Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apophis
őstag
válasz
Lord Zero
üzenetére
Hát, a HL2 lecsengett, mindenki végigvitte, már csak nosztalgia-topicokban fog feltűnni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Előre várom a Stalker-topicot, mindenki lehetetlen helyeken fog elakadni, meg jönnek a WAREZ-emberkék, hogy beragadt a háromkarú monszta, mit lehet tenni. De én kitartóan fogok segíteni, ahogy tettem itt is, és néha megengedek magamnak egy informatív jellegű OFF-ot.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Apophis
őstag
De nem azt kell nézni, egyébként lehetne ott jobb textúra is, csak 2 FPS lenne az eredmény. A HL textúrái a közelébe sem érnek. Egyedül a karakterek jobbak, meg a víz (ami ugyen DOOM3-ból kimaradt...). Meg merem kockáztatni, hogy a DOOM3-ban izgalmasabbak a beltéri harcok, nekem a HL2 SeriousSam nyomulása nem jött be a csonthülye ellenfelek ellen.
Nem rosszak a HL textúrái. Könyörgöm, vizslass meg egy borostyánnal benőtt falat, idézi az első részt. Kisebb tárgyak textúrái dettó. DOOM-ban mind pengeéles. A DOOM3 ronda falainál szvsz te a peremekre gondolsz, ahol csavarszerű ''képek'' vannak, mert a falak gyönyörű érdesek, szép színűek, porosak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Tudom és kész...

Mondom: nézd csak meg közelről a HL2 falait, tárgyait. Szánalmasan kis felbontás, szögletes, mint egy kocka (ezt aztán megmondtam...), a belső terek java meg kietlen, sivár, monoton lövöldözés: ugyanaz, mint a DOOM3, csak bénább, és nem ez volt az eredeti koncepció.. Aztán azzal jössz, hogy a DOOM3 -egyébként messzemenően eddigi legélethűbb- környezete randa? Minimumon persze, hogy az. Arra azért kíváncsi lennék, mit tud a DOOM külső tereknél. Mert eddig nem láttuk...
Faster: a HL2-ben miért ennyire bénák a bump-mapek (a szörnyeken) ? Borzasztó...
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ezért mondtam, hogy elméletileg, nem használták ki. Majd a kiegben, Quake 4-ben kiderül, mire képes a motor, a Source viszont már csúnyán beégett.
Mindenki ezzel a ''rondák a falak'' dumával jön, akkor nézd meg a HL2-ben milyen ocsmány helyenként, szögletes állandóan a fal. Sokkal szebb a DOOM3. És nálam valamiért jobban fut, igaz, hogy csak belső terek vannak benne. De ott a Vampire, ami siralmasan ment, és nagyon ronda is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
A Source direct MOD-barát cucc, a DOOM3 kevésbé, tehát nem ez a gond. Nagy problémák lehetnek a motorral, amiket a Valve csak 1 év halasztással tudott befoltozni. Emellett mint mondtam, a fizikája nulla, ha HL2 szintűt akar a cég, licenszelheti a Havocot mittomén hány miláért. A DOOM-hoz nem kell, pedig a fizika majdnem olyan szintű (elvileg persze).
Az év FPS-e a FarCry szvsz, és a HL2 a DOOM3 után a harmadik. -
Apophis
őstag
A DOOM3 enginet valóban a legnyagyobb projectekhez licenszelték, Sourcra meg ott van pl. a Vampire Bloodlines, pocsék graffal. Tehát ennyit a Source képességeiről, a HL2-ben a fizika meg Havoc, tehát azt azért nem kell dícsérni, maga a Source halál primitív fizikával rendelkezik. A kettő együtt meg elég drága lehet licenszre, és nincs minden cégnek 40 millája fejleszteni, mint a Valvenak.
-
Apophis
őstag
Akkor visszareflektálok:
Grafika: a legjobb, legfejlettebb a DOOM3: hihetetlen realisztikus, a szörnyek pazarok. A faltextúrák néha tényleg kis felbontásúak, de ha nem konkrétan azt nézed, tökéletesen élethű. A DX9 effektek szenzációsak.FarCry a környezet, víz pompás, szikrázó, a belső terek már nem annyira. HL2: az emberi karakterek ütnek, az eddigi legjobb, de a szörnyek pocsékak. A víz nagyon élethű, a többi környezeti elem már nem annyira, nagyon szögletes, a bump mappinget bénán alkalmazza. A DOOM3-nál sokkal ocsmányabb faltextúrák sok helyen. Az üvegezett ajtó teljesen irreálisan töri a fényt, echte shader-villogtatás, hogy ilyet is tud, mondjuk legalább tényleg jól néz ki.
Fizika: a FarCry-é nagyon jó, de nincs kihasználva. Nem tom', mi bajod az emberekkel a vízen, lebegnek és kész. DOOM3: abszolúte nincs kihasználva, majd a kiegben kiderül mennyire élethű, ezt most nem lehet látni. HL2: tényleg a legjobban felhasznált fizika, csak túlerőltetett, minden fejtörőben a fizika a lényeg, a rongybaba effekt nevetséges, tényleg, mint a rongybabák. Csak nevettem a gravigunnal elkapott embereken. A multiban élvezetes, de fölösleges, az említett +Magnum az Isten''-szindróma miatt.
Környezet, hangulat, szabadság: FarCry: trópusi feeling nulla storival, de nagyon nagy a lopakodós hangulat, dzsungelharcos élmény. A hatalmas kültéri szabadság lenyűgöző, hentelhetsz vagy észrevétlenül osonhatsz szinte mindenhol, s a belső tereken is mindíg több út van. Nagyon hangulatos helyek vannak a pályákon ''eldugva''. DOOM3: a hangulat megvan, de sajnos tényleg unalomba fullad elég hamar. A környezet viszont nagyon kitalált szerintem, és roppant részletes, ami a HL2-ről nem mondható el, ott minden üres. HL2: szabadság szinte nulla, a hangulatot az első rész emléke és a sztori adja, maga a játékélmény csak néhány pályán lehengerlő, a belső terek ''mész és lősz'' á lá Painkiller stílusban készültek. A járműves pályák unalmassá válnak, jobb lett volna több, kisebb utazás. Problémás, hogy a fegyverek nem használhatók, én végig a shoti-impulse kombóval mentem, néha RPG.
Multi: FarCryban megfelelő csaptokkal nagyon jó meccsek alakulnak ki, s ha van admin, elkerülhető a mass-sniper, ami tényleg szar. DOOM3: no comment...
, de ökörködni lehet vele. HL2: a DM vacak, imba, ugyanakkor ideig-óráig szórakoztató. CS:S meg igazán addiktív, de az nem HL2.
Mindenesetre mindhárom játék bőven átlagon felüli, az év 3 legjobb FPS-e.
MOD: és itt alattam is látható, milyen BUG-os a Source (a hitboxról nem is beszélve), nem csak virágbolti verzióknál: ugyan nekem sosem fagyott ki az MI, de olyanokat csináltak mind az ellenfelek, mind a társak, hogy szánalmas. A csapatos harc meg egy nagy nulla részemről, én 2 perc után hátrahagytam őket...
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
ssolitude
üzenetére
Nem szubjektív, valóban nagyon egysíkúak a lehetőségek, unalmas a harc. Inkább a pályák felépítése az (főleg a kültérieké), ami változatossá teszi.. De hangulata tényleg van, és ismét kiemelném, hogy nagyon jó játék a HL2, de többre számítottam.
MOD: és a grafikában is csalódtam, egyáltalán nem nyűgözött le, ellentétben a DOOM3-mal és FarCry-al.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Én már 3X lenyomtam, de csak próbálgatva, mit hagytam ki elsőre. Semmit.Én izgalmat sem éreztem, pedig kellett volna. A HL2 DM egy imba szar, akinél a magnum, nyert, néha lehet ölni shotival meg íjjal, esetleg RPG-vel. De a Magnum = sniper.. A CS:S meg nagyon jó, csak szar a hitbox (az egész Sourcenak szar a hitboxa...).
-
Apophis
őstag
Mondjuk MI terén nálam a Halo az etalon, persze nem a Floodra gondolok...

-
Apophis
őstag
válasz
Lord Zero
üzenetére
Mesterséges.A HL2 kommandósainak az MI-je eléri a FarCry mutánsainak értelmi szintjét. Próbálad csak ki nehezebb fokozaton: azonnal fedezékbe bújnak, hallanak-látnak, bekerítenek. És a HL? jönnek feléd, nagyritkán egy doboz mögé guggplva, mellédobják a gránátot, triviális helyzeteket képtelenek megoldani:pl, ha egy doboz mögé guggolsz, csak állnak, nem kerülik meg. LOL.
A szabadság meg egyértelműen a FarCryban a legnagyobb (FPS-eket tekintve persze), a külső pályákon. Rengeteg módon lehet megoldani a pályákat, ellenben a teljesen lineáris HL2-vel, amiben egyetlen döntést sem hozhatunk.
FarCryban mikor először toltam, féltem bemenni a laborokba a mutánsok miatt. HL2-ben egyetlen feszült pillanatom nem volt. A beltéri pályák halál unalmasak, a külsők némileg hangulatosabbak, de a FC-t nem érik el szvsz.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Csak nem a barikádozásra gondolsz?

Amúgy az 1 tényleg jobb. Most került kezembe a Gamestar elemzése, és lesül róla, hogy megjelenés előtti, fizetett teszt volt, annyi baromságot hordanak össze. Hogy hihetetlen intelligencia (lásd videó...), FarCry-t megszégyenítő szabadság (hol? teljesen lineáris), élvezetes csapatos harc (sorry Gordon, excuseme Mr. Freeman...), remek sztori (csak épp köze sincs a játékmenethez), változatos fejtörők (mind a fizikára épül, és teljesen triviális). Nekem így utólag csalódás a játék. Az év FPS-e meg a FarCry, abban van szabadság és intelligencia. -
Apophis
őstag
válasz
bypass|HUN
üzenetére
A csajnak ki kéne nyitnia a kaput mögötted, az épülettel szemben.
-
Apophis
őstag
válasz
bypass|HUN
üzenetére
Leirtod az oroszokat...

-
Apophis
őstag
Teremtette? Ő egy szimpla tudós, még a Black Mesa főnöke volt, csak behódolt a Combinenak, ezért a kegyeltjük.
G-man sztem sokkal több ennél, valami Isten-szerű lény küldönce lehet (afféle Gábriel arkangyal...).De az is lehet, hogy nem.
Az utólsó rész sztem is nagyon gagyi é könnyű volt, a rettegett Combine super-soldiereket is egy kattintással szét lehetett szedni, a főharc meg szintén nevetségesen egyszerű.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
ÁP
Jöhettek még, kell a frag...
-
-
Apophis
őstag
válasz
by_subzero
üzenetére
A DOOM élethűbb, de csak azért, mert koromsötét van...
-
Apophis
őstag
De a 2-ben sokkal jobb a hangja. Elvileg ugyanaz, de ahogyan mondja a szövegét, haláli... Jól kitalált egy figura, egyszer sem próbáltam lelőni.
De az 1-ben elég idegesítő a végén, mondjuk szerintem az a Nihilanth egy nagy rakás .... mint főellenség, a Herepókkal (Gonarh asszem
) többet szenvedtem...
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Semmi. Gordon pihent a slow-time warpban, közben a Combine lerohanta a Földet is, Breen behódolt, és cserébe életéért a Combine megkezdte a Föld ''asszimilálását''.
A Xen vortigauntok meg csatlakoztak az ellenálláshoz, mert ugye az 1-ben Xent foglalta el a Combine.
Öööööö.... valaki itt gyorsabb és ''kicsit'' alaposabb volt, de ez az én forrásom is, csak angolul.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Ja-ja, akartak megint ''premiert'', csak kár, hogy nem is volt meg a full játék nekik...
Tényleg volt ilyen videó! De én sem találkoztam ilyen résszel!!!
Nem is baj, sztem a zombik grafikai megvalósítása hagy némi kívánnivalót maga után...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Mikor viszi végig feleennyi idő alatt bekötött szemmel, mint anno egyesek a DOOM-ot???

-
Apophis
őstag
Half Life 2 Death Match: próbálta valaki? Eszetlen őrjöngés, tényleg csak egy szimpla mészárlás. Tehették volna ennél azért taktikusabbá a játékmenetet. Bár egyesek már most profinak hívják magukat, hencegnek, aztán felléptem, és 10-20 fraggel mindíg vertem mindenkit, pedig először játszottam- bár 3 napja már voltam fent, de nem hiszem, hogy ezt ide kéne számolni a 300-at meghaladó ping miatt... (most _az mindjárt benyögi, hogy én is hencegek...). Ennyit erről, marha unalmas... Fegyverek kiegyensúlyozása: nem létezik! Ha a Magnumot felveszed, egyszemélyes kommandóként ölsz le mindenkit 1, rosszabb esetbem 2 pontos lövéssel... A játék brutál fegyverei, mint az impulzusfegyver, vagy az RPG, sokkal gyengébbek. Zárt pályán meg ugyanez, csak ott a shotgun is használható...
Komolyan, felvettem a Magnumot, és sérülés nélkül 20-at frageltem, mindenki 1 lövés, és csak egy szintén Magnummal grasszáló állított meg, mikor hátbalőtt. Tiszta LOL. Fél órás kikapcsolódásnak jó(én nyomtam kemény 5 menetet), de nem hiszem, hogy egy CS-vel összemérhető lenne... Ezt Valvéék jól elsz@rták...
De legalább most nem lépett ki, mint a CS:S!
Ja , és a grav-gun: zárt pályán felkap az ember egy nagyobb szekrényt, és megindul. Hacsak nem RPG-t vagy gránátot robbantanak alattad, nem halsz meg, éh ha feltűnik valaki, hozzávágod. Nem neagyon élik túl. Ha pedig kocsit löksz rá valakire, indul az anyázás...
Szvsz szerintetek milyen lett???
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Na szóval: a nyíló féregjárat altt található a képződő szingularitást védő, asszem 8 pajzs. Ezek akkor csapódnak fel, ha az energiagömbökkel 1-szer belelősz, mivel destabilizálódik. Ha most kilövöd a pajzsokat- nem kell mindet- és belelősz még 1-et a szingularitás ''központjába'', akkor az egész összeomlik. Előtte persze nem árt leszedni a két gunshipet...
-
Apophis
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
És ha sajátot akarok, kell egy tárhely? Ilyenekhez marhára nem értek...

-
Apophis
őstag
Ha van a Dokumentumok mappában egy képem, azt hogyan tudom ide beszúrni? Mit írjak az IMG után???
-
Apophis
őstag
válasz
bbchris
üzenetére
Parasztvakítás, majd csak az újabb játékokban jelenik meg a Shader model 3.0, de addigra az ATI is beépíti a kártyáiba.
Én a Gravgunal és egy bödön festékkel befestettem egy piros házat a Bungies pályán... Tudom, nagy agyatlanság, de tesztelni akartam, mit mondjak, elég gazdaságos festék, ki sem tud fogyni... Az azért gáz, hogy csak egyféle festékpacát tudtak csinálni...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Most nincs igazam? Legalább egy honosítást... Én sem tolom német játékokkal...
A választott kis képem remekül kifejezi a hozzászólásaim tartalmát...
Én úgy tudom, a BG-ben is Baal-leszármazottak vannak, de utálom a szerepjátékokat, úgyhogy nem tom'.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
''Az öltönyös faszi mondd pár dolgot...''- te minek toltad végig a gammát??? Nem tudom ésszel felérni. Ez egy SZTORIKÖZPONTÚ FPS!!! Ha valaki nem tud angolul, legalább egy haverjával fordíttassa le, vagy töltse le a honosítást... Az egésznek a sztori a lényege, föleg amit az ''öltönyös faszi'' mondd...

Istenem...
Haverom tolta végig a Baldur's Gatet úgy, hogy egy árva szót nem tud angolul: a beszélgetéseknél fejböl tudta hol hányadikat kell válaszolni, hogy tovább tudjon menni... A sztoriból annyit tudott kérdésemre, hogy ''Valami Baal-ivadékot kell lenyomni'' (én nem ismerem, lehet hogy nem így van)... LOL
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Halvány lila gözöm sincs, bocs
Próba-szerencse! -
Apophis
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Nem tudom, bocs.

Ha megvan még a win, töltsd be mindet, és mentsd el...
-
Apophis
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Mondjuk:menü, new game, s láss csodát: ott van minden chapter! Még a nehézséget is belöheted!

[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Az meg még cikibb, hogy a társak is halhatatlanok: Alyx és Gregory atya- 10 zombi vette körül, mind ütötte, erre prédikál tovább, és félpercenként lelö egyet. Persze közben jön 3 másik. LOL.
Alyx meg vagy 5 tár impulzust bekepott, erre még ö dumál, hogy óvatosan Gordon... LOL -
Apophis
őstag
Én Ravenholmban minden zombit ki akartam irtani, mire mindenem elfogyott, és már a 20.-at öltem le pajszerral, beugrott, hogy talán tovább kéne menni...

Elég ciki ez a rész, hogy végtelenül jönnek... -
Apophis
őstag
válasz
BaliTHC
üzenetére
Van ott egy halom láda és hordó. Barikádozd el az egyik ''folyosókat összekötö folyosó'' egyik végét velük. Érjenek fel a mennyezetig. A 3 ágyúból 2-t rakj a szabadon maradt kijárathoz, 1-et balra, a másikat jobbra nézöen. A harmadikat tedd le és vedd is fel, így is müködik, és néha nézz ki. Elvileg túléled, ha kirohansz felállítani a felborult lövegeket, én legalábbis hardon túléltem.
Utána ne felejtsd el magaddal vinni az egyik ágyút, rengeteg löszert spórolhatsz vele...
Persze nem ez az egyedüli és a tuti megoldás, de poén
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Elöbb feromonlabda a gödörbe, aztán a bábura, végül jobb clickel megnyomod. Aztán nyitják neked a kaput.
Már vagy 4 embernek segítettem ugyanitt.... egyesek hol el tudnak akadni...
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Én az elsö 2 levelen paráztam, onnantól nem ijedtem meg az állandó ismétlödések miatt. Húúú, rámugrott egy imp az ajtóból!!! Aztaaaa...

-
Apophis
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Mindegy. Lesz ez még jobb is...

-
Apophis
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Egyébként szívesen.

Új hozzászólás Aktív témák

- Lightyear - befektetési app
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Synology NAS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestbuy játékok
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, de ökörködni lehet vele. HL2: a DM vacak, imba, ugyanakkor ideig-óráig szórakoztató. CS:S meg igazán addiktív, de az nem HL2.

) többet szenvedtem...