Új hozzászólás Aktív témák
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #49 üzenetére
nos
a terv megrajzolása továbbhaladtcsak még a kép nem ment fel rendesen a tar.hu-ra
-alul:
vincsik (4db) , az a kékes felület az padlószőnyeg, és ami alatta van az meg parafa
-felső rész: táp a PCI slotok mellett procinak cső a szabadba (nem ki a hidegbe, csak a szobába)
vidkari passzív lesz, illetve a táp szellőzteti majd
cpu felül lesz egy hangtechnikailag megálmodott lyukacsos lemez, ami a hangot nem engedi ki, de a levegőt igen
egyéb kérdést észrevételt szivesen várok
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
halaloszto
csendes tag
válasz
gromble_ziz #43 üzenetére
Megneztem a design-t.
Labirint szellozeses hazon en is regen gondolkozom. Nagy otlet, hogy az egesz labirintet alulra teszed, es akkor az elejet meg a hatat lehet hagyomanyosra csinalni.
Nehany komment:
- alulra fogod tenni a tapegyseget? mert ha nem muszaly lesz benne legyen ventillator...
- alul a ''ladaban'' lesz az egyetlen ventillator? Akkor nem kicsi kell legyen. Az a baj, hogy a teteje meg mindig hangos lesz a legaramlastol meg a vinyotol.
- meg mindig kell valami hangszigeteles a hatara meg az elejere, ami foleg hatul a kartyaknal erdekes lesz.
- a labirint valami szendvicsnek van rajzolva. en inkabb csinalnam ''szoros'' re, mondjuk muszormet vagy szivacsot ragasztva a lemezre, a labirintet magat akar csak egyszeruen szivacsbol.
- mi lenne, ha a tetejen is lenne egy labirint lada, es alul szivna, felul fujna, es kozepen a gepben nem lenne venti egyaltalan???
vajk -
zeros
tag
válasz
halaloszto #44 üzenetére
Király még mindíg le vagyok nyűgözve....
-
zeros
tag
válasz
halaloszto #44 üzenetére
Király még mindíg le vagyok nyűgözve....
-
zeros
tag
Valki kért segítséget, ha jól láttam... de nem írta le, h. mit szeretne csinálni, így nem igazán tudunk segíteni rajta...
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #44 üzenetére
látom te is arra használtad az Oprendszerek könyvet amire való
-
halaloszto
csendes tag
En mar epitettem fabol hazat. Szerintem tok jo lett. Nem egy eromu, meg tok szopas benne szerelni, de minnel kisebbre akartam. Mostmar inkabb nagyobbra vennem egy par centivel, es akkor belul jobban ferne.
Bővebben: link
vajk
[Szerkesztve] -
gromble_ziz
aktív tag
UP!
és egy kép a projektemről
most rajzolom tovább, és próbálom megválaszolni a kérdéseket
http://kep.tar.hu/gromble_ziz/index.phtml?aid=27632291&pid=6205351
Bővebben: link -
_cirmos_
őstag
válasz
gromble_ziz #39 üzenetére
ha nem lennék ilyen lusta akkor már elkezdtem volna megrajzolni a a szép új faházamat... szerinted érdemes vmilyen CAD-ben megcsinálni vagy elég a műszaki rajz? (az megy valamennyire). mindenképpen jól át akarom gondolni az elrendezést, még vmi formabontó megoldásban is bennelennék ha szólnak érvek mellette. kicsit utánanézek ennek a BTX szabványnak, ott elég jól megoldották a szellőzést ha jól tudom, talán lehet koppintani egy-két ötletet
-
gromble_ziz
aktív tag
#36 plömplöm : én is arra a következtetésre jutottam, hogy az alaplapgyártók között van valamilyen szabvány vagy ajánlás, hogy a házba már csa a ledet keljen beletenni (azaz az alaplapban már van védő előtétellenállás stbstb) ki kell próbálni
szóval ha előtétellenállás nélkül túl sok feszülséget kapcsolunk a lábacskáira, akkor tönkremegy (csak hogy mindenki megértse (pl én is), hogy ez a vaku csak egyszer villan
)
#33 Feedoo & #38 _cirmos_ : én nem értek ennyire a fához,de az alumínium esetén csak azt tudom mondani, hogy érdemes megtervezni a belső elrendezést, hogy mire mennyi hely kell, aztán ez alapján külső méreteket meghatározni, ekkor el lehet menni valakihez, aki ért a fához mint anyaghoz (mind megmunkálási mind stabilitási szempontból), Ő megmondja majd, hogy milyen anyagból milyen nehéz lesz mennyi vesződség lesz a megmunkálás, mik lesznek a következő heti lottó nyerőszámok, ja ezt nem ...
ezek után meglehet, hogy át kell dolgozni a tervet, és mégegyszer meg kell fontolni, hogy milyen dizájnt szeretnénk, esetleg a hangtalanságnak és a jó szellőzésnek milyen következményei vannak
hogy egy példát említsek: az álltalam tervezett ház az alsó BTX elrendezéshez hasonlító zajfogó, de mégis szélcsatornás kialakítás bizonyos mértékben meghatározza a ház méreteti ...
hossz: min. 65cm
szélesség: min 28cm
magasság: (csak az alsó részé) 24cm + teteje(itt lehet még egyébb dolog, ami ad rá még pár centit) min. 40cm
ezek után joggal kérdezheti valaki, hogy karácsonfát is a házban akarom-e majd felállítani...
ha bárki úgy érzi, hogy bíztatásra van szüksége, mert eléggé elvetemültnek érzi a tervét, akkor elénk tárja és majd jól lehurroghukszóval megvitathatja velünk
szivesen látnék terveket egy fa anyagból építendő házra is
üdv Gromble_ziz -
plömplöm
őstag
válasz
gromble_ziz #27 üzenetére
az elméleted stimmel, valóban egy darabig melegedni fog és szép fényes lesz, de ez a ''darabig'' néhány mikroszekundum lesz
ezt úgy hívják: vaku...
az alaplapok csatija úgy van kitalálva, hogy közvetlenül lehessen rá egy led-et csalatkoztatni, de azt én sem tudom, meg tud-e hajtani egy nagyobb nyitófeszültségű pld fehér vagy kék led-et, ki kell próbálni, nincs mese... -
Feedoo
tag
Hello! Tudnátok nekem segíteni? Fából szeretnék egy házat készíteni de nem tudom ,hogy menne-e a dolog. Nincs véletlenül valamelyikötöknek egy elfogatható javaslata hogyan is kellene hozzá kezdenem?
-
vtechun
veterán
válasz
gromble_ziz #29 üzenetére
miért? vannak olyan erős kartonok, hogy bútort lehet belőlük készíteni.. még csak gondoltam amúgy rá....
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #27 üzenetére
erre a kérdésre találtam egy jó topicok
a #10-esben jól szól a srác -
vtechun
veterán
én azon gondolkodtam, hogy erős kartonpapírból csinálnék házat, persze , hogy jó vastag legyen, a ventiket meg úgy rakám bele, hogy a rezgést ne vigyék át a papírra..
-
gromble_ziz
aktív tag
no a led az úgy működik, hogy egy bizonyos nyitófeszültségig azért sem világít, de ha eléri ezt az értéket a rákapcsolt feszkó, akkor világít, a fénye pedig a rajta átfolyó áram függvénye
szóval a leden eső feszültség ( elméletileg ) mindíg a nyítófeszülség
a polaritás nem összecserélendő ( mivel dióda a kedves )
a kérdés már csak az, hogy mi történeik, ha egyéb fogyasztó ( azaz p ellenállás vagy poti ) nélkül nagyobb feszülségértéket adunk reája ... elméletem szerint egy darabig esetleg melegszik meg fényesebb, de bizonyos mérték után károsodik szegényke
valaki aki jobban ért hozzá kiigazíthatná az itt elhangzottakat, köszi -
besenyo
csendes tag
Köszi a válaszokat, a gomb akor az ízlésem függvénye lesz csak. Nyitva maradt a LED-es kérdés, hány V-osat? Járjon valaki erre, aki tudja...
