Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #21346560

    törölt tag

    Na ma én is gányoltam kicsit :D
    Már egy ideje a ház átalakításról beszélgettek és nekem is volt egy "álmom". A ház tetejére egy kivezető nyílást szerettem volna.
    Mivel ma alaplapot cseréltem, gondoltam itt az ideje, hogy a gondolatot tett kövesse.
    Első elképzelésem egy 12cm-es ventillátornak való nyílás volt ráccsal, de féltem kicsit hogy a nagy nyíláson beleesik valami....
    Aztán szereztem valami lyukacsos rozsamentes "lemezt", gondoltam azt beépítem és alá teszem a ventit, nem kör alakú nyílást kell ráadásúl csinálni, hanem sima téglalapot, kicsit talán könnyebség.
    Aztán neki is fogtam a dolognak.

    Vettem vékony fémvágó korongot a sarokköszörűre (kisflex), gondoltam azzal ki tudom vágni szépen.

    Óvatosan csináltam, nehogy megégessem az anyagot, mint azt írtátok ha túlmelegszik a vékony anyag akkor hajlamos a vetemedésre. Na meg egy rongyot tettem a gépbe hogy a szikra ne bántson belül semmit... késöbb gondoltam csak rá, hogy esetleg a rongy meg is gyulladhatott volna :DDD

    No amikor kész volt a nyílás, nekiálltam reszelővel egyengetni kicsit. Csiszolópapírral leszedtem utánna a sorját. Volt rajta rendesen, nem akartam balesetet szenvedni :)

    Az egész házat nem akartam lefesteni, gondoltam csak a vágás nnyomot tüntetem el, körberagasztottam szigetelő szalaggal, hogy egyenes legyen a festés.

    Aztán szépen bekentem. Mivel más színt nem találtam, ilyen lett :DDD

    Gondoltam majd ha megszárad rendesen, festek rá szép ferde fekete csíkokat, nehogy valaki beleessen a lyukba....
    Szépen beillesztettem a rácsot a helyére.

    Első gondolatom az volt, hogy csavarral rögzítem a sarkoknál, aztán rájöttem, hogy a táp fölött van hely, illetve a 3.5-ös fiókok fölé is szépen be tudom szorítani, nem kell csavarozgatni. A táp fölött annyi hely volt ráadásul, hogy sok... gondolkodtam mivel is szoríthatnám oda... tökéletes megoldás: hungarocel, rugalmas, rezgéselnyelő stb. :))

    Sajnos rá kellett jönnöm, hogy a délelött megvett 12 cm-es venti nem igazán passzol a rácsra, több lyukat meg nem igazán akartam rá :(
    Addig keresgéltem, találtam itthon 2 db 8 cm-es ventit egybekötve még egy régebbi gányolásból.

    Pont frankón elfért és 2 lyuk mindegyiken passzolt a "rácshoz". Szerintem elég felrögzíteni 2-vel mindegyiket. Csak 800-on pörögnek kb, nem hiszem hogy a rázkódás bezavarna.
    Egy kis baja van csak ezeknek a ventiknek. Világítanak.... igaz az asztal lapja alatt van a gép, szóval nem hiszem hogy zavarni fog, ráadásul ugyebár sorba vannak kötve nem csak a sebesség kevesebb, hanem a fény is.

    Háttt..... röviden ennyi :DD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák