Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Low Noise #40 üzenetére

Egyformák semmiképp, persze ez lehet tök egyedi. De ezért csodálkoztam, mert ezzel így általánosítva még sehol nem találkoztam.

@fatpingvin
    oké, értem. well, asszem erre jó az undecorated window :D
    "Az ellen nem véd" semmi szvsz. Ha ugyanarra használja az ember és nem tök más programokkal, akkor egyéb elemek is ugyanott lesznek. Vagy hát lehet variálni, hogy hol itt, hol ott legyenek a megszokott ikonok, eszköztárak, scrollbarok, ki tudja mik... vicces lenne úgy bármit csinálni. :D :D

• sb

veterán

válasz Low Noise #27 üzenetére

Mitől lenne jobb a szemnek a VA? Én fordítva vagyok vele, általában kényelmesebb az IPS képe (itt sztem a nagyobb kontraszt inkább ront a helyzeten VA-nál), beállítani normál fényerő/kontrasztra is eddig nehezebben sikerült mindig mint IPS-t. Színhelyességben is jobb az IPS általában és betekintési szögben is lehet zavaró a nagy felületen a VA. Sokkal többször futottam bele vállalhatatlanul lassú response time-ba is VA-n.

Most épp VA monitorom van, ezen is nehezebb volt számomra kényelmes, visszafogottabb képet belőni de rendben van. Ezen kívül viszont csak IPS volt. És a slusszpoén: TV-m pedig 15+ éve VA, ott és azzal a tartalommal - ellentétben a monitoros felhasználástól - gyk. használhatatlannak tartom az IPS kis kontrasztját és gyenge feketéjét.

@pengwin
    Nekem mobilitás miatt 14" 16:10 van de most vadászom a 16"-os 16:10-eseket, ezzel a kettővel lefedjük a családi igényeket. Előbbi 16:9-ből 13.3"-ossal, utóbbi 15.6-os notival van egy szélességben és mennyivel használhatóbbak! :) És persze high dpi. Asztalon meg ha ez utóbbiból indulunk ki akkor valóban semmi mozgástér. 4k 27-32" van, 60Hz-en, afelett alig és csak aranyáron. Minden más méretben/ppi-ben már nem felel meg alatta. Felette meg megint nincs semmi gyakorlatilag.

• sb

veterán

válasz pengwin #6 üzenetére

Régebben én is amíg lehet 5:4 il. 16:10-et kerestem mert maga a felült is nagyobb azonos (átló)méretben, és praktikusabb. Viszont szvsz ez egy ideje már nem valós szempont... mióta van megfelelő méretű/felbontású monitor.
    Értsd: 16:9 és 16:0 között annyira kicsi a különbség méretben, hogy ha pl. 27-29"-t szeretnél mint ahogy írod, veszel egy 32" 16:9-est és megvan a vágyott terület/függőleges méret... meg egy kis extra oldalt amit még használhatsz, ha nem adott programnál akkor máshol. :) Ezért már kár 1-2db túlárazott cuccot hajtani amikor a másik méretből lehet választani.

Ahol még mindig vadászom a 16:10-et, de szerencsére ott mintha újra divatba is jött volna: noti. Ott korlátozott a méret, nem így működik, hogy veszek nagyobbat. Adott notiméretből - és ráadásul nagyon korlátozott méretből, mivel 14-16" sehol sincs az asztali 27-32"-os méretektől - ez a kicsi különbség is sokat ad hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák