- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ikuszka
csendes tag
megnéztem a ramot és nem támogatja az XMP-t!
-
Savanya
addikt
Múlt héten mikor meglett az I5 hasonló 1,7V-os OCZ Reaper volt benne . Stabil marad akár rosszabb időzítéssel is max 1,65V-on akkor nem érdemes másikat venni . Lényeg nem használd az XMP szolgáltatást hanem manuálisan állíts időzítést és feszültségeket / ram 1,64V és QPI-t érdemes 1,25V-ra rakni / .
-
ikuszka
csendes tag
Ha egy ilyen Kit-et tennék bele az elmenne stabilan 1.65v-on?
Gyártó: Geil Típus: DDR III Időzítés (SPD): 7-7-7-18 ns Kapacitás: 4 GB Sebesség: 1600 MHz Energiafelvétel: 1.7 V
Előre is köszi a választ! -
ikuszka
csendes tag
szeretném kérdezni hogy ud3r lap-ba maximálisan csak 1.5v-os vagy 1.65v-os memória mehet?
-
Core2duo6600
veterán
Próbálta - e már valakil az Acronis Truimage -t, aRAID üzemmódban, mert nekem nem indul el.
Unable load kernellel elszáll.
Nem esküszöm, de korábban mintha már ment volna ezzel a vassal. -
Core2duo6600
veterán
Nekem kingmax 1600 as van cl7 es
ez szerintem jó lenne bele.
Az a lényeg, hogy minél kisebb legyen a késleltetése, cl utána szám.
A mhz kevésbé fontos szvsz.De nézd meg a lap qvl jében, azokkal biztosan nem lesz baj.
A corsairek kel ált nem szokott gond lenni, mint ahogyan a kingstone al sem.És miért i5 ös ?
Jelenleg mid van ?Mert core 2 quad ról ne érdemes válttani.
i5 re -
honda23
aktív tag
giga ud3-hoz és ud4-hez milyen ramot ajánlotok? core i5 menne bele.
1333mhz-es vagy nagyobb menjen hozzá? -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #272 üzenetére
Ez szerintem a videokártya lesz, nekem a 9800gt-nél csinálta így. Most a gts 250 ugyan olyan magas fordulaton meg, mint a másik bekapcsoláskor. Mikor nem használom, akkor lehűti 30-32 fokra. Nemtom miért nem bírtak bele tenni egy szabályzást, én meg ez miatt haragszok ...
-
Savanya
addikt
válasz
Core2duo6600 #287 üzenetére
Nem a speaker szólal meg . Mint minden újabb gigabyte cicereg és azt hallod sípolásnak . VCore-t ha fixet adsz neki akkor nem fog . Ezt az EIST és C1 váltakozó VCore feszültsége okozza .
-
Core2duo6600
veterán
Jahh, én sem vagyok vele kibékülve.
Akkor ez szeria hiba lesz.
Ha nem csinál a gép semmit sem nem igaz, hogy 1500 ön kell pörgetni a gyári coolert.
Ha meg fullra van terhelve akkor is 2000 et pörög.Más :
Amikor megy a gép,
P55A UD4 es, Core i7 860 as cpu
(Ez a gép más mint a aláírásomban lévő mivel nem a sajátom. )Idönként megszolal a speaker, vagy nem tom mi, és csipg sok kicsit egymás után, nem a cpu hőmérséklete túl magas, mert bőbel alatta van annak mint amt beállítottam.
Úgy csinál mintha nem kapna elég áramit, a leírás szerint a sok apro csipogás ezt jelzi.
Viszont a táp ból lehet hallani a seekelésre hasonló hangokat, amikor dolgozik a hdd, ez normális -e ?
Corsair 620 as moduláris HX seria asszem. -
Savanya
addikt
Másnál is rosszul szabályozza az UD3 -as a PWM-es ventit ? Túl magas fordulaton járatja , ha meg átteszem Voltage módra akkor meg időnkét pár pillanatra felpörgeti a ventit .
-
Tibro5
senior tag
nem tudom milyen listára gondolsz.
a g.skill listáján rajta van a p55-ud3r, mint qualified motherboard, úgyhogy egész biztos hogy kompatibilis -
tlac
nagyúr
válasz
Zsolti1987 #278 üzenetére
frissíts bios-t
ikuszka:
nem csak azok a ramok mennek, amik a listában vannak
valószínűleg nem lesz gondBL@CK:
nem támogatja a trichannelt
-
BL@CK
tag
Üdv! Nemtudja véletlenül valaki hogy giga ud6 lapnál 6 ramslot van akkor ehhez lehet vennem 3*1gb-s ramkitet is? Támogatja a trichannelt?
-
ikuszka
csendes tag
Üdv.!
Szeretném kérdezni hogy a p55-ud3r-es alaplap kompatibilis-e ezzel a rammal F3-15000CL9D-4GBRH - Ripjaws Spec.: 2x2GB 1866MHz CL9-9-9-24 1.6v. A listában nem volt benne de attól még megy?
A választ előre is köszönöm. -
Zsolti1987
aktív tag
Van még egy problémám, ami az új táppal sem oldódott meg, hogy nem mindig indul el elsőre a gép. Kb minden 5. bekpacsoláskor jelentkezik, eljut a bejelntkező színes képig, majd megáll, kikapcsol a gép. Az új táppal eddig egyszer csinálta, viszont ezzel újra is indult, míg a régivel nem.
Mi lehet a hiba oka? Biossal lehet vmi? -
tlac
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #274 üzenetére
a felpörgetésnek azt hiszem az lenne az értelme, hogy biztosan elinduljon a venti
de jó ez így, a gyári ventit biztosan normálisan tudja szabályozni a lap
-
tlac
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #272 üzenetére
nekem eddig egy giga lapom sem pörgette fel a cpu ventit indításnál, tehát normális
milyen hűtő?a videokártya ventije szokott még felpörögni
Zsolti1987:
tápot innen válassz
-
Core2duo6600
veterán
Nekem egy Gigabyte P55A UD 5 ös van
Benne Core i 7 860 al.
Namost a kérdésem az, hogy amikor bekapcsolom, akkor régebben csinálta azt, hogy a bekapcsolás után felpörgette maxra a cpu coolert, majd alábbhagyott, most nem csinálja, csak alacsonyabb sebességgel indul, nincs ez a nagy felpörgés.
Ez normális -e ? -
Zsolti1987
aktív tag
Köszi szépen, már sikerült rájönni a fő hibára, a videokari adta meg magát. Most egy kölcsönbe kapott 7600gs-el próbálkozok, de munka alatt elég ratyi szegényke. Remélem sikerül minnél előbb kicseréltetni. Meg a héten benevezek egy másik tápra is, ha hamar megjavítják.
Amúgy a ramot sajnos már én is tudom h nem ezt kellett volna... Amúgy 1333on megy 1,6 volton.Én is próbáltam már egyszer ezt a bios frissítéses dolgot, de nekem vmiért nem tudott letölteni a szerverről vmiért... Majd próbálok én is. Lehet h a hálókártyás problémám is megjavulna vele, mert most elég lassan kapcsolódik a nethez...
-
Novca
csendes tag
válasz
DJackson #266 üzenetére
Jelentem, sok minden megjavult az BIOS frissítéssel:
- USB eszközt 3-t is tudtam próbálni egyszerre, mindegyik működik,
- szó nélkül, és egyből kapcsolódott a wifi-hez,
- végre sikerült kipróbálnom a billentyűzetet más gépen is; az csak úgy spontán, épp a legrosszabbkor adta be a kulcsot.
Bár mindez egyelőre csak XP 32bit alatt.Azért elég szomorú, hogy egy ilyen problémás gyári BIOS-szal kiadnak nem épp alsó kategóriás alaplapot ... Mentségükre legyen mondva, hogy a frissítésekben megoldották a problémát. Illetve remélem, hogy 64 bit-es oprendszeren sem lesz hasonló gondom ezek után.
Köszönöm a segítséget.
Zsolti1987-nek,
könnyen lehet, hogy ennek nincs köze hozzá, de az i5-ös proci csak az 1333 MHz-es memóriákat támogatja/ismeri:
[link]
Nem vagyok hozzáértő, ne kövezettek meg, ha nem így van.
Na meg frissíts BIOS-t természetesen -
Zsolti1987
aktív tag
Sziasztok az alábbi 1 hónapos configom van:
Core i5-750, Gigabyte P55-UD4, Kingston HyperX 1800 CL8 4Gb, nvidia 9800GT 1Gb, Samsung 500Gb, 550w-os lc táp
Olyan problémám van, hogy egyik pillanatról a másikra felforrósodott a vga-m és kikapcsolt a gépem. Nem volt terhelés alatt és tuningmentes. Azóta be se kapcsol már a gép, ha benn van a kari. Kiveszem, akkor egyet sipol, ez egy rövid- közepes sipolás, nem az a rövid ami akkor van, ha jó a bios teszt, annál hosszabb, 1-1,5 sec hosszú.
Tápomat mondták már h cseréljek, azt most hétfőn megpróbálom.
Szerintetek mi mehetett gajjra a gépben?
A vga tápcsati részén elég erősen látszik a forasztózsír, ebből lehet vmire következtetni?Sürgős lenne, mert szakdolgozatot írok, és kellene a gép! és már cak 2 hét van...
A felül lévő 6db fázis led mire enged következtetni, ha nem világít? mert mikor a vga nincs, a ramok benn vannak akkor nem világít, egy közepeset sipol,
ha kiveszem a ramot akkor égnek, és folyamatos hosszú sipolás van. -
Tibro5
senior tag
p55-ud3-hoz jött egy új, F5 bios, gondolom a többi p55-ös laphoz is
-
DJackson
tag
heló, szerintem még írd meg hogy milyen tápot használsz, meg hogy a hardverek amik nem müködnek mennek-e más rendszerekben. Esetleg véletlenül nem régi nem hivatalosan kiadott verziót szedtél le a win7ből. 64bites drivert tettél-e a 64bites rendszerre, 32-est a 32-re. Végül talán mégis próbáld frissíteni a biost, asszem F4van már, nem béta.
[link]Az okosok pedig jöhetnek a többi ötlettel
-
Novca
csendes tag
Üdv,
P55-UD4 alaplapot vettem, és komoly gondjaim támadtak:
- Windows7 64bit-et telepítettem fel, ami remekül futott, viszont a wifi kulcsot nem tudtam telepíteni, pedig két félét is próbáltam. A TP-Link-hez - leírása szerint - nem is kell driver, mert állítólag a win7 ismeri.
- Windows7 32bit-tel próbálkoztam, itt sem jártam sikerrel.
- Visszaraktam az XP 32bit-et, itt már feltelepült a wifi kulcs, látta is a hálózatot de nem csatlakozik hozzá.
- 2-nél tőbb usb-s eszkőzt nem kezel a gép egyik rendszer alatt sem. Leáll az usb-s egerem, ha rádugok 2 usb-t.
- Ha nem húzom ki a wifi vevőt, akkor nem áll le a gép egyik oprendszernél sem.
- Billentyűzetemen nem műkődik a felső sor nagy része, és az END, ezért írok hosszú ő-vel.
- A legújabb pedig, hogy nem megy fel a vid kártya driver, illetve újraindul a gép a telepítés kőzben - legújabb, Ati - ezzel a gonddal csak XP-nél találkoztam.Drivereket a mellékelt CD-ről, és a net-ről is telepítettem, BIOS-t nem frissítettem.
Előre is kőszi bármilyen segítséget - felkiáltójel
-
Tibro5
senior tag
Gigabyte GA-P55-UD3R vs Gigabyte GA-P55-UD4
-az ud4 tud sli-t is és a második x16-os pcie slot x8 működik, míg az ud3r csak x4 és csak crossfire
-ud4-en több pcie x1 van viszont kevesebb pci
-ud4-nek hőcsöves hűtése van
-ud4-nek van 3 firewire csatlakozója
nagyjából ennyi különbséget látok így elsőre.
az ud4 egy jobban felszerelt példány, de neked kell eldönteni, hogy szükséged van-e a plusz szolgáltatásokra.
ha 1 vgat használsz és nincs szükséged firewire csatlakozóra akkor ud3r vagy akár a sima ud3 is ugyanolyan jó, kérdés hogy mennyit enged a pénztárcád -
ViTaZi
aktív tag
Annyi még kimaradt az előző kérdésemből hogy mind2 kezeli ezeket a memóriákat? és ha igen akkor melyik volna jobb választás?
Ezekről a ramokról volna szó:
-F3-16000CL9D-4GBRH - Ripjaws 2x2GB 2000MHz CL9-9-9-27 1.65v
-F3-16000CL9D-4GBTD - Trident 2x2GB 2000MHz CL9-9-9-27 1.65v -
ViTaZi
aktív tag
Helo
Mi a különbség Gigabyte GA-P55-UD3R és Gigabyte GA-P55-UD4 között?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Nescafé
őstag
GA-P55-UD3 ez mennyire jó lap,gondolom van akinek már ilyen van?
I5 750-hez megfelelő lenne.?
És még eggy kérdésem lenne érdemes E8400-ről váltani vagy fölösleges,mondjuk megy minden rajta.
Nagyon szemezgetek ezzel az I5-el. -
-
AMD_ok
őstag
valaki halllotta már ciceregni a lapját?
Nekem a P55M-UD2 van tegnap óta.és mintha arról jönne a hang. Please help
-
Goldmen75
őstag
Kipróbáltam már a CPU-t asszem 3,6-on, lefutott a 3d mark2006 valami 21-22 e- körüli ponttal...de aztán visszaraktam alapra
Na igen a bétákat nem szeressem...inkább megvárom a véglegest.
Nekem az előző lapom Ahci módban ment, most kikapcsoltam
Azt viszont nem értem, hogy a turbó mód hogy s mikor kapcsol be...
mikor netezem, 1,17 a CPU freki, mikor valami más megy(nem game), meg felugrik 2,79-re! Nem 2,66 a gyári?! -
Tibro5
senior tag
válasz
Goldmen75 #232 üzenetére
"Szal akkor vegyek nagyobb frekis ramokat mi?"
nem feltétlenül kell lecserélned, tudod állítani a ram szorzóját is, 5,8,10 lehetőségek vannak, azt hiszem.
mondjuk 166 bclk-nál 8x ram szorzóval és 20x procival mennie kéne, de ki kell próbálgatni.azért elég újak még ezek a lapok, nem minden működik úgy ahogy kéne. én most az ahci móddal szenvedek, nem akar menni a hot swap
remélem hamar jön valami F4-es végleges bios
-
Tibro5
senior tag
válasz
Goldmen75 #227 üzenetére
az élményindexszel kapcsolatban csak 1 hozzászólást kéne visszaolvasnod, és ott a megoldás
tunning: mondjuk nekem 2000-es ramjaim vannak úgyhogy én 200-as bclk-val és 16x proci szorzóval használom, így 3200Mhz-en stabilan megy. nem is nagyon van szükség többre
3d vantage-ot nem próbáltam, kurzor nemtom mitől nő meg
-
Goldmen75
őstag
Sziasztok!
3 napja van :
GBT P55-ud3-am
I5-750-el
Apacer 1333 4 gb rammal
GBT Ati 5870Pár gondom lenne, igaz csak "apró" de zavaróak
1. A Win7 élményindex sokáig megy s a végén hibaüzenettel áll meg, nem tudja végigfuttatni!!!???
2. 3dmark Vantage system info hiányában nem fut le...
3. Tuningról valaki mondjon valamitAzt olvastam hogy az 1333-as ramok kevesek tuningra...
4. Néha az egérkurzor(nyíl) bazinagy lesz s csak újraindítás után lesz normál..Amúgy minden ok, frankó az új cuccokkal
-
Tibro5
senior tag
ha valakinek gondja van a windows experience index-szel win7 alatt az frissítsen biost.
nekem nem futott le a wei, hibaüzenetet dobott mindig, viszont az új béta bios megoldotta (F4o) -
Tibro5
senior tag
A noctua ingyen küld átalakítót a hűtőihez, ha feltöltöd a scannelt számlát a hűtőről és az LGA1156 alaplapról vagy processzorról.
-
DJackson
tag
kár h már nem tudom szerkeszteni
most látom, hogy a ninja 2 rev b az elvileg jó az lga1156 foglalatra, ami nem sokkal rosszabb hütö a mugen 2-nél. A kérdés már csak az, látott már valaki ud3r -es lapon ninja 2-t? (elfér-e rajta?)
-
DJackson
tag
sziasztok. Olyan szépen elterveztem, hogy a ud3r -re majd teszek egy mugen 2-t és az milyen jó lesz, erre most nézem hogy nem fog rámenni ez a hütő a lapra...
Milyen halk hűtőt javasoltok erre az alaplapra? Halk és jó kéne. Gondolom mugen2höz nincs fogható. Vagy idő kérdése és rá lehet majd tenni? valszeg még nem holnap veszek gépet.
-
Syron
tag
Elég gyorsan megjelentek az új lapok a szomszédban.
Remélem ebből a lapcsaládból a P-s változatok is eljutnak Európába.
-
Tibro5
senior tag
válasz
Bajnokfoto #216 üzenetére
nekem ripjaws van p55-ud3 lapban és hibátlanul megy
a gyártó oldalán ezt találtam
-
tlac
nagyúr
válasz
Khaosz55 #218 üzenetére
1. szerintem csak 1-2 embernél volt ilyen
a déli hídnak lehet adni plusz feszültséget, nem tudom, hogy ez segítene-e
plusz lehet csak bios bug2. én pont nem venném meg ezeket
nem az intel déli híd adja az usb3.0-t és sata3-at, hanem külön chipek, amikben én annyira nem bízoka sata3-as vinyók gyakorlatilag semmit nem fognak gyorsulni a mostaniakhoz képest
-
Khaosz55
addikt
Két kérdésem lenne.
1. UD3R-es lapon még mindig van az probléma, hogy nem ismeri fel az UBS eszközöket ha tuningolsz?
2. P55A UDR3-as lapon min lesz Sata 3-om. Érdemes vmegvárnom ezt a lapot ha nem fogok fejleszteni sokáig, de vinyót maj később cserélek amikor lesznek SATA3-as vinyók ?
-
szki
őstag
Ha esetleg valaki a legdurvább ramot keresi, akkor 4GB G.Skill DDR3 PC3-17600 Perfect Storm jó lehet
(F3-17600CL8D-4GBPS)
2200MHz/CL8 -
Bajnokfoto
csendes tag
Sziasztok!
GIGABYTE GA-P55-UD3R alaplapot teszek az i5 alá.
Megnéztem a memória kompatibilitási listát és szerepel benne 2000mhz-s GSKILL ram,pontosabban a F3-16000CL9D-4GBTD - Trident
Én a Ripjaws-t néztem ki magamnak aminek a típusa: F3-16000CL9D-4GBRH - Ripjaws
A Trident szerepel a support listában de a ripjaws nem, ettől még működhet probléma mentesen a memória a lapban?
Előre is köszönöm a válaszaitokat! -
koliz1
tag
Sziasztok
Volt egy kis kálváriám a P55-UD4 -el, röviden xp telepítése után nem volt hajlandó
felismerni a firewire vezérlőt amire talán W95osr2 is képes és ez a gigabyte hibája
miután vagy 3 levelet váltottam velük , mondanom sem kell csupa semmit mondó választ adtak megnéztem és van fent egy beta bios felraktam mit ad isten már felismeri az Xp a és nem rak sárga felkiáltójelet mellé , persze én vagyok az eszement megveszek egy alplapot ami rev 1.0 persze tiszta bétás gondolhattam volna..konklúzió: itt is igaz amit a műszaki gyártókról állítanak : legyártanak valamit és majd a vevők morgásai alapján újra tervezik több inkább kevesebb sikerrel .
Mondanom sem kell a következő levelem a gigabyte-nak eléggé szarrágó hangvételű lesz és felajánlóm nekik hogy fizethetnek amiért helyettük dolgozom -
zuchy
őstag
Hali!
Azt szeretém kérdezni, hogy jó-e az LGA 775-ös hűtő egy ilyen LGA1156-os foglalatba?
Mármint, hogy megegyezik-e a juktávolság? Meg, hogy szabályos négyszögben vannak-e a jukak, asszem 775-nél szabályos négyszögben vannak.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Zsolti1987 #209 üzenetére
Tuningnál, ha hagyod a 10x szorzót fixen, menni fog a RAM órajel is szépen felfelé. Egyébként a nem állítható UCLK miatt másképp szerintem nem tudod feljebb vinni...
-
Zsolti1987
aktív tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet, i5, gb p55ud4 alaplap, ramom:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT
De sajnos a ramok csak 1333 mhz-en mennek. Biosba néztem h 6,8 és 10xes szorzót lehet beállítani. És most 10xen van.
Mit tudok tenni vele?
Köszi szépen a tanácsokat!! -
koliz1
tag
Sziasztok
A proci foglalat melletti 8 as tápcsatit kötelező bekötni ezeken az alaplapokon ? , mert akkor tápot is kell cseréljek.
koliz
-
Haart
addikt
Na azt hiszem EZ elég bizonyíték hogy a legkisebb gigával is bárki tuningolhat akár extrém módon is
A többi lappal se lehet kipréseni belőle többet kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest