- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A Forzának inkább a Project Cars a "klónja", nem a Gridek.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem más bajom nem nagyon szokott lenni velük, az EGO motor nagyon jól optimalizált és sok újdonságot is bele szoktak pakolni az újabb változatoknál. De ez a mentés elszállás bug konkrétan a 2007-es Dirt óta jelen van.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Sajnos ez nagyon régi Codemasters hiba, az összes EGO motoros játéknál ez van.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nincs kihatással a multira, de ott meg direkt fognak beléd menni a gyökerek.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Syrius XIX
üzenetére
Sajnos csak a Season Passhoz jár a Premium Garage pack, ami +5 helyet ad a garázsba.
-
Csapoati
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Sprint Pack - ebben a Grid 2-ből áthozott A-ból B-be pályák vannak (pl. Cote d'Azur)
Touring Legends Pack - Silverstone és Donington Park, valamint 5 legendás túraautó (Volvo 850 kombi, Alfa 155, Audi A4 Quattro, BMW M3 E30, Ford Sierra RS Cosworth)
Drag Pack - ahogy a neve is mutatja, 3 drag pálya, 3 drag autó
Ezek single-ben is adnak plusz bajnokságokat, de külön, nem a karrierben.
A többi csak autókat tartalmaz, szerintem nem érik meg (Best of British, Road &Track, Coupé Style), illetve ott a Boost és a Black Edition Pack, amik apróságok, bár előbbi a multihoz elég jól jön.
Összességében én csak a Touring Legendset venném meg, vagy még a Sprint Packet, ez összesen 5 euro.
-
Csapoati
nagyúr
Holnapután 19 óráig akciós a játék Steamen, csak 10 euro! A dlc-k is olcsóbbak, de csak 50%-kkal. A Sprint pack megéri 2,5 euróért, a Touring Legends már neccesebb 6,5-ért.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Syrius XIX
üzenetére
Ahhoz számol vissza, hogy mikortól vezeted te az autót.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Itt a Grid 2-vel ellentétben a dlc-k single player bajnokságokat is hozzátesznek az alapjátékhoz. Ha csak egy dlc-t akarsz megvenni, az a Touring Legends Pack legyen, de a Sprint Pack sem rossz. A Draget csak akkor ajánlom, ha szereted az ilyesmi játékmódot. Autós dlc-ket nem érdemes venni.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Szomorú, de ez a helyzet sajnos. Azért merem kijelenteni, hogy nem a Steam hibája, mert más játékoknál negyed ennyi online gond sincs.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Megelőzöm a kollégát: a mocsok Steam az oka!!4! (amúgy nem, a Codemasters elfelejtett jó multiplayer kódot írni, úgy tűnik)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csapoati
nagyúr
Mai patch:
Impact Ratings - These should now be working correctly within playlists
Matchmaking - We've made some adjustments to the matchmaking process, in particular surrounding the download regions. As of now, you should now be able to find players outside of your region a lot more easier.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lehet kerekitett, ami nem latszik. De igy is eleg gane dolog, az biztos.
Mas: megvette valaki rajtam kivul az akcios season passt? Csak mert mostanaban tobbet szeretnek multizni (a semminel
) es jo lenne kihasznalni a dlc-s cuccokat, ha megvannak mar. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Syrius XIX
üzenetére
Csapattársad nincs, a party mode-ban meg olyanok szoktak lenni, ami nem fér bele a többi versenyágba, pl a kieséses verseny.
-
Csapoati
nagyúr
Új DLC, de nagyon karcsú ez így, gyakorlatilag átemelték a sprint pályákat a Grid 2-ből. 0 új autó...

-
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem tudom, de azt sem, hogy ez miért pont most tűnt fel, mikor már a Grid 2-ben is jobbkormányos volt az M3.
Gyakorlati jelentősége meg semmi. Lehet egy ilyen példány állt nekik rendelkezésre a modellezéshez/hangfelvételhez. -
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Angliában vannak ilyenek.

-
Csapoati
nagyúr
DLC még ma!
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Hat pedig... sokszor jobb, ha visszateszi a keresztbe allt delikvenst iranyba, mint hogy pl varosi palyan szerencsetlenkedjen a tolatasnal, a tobbiek meg belerohannak kozben... Szerencsere multiban nem olyan, mint singleben, nem nyer vele igazan az ember, csak max nem sziv akkorat. En nem szoktam hasznalni, de nem zavar, ha a tobbiek igen.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Ez nem butítás, hanem más megoldás szerintem. Ahogy az 1-hez meg a 2-höz képest sem butult az Autosport, sőt... a fizika nagyságrendekkel jobb mindkettőnél, a karrier ugyan nem egy nagy etvasz, de egyikben se volt az (itt szimplán túl hosszú). Így utólag egyébként a Grid 1 volt nagy butítás a Race Driver 3-hoz képest (telemetria, időmérő, beállítások, valós versenysorozatok tömkelege).
-
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Alapbol megvenned meg hozza a 8 euros dlc-t is?
Egyebkent ki tudja milyen palya lesz a turaautos dlc-ben, Le Manst csak fel kene ujitaniuk, mint Isztambult vagy Jaramat. En a dragtol felek kicsit, nem hangzik valami izgalmasnak egy ilyen jatekban. -
Csapoati
nagyúr
Megvannak a dlc-k témái (és októberig mind meg is jelenik), ITT lehet erről olvasni. Lustábbak és angolul nem tudók kedvéért jön egy Sprint (A-ból B-be típusú) egy Drag (gyorsulási) és egy Touring Car Legends nagyobb dlc, valamint 3 kisebb, amiben csak autók lesznek. Fejlesztik a multit is, be fog kerülni a visszapillantó többek között és a kontrollerek beállításain is dolgoznak (lesz advanced opció minden kontihoz, akkor is ha nem támogatott alapból).
Szerintem ezek jó hírek!
. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Syrius XIX
üzenetére
Igazad van, tanuljon meg 60 millió angol, meg 300 millió amerikai magyarul (kb 13-14 millióan beszélik anyanyelvként), ha idejönnek, te meg maradj tudatlan, bárhova is mész a világon.
El kell fogadni, hogy az angol a világnyelv, bár elismerem, hogy kényelmesebb ez a mentalitás. Csak aztán ne nyűgjön az ember, ha nem ért valamit, ami angolul van - és egyre több ilyen lesz. -
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ugyanaz, mint Grid 2-nél, "viselkedés". Tehát mennyit ütközöl.
Az oválon viszont majdnem bealudtam, még úgy is, hogy végig szoros volt.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Akkor ennek tudhatók be a negatívumok. Ma nekünk semmi lag nem volt és még a külföldiek is viszonylag normálisan mentek.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
intercooler
üzenetére
Mármint akkor írjon, vagy most írjon?

Zk: Már megvetted?
-
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
0. Óriási móka úgy, hogy lehet vigyázni egymásra féktávokon és kanyarokban.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
--Lorant--
üzenetére
Mondjuk azért egy autósjátéknál tényleg nem kell sok dolgot tudni, a fastest lap meg a beat your opponent azért nem felsőfokú szint. Én a Cartoon Networkről tanultam meg angolul kiskoromban, pedig ott sem épp a Háború és Békét vitatták meg.
Amúgy meg aki játszani akar, az igenis tanuljon meg alap szinten angolul. Ez olyan, mint ha kimész Horvátországba és még csak egy "jó napot"-ot se tudsz makogni, mert hát miért nem tanulnak meg ők magyarul? -
Csapoati
nagyúr
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Én holnap végzek a single-el!
Multiban nem zavar a gyengébb autó, tavaly is így kezdtem, aztán azért legtöbbször a dobogón végeztem. De az se baj, ha most nincs esélyem rá, majd szépen lassan felfejlődök. 
#974: Kikapcsolni max hackeléssel lehetett, nem? Én legalábbis valami ilyesmire emlékszem, hogy a config fájlban kellett a postprocessinget false-ra átírni true-ról.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Meg pálya is volt benne (Bathurst- Mount Panorama). Amúgy nem kell félni, itt tuti jönnek a dlc-k PC-re is.
A-B pályák alatt meg mondjuk Californiát vagy Cote d'Azurt értem a Grid 2-ből.sirszevenup: Én holnap vagy szerdán végzek a karrierrel és belecsobbanok a multi mélyvizébe.

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én a vezetési modellt jobban élvezem, a grafika szerintem még mindig nagyon ütős, csak kicsit lapos és hosszú a karrier. Le Mans hiányzik kicsit, de szerintem biztos az lesz az egyik nagyobb dlc témája (a 2 másiké meg a touge és az A-ból B-be típusú pályák).
-
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
1. Open wheel versenyautókon sose volt féklámpa, a Forma-1-ben is csak az energia-visszanyerést jelzi.
2. Tedd mediumra a textúrákat játékon belül, vagy ha ez nem jó, akkor törlöd a játék fájljait és csak az alapot töltöd le újra.
3. Igazából street versenyszámban a legdurvábbak. Szűk utcai pályákon 2-3 szélességben mennek, aztán jó hamar fékeznek meg simán ki is forgatnak. Utálom a streetet, pedig a záró sorozat 12+2 versenyes... -
Csapoati
nagyúr
Nem tudom ti észrevettétek már (nekem most sikerült, cirka 25 óra után
), hogy van csőlátás effekt a játékban. Bizonyos sebesség fölött, meg nagy fékezéskor a képernyő négy sarka elsötétül. Apróság, de jópofa. -
Csapoati
nagyúr
Egy gyors és friss példa a korrekt fizikára: egy kanyarban ugyanott kezdtem el fékezni, ahol az előző körben is, de mivel két kerék a kerékvetőn volt, így esélyem sem volt időben megállni. Le a kalappal.

-
Csapoati
nagyúr
Az utolsó kettő különösen szép.

Syrius XIX: Az rFactor egy kőkemény szimulátor, nem véletlen, hogy komoly pilóták is játszottak, gyakoroltak vele. Attól, hogy neked nem feküdt/ nem ment (remélem kormánnyal próbáltad, annak, meg más szimulátornak sincs értelme billentyűzettel, de még kontrollerrel se nagyon), még elég jól szimulálta az autók viselkedését. A Grid Autosport viszont nem szimulátor, bár közelebb áll hozzá, mint az eddigi részek. Biztosan nem fognak alakítani a fizikáján a patchekben.
-
Csapoati
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
De miért maradjunk a G1 vonalon? Ezt már a G2 topikban sem értettem. A G1 elég messze ment a Toca Race Driver 3-tól, nekem meg az volt az etalon. Mégsem keseregtem a változáson, hanem alkalmazkodtam az új fizikához, mert egy másik játékról van szó. Értem én, hogy megszokás, meg minden, de ilyen alapon akkor még mindig lovasszekérrel járnánk iskolába/dolgozni.
A satufék meg az NFS-ekhez illik. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, a törmelékek szerintem bugosak, én is átmentem egy lökhárítón és semmi nem történt, pedig a 2-ben még alá is szorultak a kocsinak.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Syrius XIX
üzenetére
Én csak egyet nem értek. Ha rFactoros, az azt jelenti, hogy reálisabb a fizika, mint az eddigi részeké (ez így is van), ugyanis az rF egy szimulátor. Akkor miért kéne közelítenie a valósághoz? Vagy nem értem akkor, mi a gond vele? Az, hogy nem lehet taposni a féket ABS offal? Vagy hogy a hátsókerekes autók dobálják a seggüket, a FWD-sek meg tolják az orrukat? Őszintén kérdezem, hátha lehet segíteni rajta beállítással.
A Grid 1-nek meg totál árkád fizikája volt (pl alacsony sebességnél hihetetlen módon lehetett cibálni a túraautókat is), sokan meg azt nem szerették. Az Autosport szerintem megtalálta a jó egyensúlyt. -
Csapoati
nagyúr
Hát nem tudom, akkor az irányítás tényleg nem fekszik neked. Nem dicsekvésből mondom, de általában kényelmesen szoktam nyerni úgy, hogy 20% alá még nem igazán ment egyik kerék sem a végére. Próbálj meg a beállításokkal játszani, ha lehet, illetve a kanyarokban tényleg mint a hímes tojással, úgy bánj a gázzal. Ha meg az ellenfelek túl nehezek, nem szégyen lejjebb menni kicsit egy-egy verseny erejéig.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
üzenetére
Pár gondolat ezekhez:
Az irányítás szubjektív ugye, de szerintem a full árkádtól azért messze van szerencsére (nem Grid 1-2 vagy NFS szint). Nyilván nem szimulátor, de bill-el is jól terelgethetők a kocsik. Nálam ez hatalmas pozitívum.
Az AI tényleg elég hülye sokszor (nekem is jönnek, ezért én is kénytelen vagyok 2-3 flashbacket használni), és néha még csal is. A legszembetűnőbb mindez a túraautóknál. Időmérőn 3 másodpercet szoktam nekik adni (mediumon), erre a futamon hibátlan menettel nyerek 1,5 másodperccel? Más versenytípusnál meg simán nyerek az utolsó helyről rajtolva is.
A karrier kerete nekem is soványka, itt még a WSR téma sincs meg, mint az előző részben, viszont az 5 különböző versenytípus bejön. Az Eau Rouge meg visszafelé is félelmetes, főleg az alsó része.
Lehet, hogy ha nem mediumon, hanem very hardon nyomnám, akkor én is anyáznék sűrűn.
A Tocát meg szerintem örökre elfelejthetjük, pedig nekem is a 3. része a kedvenc autós játékom. Mondjuk a fizika ott is érdekes volt pl. a rally részeknél. Az Autosport viszont egyértelműen jobb a Grid 2-nél, szerintem ebben egyetérthetünk.
Egyébként nem hallottam mástól ezt a váltós dolgot, nem lehet, hogy a kapcsoló szarakodik? Bár akkor más játékban is rossz lenne, gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák

- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)