Hirdetés
Aktív témák
-
Haverokkal film&music cserére használjuk az RW discet.
Én a Smurtbuy-t KB 150* újraírtam,no problem.
Ezt ajánlom mindenkinek. -
gLes
őstag
Én a TDK-ra esküszöm, eddig semmi bajom velük, mondjuk nem túl gyakran írom őket felül, filmek videók vannak rajtuk. De annyit beszéltek itt élettartamról, hogy én azon kezdtem el foshni, hogy ha nem is irogatom őket újra naponta, de csakúgy ott pihen rajta a cucc, akkor az is kibírja 100 évig mint a sima, ugye?:) De elég ha 20 évig, addig bejönnek az adatkristályok, vagy mik, ozt a CD felejtő lesz...:)
:P
ON
Üdv:
gLes -
toeri
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #29 üzenetére
OFF Nem kell kivenni az íróból, csak minden nap elkészíteni rá az új biztonsági mentést... :DD ON
-
erdoke
titán
válasz
GhanBuri Ghan #29 üzenetére
Nekem is azért kellett már selejteznem, mert nagyon karcosak voltak és nehezen olvasták a drive-ok. Amúgy a fentebb leírt ''frissítés'' segíteni szokott, de hát az a karcokon nem segít...
-
GhanBuri Ghan
őstag
Kiszamoltatok, hogy 1000 ujrairas mit jelent? Heti egy irasnal kb. 20 evet, ha torles/iras kettonek szamit, akkor 10 ev. Addigra mar reg olyan karcos lesz, hogy ettol lesz hasznalhatatlan...
-
Lunatic
aktív tag
Ma hozott hozzám egy ismerősöm 3db tdk 74 perces újraírható cd-t...
na, ebből, az egyiket simán csak félig lehetett megírni. A másik kettő teljesen jó volt...
a rosszon gyári csomagolás kinyitása után volt egy szép kis karcolás...
na ezt vidd vissza úgy, hogy nem te karcoltad meg...:(
de kb 300 megát azért fel lehet rá írni.. -
erdoke
titán
Azért a 10-20-nál jóval több, ez már saját tapasztalat...
Nem tudom, van-e fizikai alapja, de nekem már volt olyan, hogy ''besült'' a lemez, vagyis csak kínlódva, nagyon nehezen olvasták a meghajtók. Úgy vettem észre, hogy a full törlés (ne a ''gyorstörlés''-t válaszd!) mindig segített ilyenkor. Kb. 15-20 használat után nem gyorstörlök, hanem egy full törlést (1x vagy 2x a régi, 4x lemezeknél vagy 4x a gyors, 10x...12x lemezeknél) választok. Mivel én túlnyomórészt 8 cm-es RW-ket használok (ritkán viszek 185 MB-nál többet), ezért kibírom azt a 10-20 percet, amíg lemegy a törlés (legalább addig pasziánszozok egyet). -
Taky
senior tag
Én mindig is úgy tudtam, hogy 1000x. Van egy 2éves Philipsem (íróval adták, 650, 1-4x) és már írtam rá v 100x. Mindig csak gyorsformáztam.
-
Petya
tag
-
Pacák
senior tag
válasz
guess.who #22 üzenetére
Oks. Vettem. Mentségemül szolgáljon, hogy az udf formátumot még egyáltalán nem erőltettem a sima CD-R lemezekkel, ezért tudtam be a CD-RW és az udf formátum közös hibájának az adatvesztést. (Csak olyan dolgokat írtam fel ebben a formában, amiről tudtam, hogy még változhat és a későbbiekben. :) )
-
guess.who
senior tag
''Az RW formátum tényleg nem alkalmas biztonsági másolatok készítésére. Nálam kétszer is előfordult már az, hogy PacketCD -vel felírt adatok összezavarodtak.''
Azért a kettőt ne mossuk össze... Az RW formátummal önmagában semmi gond nincs, a buta UDF-et meg sima CDR-re is lehet tudomásom szerint használni, így nem a CDRW hibája az ''összezavarodás''...
Komoly adatokat tényleg nem éri meg UDF formátumban *semmilyen* CD-re vésni. :)
Egyébként most jutottam hozzá Philips HighSpeed 4-12x CDRWkhez, nagyon kíváncsi leszek az élettartamukra... Mert mostanában ezt az ezres határt nemigen hangoztatják -lehet, hogy okkal? :DDD -
Pacák
senior tag
Csatlakozom az 1000x -es táborhoz :) Egyébként tényleg kettővel osztandó a törlés miatt.. Az RW formátum tényleg nem alkalmas biztonsági másolatok készítésére. Nálam kétszer is előfordult már az, hogy PacketCD -vel felírt adatok összezavarodtak. Egyszer szimplán felírtam egyet packet módban és csak időnként olvastam róla, így szállt el, második alkalommal egy másik CD -vel meg úgy jártam, hogy az adatokat időnként ''ápdételtem'' rajta :)
Létfontosságú dolgokat nem szoktam rájuk írni, illetve csak akkor, ha egyszerre kettőre is fel volt írva az adat. (A melóimat szoktam rajtuk régebben így hurcolni, ami legtöbbször csak egy rakat beszkennelt kép, vagy egyéb doksik.) Az utóbbi időben már legtöbbször csak arra használtam a CDRW-t, hogy a zenei CD -imről összeválogassak zenéket a hordozható CD-lejátszómhoz. Két-három hónapig használom így az adott CDRW -t, aztán törlöm, mikor meguntam és más számokat írok fel rá. :) Van 3 Philips, 2 LG, 2 vagy 3 Traxdata és 1 Maxell, A Philipsek a legrégebbiek, már 4 vagy 5 évesek, még az írómmal együtt vettem illetve kaptam az egyiket. Szal sokat lettek nyüstölve, ezek közül történt kettővel 1-1 alkalommal gikszer. Az LG-k érdekessége, hogy csak 2x -es, vagy 4x -es sebességgel írhatóak - a többit 1x -esen is írhatom - Szal hiába állítom be az írási sebességet 1x -esre, auomatikusan 2x -esen írja. Az íróm egyébként régi darab már: egy 4x4x16x -os Philips. :) -
Ra3
őstag
nekem van egy fél éves Philipsem, azon már 30-40 filmet hazavittem (volt 2cd-s is), de még mindig jó...
-
marcee
addikt
Elméletben 1000x
-
tomcs
őstag
ha most fognad es por/zsir/egyeb szennyezodesektol mentes laboratoriumban nekiallnal ujrairogatni le7 hogy elerheto lenne az 100-es ertek sot valamivel tul is rajta de a gyakorlati eletben nem szokott annyit birni... 1000 iras kozelebb van 1 olcso iro elettartamahoz mint 1 lemezehez :(
-
Cane
őstag
Én is 1000-et hallottam.
-
guess.who
senior tag
Elvi szinten én is ezerszeres újraírásról hallottam, viszont a gyakorlatban olyan 50-100 körüli mennyiségnél már elkezdett a jó kis régi BTC CDRWimnek a hordozórétege leválni a lemez szélén... :)
-
JC
tag
Köszi a válaszokat, de úgy látom nem olyan egyszerű ezt megállapítani.
Van különbség az újabb un. High -Speed-es cd-k és a régebbi kisebb sebességgel írható cd-k ''élettartama között''?
Melyik típust lehet többször írni?
Köszi
JC -
KovacsUr
addikt
1000-et szoktak mondani. Változó. Függ a lemeztől és a bánásmódtól :)
-
JC
tag
Hányszor lehet újraírni egy újraírható CD-t?
Mitől függ gyártó, írási sebesség?
Köszi előre is a válaszokat.
JC
Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Formula-1
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest