Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gee-Bee
tag
Igen. Hasonló célra. Nekem egy kicsit összetettebb, egy 8051-es proci vezérli (menti az adatokat Smart Media kártyára). Ez picivel bonyolultabb, és alap felhasználásra felesleges. Vevőt nagyon sokfélét használtam, és nem igazán tapasztaltam köztük különbséget az áron és az áramfelvételen kívül. Miután autóba megy, ezért az utóbbi ugye mindegy, marad az ár.
Még protokollbeli eltérések vannak, de a 99%-uk tudja a szabvány NMEA üzeneteket (neked ez kell majd). Sok tudja a Sirf-et, de erre ismét nem lesz szükséged.
Lehet kötöttség az antenna, kb 3 elterjedt csatlakozó létezik, de miutánneke az eslő antenna lesz ezért mindegy. Annyi lehet érdekes, hogyha kocsiba megy, hogy létezik kombinált GPS/GSM antenna, kb 2-5000 ft felárért megéri.
Tipikus beszerzés nálam a google és telefonálás segítségével szokott történni (a weben mindenki mindent beígér). Igaz egy éve nem vásároltunk, de kb 20-30 ezer a vevő és 10-50 az antenna. Túl drága antenna autóba felesleges, lesznek más bajaid úgyis. -
Gee-Bee
tag
Annyira nem ördöngős dolog.
-Veszel egy kereskedelmi forgalomban kapható OEM GPS vevőt, több száz féle létezik, előtte nézd meg, hogy van-e hozzá a weben manuál és hogy ''normális'' csatlakozói vannak-e (erre majd visszatérek)
-Építesz egy fesz. stabilizátort (a szivargyujtó és a vevő közé) 1 stab, 3 kondi, 1 zener (ha vélelenül forditva kötnéd be)
-A PC-re telepítesz valami csurrant-cseppent szoftvert (pl Microsoft Map Point) ami támogatja a GPS csatlakozást. Van egy olyan progi is, ami alá be tudsz tenni szkennelt térképet, csak be kell kalibrálnod. Ezt jövő hétre előásom neked, ha kell.
-A vevőt összekötöd egy soros kábellel a PC-vel (3 drót, RS 232 csati a GPS oldalán read manual) ha normális csatlakozó van a vevőn, akkor az ő oldalán is könnyen tudsz oldható csatlakozást létesíteni.
-Veszel egy antennát.
-Megnézed a GPS leírásában, hogy alapban hogyan kommunikál (elvileg 4800/8/1), és ha gondolod átprogramozod terminál emulátorból
-Végül beállítod a PC-s szoftvert a GPS sebességére és már megy is. (kb 30 perccel az első bekapcsolás után)
Egyetlen gáz:
-Nagyon pontatlan lesz (kb 100 méter)
Ez így navigáció, ha csak simán nyomkövetés kell, akkor az www.u-blox.com oldaláról letölthető diagnosztikai szoftver, ami csv-be rögzíti a pozíciókat
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Ez a téma engem is érdekel.
Bár én kicsit ''egyszerübb'' dologban gondolkodtam, egy mobilt akartam kötni a riasztóra, ami sms-t küld, vagy felhiv ha beriaszt a verda.
De ez a nyomkövetö még tutibb...
Elektro-analfabéta vagyok, igy csak figyelek - de ha szoftveres kérdés jön a képbe, akkor már tudok segiteni! -
SworD!
tag
sziasztok,
szeretnek epiteni egy gps nyomkovetot a kocsimba, erdekelene hogyan lehet ezt veghezvinni!
amit gondoltam:
- egy kutyu, ami a kocsiban van, az aksira kotve
- pc-re csatlakoztathato kutyu, ami nyomkoveti az autoban levo kutyut
- milyen program kell?
vagy egyaltalan hogyan mukodik ez a gps nyomkovetes dolog?
elore koszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Ford topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest