Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
TudorVigyor #51 üzenetére
OFF
Lehet, arcképet változtatni gond nélkül, az előbb próbáltam (mozilla és IE alól is)
ON -
Cathfaern
nagyúr
Hhmm...lehet, hogy ez a SUSE típushibája lenne? Mert én raktam már fel legalább 5-6 féle linux-ot (vmelyiket többször is, saját hülyeségeim miatt), de egyikkel sem volt még csak hasonló gondom sem. SUSE sose volt nálam, vhogy mindig is bizalmatlan voltam vele szemben...na mindegy, eddig sem ajánlottam senkinek, továbbra sem fogom :D
-
Cathfaern
nagyúr
Nos, én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani: nagyon sokszor csináltam partíció műveleteket PQMagiccel floppyról bootolva. Egyszer sem volt soha sem baj. Kétszer csináltam ugyanazzal a programmal. Mindent pontosan ugyanúgy, ahogy egyébként tettem. Mind a két esetben keresnem kellett egy plusz HDD-t, hogy az elérhetetlen adataimat le tudjam hova menteni getdataback-el :U Persze lehet, hogy csak nekem volt pech-em.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #14 üzenetére
Mi van, ha egy ''anyukám'' júzer ül le a Linux elé?
Semmi, használja boldogan :) A linux könnyen használható, szerintem könnyebben mint a Windows. Viszont beállítani nehéz. Azonban épp emiatt nagyon jól és részletesen beállítható, teljesen testre lehet szabni, s épp emiatt lesz könnyű a használata.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #4 üzenetére
Így már más a leányzó fekvése...jelszót és felhasználónevet azért kért, mert a linux alapvetően többfelhasználós rendszer. Két ok miatt kérhetett felhasználónevet+passwordot:
1. Új user létrehozása miatt
2. Ahhoz, hogy belépjél a rendszerbe.
Ez utóbbi esetben két továbbbi lehetőség van:
a, nincs létrehozva külön felhasználó. Ez esetben a user = root password = amit megadtál (ezt mindenképp bekérte telepítés során!)
b, van létrehozva külön felhasználó. Ez esetben értelemszerűen
Nero-val fel lehet csinálni boot CD-t floppy image-ből, így nem kell floppyt szerezned
Btw. én azt ajánlanám, hogy inkább a magyar UHU-t próbáld ki elsőnek. Hidd el, nagyon sokat számít a magyar nyelv (kezdéskor). -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci #1 üzenetére
Nos, kezdjük azzal, hogy most is a user a gyenge láncszem :P
A valúszínűleg egyetlen de biztosan legnagyobb hibát ott követted el, hogy Windows alól HDD partícióba nyúlkáltál. Ilyet soha, soha, de soha nem tegyél ha jót akarsz magadnak! (tapasztalatból beszélek) PQMagic-et is tessék floppyról bebootolni (Rescue Disk-nek hívja, szép kis grafikus felületű az is). Szóval gyanítom, ha nem csináltál volna mást a PQMagic használata után, csak újraindítod a Win-t, akkor is pontosan ezek a hibák jöttek volna elő. Konkluzió: gyanítom nem a linux okozta a problémát.
Megoldási kisérlet: bootold be a PQ magic-et floppyról, s formázd le azzal.
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest