Hirdetés
- 3D nyomtatás
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
dennis.nol
tag
válasz
dennis.nol #12958 üzenetére
Van valami pontosabb tesztelése annak (biztos van
), hogy TUTIRA menjek, hogy nincs net elérés (és nem is lesz egyik proginak sem). Ahelyett, hogy csak nyitogatom a weboldalakat, hogy betöltődnek-e?
-
dennis.nol
tag
válasz
Magnat #12973 üzenetére
Valóban nem igény. Régebben használtam már a VB-t - habár most egy kis problémába ütköztem a virtuális gép indításánál, de hál' egy beállítás változtatás elég volt, hogy működjön.
Azt hiszem egyszerűbb lenne, mint két gép külön. Csak most az zavar / annak kell utánajárnom, hogy a videókártyából "mennyit kap meg". Egy palit super 1660 van, 6GB-os memóval, de max 256MB-t tudok neki adni jelenleg...
De ez már egy másik történet...Köszönöm mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
dennis.nol
tag
válasz
Magnat #12963 üzenetére
Egyébként gondoltam kipróbálom a jelenlegi gépemen és az alapértelmezett átjárót nem engedte 0.0.0.0-ra állítani (csak 1-223 közötti érték lehet).
Ne is kommentáljátokbiztos én vagyok nagy láma ezen a téren
De a router-en mac szűrésre beállítottam a gépem, hogy nem érheti el. ...és nem volt net, viszont ment a belső hálókapcsolat.
-
dennis.nol
tag
válasz
Magnat #12959 üzenetére
Csak szimplán ne lásson ki, így van. Azt a gépet is én használom. Az lenne a fontos, hogy onnan egyik program se érje el a netet
, de én lássam a másik gépről a fájlokat, hogy pl. bizt.mentsem...
#129604Grider:
"...tehát max. a rá érkező oprendszer..." Igen ez a lényeg. Amelyik gépről el akarom érni azon vannak biztonsági cuccok, tehát ha eddig is jól csinálták a dolgukat - meg én sem csináltam hülyeségeket -, akkor ezután sem lehetne gond.
#12961crok:
... mi az a pirát?!Komolyra fordítva a dolgot: a másik felvázolás - a virtuális gép - egy "masszív gép" alá??? Nem?!
Tudom nem mindenre elég egy virtuális gép, de talán jó lehet nekem...
[ Szerkesztve ]
-
dennis.nol
tag
Sziasztok! (bocsi ha nem jó helyre írom a gondom
)
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy két gépem közül az egyik egyáltalán ne legyen neten, viszont a másik gépről érjem el a fájljait? De ne pendrive-os/külső vinyós megoldásokkal, hanem közvetlenül, azonnal amikor akarom...Most, hogy megfogalmaztam a kérdésem eszembe jutott, hogy lehet ez megoldható egy virtuális géppel (virtualbox?!)??? Mondjuk ha az új gépbe "vaskos" memóriát, procit tennék (mert a 2. gép még nincs meg, de lehet erre indulnék, ha ez így jó lehet), akkor a virtuálisnak is tudnék kiosztani kellő mennyiséget...és nem adok neki hálózati hozzáférést?!
Nagyon nagy őrültségről/butaságról elmélkedek?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest