- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Milyen notebookot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gee-Bee
tag
Igen. Hasonló célra. Nekem egy kicsit összetettebb, egy 8051-es proci vezérli (menti az adatokat Smart Media kártyára). Ez picivel bonyolultabb, és alap felhasználásra felesleges. Vevőt nagyon sokfélét használtam, és nem igazán tapasztaltam köztük különbséget az áron és az áramfelvételen kívül. Miután autóba megy, ezért az utóbbi ugye mindegy, marad az ár.
Még protokollbeli eltérések vannak, de a 99%-uk tudja a szabvány NMEA üzeneteket (neked ez kell majd). Sok tudja a Sirf-et, de erre ismét nem lesz szükséged.
Lehet kötöttség az antenna, kb 3 elterjedt csatlakozó létezik, de miutánneke az eslő antenna lesz ezért mindegy. Annyi lehet érdekes, hogyha kocsiba megy, hogy létezik kombinált GPS/GSM antenna, kb 2-5000 ft felárért megéri.
Tipikus beszerzés nálam a google és telefonálás segítségével szokott történni (a weben mindenki mindent beígér). Igaz egy éve nem vásároltunk, de kb 20-30 ezer a vevő és 10-50 az antenna. Túl drága antenna autóba felesleges, lesznek más bajaid úgyis. -
Gee-Bee
tag
Annyira nem ördöngős dolog.
-Veszel egy kereskedelmi forgalomban kapható OEM GPS vevőt, több száz féle létezik, előtte nézd meg, hogy van-e hozzá a weben manuál és hogy ''normális'' csatlakozói vannak-e (erre majd visszatérek)
-Építesz egy fesz. stabilizátort (a szivargyujtó és a vevő közé) 1 stab, 3 kondi, 1 zener (ha vélelenül forditva kötnéd be)
-A PC-re telepítesz valami csurrant-cseppent szoftvert (pl Microsoft Map Point) ami támogatja a GPS csatlakozást. Van egy olyan progi is, ami alá be tudsz tenni szkennelt térképet, csak be kell kalibrálnod. Ezt jövő hétre előásom neked, ha kell.
-A vevőt összekötöd egy soros kábellel a PC-vel (3 drót, RS 232 csati a GPS oldalán read manual) ha normális csatlakozó van a vevőn, akkor az ő oldalán is könnyen tudsz oldható csatlakozást létesíteni.
-Veszel egy antennát.
-Megnézed a GPS leírásában, hogy alapban hogyan kommunikál (elvileg 4800/8/1), és ha gondolod átprogramozod terminál emulátorból
-Végül beállítod a PC-s szoftvert a GPS sebességére és már megy is. (kb 30 perccel az első bekapcsolás után)
Egyetlen gáz:
-Nagyon pontatlan lesz (kb 100 méter)
Ez így navigáció, ha csak simán nyomkövetés kell, akkor az www.u-blox.com oldaláról letölthető diagnosztikai szoftver, ami csv-be rögzíti a pozíciókat
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Ez a téma engem is érdekel.
Bár én kicsit ''egyszerübb'' dologban gondolkodtam, egy mobilt akartam kötni a riasztóra, ami sms-t küld, vagy felhiv ha beriaszt a verda.
De ez a nyomkövetö még tutibb...
Elektro-analfabéta vagyok, igy csak figyelek - de ha szoftveres kérdés jön a képbe, akkor már tudok segiteni! -
SworD!
tag
sziasztok,
szeretnek epiteni egy gps nyomkovetot a kocsimba, erdekelene hogyan lehet ezt veghezvinni!
amit gondoltam:
- egy kutyu, ami a kocsiban van, az aksira kotve
- pc-re csatlakoztathato kutyu, ami nyomkoveti az autoban levo kutyut
- milyen program kell?
vagy egyaltalan hogyan mukodik ez a gps nyomkovetes dolog?
elore koszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Politika
- NVIDIA® driverek topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- led okos tv PEAQ PTV 32GH-5024C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest