- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Billentyűzet gondom van
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
Új hozzászólás Aktív témák
-
paulmeth
csendes tag
Eladó egy YSP-1000 hangfal, újszerű állapotban, minden tartozékával, 100eFt. Express link
Ha kérdésed van ne habozz, itt is illetve expressz-en is tudsz. Üdv!
-
AXisBOLD
addikt
győri Saturnban Q Acoustics Q-TV kiállítva
.
-
holex
csendes tag
eladva.
-
holex
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit haldoklik a topic, de hátha néz rá valaki...
Szóval, nem tudom mennyire illik itt hirdetni, de nekem lenne egy eladó YSP-3000 hangprojektorom, Yahama YST-FSW150 mélynyomóval, de akár anélkül is.
Dobozában, minden kellékével, tökéletes állapotban. Bagóért. -
AXisBOLD
addikt
-
zozy84
senior tag
Jól szól de térhangzás nulla. Vagy rosszul állítottam be vagy nem jó jelet kap és azért nincs térhangzás?? De nem lehet rosszul beállítani mert csak opciók vannak mint pl.: MOVIE vagy GAME vagy STEREO meg ilyenek. Meg a mély hangzást meg ilyeneket.
HDMI-n kapja a jelet meg optikain. Tehát nem "miattam" nem szól térhangzásban.
Ennyit tud szerintem.
A golyók nem repkednek a fülem mellett. -
ducsesz
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék, van valakinek philips hsb 2313 -a . Ha van tapasztalatokat légyszi!
Vagy ha valaki tud róla valamit. Pl teszt vagy hallotta már.
Köszi -
zozy84
senior tag
Tulajdonomba került egy Yamaha YHT-S400as!!!
Szép a mélye és nagyon tisztán szépen szól!! De térhangzása ahhoz képest ahogy be van harangozva elenyésző. Az Air Surround xtreme meg dts meg ilyenek ellenére sem hallom azt hogy a golyók a fejem mellett süvítenének.
Meg a tévhittel ellentétben ehhez nem jár kis mikrofon amin beállítja magát! Azok az YSP sorozatos Projektorok!
Amúgy tv-t ezen hallgatni sokkal jobb. 1 perc összerakni és nincs kábelrengeteg.
Ez majd egyszer jó lesz a kis-szobába a nagyszobába meg majd bekerül pár év múlva az akkori , sok fejlesztés utáni hang-projektor ami tényleg térhangzást ad majd. Mondjuk az YSP-5100 utódja.
-
AXisBOLD
addikt
A győri Saturnban van kiállítva Yamaha YTH S400, ha valakit érdekelne ki lehet próbálni.
-
AXisBOLD
addikt
első hsz-ben van egy pár link, azokat nézegesd. meg a cnet.com-on böngéssz, van mindegyikről teszt.
a YSP sorozat hangprojektor, szóval képes előállítani igazi 5.1-et(persze kis idézőjelben) ezzel a visszaverődéses technikával. a YHT meg Front Surround System, így valamiféle virtuális térhatást csinál. de konkrétan nem tudom én se leírni, hogy mi ez a két technika és mi a kettő között a különbség...csak így nagyon amatőr szinten.
azt hogy hol lehet kipróbálni még vadászom én is.
-
zozy84
senior tag
De mi is a különbség a kettő technika között??? Megér dupla annyit az YSP sorozat egyik tagja mint az YTH s400??? Mert 400 font vagy 6-800 font azért nem mind1!!! Persze hogy ha hatalmas minőségbeli különbség lenne akkor inkább gyüjtök még!!! DE VAN????
Mo.-on hol lehet meghallgatni valamelyiket??? (Kaposvár körül)
-
AXisBOLD
addikt
YHT-S400 -at fentebb nagyon dicsérte az egyik kolléga és más is írta, hogy mélynyomó nélkül a YSP- széria nem az igazi.
szerintem vagy várj még vele és spórolj egy mélynyomóra a YSP-3000, -600 mellé vagy vedd meg a YHT-S400 -at, mert az kompakt, egyben megkapsz mindent.
de ha félreértettelek és alapból mindegyikhez vennél mélyládát, akkor én a YSP-3000 + mélyláda párost venném. de hozzáteszem, hogy élőben még egyiket sem hallottam, csak a teszteket olvasom, nézem szorgalmasan
.
ezek alapján a 3000 tudja a legtöbbet a 3 közül.
-
zozy84
senior tag
Akkor szerintetek melyik?
Yamaha yht-s400 vagy yamaha ysp-3000 vagy yamaha ysp-600???????????
Árban majd nem ugyan annyi!! (390,495,340 font itt angliában) Az ysp-4000, 690 font!! Mélyládával már sok lenne!! Ezért néztem ezt a hármat! (meg egy hete vettem egy 42" Pana G20as plazmát és nem sok pénzem maradt)Kaposvár közelében hol lehetne meghallgatni ezeket????? Pécs??? Vagy csak Pesten???
-
zozy84
senior tag
A Yamaha ysp-4000 érdekelt eddig nagyon, de aztán az ára miatt nem hiszem hogy megveszem!!!
De itt van a Yamaha yht-400s és a Yamaha yas-81!!!!! Állítolag ezek is 5.1-ben szólnak és fele annyiba kerülnek mint az ysp-4000!!!
Valaki tudja mi a különbség közöttük????? Mert árban majd nem ugyan annyi!!!
PG2008 Te már hallotál ilyeneket élőben és el is magyarázták a különbséget!!! Megosztanád velem is???
-
pg2008
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, hogy felvetődött ez a téma, nálam most pont aktuális. Mikor eldöntöttük a párommal, hogy veszünk egy hangprojektort (kevés kábel, szoba nem kimondottan házi-mozis elrendezése, stb.), utánaolvasgattam a témának. Rövid olvasás után kiderült, hogy esélyes lehet egy Front Surround rendszer is.
Két dolgot vettem igazán figyelembe: árban a 140ezer lett a felső határ és ha lehet, Samsung vagy Yamaha legyen. Samsung az új Samsung 650-es TV-hez a kedvezőbb ár miatt, Yamaha meg a korábbi nagyon jó tapasztalatok miatt, mind a saját, mind az ismerősi körben.
Szóval irány Budapest, először Samsung márkabolt:1) HT-SB1G hangprojektor - gyakorlatilag a TV hangszóróit helyettesítheti, jól néz ki egy falra szerelt LCD TV alatt (ezt az eladó is elmondta), szebben és hangosabban szól, de térhatás nem volt. Aki csak hagyományos tv adást néz, annak tényleg jó választás lehet az 50-60ezres árával, vagy nem...
2) HT-WS1G hangprojektor - ez már jobb volt, a vezeték nélküli mélynyomó sokat dobott a rendszeren, de valahogy nem volt meggyőző. Megnéztük a Transformers első csatajelenetét, szépen szólt, de térhatást szintén nem tapasztaltunk, pedig az üzlethelyiség kb. egy átlagos nappali mérete volt. Szóval házi-mozi élményt nem adott, de a tv adások és a zenecsatornák nagyon szépen szóltak, az ára meg kb. 90ezer Ft.
Több termék nem volt csak egy amihez Blue-ray lejátszó is van, de az már 180ezer körül volt és nem hiszem, hogy jobban szólna. Ezután a Média M-ban megnéztünk és meghallgattunk egy:
3) Philips HSB2313 hangprojektort, kb. ugyanazt tapasztaltunk, mint az előző Samsungnál: tetszett, de átütő hatást itt sem tapasztaltunk
Most következzenek a Yamaha cuccai, az árba gyakorlatilag a YSP-600 és 900-as hangprojektorok és a YAS-81-es Front Surround rendszer fért bele, de szemezgettünk a 20ezerrel drágább YHT-S400-assal is, ami a kifutó YAS-81-est váltja fel. A bolt kb. 10x10m, az egyik fala gyakorlatilag félig üveg-félig nyitott bejárati ajtó
4) YSP-3000 hangprojektor: nem akartuk a közel 200ezres árával megvenni, de az eladó ezt indította el, szintén a Transformers első csatajelenetével (az összehasonlítás miatt pont jó volt)...önmagában nagyon szépen szolt, de valami hiányzott. Ezt a hiányt csak egy mélynyomó adta meg a boltban. Na így már ütős volt, de az ára is a rendszernek, kb. 250ezer. Sajnos ugyanezt tapasztaltuk pl. a 600-asnál is, hiába kerül kb. 120-130ezer Ft-ba, azonnal hozzá kell tenni egy mélynyomót is, ami legalább 30ezerrel megnyomja az árat. De ettől függetlenül jó választás lenne egy Yamaha hangprojektor egy mélynyomóval. Tényleg volt térhatás, nem csak sztereo, mint amire számítottunk.
5) YAS-81 és YHT-S400 Front Surround rendszer: először az újat próbáltuk ki az említett film segítségével. Hát mit mondjak: seggre ültünk. Itt már nem egyszerűen röpködtek a lövedékek, hanem egyenesen a fejünk mellett húztak el. A hatásbeli különbséget az alkalmazott technológia jelenti, ami különbözik a hangprojektotoktól, az eladó nagyon szakszerűen elmagyarázta, elolvasható a Yamaha honlapján is. Ez a rendszer olyan szinten betöltötte ezt a hatalmas helyiséget, hogy kb. 10-12 ember jött be a üzletbe filmet nézni és élvezni a csatazajt. Minket teljesen meggyőzött. Ja és itt az árban benne van a mélynyomó. Sajnos a YAS-81-est nem sikerült kipróbálni, mert elfogyott, de az eladó szerint hasonlóképpen szerepelt volna. A kérdésemre, hogy megéri-e 20ezerrel többet adni az YHT-S400-asért, diplomatikusan annyit válaszolt (nagyon korrekt volt), hogy megéri, mert új termék, 1080P kompatibilis HDMI csatlakozó stb., de nem beszélt le a YAS-81-ről és megnézte van-e raktáron...
Még nem vettük meg, most tanakodunk, hogy gyűjtsünk-e még az újabb modellhez, vagy vegyük meg a régebbit. Ha meglesz valamelyik, írok élménybeszámolót. Remélem adott némi segítséget az írásom annak ellenére, hogy gyakorlatilag csak egy élménybeszámoló volt.
Üdv!
-
AXisBOLD
addikt
ebben igazad van. de a már meglévő belépő szintű rendszer kiszolgál és szeretem, úgyhogy egyelőre marad ez. ha majd költözés lesz, akkor meg a köv. hely kialakítása dönti el, hogy mit veszek.
már csak azért is hangprojektort vennék, hogy a vendégeket(akik egyáltalán nem ismerik a technikát) ledöbbentsem
. van olyan ismerősöm, akiről biztosan állítom, hogy nem hinné el hogy nincs hátul hangfal
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest