
biker
nagyúr
ha se az elektro, se a fizika nem megy, kérdezzél.
vagy kössél egy 3/4 collos csövet otthon a csapra, azt menjél panaszra, hogy nem folyik át a csövön 600l/óra víz
ez nem kompresszor, hogy pumpálja a szerencsétlen elektronokat!
ha 12/14V-ra 6ohmot kötsz tisztán, akkor levettél 24-28w-ot
egy erősítő kb 60-70% -on dolgozik, akkor marad 16-18W, és pont.
b.hatod a 28W-ot, ha nincs elég tápfeszültség, amin OHM törvénye nem hajt át elég áramot. comprende?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest