Hirdetés

Aktív témák

• VladimirR

nagyúr

válasz A.P.I. #10 üzenetére

nos, a miertjet pontosan nem tudom neked megmondani, hogy 2450MHz-es halozatnal miert szukseges a ralatas, de az biztos, hogy barmi, ami a freshnell zonaba belelog, az befolyasolja a kapcsolat milyenseget (erdekes egyebkent, de ez a freshnell zona az antenna moge is kinyulik, egyebkent ez egy ellipszis, aminek majdnem vegeiben van a ket antenna)
    ha pl ez a zona a ket antenna kozt feluton 10m magas, aminek a felet kitakarod (mondjuk belelog egy vasbeton fal), akkor az 6dB jelveszteseg - ez ugye 75%-os csokkenes

es hogy tapaszalatra epulo magyarazat is legyen, ne csak a szaraz elmelet, haverral bk 200m-ert probaltunk atloni, de nem volt tokeletes ralatas (1-2 haz es egy drotkerites) - mondanom sem kell, hogy bar iranyba voltak allitva az anennak jel egy szal sem volt
    kicsit kesobb ujbol megprobalkoztunk, de ekkor mar mindketten a padlasra vittuk a gepet, s en 8m poznat raktam az antenna ala - a jel megfelelo volt, a sebesseg ugyszint (szamokat nem irok, mert sajnos nem emlekszem pontosan, de keresd elo a miskolci wlan topicbol, ott mar egyszer leirtam) es a ping 2ms alatt maradt

Aktív témák