Lassú reagálású egység vagyok, ritkán jutok nethez. -
b0unCe
aktív tag
válasz
gromble_ziz #22 üzenetére
1 azokat a szep kis gombokat at lehet plantalni a szarhazbol kitepett madzagra.
2 meg is lehet csinalni ha moindent sajatkezuleg akarsz.. szvsz de felsleges
3 az a hatso kis akarmi (alaplapi input/outputok + agp-, pci-takarolemezek) elkeszitese majdnem olyan nehez mint a haz tobbi reszenek elkeszitese egyutt -
gromble_ziz
aktív tag
1, vannak szép kis gombjaim
2, ha jól emlékszem csak 9 van(de ennek utána kell néznem mert csak ennyire emlékszem) és 3 sorban egy magasságban, azaz három vékony, de erős lécbe belebélyesztek egy furatot, amibe csak bele kell ereszteni, és alul kitámasztani
3, tudod ha ezt mind megcsinálom, akkor nemá', hogy egy olyan hátsó kis akármi megállítson
szerintem egy saját házat nem akkor csinál az ember, ha a könyebbik utat szereti -
b0unCe
aktív tag
válasz
gromble_ziz #19 üzenetére
1 a gombokat te szabod testre. Neked csak a kabel es a pocok kell.
2 az alaplapot valamibe be kell csavarnod. En arra a lemezre gondoltam amint van 10db csavarnak luk es kesz.
3 a hatso reszel inkabb ne szenvedj. Egy elet is keves ra -
_cirmos_
őstag
én azon goldolkozom nagyon, hogy fából kéne házat építeni. nagyon esztétikus (legalábbis ha szépen meg van csinálva), és nincs is minden sarkon ilyen. szvsz nem sokkal bonyolultabb mint fémből. van ezzel tapasztalata valakinek?
-
b0unCe
aktív tag
válasz
gromble_ziz #16 üzenetére
legegyszerubb ha veszel egy 2-3ezer forintos hazat, kiveszed belole az alaplap tartot, a hatso keretet, a reset, power gombot es a ledeket es jopar dolog meg van oldva.
-
gromble_ziz
aktív tag
Hi
mivel az ATX-es alaplapok esetén a gombok és a ledek közvetlenül az alaplapra vannak közve, ezért ide nem kerül feszélyes feszültség
be/kikapcsoló és reset gomb:
mivel egy csavarhúzóval vagy Jumper-rel is lehet ezeket a funkciókat működtetni, ezért úgy gondolom, hogy bármi jó ide
ledek:... ez látod jó kérdés ... szerintem egy átlagos led is jó, DE nem mindegy a nyitófeszülség ... hogy ezt hogan lehetne megállípítani azt nem tudom, remélem valaki aki biztosan tudja felvilágosít minket -
besenyo
csendes tag
Házépítésbe fognék. Így viszont nem adott a power és reset gomb, valamint a power és hdd led-ek. Milyet kell ezekből beszerezni, van valami kritérium?
A gomboknak ''non hazard'' gomboknak kell-e lenniük?
A led-ek milyen paraméterűek? -
PapaMaci
őstag
Érdemes szétnézni ebben a topikban!
*Bacsonti*
csendes tag
Én már próbálkoztam és sikerűlt.
Ház oldalát kivágtam malyd monitorszűrőt raktam bele.
Ezután telepakoltam piros fénycsővel meg ledekel és most teljesen királyul néz ki.
Na anyit akartam mondani.oszt cső -
gromble_ziz
aktív tag
öregem neked aztán lehettek álmatlan éjszakáid
no nem csak a sok munka miatt, hanem azért mert a múzsa állandóan tömi a fejedet
sok jó ötletet láttam nálad, meg új szerszámokat is
szerintem ez a moddolás dolog olyan, hogyha az embernek van fantáziája, és megvannak a megmunkáláshoz szükséges tapasztalatok, akkor akármit megcsinál. Te kitűnő példa vagy erre
én nem ismerem ennyire a szerszámokat, viszont kiskoromban sokat legóztam azzal a kevéssel amim volt, és megtanultam, hogy nem az új egyedi darabok a barók, hanem ha minnél hasonlóbbakat tudok kreálni a saját mezei darabjaimból
hogy jön ez ide???úgy, hogy egy ház megépítése egyszerű tényleg elemi ötletekből, egyedül a kerethez kapok egy kis segítséget, ha akarom ... remélem még idén beszámolhatok róla itt vagy másutt, hgoy mindenki másnka is jó ötleteket adjak
üdv: Gromble_ziz -
Szatír
aktív tag
válasz
raven10011 #4 üzenetére
természetesen a melóhelyről
)))))
De nem egészen lemezek ezek,hanem nagyméretű ''műszerdobozok'' elég vastag fallal. Még nemtom hogy nekikezdek-e , szerszámjaim vannak)
-
zeros
tag
Srácok, én már csináltam plexi házat, meg fém házat is..
teljesen a 0-ról
Jó móka, ha van rá időd, és energiád.
A plexivel rengeteg szopás van, pl nem lehet ragasztani, csak cloroformmal, de azt sehol sem kapsz, me be van tiltva
nagy utána a szemét, könnyen reped, törik és mindíg az utolsó simításnál szokott elpattani
A fém már jobb 1 fokkal, csak hajlísd meg házilag..., úgy hogy szép is legyen nekem nem sikerült..
viszon sok serszám kell hozzá, és vág mint állat.
Ja ha érdekel találtok képeket az oldalamon, mindegyik projectról
szegecselés jó forrasztaáshoz kell 1 heggesztő trafó, alumíniumhoz meg az igen borsos, me speckó heggesztő kell hozzá.
Plexit lehet csavarozni is.. az úgy jó, de nagyon pontosan kell vágni a lapokat, és 1mm görbület sem lehet benne.
[Szerkesztve] -
Nekem most van tervezetbe a plexiház építése saját kezüleg. Eddig ott tartok, hogy megvan a plexi, meg el vannak tervezve a dolgok.
Üdv: Balu -
Hequila
őstag
Az akadály, hogy nehéz az alut forrasztani? Hátz a szegecset mire találták ki? Bár az egy kicsit nem olyan szép, de erősen fog mindent válogtás nélkül.
-
gabe_
őstag
Hát elég gázos, de szerintem pénz és kitartás kérdése...
-
Tütüm
aktív tag
Francba,így már működik:
Tütüm
aktív tag
Saját készítésű előlapon gondolkodom éppen,de megfordult a fejemben hogy egy teljes házat!
Egyenlőre maradok az előlapnál.Alumíniumlemezből macerás,vékony,könnyen lyukad forrasztásnál.Hajlítani meg nagyon nehéz szépre,ha kalapálja az ember,kis hullámok maradnak azért.Arra gondoltam,vékonyabb acéllemezeket forrasztok össze,csiszolás,szellőzők kivágása,festés és kész.
Én ilyen gázforrasztóra vágyom!!:
Ezzel alumíniumot is lehet forrasztani. -
TitiRii
senior tag
alubol azért nehézkes ahoz komoly gépek is kellenek
viszont lemezből már más tészta
abbol lehet
és én per pil probálkozok
terveket és képeket egyenlőre nem tezsek közé
majd ha itt lesz az ideje ;)
(lásd aláirásomat)
de edigi tapasztalataimat megosztom ha érdekel -
Szatír
aktív tag
Próbálkozott-e már valaki ilyesmivel, hogy otthon
-saját kezüleg
-saját magának,
''testreszabott'' házat készítsen ?
Az aluminiumom megvan hozzá, tervek is vannak....
Esetleg linkekkel,képekkel tud szolgálni valaki ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest